Ovako, za terabajta.Ti mozes prodati svoj udjel kome hoces i za koju cijenu hoces.To je davno receno.
Drugo, ovi udjeli ce nekad preci u dionice zapravo, tj kad dodje zakon za to.
SAD ZA SAD JE TO SAMO UPRAVLJACKI UDJEL, ZNACI DA SE MOZES NESTO PITATI, JOS UVJEK OD OVOG NEMAS NIKAKVE KORISTI I TOGA SU SVI SVJESNI.
Trece, istina je da pojedinac ne moze sa 1,500 KM nista ali vecina njih ce se udruzivati i ako imaju iste ciljeve a normalni navijaci bi to trebali imati nece im bitno to sto se pojedinac ne pita nista jer svi imaju isti interes.
Cetvrto, mislim da ce za donosenje nekih vitalnih odluka trebatu 66,66% posto pa ni veliki ulagaci nece moci raditi sta im je cejf a sumnjam i da ce im to biti u cilju.
terabajt je napisao/la: Sta ako u narednim godinama dodje druga uprava i donese novi statut sta ce biti sa mojim papirom o pravu glasa.
Peto, ne moze nijedna sljedeca uprava promjeniti statut samo tako jer statut mjenja skupstina a zasto bi skupstina odobrila nesto sto im ne ide u interes?
Šesto, to je to sto se tice uloga, više se nece praviti novi.
Sedmo, kad jednom uplatis clan skupstine si na neogranicen period osim ako svoj udjel nekome ne poklonis,prodas ili nesto slicno.
Ja upotpunosti vjerujem upravi i mislim kako ovo nije samo pokusaj da oni sebi "namaknu para" kako je nakav strumf napisao.Ako skupimo milio i po na konju smo.Vratit drzavi milion,deblokirat racun, i ostane jos 500 milja.Kad to odradis doce jos i 300 milja eura od europe.Njih potrosit na ove tekuce stvari, kazne i neke novije dugove da bi bez problema mogli osigurati licencu unaprijed. Kad to odradis i sponzori se ljepe mnogo lakse.Sve postaje lakse.
Ako se skupi ista vise preko tog milion i po mi smo strasni.O 4,5 miliona ne smijem ni sanjati, sa tim parama bi mogli vratit 2 mill dugova (1 mill drzavi i jos 1 mil privatnicima, igracima, uposlenicima i dobavljacima).
Ostanu 2,5.Sa njima se pojacat sto se tice igrackog kadra, marketing forsirati, uloziti u OP itd....puno stvari se moze uradit sa tim.