@Arnelinho...Miske i Vedo krila ne mogu igrati..Miske spor a ako krilo moze igrati spor igrac onda treba Dzeku staviti na centralnog beka u paru sa Spahom i problem rijesen...jaki smo ko BETON u odbrani..

pa i Barba nam je igrao libera,zar ne? Vedo je i prije igrao krilo i svaki puta izgubljen,odsjecen..
Moja poenta je da potrosimo igraca u vjetar kada to radimo..daj jednu tekmu gdje je ta "taktika" ispala povoljno za nas?? Grci inace ne prave puno sansi a mi smo im poklonili 2-3..njihova igra je bazirana na disciplini i svaki igrac zna sta treba da radi..
Mi ne mozemo tvrditi niti tvrdimo da bi Stevo odigrao odlicno na krilu ali tvrdim da Vedo nikad nije odigrao dobro na istom mjestu..
Stevo je relativno "nepoznanica" Grcima koju je trebalo iskoristiti na bolji nacin kad smo vec igrali takvu formaciju..u svakom slucaju doprinjeo bi vise timu na desnom krilu nego Vedo..
95% okolnosti nam nije islo na ruku,malo si me ovdje zbunio,koje su to okolnosti?? Njima falilo nekoliko igraca a nama samo jedan(ali zlata vrijedan)..
Kad vec "opet" poredis Wengera i Susica hajmo poredit i Capella...Capello osvojio sve sto se moglo osvojiti sa Milanom,Juventusom,Realom cak i sa Romom..a sta uradi sa Engleskom??? NISTA
To se jednostavno ne moze porediti...
Wenger trenira 28 godina,jos dok je Susic igrao fudbal i nikada nije trenirao reprezentaciju...
Sad da se vratimo na Grcku koja je "bila" taraba do 2001 i do Otto Rehhagela,uzese EURO 2004 na totalni antifudbal..prije toga nisu bili ni na mapi...sta se promjenilo??? i kako??
Pa nisu dosli vanzemaljci i poceli igrati,igrao se fudbal u grckoj i prije i poslije Rehhagela..
Covjek je napravio tim koji igra onako kako moze da igra..Grci ne mogu niti imaju kapacitet da napadaju i igraju onako kako njima ODGOVARA...ne prilagodjavaju se nikome..mi ne mozemo igrati kao oni,nemamo 20 igraca da ih stavimo u odbranu..imamo ono sto imamo i na tome treba da baziramo nasu igru..
To kad shvatimo i mi cemo ici na takmicenje,nadam se da nije kasno i da sutra sameljemo Litvance..pa poslije toga u martu grke..
Kad vec hoces da se branis i zatvoris prilaze Begu to ne mozes sa Lulicem,Mismovicem,Vedom,Dzekom,Salihovicem pa i Pjanicem,Ibricicem u istom timu..
Kazes "gore sta se uradi"..pa ovo su igraci za "bas gore nesto da se uradi"..
Na grcima mozemo da ucimo,ni njih nije bilo nigdje dok se nesto nije prelomilo od tada su uvijek u vrhu fudbala...sta se kod njih desilo ne znam(vjerovatno disciplina,trka,srcanost,borbenost,nesto od toga nisu imali prije),ne pratim ja njihovu repku nego nasu i ocekujem kao i svi da se i kod nas probije ta barijera zvana "jos nismo pobijedili veliku utakmicu protiv velikog tima"..jednu dobru sansu smo propustili,idemo dalje..