FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Samo ganola, da se ne zalijecemo previse. Pustite ove price o Turcima.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
-
- Kontakt:
Sarajlijc@ je napisao/la:Samo ganola, da se ne zalijecemo previse. Pustite ove price o Turcima.
10000%.
Daj da skupimo 1,5 miliona mi sami, iz bosne.Po mogucnosti sto manje ljudi i sto vise njih da da direktno 30.000 a sto manje njih da se udruzuje 20x1.500 jer to moze(ali i ne mora) u buducnosti donjeti nesuglasice i potencijalne probleme jer ipak 20 ljudi se mora dogovorit, dati jednoj osobi pravo da glasa za njih u skupstini itd....
sekac je napisao/la:High je napisao/la:zar i tamo aaaaaaaaaaaaaaaaaa

.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Edis Kusturica, član UO Bordo tima
Kada uzmete 1 500 KM i podijelite sa 365 dana u godini dobijete nešto malo više od 4 KM dnevno. Može li se iskreni i istinski navijač kluba odreći kafe ili soka? Mi imamo najviše registrovanih članova od svih klubova u našoj zemlji. Oni uredno plaćaju članarinu. To je armija zaljubljenika u bordo boju i zbog toga sam veliki optimista.
Ono što će možda najviše interesovati navijače jeste da li ima zainteresovanih ulagača?
Apsolutno. Razgovarali smo sa puno osoba i mogu reći da ima interesa. Kako pojedinačno, tako i od poslovnih ljudi i njihovih kompanija. Ja sada ne bih o imenima. Iz Turske imamo tri potencijalna investitora. Pripremamo sve dokumente i prevodimo ih na engleski i uskoro će im sve biti proslijeđeno. Nakon toga oni bi trebali doći u Sarajevo. Pokušat ćemo ih dovesti na derbi sa gradskim rivalom Željezničarom. To bi bilo jako dobro da osjete atmosferu u gradu, da vide šta je Sarajevo. Pozitivni su dojmovi delegacije koja je bila dolje. Postoji i jedna konekcija prema Dubaiju, ali to ćemo vidjeti. Ona je u početnoj fazi, ali je pokazan interes i ako bi se to ostvarilo, a postoje naznake, onda bi dobili klub na nivou evropskih gabarita. Ipak, ja bih najviše volio da tri hiljade uloga prodamo ovdje u BiH, da to kupi 15 do 20 bh. kompanija. Recimo imamo velikih interesa iz Gračanice, Srebrenika i Konjica. Moj prijatelj iz SAD-a uložit će 30 hiljada KM i lobirat će našu dijasporu u ovoj državi.
Kada uzmete 1 500 KM i podijelite sa 365 dana u godini dobijete nešto malo više od 4 KM dnevno. Može li se iskreni i istinski navijač kluba odreći kafe ili soka? Mi imamo najviše registrovanih članova od svih klubova u našoj zemlji. Oni uredno plaćaju članarinu. To je armija zaljubljenika u bordo boju i zbog toga sam veliki optimista.
Ono što će možda najviše interesovati navijače jeste da li ima zainteresovanih ulagača?
Apsolutno. Razgovarali smo sa puno osoba i mogu reći da ima interesa. Kako pojedinačno, tako i od poslovnih ljudi i njihovih kompanija. Ja sada ne bih o imenima. Iz Turske imamo tri potencijalna investitora. Pripremamo sve dokumente i prevodimo ih na engleski i uskoro će im sve biti proslijeđeno. Nakon toga oni bi trebali doći u Sarajevo. Pokušat ćemo ih dovesti na derbi sa gradskim rivalom Željezničarom. To bi bilo jako dobro da osjete atmosferu u gradu, da vide šta je Sarajevo. Pozitivni su dojmovi delegacije koja je bila dolje. Postoji i jedna konekcija prema Dubaiju, ali to ćemo vidjeti. Ona je u početnoj fazi, ali je pokazan interes i ako bi se to ostvarilo, a postoje naznake, onda bi dobili klub na nivou evropskih gabarita. Ipak, ja bih najviše volio da tri hiljade uloga prodamo ovdje u BiH, da to kupi 15 do 20 bh. kompanija. Recimo imamo velikih interesa iz Gračanice, Srebrenika i Konjica. Moj prijatelj iz SAD-a uložit će 30 hiljada KM i lobirat će našu dijasporu u ovoj državi.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Dobar komentar je dao covjek na klixu:
Zanimljivo je ovo, na prvi pogled postavljanje standarda. Međutim šta piše u tom statutu? Ovo je vjerovatno još jedan pokušaj da ova uprava uzme lovu. Kako se iz teksta može pročiitati ljudi kupuju mjesto u skupštini kluba, na drugom mjestu ih zovu ulagači. Pa objasnite je li ljudi kupuju dio kluba ili samo mjesto. Ako kupuju samo mjesto u skupštini to nije ulaganje, potrošiću 10000 i dobiću mogućnost da glasam, znači više nikad neću vidjeti taj novac, kakvo je to ulaganje???? KO je budala u DUbaiju da kupuje mjesto u nekom klubu, da dodje da glasa, pa nema pametnijeg posla. Na koji period se kupuje mjesto? doživotno? Šta će biti ako se klub nekad bude trebao privatizovati, je li ostaju ta mjesta? ILi će ti što imaju mjesto morati dolatiti za dionice? MOže li neko ko je kupio mjesto sutra biti izbačen? Može li on prodati nekome drugom kasnije? Ništa objašnjeno osim toga da će pojedinci uplatiti novac u klub i šta će biti s novcem to više niko neće znati...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- moustapha
- Kontakt:
Sve su ove stvari precizirane u detalje, da malo više čitate znali bi.Baja_Zvjerka je napisao/la:Dobar komentar je dao covjek na klixu:
Zanimljivo je ovo, na prvi pogled postavljanje standarda. Međutim šta piše u tom statutu? Ovo je vjerovatno još jedan pokušaj da ova uprava uzme lovu. Kako se iz teksta može pročiitati ljudi kupuju mjesto u skupštini kluba, na drugom mjestu ih zovu ulagači. Pa objasnite je li ljudi kupuju dio kluba ili samo mjesto. Ako kupuju samo mjesto u skupštini to nije ulaganje, potrošiću 10000 i dobiću mogućnost da glasam, znači više nikad neću vidjeti taj novac, kakvo je to ulaganje???? KO je budala u DUbaiju da kupuje mjesto u nekom klubu, da dodje da glasa, pa nema pametnijeg posla. Na koji period se kupuje mjesto? doživotno? Šta će biti ako se klub nekad bude trebao privatizovati, je li ostaju ta mjesta? ILi će ti što imaju mjesto morati dolatiti za dionice? MOže li neko ko je kupio mjesto sutra biti izbačen? Može li on prodati nekome drugom kasnije? Ništa objašnjeno osim toga da će pojedinci uplatiti novac u klub i šta će biti s novcem to više niko neće znati...
#divovi
Da li neko zna sta je sa Mijuskovicem, i da li su stigli vise ti papiri za Ademovica, pozzz 

Ima li negdje taj statut cijeli da se moze procitati ili skinuti sa neta,znaci cijeli .
http://fcsarajevo.ba/vijesti/novi-statu ... rajevo/714" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
http://fcsarajevo.ba/vijesti/novi-statu ... rajevo/714" onclick="window.open(this.href);return false;terabajt je napisao/la:Ima li negdje taj statut cijeli da se moze procitati ili skinuti sa neta,znaci cijeli .
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ko da cita, jamoustapha je napisao/la:Sve su ove stvari precizirane u detalje, da malo više čitate znali bi.Baja_Zvjerka je napisao/la:Dobar komentar je dao covjek na klixu:

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Procito sam ovo u kratkim crtama i ono sto sam ja zakljucio je sljedece. Uplatom odredjenog iznosa kod banke depozitara banka izadeje potvrdu u visini uplate i na osnovu toga imam pravo da glasam kada bude glasanje u skupstini i da budem biran u skupstinu. Ono sto sam primijetio da nema nista u vezi prenosa tog papira ,odnosno potvrde o pravu glasa. Sta ako je ja hocu pokloniti nekome ili prodati... jos nesto bi volio da mi neko objasni posto nisam vidjeo u statutu. Ako uplatim odredjenu sumu i dobijem potvrdu za to koliko mi ona vazi da li mogu glsati neograniceno dugo sve dog se drugi statut ne usvoji. Sta ako u narednim godinama dodje druga uprava i donese novi statut sta ce biti sa mojim papirom o pravu glasa.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Kao individua nemas pravo glasa, moras naci jos 19 ljudi i medjusobno se dogovoriti ko vam je predstavnik. Mislim da od individualnih uplata nema nista, i da ce to biti broj od nekih 100-200 ljudi... Poslije toga mogu pravna lica ucestvovati, i strani ulagaci, i tu bi moglo biti uspjeha...terabajt je napisao/la:Procito sam ovo u kratkim crtama i ono sto sam ja zakljucio je sljedece. Uplatom odredjenog iznosa kod banke depozitara banka izadeje potvrdu u visini uplate i na osnovu toga imam pravo da glasam kada bude glasanje u skupstini i da budem biran u skupstinu. Ono sto sam primijetio da nema nista u vezi prenosa tog papira ,odnosno potvrde o pravu glasa. Sta ako je ja hocu pokloniti nekome ili prodati... jos nesto bi volio da mi neko objasni posto nisam vidjeo u statutu. Ako uplatim odredjenu sumu i dobijem potvrdu za to koliko mi ona vazi da li mogu glsati neograniceno dugo sve dog se drugi statut ne usvoji. Sta ako u narednim godinama dodje druga uprava i donese novi statut sta ce biti sa mojim papirom o pravu glasa.
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- molotovljev
Nije tvoje da misliš, kao što nije ni moje.
Ako vam nešto nije jasno a zainteresovani ste da uložite novac u Evropsko Sarajevo, obratite se
kompetentnim osobama u Upravi kluba. Sve će vam se lijepo objasniti.
Poštedite nas forumske šuplje..
Ako vam nešto nije jasno a zainteresovani ste da uložite novac u Evropsko Sarajevo, obratite se
kompetentnim osobama u Upravi kluba. Sve će vam se lijepo objasniti.
Poštedite nas forumske šuplje..
F.K.SARAJEVO
- moustapha
- Kontakt:
Neces da citas, a hoces da komentarises, lupas ko maksum.Baja_Zvjerka je napisao/la: Ko da cita, ja![]()
Boli mene neka stvar, ali ono sto mi upada u oci je bas ovo da su date samo sture informacije, bez detaljnih i pravih upustava, ili odrzanih sastanaka sa "ulagacima".. Niko im nije rekao koje su to odluke koje ce oni moci donositi u skupstini ??? (Citaj da su to odluke drugog reda o usvajanju financijskih izvjestaja i slicno, ne bas toliko interesantne obicnim gradjanima) Sve bitnije odluke koje se ticu karata, igraca, dizanja kredita, i sl. donosi upravni odbor kojeg bira skupstina. Po meni 1.500 KM tebi kao individualnoj uplati ne donosi apsolutno nikakvu korist, osim one da pomognes voljenom klubu...
U principu nije ni problem sto komentarises, ali stvar je u tome da trazis stvari zbog kojih bi ovaj statut mogao pasti, dovesti FK Sarajevo u jos losiju situaciju. Sto se mene tice samo izvoli. Iz takvih komentara vidim da si se malo uplasio.

#divovi
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pa jesi li ti napisao i jednu recenicu da pokusas mene demantovati, i slicno, ili samo lupas ko MaksIm (a ja ko maksummoustapha je napisao/la:Neces da citas, a hoces da komentarises, lupas ko maksum.Baja_Zvjerka je napisao/la: Ko da cita, ja![]()
Boli mene neka stvar, ali ono sto mi upada u oci je bas ovo da su date samo sture informacije, bez detaljnih i pravih upustava, ili odrzanih sastanaka sa "ulagacima".. Niko im nije rekao koje su to odluke koje ce oni moci donositi u skupstini ??? (Citaj da su to odluke drugog reda o usvajanju financijskih izvjestaja i slicno, ne bas toliko interesantne obicnim gradjanima) Sve bitnije odluke koje se ticu karata, igraca, dizanja kredita, i sl. donosi upravni odbor kojeg bira skupstina. Po meni 1.500 KM tebi kao individualnoj uplati ne donosi apsolutno nikakvu korist, osim one da pomognes voljenom klubu...
U principu nije ni problem sto komentarises, ali stvar je u tome da trazis stvari zbog kojih bi ovaj statut mogao pasti, dovesti FK Sarajevo u jos losiju situaciju. Sto se mene tice samo izvoli. Iz takvih komentara vidim da si se malo uplasio.

P.S. Pardon, dobija i kartu godisnju gratis, i ubuduce po 50% popusta...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 15 okt 2012, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Ja koliko sam upucen jedan ovakav statut je imao Hajduk prije par godina (ako nije isti statu ili slican nek me ispravi), oni su zamalo poslije toga zavrsili u stecaju. Taj statut nije nikako pametna stvar gledajuci druge klubove koji su to uradili.
Hajduk je sada podmladio ekipu, nema dovodenja nekh velikih igraca, nego suti i trpi (odnosno gledaj Dinamo).
Hajduk je sada podmladio ekipu, nema dovodenja nekh velikih igraca, nego suti i trpi (odnosno gledaj Dinamo).
- Evolution87
- Kontakt:

Krenulo je

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- moustapha
- Kontakt:
Ono sto nedostaje u nasoj drzavi je zakon o sportu koji bi omogucio da se sportski kolektivi mogu registrovati kao sto se registruju firme. Zbog tog nedostatka, klubovi su registrovani kao udruzenje gradjana, pa zbog toga niko ne moze biti vlasnik jednog sportskog kolektiva. Mozes steci upravljacka prava, ali da u klasicnom smislu budes vlasnik, to ne mozes. Zbog toga je u novom statutu ostavljena mogucnost da ukoliko dodje do ovakvih promjena da se statut moze izmjeniti i da upravljacka prava mogu preci u vlasnicka. O tome je Dino Selimovic jako cesto govorio, a iste informacije se prenose i potencijalnim ulagacima.Baja_Zvjerka je napisao/la: Pa jesi li ti napisao i jednu recenicu da pokusas mene demantovati, i slicno, ili samo lupas ko MaksIm (a ja ko maksum) ??? Sigurno sam procitao vise od tebe, i nigdje u statutu nista ne pise, nego samo cija je koja nadleznost, sta radi, a o buducnosti ne pise nista... Ja ne kazem da ce statut pasti, nece ako se nadju investitori, sto domace kompanije, sto strani investitori, nego kazem da pojedinacnim uplatama individua ama bas nista ne dobija osim sto iskesira 1500 KM za pomoc klubu...
P.S. Pardon, dobija i kartu godisnju gratis, i ubuduce po 50% popusta...
Trenutno jedan glas predstavlja 20 pojedinacnih uloga od 1 500 KM. Kasnije taj pojedinacni ulog moze biti udio u vlasnistvu. Upravo ove stvari pokazuju koliko je ova uprava Sarajeva uradila dobar posao u pripremi novog statuta.
Nisu hodali okolo i kukali kako nema zakona o sportu i govorili kako su im ruke vezane.
#divovi
Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Napaceni87 i 21 gost.