AnelZ je napisao/la:champions1921 je napisao/la:Ludilo

.. Kada smo mi napravili njesra i kada su nas ostro kaznili svi smo osudjivali nase postupke i pravdali kazne.. Sada kada zbog iste stvari neko drugi treba biti kaznjen mi ih branimo i osporavamo potencijalne kazne saveza.. Ponekad se fakat zapitam za koga neki ovdje navijaju

.. Savez se mora drzati kriterija kaznjavanja i tacka.. Ja se nadam da ce savez kazniti fk sarajevo onako kako je nas kaznio i to bi bilo jedino posteno.. Sama cinjenica da se ovo u slucaju sarajeva pokusalo zataskati u svim medijima a o nasih "deset sekundi" su brujali danima govori mnogo o nacinima na koje Zeljini dusmani pokusavaju unistiti renome najveceg BH kluba..
Ja sam rekao da ja licno ne vidim razlog da se kazne komsije, isto sto sam govorio kod nas, jedino sam osudio paljenje zastave, sve ostalo smatram da uopste nije bilo za kazne suspendovanja stadiona, cak ni to sto smo ponavljali slicne ekcese dvije domace utakmice zaredom. Ali eto, ti govoris trebaju da se koriste isti arsini, slazem se, ali samim time postoji mogucnost da se 100. ligaski derbi igra pred praznim tribinama (do derbija Sarajevo ima dvije domace, jednu u ligi i jednu u kupu), a o tome ne zelim uopste da razmisljam. Da nije tog derbija, najvjerovatnije ovo nebi bilo ni spomenuto na nasoj temi.
Nisam se brate tebi licno ni obratio ovim postom i naravno da svak moze iznijeti svoj stav ali stekao sam dojam (mozda grijesim) da jedva cekamo da kritikujmo sve sto se nas tice dok u isto vrijeme pokusavamo da se dodvorimo onima koji su od svog osnivanja pokusavali da nas uniste.. Subjektivan sam i mozda je moje razmisljanje pogresno ali ja te, kako ih ti zoves "
komsije" smatram najvecim dusmanima naseg kluba sto su u bezbroj situacija i dokazali, te ne vidim zasto bi mi bilo stalo do njihovih problema, nacina na koji objasnjavaju uzroke nasih uspjeha i uopste njihovog stava oko bilo cega.. Drakonski kaznjavati Zelju a zatvarati oci pred "
primitivizmom" koji se dogadja na ostalim stadionima, te cak opravdavati taj "
primitivizam" je u najmanju ruku neposteno..