Znas sta ukusi su razliciti i svako ce vuci na svoju stranu.Medjutim ja koji sam godinama igrao pes i fifu nisam pogledao cini mi se od 2000 godine ,i izlaska ISS,prosle godine sam promjenio,i mogu reci da je fifa 12 dotukla pess.Sad su izasle obje verzije,malo sam pogledao demo pes,tj malo igrao i definitivno se popravio,medjutim smatram da je FIfa 13 i dalje ispred Pes 2013.Malo mi smijesno kad neko prica da Pes ima bolji gameplay,kad je to jedan od razloga zasto sam promjenio igru,jer toliko bilo nerealnih stvari ,i igraci su bilu polu roboti.Toxicity je napisao/la:A dobro ne treba pretjerivati. Obje igre imaju i pluseva i minusa.gojzerica je napisao/la:Kad sam probao Fifu, Pes sam uninstall.
Npr. modovi u igri su puno bolje urađeni na Fifi, baš su se potrudili i ono stvarno izgleda vrhunski. Ali ovamo je PES puno bolji grafički i bolji mi je gameplay na PES - u dosta. Ja se ovamo na Fifi živ ubio dok obični pas uradim..
Tako znači da obje igraju svojih mana i vrlina
Moje misljenje je da je Fifin gameplay dalko ispred,pogotovo prosle godine.FIfa je i ove godine napravila napredak,samo su jednu stvar usrali a to je brzina gameplaya,koji se naravno moze smanjiti kad igras karijeru i online prijateljske meceve,ali ko god igra ostale online modove,ne moze to uraditi ,i samim tim su napravili pes a ne fifu.Ja nikad necu moci shvatiti ljude koji su recimo pes igrali na brzini gameplaya +2 ,besmisleno,jer onda nema tu ljepote ni smisla vec samo sablonski fubal koji dosadi.Eto to su sad napravili na fifi kad igras online,jer zaista ne mozes stici napraviti sve one poteze i sve trikove koje mozes zbog te brzine.Jednostavno ne mozes uzivati u igri .
Naravno kad se smanji brizna gameplaya i kad se igraju ostali modovi,igrica je fenomenalna,i jako jako realna,inteligencija igraca je na jos boljem nivou,pogotovo sad u napadu,gdje se igraci ubacuju ,gdje se lopta jos bolje moze kontrolisati.
Mislim da je tu Fifa opet pobijedila,mada eto vi igrate sigurno vise pes i mozete dati bolji odgovor od mene,ja sam odigrao samo par meceva i kupio fifu ponovo.Mada sam vidio i da se pes puno popravio.