Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

mandraX
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la mandraX » 15 okt 2012, 18:03

Arnelinho je napisao/la:Za mene pobjeda Slovačke naravno. Zato što smatram da će i nama biti teško tući Slovake u po Bratislave, a onda bi Grci imali prednost sa jednog gostovanja. A trenutno u troboju imamo prednost boda na gostovanju u Atini.

Također, više bi volio da Slovačka pobjedi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 okt 2012, 18:18

Sto se vi zamarate toliko ko ce pobjediti u toj utakmici u Bratislavi ?

Jos 21 bodova je u igri za svaku reprezentaciju, imamo jos 3 gostovanja, i dolazi nam Grcka kuci, te onaj dvomec sa Slovackom, tako da ovaj rezultat Grcke i Slovacke apsolutno nikako nema uticaja na daljnja desavanja u grupi (imace u buducnosti, ali zasad nista ne znaci), ako mislite da ce Grci ako izgube od Slovaka dodatno da grizu u Zenici tu se posteno varate, kako god da zavrsi tekma u Bratislavi, Grci ce doci da odnesu 3 boda iz Zenice, a sa sigurnoscu mogu reci da ce ta tekma biti teza i od one u Atini, jeste da igramo pred nasim navijacima, ali ta tekma moze biti vec neki putokaz da daljnja desavanja u grupi (naravno ako mi dobijemo, izdvojili bi se na tabeli).

Najvaznije je nama sutra da mi pobjedimo Litvaniju, a kako Grci i Slovaci zavrse, svejedno je, jedino da odigraju remi bilo bi dobro zato sto bi preko zime bili prvi sa 2 boda prednosti na Grke i Slovake. Ja licno tipujem na X ili pobjedu Grka u toj tekmi, ne vjerujem da Slovaci mogu dobiti Grke.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 okt 2012, 18:20

@LarryDavid - pa dobro ja sam s bodom u Grckoj zadovoljan taman da je neznam ti ko igro :) i nisam tip koji misli da bi s Pjanicem pobijedili, ovo je odlicno.. samo konstatujem da nije lik los (bar meni) kolko ga kolega s foruma maloprije "blati"

Raja evo gledam kroz prozor, prije neki sat vremena nad Zenicom se ponovo poceli oblaci nadvijat :? , samo da nece sutra navece padati kisa(danas je bilo fino vrijeme), jer cu biti na (otvorenom) sjeveru..

Sutra ocekujem dobru nasu partiju, jedva cekam istrcavanje igraca na teren da ih nagradimo gromoglasnim aplauzom za bod osvojeni u Grckoj :)

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 15 okt 2012, 18:29

Slovacka dobija Grcku kuci ko da gledam jedno 2 1 ili 2 0 ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 okt 2012, 18:40

Mislim da BIH ne bi trebala da ima problema sa Litvanijom sutra uz pravi pristup.Igraju oni veoma cvrst fudbal,na iskustvo,do sada su njihove utakmice bile zicer na kladionicama 0-2.U poslednje vreme primili su puno golova samo do Latvije na Baltickom kupu ali tada je bilo nekih izmena u reprezentaciji.Od ovoga sto je pozvano u ovome trenutku za mec sa BIH mislim da je to to sto Litvanija ima od kvaliteta kome bih ja mogao jos da pridodam Papsysa koji se meni svidja kao igrac,clan Pribrama,te Matulevicius koji istini za volju jos uvek nije pokazao neki kvalitet u jacim ligama od Litvanije a igrao je za Odru i Cracoviu cini mi se u Poljskoj a sada je u rumunskom Panduriiu.
Dakle,verujem da uz pravi pristup i maksimalnu opreznost pobeda ne sme doci u pitanje,svaki ishod osim toga ce biti iznenadjenje i veliko razocaranje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 15 okt 2012, 18:51

Ma ocepiti ih u prvih 20 minuta i onda rahat igrati na raju 8-)
Thomas Müller - Fußballgott

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 15 okt 2012, 19:15

@Arnelinho...Miske i Vedo krila ne mogu igrati..Miske spor a ako krilo moze igrati spor igrac onda treba Dzeku staviti na centralnog beka u paru sa Spahom i problem rijesen...jaki smo ko BETON u odbrani.. :? pa i Barba nam je igrao libera,zar ne? Vedo je i prije igrao krilo i svaki puta izgubljen,odsjecen..

Moja poenta je da potrosimo igraca u vjetar kada to radimo..daj jednu tekmu gdje je ta "taktika" ispala povoljno za nas?? Grci inace ne prave puno sansi a mi smo im poklonili 2-3..njihova igra je bazirana na disciplini i svaki igrac zna sta treba da radi..
Mi ne mozemo tvrditi niti tvrdimo da bi Stevo odigrao odlicno na krilu ali tvrdim da Vedo nikad nije odigrao dobro na istom mjestu..
Stevo je relativno "nepoznanica" Grcima koju je trebalo iskoristiti na bolji nacin kad smo vec igrali takvu formaciju..u svakom slucaju doprinjeo bi vise timu na desnom krilu nego Vedo..

95% okolnosti nam nije islo na ruku,malo si me ovdje zbunio,koje su to okolnosti?? Njima falilo nekoliko igraca a nama samo jedan(ali zlata vrijedan).. :mrgreen:

Kad vec "opet" poredis Wengera i Susica hajmo poredit i Capella...Capello osvojio sve sto se moglo osvojiti sa Milanom,Juventusom,Realom cak i sa Romom..a sta uradi sa Engleskom??? NISTA
To se jednostavno ne moze porediti...
Wenger trenira 28 godina,jos dok je Susic igrao fudbal i nikada nije trenirao reprezentaciju...

Sad da se vratimo na Grcku koja je "bila" taraba do 2001 i do Otto Rehhagela,uzese EURO 2004 na totalni antifudbal..prije toga nisu bili ni na mapi...sta se promjenilo??? i kako??
Pa nisu dosli vanzemaljci i poceli igrati,igrao se fudbal u grckoj i prije i poslije Rehhagela..

Covjek je napravio tim koji igra onako kako moze da igra..Grci ne mogu niti imaju kapacitet da napadaju i igraju onako kako njima ODGOVARA...ne prilagodjavaju se nikome..mi ne mozemo igrati kao oni,nemamo 20 igraca da ih stavimo u odbranu..imamo ono sto imamo i na tome treba da baziramo nasu igru..
To kad shvatimo i mi cemo ici na takmicenje,nadam se da nije kasno i da sutra sameljemo Litvance..pa poslije toga u martu grke..

Kad vec hoces da se branis i zatvoris prilaze Begu to ne mozes sa Lulicem,Mismovicem,Vedom,Dzekom,Salihovicem pa i Pjanicem,Ibricicem u istom timu..
Kazes "gore sta se uradi"..pa ovo su igraci za "bas gore nesto da se uradi"..

Na grcima mozemo da ucimo,ni njih nije bilo nigdje dok se nesto nije prelomilo od tada su uvijek u vrhu fudbala...sta se kod njih desilo ne znam(vjerovatno disciplina,trka,srcanost,borbenost,nesto od toga nisu imali prije),ne pratim ja njihovu repku nego nasu i ocekujem kao i svi da se i kod nas probije ta barijera zvana "jos nismo pobijedili veliku utakmicu protiv velikog tima"..jednu dobru sansu smo propustili,idemo dalje..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 okt 2012, 19:49

Ima li ko iz NicaZe... koliko su karte i ima li ih kupiti kod tapkaroša?
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 15 okt 2012, 19:51

Juventinisimo je napisao/la:@Arnelinho...Miske i Vedo krila ne mogu igrati..Miske spor a ako krilo moze igrati spor igrac onda treba Dzeku staviti na centralnog beka u paru sa Spahom i problem rijesen...jaki smo ko BETON u odbrani.. :? pa i Barba nam je igrao libera,zar ne? Vedo je i prije igrao krilo i svaki puta izgubljen,odsjecen..

Moja poenta je da potrosimo igraca u vjetar kada to radimo..daj jednu tekmu gdje je ta "taktika" ispala povoljno za nas?? Grci inace ne prave puno sansi a mi smo im poklonili 2-3..njihova igra je bazirana na disciplini i svaki igrac zna sta treba da radi..
Mi ne mozemo tvrditi niti tvrdimo da bi Stevo odigrao odlicno na krilu ali tvrdim da Vedo nikad nije odigrao dobro na istom mjestu..
Stevo je relativno "nepoznanica" Grcima koju je trebalo iskoristiti na bolji nacin kad smo vec igrali takvu formaciju..u svakom slucaju doprinjeo bi vise timu na desnom krilu nego Vedo..

95% okolnosti nam nije islo na ruku,malo si me ovdje zbunio,koje su to okolnosti?? Njima falilo nekoliko igraca a nama samo jedan(ali zlata vrijedan).. :mrgreen:

Kad vec "opet" poredis Wengera i Susica hajmo poredit i Capella...Capello osvojio sve sto se moglo osvojiti sa Milanom,Juventusom,Realom cak i sa Romom..a sta uradi sa Engleskom??? NISTA
To se jednostavno ne moze porediti...
Wenger trenira 28 godina,jos dok je Susic igrao fudbal i nikada nije trenirao reprezentaciju...

Sad da se vratimo na Grcku koja je "bila" taraba do 2001 i do Otto Rehhagela,uzese EURO 2004 na totalni antifudbal..prije toga nisu bili ni na mapi...sta se promjenilo??? i kako??
Pa nisu dosli vanzemaljci i poceli igrati,igrao se fudbal u grckoj i prije i poslije Rehhagela..

Covjek je napravio tim koji igra onako kako moze da igra..Grci ne mogu niti imaju kapacitet da napadaju i igraju onako kako njima ODGOVARA...ne prilagodjavaju se nikome..mi ne mozemo igrati kao oni,nemamo 20 igraca da ih stavimo u odbranu..imamo ono sto imamo i na tome treba da baziramo nasu igru..
To kad shvatimo i mi cemo ici na takmicenje,nadam se da nije kasno i da sutra sameljemo Litvance..pa poslije toga u martu grke..

Kad vec hoces da se branis i zatvoris prilaze Begu to ne mozes sa Lulicem,Mismovicem,Vedom,Dzekom,Salihovicem pa i Pjanicem,Ibricicem u istom timu..
Kazes "gore sta se uradi"..pa ovo su igraci za "bas gore nesto da se uradi"..

Na grcima mozemo da ucimo,ni njih nije bilo nigdje dok se nesto nije prelomilo od tada su uvijek u vrhu fudbala...sta se kod njih desilo ne znam(vjerovatno disciplina,trka,srcanost,borbenost,nesto od toga nisu imali prije),ne pratim ja njihovu repku nego nasu i ocekujem kao i svi da se i kod nas probije ta barijera zvana "jos nismo pobijedili veliku utakmicu protiv velikog tima"..jednu dobru sansu smo propustili,idemo dalje..
dobar post...ma grci su u vrhu najvise iz razloga sto su jednom uspjeli uletiti u taj prvi sesir,isto kao i hrvati (izuzev prosli ciklus)...tako da (uvijek) uglavnom dobijaju lagahne kvalifikacione grupe, u kojima moraju biti makar drugoplasirani na kraju...jer da nisu u prvom sesiru, onda bi vazda dobijali spaniju, holandiju, njemacku, englesku..itd...
tj..trebamo i mi jednom napraviti taj iskorak, pa uletiti makar u drugi pot:)
i onda ce biti lakse...ili cemo se i dalje morati oslanjati na srecu pri izvlacenju, kao sto je to sad bio slucaj, pa dobismo ovu grupu, najlaksu do sada :)

19keNNo88
Kontakt:

Post Postao/la 19keNNo88 » 15 okt 2012, 19:52

Joj ovog kraljaa na treningu nije usto iz one stolicee,pravo mu dobrooo :lol: :lol:

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 15 okt 2012, 19:52

ma Susic je tu glavni problem, veze on sa trenerskim poslom nema ;) (koliko god je bio dobar igrac toliko je slab trener ;) )
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 15 okt 2012, 19:54

delko je napisao/la:ma Susic je tu glavni problem, veze on sa trenerskim poslom nema ;) (koliko god je bio dobar igrac toliko je slab trener ;) )
Haj samo predlozi ko bi nam bio bolji ? Pls
HZ87

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 15 okt 2012, 19:58

revoX. je napisao/la:
delko je napisao/la:ma Susic je tu glavni problem, veze on sa trenerskim poslom nema ;) (koliko god je bio dobar igrac toliko je slab trener ;) )
U vecini reprezentacija fizeoterapeuti imaju vecu platu od naseg selektora... :roll:

Al' no sikiriki, bice nama Guus Hiddink trener za jedno 4-5 hiljada godina. :mrgreen:

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 15 okt 2012, 19:58

revoX. je napisao/la:
Vladimir Petkovic :idea:

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 15 okt 2012, 20:00

Pape ostaje sve dok su tu rezultati kao do sad. Svidjalo vam se to ili ne? 8-)
HZ87

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 15 okt 2012, 20:04

revoX. je napisao/la:Pape ostaje sve dok su tu rezultati kao do sad. Svidjalo vam se to ili ne? 8-)
ofc, ja sam za ostanak Papeta. Najgluplje je smjena trenera, nek on ostane sve dok hoce. Gledajte na manchestera, koliko godina je Ferguson trener za njih, a i oni su znali imati lose rezultate.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 15 okt 2012, 20:17

MrAmani96 je napisao/la:
revoX. je napisao/la:Pape ostaje sve dok su tu rezultati kao do sad. Svidjalo vam se to ili ne? 8-)
ofc, ja sam za ostanak Papeta. Najgluplje je smjena trenera, nek on ostane sve dok hoce. Gledajte na manchestera, koliko godina je Ferguson trener za njih, a i oni su znali imati lose rezultate.

Potpis!
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 15 okt 2012, 20:25

Bože me sačuvaj... Nek sam doživio i uporedjivanje Papeta sa Fergusonom... :lol:
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 okt 2012, 20:29

revoX. je napisao/la:
Vaha,Bazdarevic.Tesko da bi koji od njih odbio poziv reprezentacije kad bi poslali..ali eto nije Susic los i ne trebamo pricati o ovome nakon jedne lose utakmice.
Nad tobom sunce najljepše sja

amEl_rooB
Kontakt:

Post Postao/la amEl_rooB » 15 okt 2012, 20:42

Ljudi,jel neko zna kad ce tacno zmajevi doci u Zenicu sutra ? Hvala unaprijed.
Jer to je cast i sudbina ! 19 CELIK ZENICA 45

Chelsea FC

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.