Alfa_Muzijak je napisao/la:
Ova utakmica nije mjerodavna da ja i ti raspravljamo o vecoj zelji, igri...
Normalno da mogu prihvatiti i hocu, mada se meni cini nelogicnim.
I nisam se ni odnosio nešto na večerašnju igru, to je moj sveukupni dojam.
Ja nisam bio za njega kao trenera ni u momentu njegovog imenovanja na tu funkciju, prvo zbog trenerskog iskustva (dosta turskih klubova, jedan francuski i saudijski klub) i nisu neka referenca, trenerska, niko ne spominje njegove igračke kvalitete. Drugo, za trenera je potrebna određena harizma i komunikacijske spoobnosti, motivacijske sposobnosti, on po mom skromnom sudu nema ništa od toga, ili ih ima u malim dozama.
Dosta se minimizira motivacijska, komunikacijska moć trenera, a to je u profesionalnom sportu jedan od najbitnijih faktora, tijelo je mašina, troši se, fizički i mentalno, a Ćiro je što se toga tiče bio majstor i to je jedna od stvari koje sam volio.
Dalje, okarakteristati čovjeka koji je bio treći na SP kao cirkuzanta, smiješnog čovjeka je u najmanju ruku neozbiljno i dječije, pretpostavljam da su argumenti to da je imao sreće, u klupskoj karijeri nema neke uspjehe, a imao je Šukera, Ladića, Vlaovića i kompaniju tada pa je sretno bio treći.
Što se tiče plodova na koje se odnosim. Nije mi jasno kako možeš potpuno demantovati zasluge Ćire koji je napravio kostur ove ekipe, pa sjećaš li se na šta je prije ličila ova ekipa u kojoj su političari i menadžeri krojili tim?! Pretpostavljam da će se i na ovo dodati kako je i on dopuštao menadžerima da hodaju po kampovima repke i prave šou.
Nije Ćiro svetac niti imam neke razloge da ga ovdje nešto branim, jednostavno iznosim neka svoja stajališta oko ta 2 čovjeka i smatram Ćiru kvalitetnijim, pri tome ne blatim i pljujem Safeta kao što mnogi rade u diskusijama, dakle, pljuni drugog kako bi ga što više diskreditovao.
Ne smatram hejtanjem i pljuvanjem ako kažem da je neko bolji, kvalitetniji u većini trenerskih elemenata ili griješim?!
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!