storm_raider je napisao/la:DzidziMidzi je napisao/la:storm_raider je napisao/la:Ovaj forum je bas Bosna i Hercegovina u malom. Sve teoreticari i strucnjaci, a kada je praksa u pitanju niko ni da mrdne.
Nek si ti nabio jos jedan post mr 1000+.
Ovo je forum za teoretisanje, raspravu, strucnu ili ne.
Ovdje ne mozes trcati, skakati ili raditi sklekovei baviti se bilo kakvim aktivnostima iz "prakse".
S toga me malo cudi tvoje "zapazanje" - i pitam se sta li si ti to ocekivao na ovom mjestu?

U nesto vise od 4 godine "Mr. 5", koristi matematiku, pa ces izracunati koliko je to malo.
Razumijem konstruktivnu kritiku, ali nekoga okarakterisati kao "ogranicenog covjeka" je uvreda i nista vise od toga. To je odraz nicega drugog do tvog licnog nezadovoljstva.
Nije Safet nikakav dokazani strucnjak, ali ovo sto radi sa reprezentacijom je prilicno dobro (pogledaj tabelu). Ja nisam trener, i nemam prava da dajem sebi takav kredibilitet da ocjenjujem njegov strucni rad, ali reci da je Safet "ogranicen covjek", znaci ili da ga znas licno (u sto sumnjam), ili ono najgore - licno nezadovoljstvo sa sobom.
Pozdrav i ne cudim se da si se nasao u postu koji si citirao, mada nije ni bio direktno tebi upucen, vec generalno.
Storm raider. Moja kritika je itekako konstruktivna. Pape je u mojim ocima jako tanak,
"ogranicen" trener. Mislim da bi nam "provjeren strucnajk" i motivator daleko bolje dosao od bojaznog, uvijek politicki korektnog Safeta. I naravno da je to odraz mog nezadovoljstva. Mog licnog nezadovoljstva.
Ja ovdje tipkam u svoje LICNO ime, pa tako izrazavam i nezadovoljstvo - osnovano ili ne.
Prezadovoljan sam reprezentacijom, ima tu i Safeta, ne osporavam, ali ne sumnjam da bi i osrednjem treneru poslo za rukom napraviti ovaj rezultat s ovim igrackim kadrom.
Ne kazem da ne radi posao kako treba. Ne kazem da sam nezadovoljan. Sinoc sam ponovo ostario za dvije godine. Pratim ovu reprezentaciju od njene prve utakmice. Zato mi ne servirajte nesto sto nisam rekao.
U drugom dijelu tvoje reakcije smatras da ja nemam kredibilitet da ocjenjujem Safetov strucni rad. Ako ces poceti s tom politikom onda usitinu, niko osim provjerenih trenera i strucnjaka ne bi smio kazati nista na bilo koju temu. Ja se stavljam u poziciju da iznesem svoje misljenje. SMATRAM da je Safet covjek ogranicenih "mentalnih" sposobnosti od onog sto sam vidio iz prilozenog. Je li to uvreda? Ako jeste i ako Safeta boli djon za tim sta ce neko napisati ovdje, nek me tuzi. Ne treba mu advokat, ili "moralni vitez".
Dalje - dajes si za pravo da budes psiholog na osnovu dvadesetak redova koje si procitao - te moje misljenje o Safetu projeciras na neko "licno nezadovoljstvo sa sobom".
Dakle radis upravo ono sto ne zelis vidjeti kod mene. Stavljas se u poziciju da iznosis misljenje o ljudima koje niti znas, imao kredibilitet ili ne u datoj tematici.
Itekako mi je jasno da onaj post koji sam citirao nije bio upucen meni direktno, vec generalno - ali sam ja direktno, eto odgovorio.
I ne, necu koristiti matematiku - a tu sam barem strucan. Nije bitna frekventnost u kojoj si ti iznosio misljenje. Jedan post u 1.3 dana ili koliko izadje. Bitno je da si ti vec preko 1000x imao nesto da kazes. I sve je bilo "teoreticno, i strucno i primjenio si to u praksi".
Da.