Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

DonCorleone
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la DonCorleone » 14 okt 2012, 02:03

@nick

druze ti uze jednu, dvije floskule i okrenu kako tebi odgovara hehe. Ibisevic treba igrati i fino je sto puno trci i vrsi pritisak ali ruku na srce protiv najboljih na svijetu je to premalo.
Cocalic je samo jedan primjer, ako pazljivo procitas, napisao sam igraci koji MOGU igrati ali ne moraju upravo oni, ima toliko mogucnosti, samo nisu se isprobale na vrijeme, to je poanta teksta a ne da Cocalic mora igrati.
Ni Pjanic nije mogao igrati jer je povrijeden ali on i Besic bi mogli igrati zajedno u buducnosti, Meksikanci su po meni isto vrlo jaka ekipa, sa dosta iskusnih igraca i Besic je vrlo dobro odigrao.
Poziciju igraca ne znam drugacije opsisati nego po skracenicama koja su vecini poznata, to nema veze sa sokerom, sorry.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 14 okt 2012, 02:12

Ja ne znam kako vi to "probanje" shvatate. :?

Meni je to nepojmljivo. Pa ni u školu kad odete ne uklopite se već prvog dana.

Za mene ima smisla ili uvođenje igrača iz U21 reprezentacije (po 5, 10, 15 minuta ili više ovisi od rezultata) ili kakvo drugačije pozivanje, al' da novajlija presjedi kakve 3-4 utakmice na klupi, pa počne ulaziti po 5-10 minuta par utakmica, da bi na kraju postao starter (jedna od glavnih razloga, zašto sam za pozivanje mladjih igrača i igrača iz BHPL - spremni(ji) su sjediti).

Ova hokejaška/rukometaška ubacivanja su za mene neshvatljiva.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 okt 2012, 02:16

DonCorleone je napisao/la:@nick

druze ti uze jednu, dvije floskule i okrenu kako tebi odgovara hehe. Ibisevic treba igrati i fino je sto puno trci i vrsi pritisak ali ruku na srce protiv najboljih na svijetu je to premalo.
Cocalic je samo jedan primjer, ako pazljivo procitas, napisao sam igraci koji MOGU igrati ali ne moraju upravo oni, ima toliko mogucnosti, samo nisu se isprobale na vrijeme, to je poanta teksta a ne da Cocalic mora igrati.
Ni Pjanic nije mogao igrati jer je povrijeden ali on i Besic bi mogli igrati zajedno u buducnosti, Meksikanci su po meni isto vrlo jaka ekipa, sa dosta iskusnih igraca i Besic je vrlo dobro odigrao.
Poziciju igraca ne znam drugacije opsisati nego po skracenicama koja su vecini poznata, to nema veze sa sokerom, sorry.
znas sto bi se desilo da izadjemo sa takvim sastavom i izgubimo? ili da ubaci 3 nova igraca i izgubimo? objesili bi trenera... ako gledas realno ni jedan nas igrac ne odigra na nivou protiv jacih ekipa, zasto? zato sto nemamo ujednacen kvalitet na svimpozicijama, nemamo zamjene, nije cocalic rjesenje ni slicni igraci, oni su dobri jer nemamo bolje ali njihov trenutni domet je izrael,grcka,turska i to osrednji klubovi, uzdamo se u zukanovica a on u osrednjem klubu u belgiji, s druge strane spominjes ibisevica,misimovica koji igraju u 5x jacim ekipama...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 14 okt 2012, 03:12

Cestitke ekipi, treneru i saradnicima.
Drugi deo meca je formacijski bio slabiji, mozda je trebao Vranjesa ostaviti u svlacinonici i izvuci Dezka ili Ibisevica...
Prizeljkivan rezultat, rastrcani i borbeni zmajevi. Za bolji rezultat u ovakvim utakmicama, ipak treba malo vise iskustva, ali i rizika... No, dobro je ispalo. Sada se jos u utorku trica mora/treba ubosti i mirno sacekati nastavak kvalifikacija. Dobro bi bilo kada bi Slo-Grc igrali nereseno.

Srecno u uotrak. Nadam se da ce puci peterda.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 okt 2012, 06:24

Pape hebem li ti ,evo necu psovati,nosi bola onog Vranjesa amatera iz tima u crno ce nas zaviti ako bude dalje igro:evil: Znam da mu je Sead menadjer ali molim te ne igraj se sa interesima drzavne repke.Mravac ili Vranjes ja ne znam ko je gori od njih dvojice i ko je vise kardinalnih gresaka pravio.Pola zivota mi je unistio sinoc. :evil: Ne mozes ti staviti amatera da se kali u jednoj utakmici kvalifikacija gdje se igra odlucujuca utakmica, halo bola koji ti je racku :roll: pa u tim utakmicama igraju samo provjereni igraci.Umal nam ne sjeba kvalifikacije amaterskim greskama,ubaci bilo koga drugog samo please no more Ogy :evil:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 14 okt 2012, 07:12

edinjo-bih je napisao/la:po meni sledeci prioritet za pozivanje u repku je BICAKCIC (i nek se aBd ti papiri vise srede)...
Bicakcic i Kolasinac.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 okt 2012, 07:13

rodjak je napisao/la:Pape hebem li ti ,evo necu psovati,nosi bola onog Vranjesa amatera iz tima u crno ce nas zaviti ako bude dalje igro:evil: Znam da mu je Sead menadjer ali molim te ne igraj se sa interesima drzavne repke.Mravac ili Vranjes ja ne znam ko je gori od njih dvojice i ko je vise kardinalnih gresaka pravio.Pola zivota mi je unistio sinoc. :evil: Ne mozes ti staviti amatera da se kali u jednoj utakmici kvalifikacija gdje se igra odlucujuca utakmica, halo bola koji ti je racku :roll: pa u tim utakmicama igraju samo provjereni igraci.Umal nam ne sjeba kvalifikacije amaterskim greskama,ubaci bilo koga drugog samo please no more Ogy :evil:
@rodIiak ne talasaj,mogao bi se zagcrnuti.
Ogi amater a profesionalci nam cuce u cosku.koji da nisu iz Veleza.
P.S o bljuvotini i lazi da mu je Sead menadjer no coment,to fakat sve govori o tebi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 14 okt 2012, 10:32

razumijem sto su mnogi ljuti na vranjesa.jeste momak je grijesio prvo poluvrijeme puno,ali atmosfera,trema,neiskustvo sve se to sastavilo.
nek vrati film 20-30 puta pa ce vidjeti gdje je pogresio.na greskama se uci.

na vakvim teskim utakmicama se kale igraci,a ne protiv san marina i drugih losih timova.

sta vi mislite da je lako se boriti protiv one ogromne mrcine+sto je velik i snazan jos i brz.

da ga je pape zamjenio momak bi jos vise izgubio samopouzdanje onako je odigrao bolje drugo poluvrijeme od prvoga.

kakav je takav,ali se ipak borio za nasu repku i za to od mene ima veliki respekt

zivjeli

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 14 okt 2012, 10:34

princx je napisao/la:razumijem sto su mnogi ljuti na vranjesa.jeste momak je grijesio prvo poluvrijeme puno,ali atmosfera,trema,neiskustvo sve se to sastavilo.
nek vrati film 20-30 puta pa ce vidjeti gdje je pogresio.na greskama se uci.

na vakvim teskim utakmicama se kale igraci,a ne protiv san marina i drugih losih timova.

sta vi mislite da je lako se boriti protiv one ogromne mrcine+sto je velik i snazan jos i brz.

da ga je pape zamjenio momak bi jos vise izgubio samopouzdanje onako je odigrao bolje drugo poluvrijeme od prvoga.

kakav je takav,ali se ipak borio za nasu repku i za to od mene ima veliki respekt

zivjeli

Bit ce bolji iz utakmice u utakmicu , samo da mu se ne ponovi ono protiv Meksika . :lol:
Nije ni Spahic briljirao u debiju , protiv Rumunije smo tada na Koševu izgubili 0:3 ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 14 okt 2012, 10:38

Sta mu se to desilo protiv mexica ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 okt 2012, 10:38

ANTIFA ! je napisao/la: Bit ce bolji iz utakmice u utakmicu , samo da mu se ne ponovi ono protiv Meksika . :lol:
Nije ni Spahic briljirao u debiju , protiv Rumunije smo tada na Koševu izgubili 0:3 ;)
protiv Meksika je pogriješio njegov brat....
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2012, 10:44

To su ti naši znalci koji ne znaju razliku između dvojice Vranješa, a znaju ostaviti stručni komentar na njihovu igru.
Po meni je momče u drugom poluvremenu uz samo jednu grešku odigrao ( Ognjen ) nekoliko puta nas je vadio iz g.o.va.na u drugom poluvremenu izbijajući lopte u kritičnim situacijama.
Istina je i to da je loše odigrao prvo poluvrijeme, neću reći ništa novo što se već nije kazalo, ali volim što ga je Pape ostavio, ima potencijala, samo treba da nastavi igrati.
Sretno Ogi :!:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 14 okt 2012, 10:46

zizu1991 je napisao/la:To su ti naši znalci koji ne znaju razliku između dvojice Vranješa, a znaju ostaviti stručni komentar na njihovu igru.
Po meni je momče u drugom poluvremenu uz samo jednu grešku odigrao ( Ognjen ) nekoliko puta nas je vadio iz g.o.va.na u drugom poluvremenu izbijajući lopte u kritičnim situacijama.
Istina je i to da je loše odigrao prvo poluvrijeme, neću reći ništa novo što se već nije kazalo, ali volim što ga je Pape ostavio, ima potencijala, samo treba da nastavi igrati.

E golemo , nisam znao da imaju dvojica :lol: :lol: :lol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2012, 10:48

Dobro, po tom pitanju si upravu, sada je samo jedan Vranješ u reprezentaciji, ali protiv Meksika su dvojica bila.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 okt 2012, 11:12

Sigurno je da se Pjanić vraća i to će najvjerovatnije biti jedina promjena u ekipi. Vranješ će sa Spahićem činiti stoperski dvojac. Nemam namjeru momka ostavljati na klupi zbog toga što mu je Samara dva-tri puta pobjegao. To je paklen igrač i svi stoperi namučili bi se sa njim. Što se tiče Ervina Zukanovića sigurno će dobiti priliku da u Alžiru pokaže šta zna", rekao je Sušić.
Znaci Pjanic umjesto Medunjanina i to bi trebalo biti to.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 14 okt 2012, 11:21

DonCorleone je napisao/la:Ja sam zadovoljan sa bodom iz razloga sto nam Grci nisu pobjedli na tabeli, bolje 7-7 u bodovima nego 9-6 u njihovu korist, prema tome puna saka brade sto se tice rezultata.
Sto se tice igre, misljenja sam da mi ne mozemo parirati nijednoj ekipi medu top 10 nikada ni u koje vrijeme ponajvise sto nikada nismo imali pravog strucnjaka na klupi koji bi znao izvuci maksimum iz 6-7 vrlo dobrih igraca i ostatka.

Davno sam govorio da Misimovic, Ibisevic nisu igraci za prvu postavu protiv igraca sa jakom staminom. Posto najvece ekipe mahom imaju takve igrace, nasi se tu ne mogu dokazati i nikada nece, iz razloga sto su prespori, nesigurni, sto vodi do toga da se lopta od iste odbija iz utakmice u utakmicu, samo bi bilo vrijeme da i nas trener to jednom shvati.
Trener mora znati kada je jedan Ibisevic od koristi a kada nije. A najmanje je od koristi kada se trosi na poziciju koja je neprirodna za istog. Dalje sam misljenja da relativno mala plata koju primaju nasi treneri ne moze biti izgovor za njihov deficit informisanja. Blazevic ranije nije znao kako nam se pojedini igraci zovu, Susic dan danas nezna na kojoj poziciji mu koji igrac pruza najbolje partije. Ibisevic sigurno ne pruza najbolje partije na poziciji koju je igrao protiv Grcke, isto vazi za Salihovica, takoder za Medunjanina, i Misimovic nije klasican spic, znaci hrpa propusta u samom postavljanju igraca.

Nije sve ni u tome da mi nemamo igrace pa se moramo krpiti. Bolje je uzeti najjaceg ljevog beka premier lige, nego se krpiti sa igracem koji nezna igrati ljevog beka iz razloga sto moras onda krpiti poziciju igraca koji krpi opet drugu poziciju i tako u nedogled dobijes cirkus koji se nama desava zadnjih nekoliko utakmica.

Ako ides po racionalnom aspektu, valjda trebas svakog igraca staviti na poziciju dje je najjaci ili barem relativno jak na odnosu sa pozicijom dje je najjaci. Salihovic i Lulic definitivno nisu za ljevog beka. Obadvojica su fokusirana na napad i ostavljaju hrpu prostora pozadi koji ofanzivno jake ekipe mogu iskoristiti. Ja se dobro sjecam da je Spahic za Lok. Moskvu igrao ljevog beka, on to itekako zna odigrati a za stopera smo imali utakmice protiv Brazila, Irske, Walesa i Meksika da pronademo nekoliko stopera a po tom pitanju se nista nije uradilo, tako da mi na najtezem gostovanju nemamo dva stopera da valjaju. To je ogroman propust naseg trenera i "strucnog staba", ogroman.

Takoder, svako malo mjenjamo formaciju, poceli smo sa 4-2-3-1, danas neznam ni sta tacno igramo, jednostavno nemamo prepoznatljivu igru, bitno je da Misimovic i Pjanic igraju zajedno, to sam shvatio, i da imamo 16 veznih igraca na popisu protiv Grcke. Jedan Zukanovic se ne zove protiv Irske, ali se zove neisproban protiv Grcke na najtezem gostovanju u ciklusu kvalifikacija, imali to smisla? Nema naravno. Imali zamjenu ako se dva stopera tokom utakmice izgube (povreda, trema)? Nema naravno. Jesmoli najtanji u odbrani? Jesmo naravno. Jeli se u istu ulaze da bi se ona ojacala? Ne.

Mi smo protiv Grcke mogli zijaniti samo tako, jedino nas je sreca dobro pronosala. Iz Portugala i 2:6 se nista naucilo nije ali bitno je da se isti igraci ponovo forsiraju na neprirodnim pozicijama kao i u tom potopu.
Sutra da se treba igrati protiv Portugala zijanili bi isto tako kao prosli put, jednostavno postavka igraca i taktika nedozvoljavaju nikakav napredak nase igre evo vec godinu i pol dana, to neko vidi, neko ne.

Po meni su protiv Grcke trebali izaci sledeci igraci na sledecim pozicijama, mada bi ovo koristio imajuci u vidu racionalan aspekt protiv svake jace ekipe na svom ili gostujucem terenu:

----------------------------Begovic---------------------------
------Mudjza---(DEFICIT)---------(DEFICIT)------Spahic--
----------------------------Salihovic--------------------------
---------------Besic----------------------Pjanic---------------
-------Stevanovic--------------------------------Lulic--------
-----------------------------Dzeko-----------------------------

Deficitarne pozicije mogu ispuniti Cocalic, Zukanovic, Vranjes, Pandza i hrpa igraca koji se nikada nisu isprobali. Stoperi su nase zaista deficitarne pozicije, jer bekove kako vidite imamo, samo sto Safet to nezna nazaost.
Argumentacija je u sustini vrlo jednostavna tako da ne znam zasto uvijek toliko komplikujemo u postvi igraca.
Ljevi bek: Spahic>Salihovic, DM: Salihovic>Zahirovic, Ibisevic i Misimovic protiv najjacih ekipa svijeta (Grcka spada u iste) nisu rjesenje iz gore navedneih razloga, Dobili smo Stevanovicatrebamo ga sada samo poceti i koristiti i to na prirodnoj poziciji, ne opet izmisljati nove pozicije za mladog talenta kao protiv Grcke. Besic je po meni pruzio partiju protiv Meksika takvu, da sam misljenja da bi kao ZM ili DM unio skroz novu dimenziju u nasu igru pozadi ali i prema naprijed. Da ne spominjem koliko bi brzi bili u veznom redu nego sada. Za sve ostalo tu je Pjanic.

Posto nista od oovog gore navedenog nije bilo bas ovako, misljenja sam da je bod protiv Grcke velik kao kuca.
Jedan od jacih postova koje sam procitao na ovom forumu ikada. Druze dobro da imas zivaca da pises ovolike postove a u isto vrijeme hvala na detaljnom opisu stanja.
Hvala i za malog Besica jer niko nije uvidio mogucu kljucnu ulogu ovo igraca zajedno sa Pjanicem na totalnoj preobrazbi nase igre iz jedne staticne repke u jednu repku koja bi mogla trkacki da parira i jakim repkama.
Poenta svega je ono sto je Osim rekao "kad nema trke sve pada u vodu" .. znaci trka je minimum a ne tehnika (Misimovic).

Dodao bih ovome jos totalnu fudbalsku neobrazovanost BH javnosti. Malo raje ima smisao za tempo kojim se igra na nivou tipa zavrsnica EP,SP. Tako jedna Grcka izgleda bezveze na EP i nista specijalno. E onda tek kada zaigraju protiv nas ,kada nas stisnu izgledaju mocni. Zasto ? Nabiju tempo iigraju jako u duelu.. Jedan Vranjes bude onako odgurnut, Dzeko gubi duele, Misimovic smijesan ... Svede se sve na pokretljive igrace Spahic,Lulic,Mujdza,Pjanic .. sad i Stevanovic. Na sve ove pojave raja gledaju naivno i amaterski. Ne samo raja nego i cak ovi reporteri u studiju. Niko se na primjer ne zapita zasto smo izgledali tako nemocno. Postoje konkretne stvari !

Snaga,brzina,izdrzljivost,disciplina,taktika,igracka mudrost,svestranost. Tek onda tehnika al tehnika koja se moze odraditi u brzini. Kad budemo birali igrace po ovim kriterijima (a imamo taj potencijal) pa tek onda igrace tipa primadona koji ubode neki potez u jednoj od 10 tekmi a u medjuvremenu se seta po terenu i ne moze da odigra kako treba 90 minuta onda cemo sigurno na EP i SP.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 14 okt 2012, 11:28

Ogy jeste imao greške u prvom pol.međutim kod prvog kiksa je Pape trebao napraviti rotaciju Ogy-Spaha...Spahu staviti da pripazi na onog grčkog manijaka koji istini za volju igra zaista pakleno..mislim da bi i puno bolji igrači imali problema sa njim.Vidjelo se da Vranješ jednostavno ne može čuvati Samarasa,da tu treba biti sitniji,brži okretniji igrač uz ispomoć još nekoga-što su od poluvremena naši i uradili.U drugom poluvremenu je odigrao hajmo reći bez ijedne vidljivije greške...osim onog faula u zoni šuta..koji je bio prilično daleko od našeg gola...

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 14 okt 2012, 11:42

Kad je drugi trening danas,zna li ko?i je li na grbavici???
SLOBODA NAVIJAČIMA

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 14 okt 2012, 11:43

zizu1991 je napisao/la:To su ti naši znalci koji ne znaju razliku između dvojice Vranješa, a znaju ostaviti stručni komentar na njihovu igru.
Tako je!
Nadam se cemo ovu utakmicu Ognjena pamtiti kao odskocnu dasku za nesto vise,da ce sazrijeti i biti mozda i bolji igrac od samog Spahica u odbrani.Zivi bili pa vidjeli. ;)

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 14 okt 2012, 11:45

Nek bi neko od vas odigrao perfektno protiv Grcke u Atini sa 22 godine te prvom ozbiljnom nastupu za reprezentaciju
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.