FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 okt 2012, 14:57

moustapha je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la: Pa jesi li ti napisao i jednu recenicu da pokusas mene demantovati, i slicno, ili samo lupas ko MaksIm (a ja ko maksum :mrgreen: ) ??? Sigurno sam procitao vise od tebe, i nigdje u statutu nista ne pise, nego samo cija je koja nadleznost, sta radi, a o buducnosti ne pise nista... Ja ne kazem da ce statut pasti, nece ako se nadju investitori, sto domace kompanije, sto strani investitori, nego kazem da pojedinacnim uplatama individua ama bas nista ne dobija osim sto iskesira 1500 KM za pomoc klubu...

P.S. Pardon, dobija i kartu godisnju gratis, i ubuduce po 50% popusta...
Ono sto nedostaje u nasoj drzavi je zakon o sportu koji bi omogucio da se sportski kolektivi mogu registrovati kao sto se registruju firme. Zbog tog nedostatka, klubovi su registrovani kao udruzenje gradjana, pa zbog toga niko ne moze biti vlasnik jednog sportskog kolektiva. Mozes steci upravljacka prava, ali da u klasicnom smislu budes vlasnik, to ne mozes. Zbog toga je u novom statutu ostavljena mogucnost da ukoliko dodje do ovakvih promjena da se statut moze izmjeniti i da upravljacka prava mogu preci u vlasnicka. O tome je Dino Selimovic jako cesto govorio, a iste informacije se prenose i potencijalnim ulagacima.
Trenutno jedan glas predstavlja 20 pojedinacnih uloga od 1 500 KM. Kasnije taj pojedinacni ulog moze biti udio u vlasnistvu. Upravo ove stvari pokazuju koliko je ova uprava Sarajeva uradila dobar posao u pripremi novog statuta.
Nisu hodali okolo i kukali kako nema zakona o sportu i govorili kako su im ruke vezane.
Moze biti, a i ne mora, to ti nigdje ne garantuje... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

sreca
Kontakt:

Post Postao/la sreca » 15 okt 2012, 15:01

moustapha je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la: Pa jesi li ti napisao i jednu recenicu da pokusas mene demantovati, i slicno, ili samo lupas ko MaksIm (a ja ko maksum :mrgreen: ) ??? Sigurno sam procitao vise od tebe, i nigdje u statutu nista ne pise, nego samo cija je koja nadleznost, sta radi, a o buducnosti ne pise nista... Ja ne kazem da ce statut pasti, nece ako se nadju investitori, sto domace kompanije, sto strani investitori, nego kazem da pojedinacnim uplatama individua ama bas nista ne dobija osim sto iskesira 1500 KM za pomoc klubu...

P.S. Pardon, dobija i kartu godisnju gratis, i ubuduce po 50% popusta...
Ono sto nedostaje u nasoj drzavi je zakon o sportu koji bi omogucio da se sportski kolektivi mogu registrovati kao sto se registruju firme. Zbog tog nedostatka, klubovi su registrovani kao udruzenje gradjana, pa zbog toga niko ne moze biti vlasnik jednog sportskog kolektiva. Mozes steci upravljacka prava, ali da u klasicnom smislu budes vlasnik, to ne mozes. Zbog toga je u novom statutu ostavljena mogucnost da ukoliko dodje do ovakvih promjena da se statut moze izmjeniti i da upravljacka prava mogu preci u vlasnicka. O tome je Dino Selimovic jako cesto govorio, a iste informacije se prenose i potencijalnim ulagacima.
Trenutno jedan glas predstavlja 20 pojedinacnih uloga od 1 500 KM. Kasnije taj pojedinacni ulog moze biti udio u vlasnistvu. Upravo ove stvari pokazuju koliko je ova uprava Sarajeva uradila dobar posao u pripremi novog statuta.
Nisu hodali okolo i kukali kako nema zakona o sportu i govorili kako su im ruke vezane.

a kako ce privuci sponzore u buducnosti ili ce i oni imati pravo da biraju skupstinu i jos ako mi neko moze reci jeli ovo u nedogled cim zafali para prave se novi ulozi

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 okt 2012, 15:11

Novi statut se moze donijeti samo ako takvu odluku donese trenutna skupstina. I ovaj sada na kojem se radi, omogucen je tako sto je postojala vjera i razumjevanje clanova skupstine. Ljudi su pristali da se ta skupstina raspusti i tako omoguci dolazak nove, koja bi se formirala na nacin da svoje clansto platis.
E sad zamisli situacije da nakon ovog statuta neko dodje i kaze hocemo sad drugi statut. Naravno, to bi se moglo desiti samo uz pristanak trenutne skupstine, a ti ljudi bi zauzvrat trazili udio u vlasnistvu. Dakle, scenarij je takav. Bilo koja odluka da se donese, ona bi isla u korist i malih ulagaca. Jedino bi se razlikovalo to sto bi oni koji su vise ulozili, na kraju dobili i vise dionica. Ali to je sasvim posteno. 8-)
#divovi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 okt 2012, 15:13

moustapha je napisao/la:Novi statut se moze donijeti samo ako takvu odluku donese trenutna skupstina. I ovaj sada na kojem se radi, omogucen je tako sto je postojala vjera i razumjevanje clanova skupstine. Ljudi su pristali da se ta skupstina raspusti i tako omoguci dolazak nove, koja bi se formirala na nacin da svoje clansto platis.
E sad zamisli situacije da nakon ovog statuta neko dodje i kaze hocemo sad drugi statut. Naravno, to bi se moglo desiti samo uz pristanak trenutne skupstine, a ti ljudi bi zauzvrat trazili udio u vlasnistvu. Dakle, scenarij je takav. Bilo koja odluka da se donese, ona bi isla u korist i malih ulagaca. Jedino bi se razlikovalo to sto bi oni koji su vise ulozili, na kraju dobili i vise dionica. Ali to je sasvim posteno. 8-)
A sta ako mali ulagaci budu imali od maksimalnih 4.500.000 KM oko 2.000.000 sto nije 50% glasackih mjesta u skupstini, a neki veliki ulagaci bi onda mogli u talu sa novom upravom raspustiti statut i donijeti novi na glasanje, imaju vecinu i proci ce...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 15 okt 2012, 15:16

Ne svidja mi se zamisao statuta. Ali velika sreca po klub Sarajevo je da se zamisli ovoga statuta ne mogu do kraja realizovati. Procitajte vi ovo dobro. Nije ovo onako kako vam se govori. Citajte i zamislite se da imate novce.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 okt 2012, 15:21

Baja_Zvjerka je napisao/la: A sta ako mali ulagaci budu imali od maksimalnih 4.500.000 KM oko 2.000.000 sto nije 50% glasackih mjesta u skupstini, a neki veliki ulagaci bi onda mogli u talu sa novom upravom raspustiti statut i donijeti novi na glasanje, imaju vecinu i proci ce...
Mogu, ali bi puno vecu stetu sebi napravili nego malim ulagacima. 8-)
#divovi

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 okt 2012, 15:22

Sad sam pricao sa jednim nasim fudbalerom, i kaze da ni najveci optimisti u klubu nisu ocekivali ovakvo interesovanje.Ono sto mi je interesantno da i igraci vrse uplate, zavisnosti koliko ko ima para.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 15 okt 2012, 15:27

rimaa je napisao/la:Da li neko zna sta je sa Mijuskovicem, i da li su stigli vise ti papiri za Ademovica, pozzz ;)
Stigli su papiri za obojicu i u konkurenciji su za utakmice
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 okt 2012, 16:00

Ovako, za terabajta.Ti mozes prodati svoj udjel kome hoces i za koju cijenu hoces.To je davno receno.
Drugo, ovi udjeli ce nekad preci u dionice zapravo, tj kad dodje zakon za to.
SAD ZA SAD JE TO SAMO UPRAVLJACKI UDJEL, ZNACI DA SE MOZES NESTO PITATI, JOS UVJEK OD OVOG NEMAS NIKAKVE KORISTI I TOGA SU SVI SVJESNI.
Trece, istina je da pojedinac ne moze sa 1,500 KM nista ali vecina njih ce se udruzivati i ako imaju iste ciljeve a normalni navijaci bi to trebali imati nece im bitno to sto se pojedinac ne pita nista jer svi imaju isti interes.

Cetvrto, mislim da ce za donosenje nekih vitalnih odluka trebatu 66,66% posto pa ni veliki ulagaci nece moci raditi sta im je cejf a sumnjam i da ce im to biti u cilju.
terabajt je napisao/la: Sta ako u narednim godinama dodje druga uprava i donese novi statut sta ce biti sa mojim papirom o pravu glasa.
Peto, ne moze nijedna sljedeca uprava promjeniti statut samo tako jer statut mjenja skupstina a zasto bi skupstina odobrila nesto sto im ne ide u interes?

Šesto, to je to sto se tice uloga, više se nece praviti novi.
Sedmo, kad jednom uplatis clan skupstine si na neogranicen period osim ako svoj udjel nekome ne poklonis,prodas ili nesto slicno.

Ja upotpunosti vjerujem upravi i mislim kako ovo nije samo pokusaj da oni sebi "namaknu para" kako je nakav strumf napisao.Ako skupimo milio i po na konju smo.Vratit drzavi milion,deblokirat racun, i ostane jos 500 milja.Kad to odradis doce jos i 300 milja eura od europe.Njih potrosit na ove tekuce stvari, kazne i neke novije dugove da bi bez problema mogli osigurati licencu unaprijed. Kad to odradis i sponzori se ljepe mnogo lakse.Sve postaje lakse.
Ako se skupi ista vise preko tog milion i po mi smo strasni.O 4,5 miliona ne smijem ni sanjati, sa tim parama bi mogli vratit 2 mill dugova (1 mill drzavi i jos 1 mil privatnicima, igracima, uposlenicima i dobavljacima).
Ostanu 2,5.Sa njima se pojacat sto se tice igrackog kadra, marketing forsirati, uloziti u OP itd....puno stvari se moze uradit sa tim.

payton

Post Postao/la payton » 15 okt 2012, 16:22

vjerujem ovoj upravi kao večina nas...
Za info..legle su prve uplate..nije nešto puno ali za početak extra
YES.WE.DID.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 okt 2012, 16:47

.
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 15 okt 2012, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 15 okt 2012, 16:51

Ako ima neko ko je dobro proučio ove mogućnosti ulaganja, može li mi odgovoriti, da li ima pravo neki od bivših predsjednika ili direktora u klubu, kupiti pravo odlučivanja. Čujem da je to realan scenario za neka imena, čim krenu veći ulagači.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 15 okt 2012, 16:56

Svako ziv ko denese pare moze kupiti mjesto u skupstini,onako narodski receno.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 15 okt 2012, 16:57

kupus army je napisao/la:Svako ziv ko denese pare moze kupiti mjesto u skupstini,onako narodski receno.
Onda bi tu moglo biti iznenađenja. Neko bi rekao neugodnih.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 15 okt 2012, 17:13

kupus army je napisao/la:Svako ziv ko denese pare moze kupiti mjesto u skupstini,onako narodski receno.
Ne može kao prvo eto ti npr. možeš uplatiti 1500 KM ali moraš naći još 19 takvih da bi imali 1 glas u skupštini ili fino paša uplati 30 000 KM pa imaj glas ali to je opet jedan glas a skupština bi brojala oko 150 članova tako da bi biolo koja vrsta zloupotrebe debelo nekog mogla koštati(finansijski).50 glasova je oko 1 500 000 KM a opet nisi siguran da imaš večinu pa sad vidi da ne može svaka šuša i probisvjet ući u upravu i srati onako kako si vjerojatno mislio reči .Ljudi čitajte statut ne dajte da vas bilo ko demorališe iz bilo kakvih razloga ili pobuda nisu ovde svi prijatelji našem Sarajevu to mi već odavno znamo,samo u pamet braćo.
Sarajevo ljubavi moja!

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 15 okt 2012, 17:14

sekac je napisao/la:
Ne može kao prvo eto ti npr. možeš uplatiti 1500 KM ali moraš naći još 19 takvih da bi imali 1 glas u skupštini ili fino paša uplati 30 000 KM pa imaj glas ali to je opet jedan glas a skupština bi brojala oko 150 članova tako da bi biolo koja vrsta zloupotrebe debelo nekog mogla koštati(finansijski).50 glasova je oko 1 500 000 KM a opet nisi siguran da imaš večinu pa sad vidi da ne može svaka šuša i probisvjet ući u uupravu i srati onako kako si vjerojatno mislio reči .Ljudi čitajte statut ne4 dajte da vas bilo ko demorališe iz bilo kakvih razloga ili pobuda nisu ovde svi prijatelji našem Sarajevu to mi već odavno znamo,samo u pamet braćo.
Hvala na obrazloženju. Vjerujem da je tako kako si rekao. Ja sam mislio na one koji među bivšima imaju milione. Znaš da ih ima.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 15 okt 2012, 17:15

Pa i napisao sam da svako ko donese pare moze biti clan skupstine,nema prepreka ni za koga.Sad na ljudima je dal imaju i hoce da dadnu sami 30 milja ili ce dijeliti sa jos 19 ljudi po 1500.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 15 okt 2012, 17:21

irh je napisao/la:
Onda bi tu moglo biti iznenađenja. Neko bi rekao neugodnih.
Ma nece.

Jer nece ublehasi istresti 30.000 KM iz svoga dzepa a znaju da to lako ne mogu vratiti kroz FKS. Jer ako misle vratiti kroz igrace tesko, ako dodje trener kao Jovic koji se neda zajebavati.

Ima nekih drugih caka koje se meni ne svidjaju. A to je da se ostavlja prosto za nesposobne ljude koji bi nekada u buducnosti sa 100.000 - 200.000 KM mogli uci u klub i napraviti sranje. A ovi sitni ublehasi tipa Blekic, i familija Mirze Varesanovica oni nemaju para za tako nesto.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 okt 2012, 17:23

irh je napisao/la:Ako ima neko ko je dobro proučio ove mogućnosti ulaganja, može li mi odgovoriti, da li ima pravo neki od bivših predsjednika ili direktora u klubu, kupiti pravo odlučivanja. Čujem da je to realan scenario za neka imena, čim krenu veći ulagači.
A ko to od ovih bivsih ima tolike pare da da ?

PL-BiH
Kojom logikom si ti zakljucio da neko sa 100-200 milja moze uradit dar mar? 1,5 mill je minimalno a 100 milja je 1/15 od toga ...

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 15 okt 2012, 17:27

samosarajvo je napisao/la:
irh je napisao/la:Ako ima neko ko je dobro proučio ove mogućnosti ulaganja, može li mi odgovoriti, da li ima pravo neki od bivših predsjednika ili direktora u klubu, kupiti pravo odlučivanja. Čujem da je to realan scenario za neka imena, čim krenu veći ulagači.
A ko to od ovih bivsih ima tolike pare da da ?

PL-BiH
Kojom logikom si ti zakljucio da neko sa 100-200 milja moze uradit dar mar? 1,5 mill je minimalno a 100 milja je 1/15 od toga ...
Ne bih ja da potenciram bilo koga da ne bi ispalo kako priželjkujem nekoga. Pokušaj ti krenuti redom pa ćeš vidjeti da ima bar jedan koji ima vile i firme u državi i vani.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, mosarajvosa83 i 42 gosta.