NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SirAlexFerguson
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SirAlexFerguson » 15 okt 2012, 09:59

rio_Ferdy88 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Mislim da se polahko ali sigurno blizi kraj ere BB-a i pic.kice od QB-a i da je doslo vrijeme da se nakon ove sezone pronadju nova rijesenja. Volim Patriotse svim srecem, ali se iskreno nadam da ce nas Jetsi dobiti u ove dvije utakmice i da necemo izboriti PO, da to Kraftu otvori oci i da vidi da mora nesto mijenjati.

Patriotsi su i prije BB-a i pic.kice Brady-a igrali u SB-u i igrace opet. Opet kada malo bolje razmislim sta bi mi u PO-u sa ovakvom igrom. :? :? Prve dvije pozicije su vec rezervisane za Ravense i Texanse i realno protiv njih nemamo sansi.

Odgovorno tvrdim da se mi sa ovog foruma okupimo da bi uspjeli protiv odbrane Patriotsa postici preko 20 poena.
Shvatam frustraciju i razočarenje, ali pretjerivanje je reći da je ovaj poraz kraj jedne ere ili nešto tako ;)

Ipak nije ni prvi ni zadnji poraz Patsa, a puno je lakše probaviti poraz sada nego npr da se isti desio u PO ili SB kao protiv Giantsa ;)

Nije još ništa ni blizu riješeno što se tiče divizije ali i PO, jer pobjeda nad Jetsima će biti prioritet i sigurno će i Brady i BB poraditi na greškama i ne dopustiti da se ovo od sinoć ponovi, pogotovo igra u red zone i greške sa korištenjem timeouta, što nas je koštalo ona 3 poena na kraju prvog pol i samim time i pobjede na kraju ;)

Niko za sada ne briljira u AFC-u da se može reći d aje apsolutni favorit, jer i Ravensi nisu u nekoj formi iako imaju odličan omjer, a kako izgleda izgubili su i Webba i Lewisa, zbog povreda na duže vrijeme, Webba za sezonu ;)

A Packersi (koji su na 3-3 kao i mi) su pokazali kako se igra protiv Texansa, tako da i nema nekog apsolutnog favorita u AFC-u, i ništa još nije gotovo tako da nema smisla govoriti o nekom ispadanju iz trke za PO, sa ovim porazom, jer je to poraz od momčadi iz NFC-a tako da ne odlučuje puno u eventualnom tiebreakeru, u slučaju istog omjera sa nekom ekipom iz AFC-a ;)

3 tekme koje smo izgubili ukupnom razlikom od 4 poena (nekim promašenim FG i lošim odlukama) i nisu stvarno mjerilo pravog odraza snaga, jer imamo isti omjer, sa npr Billsima iako smo ih poderali na njihovom terenu ;)

Sigurno da secondary u ovom trenutku predstavlja najveći problem, ali treba uzeti u obzir da su sinoć na onom zadnjem TD Shawksa, kod nas u secondaryu na terenu bili rookies Ebner i Wilson, zbog povreda Chunga i Gregorya :( ;)

Velika greška BB-a je bila puštanje Samuela da ode nakon onog SB, jer je nakon prvog poraza od Giantsa najviše odlazaka bilo upravo u odbrani, neki od ključnih igrača i nosilaca igre su nas napustili, i od tada jednostavno nismo uspjeli naći prave zamjene za njih, pogotovo u secondaryu(Harrison) ;)

Sve si objasnio, i ja nakon prospavane noći drukčije razmišljam. Biti će teško ali nadam se da ćemo se izvući i dignuti iz mrtvih. Samo treba svoje greške ispraviti i bit će OK
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 15 okt 2012, 10:09

Poceo sam od skoro da pratim malo Nfl i zapravo mi je nejasno zasto se oznacavaju na tabeli kada neko pobedi ili izgubi sa tri poena razlike? Koja je tu poenta?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 okt 2012, 14:42

Uh kako su samo mediji udarili po Patriotsima, a neka tako im i treba kada nisu u stanju privesti utakmice kraju kako treba, a takodjer ne izostaje kritika na racun pic.kice na poziciji QB-a.

Vazno je da je pic.kica tokom utakmice se hvalila i nije obracala paznju na svoju igru:
It was clear to see there was some trash talking going on between both the Patriots and the Seahawks on Sunday. It continued off the field Sunday night when Seahawks cornerback Richard Sherman sent out this Tweet with a photo of him approaching Tom Brady after the Seahawks won, 24-23.

He told me and earl to see him after the game when they win..... I found him after.... twitter.com/RSherman_25/st…
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 17:32

Houston sinoc ispade taraba.
Postovanje treba zaraditi.

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 15 okt 2012, 17:36

kad_kako je napisao/la:Houston sinoc ispade taraba.
jasta su nego taraba. Prva utakmica u playoff ispadaju

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 17:45

Niko za sada ne briljira u AFC-u da se može reći d aje apsolutni favorit, jer i Ravensi nisu u nekoj formi iako imaju odličan omjer, a kako izgleda izgubili su i Webba i Lewisa, zbog povreda na duže vrijeme, Webba za sezonu ;)
Zar je dotle doslo, da se morate radovat tudjoj nesreci? :roll:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 okt 2012, 18:19

kad_kako je napisao/la:

Gdje sam napisao da se radujem tome :roll: :(

Samo sam naveo da su ostali bez njih(jer to niko drugi na pdf-u nije spomenuo), a još od prije nema Suggsa, tako da će to biti veliki udarac za njih, isto kao što sam neki dan napisao da su Jetsi ostali bez Revisa i Texansi bez Cushinga, jer svi oni su velikani ovoga sporta i sigurno da će nedostajati ove sezone i svojim timovima ali i čitavom NFL-u :(

Ali šta je tu je, takav je football, to i mi fanovi Patsa znamo, jer smo to osjetili na vlastitioj koži kad je Brady bio povrijeđen čitavu sezonu, a i vi bez Cutlera prošle sezone kao i Texansi bez par standardnih igrača, ili Coltsi bez Peytona itd..
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 18:27

kad_kako je napisao/la:

Gdje sam napisao da se radujem tome :roll: :(

Samo sam naveo da su ostali bez njih(jer to niko drugi na pdf-u nije spomenuo), a još od prije nema Suggsa, tako da će to biti veliki udarac za njih, isto kao što sam neki dan napisao da su Jetsi ostali bez Revisa i Texansi bez Cushinga, jer svi oni su velikani ovoga sporta i sigurno da će nedostajati ove sezone i svojim timovima ali i čitavom NFL-u :(

Ali šta je tu je, takav je football, to i mi fanovi Patsa znamo, jer smo to osjetili na vlastitioj koži kad je Brady bio povrijeđen čitavu sezonu, a i vi bez Cutlera prošle sezone kao i Texansi bez par standardnih igrača, ili Coltsi bez Peytona itd..
Pa ovaj wink smajli nakon recenice da su Webb i Lewis povredjeni, mi ostavlja takav dojam.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 okt 2012, 18:33

kad_kako je napisao/la:
Pa ovaj wink smajli nakon recenice da su Webb i Lewis povredjeni, mi ostavlja takav dojam.
To nije nikakav smiley da se radujem, kao što bi stavio da se ustvari radujem ovaj smiley u zagradi ( :D )

Ne vidim otkud ti to bezrazložno napadanje i stavljanje meni u optužbu nečega što ja nisam nigdje ni pomislio ni rekao ;)

Znači ne smijem nigdje ni napisati da us ljudi povriježeni da me odmah neko ne napadne i krene sa preispitivanjem onoga što sam ja mislio pod tim, kad sam naveo da su ljudi povrijeđeni, jer niko prije mene to nije uradio, isto kao što sam to uradio i za Revisa i za Cushinga neki dan ;)

Nema potrebe da tako nastupaš kada nemaš osnove za takvo nešto, a ja se nikada nisam niti neću radovati nečijoj povredi i nesreći jer znam kako je kada ti se takvo nešto dogodi iz ličnog iskustva, nažalost :(
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 18:37

kad_kako je napisao/la:
To nije nikakav smiley da se radujem, kao što bi stavio da se ustvari radujem ovaj smiley u zagradi ( :D )

Ne vidim otkud ti to bezrazložno napadanje i stavljanje meni u optužbu nečega što ja nisam nigdje ni pomislio ni rekao ;)

Znači ne smijem nigdje ni napisati da us ljudi povriježeni da me odmah neko ne napadne i krene sa preispitivanjem onoga što sam ja mislio pod tim, kad sam naveo da su ljudi povrijeđeni, jer niko prije mene to nije uradio, isto kao što sam to uradio i za Revisa i za Cushinga neki dan ;)

Nema potrebe da tako nastupaš kada nemaš osnove za takvo nešto, a ja se nikada nisam niti neću radovati nečijoj povredi i nesreći jer znam kako je kada ti se takvo nešto dogodi iz ličnog iskustva, nažalost :(
Wink meni barem predstavlja vid odobravanja. ;)

Zato u buducnosti, budi pazljiv gdje stavljas ;) :D :), i neces morati se onda pravdati, jer nakon onakve recenice, ne ide ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 okt 2012, 18:46

kad_kako je napisao/la:

Zato u buducnosti, budi pazljiv gdje stavljas ;) :D :), i neces morati se onda pravdati, jer nakon onakve recenice, ne ide ;)
Ne znam, ali meni ne predstavlja znak odobravanja, već čisto znak da se naglasi ili potvrdi nešto, što sam želio prenijeti na forum, pošto niko to nije bio postavio prije mene ;)

Ne vidim razlog da ti taj wink smeta, jer nisam nikada želio nekom drugom nesreću, kao što sam već rekao, niti ću željeti, što zbog ličnog iskustva, što zbog iskustva sa svim povrijeđenim igračima timova koje ja bodrim već godinama, uostalom kao i tog igrača sa tvog avatara 8-)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 18:50

kad_kako je napisao/la:

Ne znam, ali meni ne predstavlja znak odobravanja, već čisto znak da se naglasi ili potvrdi nešto, što sam želio prenijeti na forum, pošto niko to nije bio postavio prije mene ;)

Ne vidim razlog da ti taj wink smeta, jer nisam nikada želio nekom drugom nesreću, kao što sam već rekao, niti ću željeti, što zbog ličnog iskustva, što zbog iskustva sa svim povrijeđenim igračima timova koje ja bodrim već godinama, uostalom kao i tog igrača sa tvog avatara 8-)
Pardon onda. My bad. ;)

Meni, zaista ruzno izgleda, kada neko, nakon neke ruzne vijesti, stavi wink smajli.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 okt 2012, 19:14

kad_kako je napisao/la:
Pardon onda. My bad. ;)

Meni, zaista ruzno izgleda, kada neko, nakon neke ruzne vijesti, stavi wink smajli.
Ma znam, i meni isto to smeta, jer ne znam kakva osoba trebaš biti da bi se radovao tuđoj nesreći, bez obzira o kome se radilo ;)

Al' da ne spamujemo više evo malo sinoćnjih highlightsa 8-)

slikaslika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 19:34

Ko je "Teksans" u onoj nasoj fantasy ligi?

Dobio sam ga i to bez Keme Newtona, koji je imao by-week, a ja zaboravio promjenuti ga i staviti onog iz Minesote (22 poena co'jk zaradio). :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 okt 2012, 19:41

kad_kako je napisao/la:Ko je "Teksans" u onoj nasoj fantasy ligi?

Dobio sam ga i to bez Keme Newtona, koji je imao by-week, a ja zaboravio promjenuti ga i staviti onog iz Minesote (22 poena co'jk zaradio). :D
gdje onaj dobi 22p pa lik 3-4 lopte izgubio :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 okt 2012, 19:43

@ rio

istina je da sam sinoc bio iznerviran - a i danas sam, takodjer je istina da su ona dva poraza od Giantsa bolnija nego onaj jucer, ali isto tako treba priznati da i BB i Brady u posljednje vrijeme prave amaterske greske.

BB protekle sedmice sa odobravanjem 4th and 5 vrati Broncose u igru i sva sreca pa oni nisu nas poklon znali iskoristitit. Dalje evo vec dugi niz godina se mucimo sa secondary-jem i on nece nikome drugom da prepusti izbor igraca za tu poziciju, zatim jucer umjesto da ide na FG on ide na TD koji nije uspio - a gledajuci procentualno veca je sansa da ce Gostowski pogoditi nego da cemo postici TD - i na kraju kao slag na tortu neracionalno koristenje time-out-a pa smo u samoj zavrsnici susreta ostali bez istih.

Sto se Brady-a tice ne znam iskreno vise sta da kazem, ali od kako je sa onom fokom pruza dosta losije partije nego li je to prije bio slucaj. Jucer baci INT, a svako je mogao vidjeti razliku u visini naseg igraca i igraca Seahawska.
O igiri u Redzoni i da ne pricam, ali mislim da je najgora odluka bila sto se vratio McDaniels.

Ruku na srce vrhunski tim bi bio na omjer 6-0 ili 5-1, a mi smo 3-3 sto pokazuje da smo trenutno prosjecan tim i mislim da bi WC utakmica za ovaj tim bila veliki uspjeh.

Sto se odbrane tice, znamo da je ista nasa najbolnija tacka, ali mislim da su sinoc odradili odlican posao, jer su u cetiri uzastopna navrata uspjeli zaustaviti napad Seahawska, ali je drugi par cipela sto to napad nije znao iskoristiti. Jedino sto bi u odbrani trebalo promjeniti je trenera secondary-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 15 okt 2012, 19:58

ma opet ce ba Patriotsi biti u finalu AFC ...ma nema vas ko prestici u diviziji kad bi jos 5 izgubili ahahaa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 15 okt 2012, 20:00

SaltCityAttack je napisao/la:

gdje onaj dobi 22p pa lik 3-4 lopte izgubio :)
Ma samo baca covjek, pa mu se nakupi ba. :D Bacio 350 yardi, i imao 2TD (i 2INT).

Da sam ga stavio imao bi preko 110 poena ovu heftu. Ali pobjeda je vazna, j.ebo prosjek. :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 okt 2012, 20:40

To ti je Alem koji je nest'o s foruma nakon metle od GB :lol: Javi mi se jucer, kaze karali nas Jetsi :mrgreen: Ne valja se smijat tudjoj nesreci :mrgreen: Gdje je nestala ta toliko hvaljena odbrana Hjustona :lol: Cuj najbolja odbrana u NFL hahha :mrgreen: 6 TD-ova Rodgersa, izjednacio rekord franchise (prosle godina ona budala Flynn u zadnjoj tekmi bacio 6 TD) i meni donio pobjedu na fantasyu (osim ako Rivers veceras ne uradi nesto slicno).

A iduce sedmice idemo ZGAZIT Cleveland, tu pobjeda ne smije doci u ozbir ni u jednom momentu, al' ni u jednom!!!

Inace, veceras gledajte najboljeg QB-a svih vremena, koji je legitimni kandidat za MVP regular season vec sada, jer glavni konkurenti mu polahko padaju, a on je im'o samo jednu losu tekmu ove sezone, ustvari samo jednu losu cetvrtinu i to prvu protiv Falconsa. Ryan i Brady su dobro krenuli, al' u zadnje vrijeme bacaju INT-ove i pali su u formi, jedino je Rodgers lose kren'o pa se sad dize i on i Manning ce se ganjati do kraja vjerovatno... ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 15 okt 2012, 20:42

amerosm je napisao/la:@ rio

istina je da sam sinoc bio iznerviran - a i danas sam, takodjer je istina da su ona dva poraza od Giantsa bolnija nego onaj jucer, ali isto tako treba priznati da i BB i Brady u posljednje vrijeme prave amaterske greske.

BB protekle sedmice sa odobravanjem 4th and 5 vrati Broncose u igru i sva sreca pa oni nisu nas poklon znali iskoristitit. Dalje evo vec dugi niz godina se mucimo sa secondary-jem i on nece nikome drugom da prepusti izbor igraca za tu poziciju, zatim jucer umjesto da ide na FG on ide na TD koji nije uspio - a gledajuci procentualno veca je sansa da ce Gostowski pogoditi nego da cemo postici TD - i na kraju kao slag na tortu neracionalno koristenje time-out-a pa smo u samoj zavrsnici susreta ostali bez istih.

Sto se Brady-a tice ne znam iskreno vise sta da kazem, ali od kako je sa onom fokom pruza dosta losije partije nego li je to prije bio slucaj. Jucer baci INT, a svako je mogao vidjeti razliku u visini naseg igraca i igraca Seahawska.
O igiri u Redzoni i da ne pricam, ali mislim da je najgora odluka bila sto se vratio McDaniels.

Ruku na srce vrhunski tim bi bio na omjer 6-0 ili 5-1, a mi smo 3-3 sto pokazuje da smo trenutno prosjecan tim i mislim da bi WC utakmica za ovaj tim bila veliki uspjeh.

Sto se odbrane tice, znamo da je ista nasa najbolnija tacka, ali mislim da su sinoc odradili odlican posao, jer su u cetiri uzastopna navrata uspjeli zaustaviti napad Seahawska, ali je drugi par cipela sto to napad nije znao iskoristiti. Jedino sto bi u odbrani trebalo promjeniti je trenera secondary-a.
Ondje ako je iko kriv to je Brady. Posalji Woodheada na route pored goalposta, i ako nista drugo nije otvoreno, zaljuljaj mu je preko glave 2 metra, nikom nista. I ostane ti vremena za FG. Napravio je odluku na nivou srednjoskolca.

Ono sto najvise boli je da je prosle i pretprosle godine, ekipa bila losija od ove.
Ali su imali srce i muda da zatvore utakmicu kad je bilo gutavo. Proslogodisnjoj ekipi se ne bi desilo da Leon Washington obezbjedi Seattleu start sa 40 yardi, umjesto sa 10.
Ne bi se desile presjecene lopte na 5 yardi od endzone.
Ne bi Gostkowski promasio zicer. Uradili bi kljucne 3rd down conversione i protiv Baltimorea i sada.
Ne bi Brady bacio lob za Brancha od 5-9 koji se baca Fitzgeraldu i Johnsonu i slicnima koji su 6-5.

Ova ekipa izgleda ima strah od pobjede. :roll:
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.