Safet Sušić - Pape

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 13 okt 2012, 00:57

Oxygen je napisao/la:Ćiro naravno, idejni tvorac ove reprezentacije, čovjek koji je dao igru našoj reprezentaciji, otkrio dosta igrača, prije svega, učinio Džeku boljim igračem i najvažnije, čovjek koji je znao motivisati svakog igrača da igra i bolje od onoga što može. Da ne zaboravim, čovjek koji je vratio vjeru u fudbal i koji je u pravom smislu znao obradovati naciju.

Safet i dalje žanje produkte koje je Ćiro posijao.
E na ovo se vec moze odgovoriti samo :lol: , ali ja cu i da obrazlozim. Ciro zvani Mikado je cirkusant samo takav. Motivator jeste i sve sto zna, nazalost. Covjek koji je imao srece samo takve pa da zavrsimo u barazu, a vidjeli smo s Papetom kako smo odigrali prosle kval. i kako igramo u ovim. Sve u svemu ako je to tvoje razmisljanje ti pojma nemas.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 okt 2012, 01:00

A ja onda kažem da je Safet cirkuzant.
Da nije Ćire, ne bi ti vidio ozbiljne reprezenacije Bosne i Hercegovine još dugi niz godina, ponavljam, još se žanju njegovi plodovi, do kada, ne znam.

Nećemo nikada oko tih stvari doći na zajednički imenitelj, to je tako, zato i ne pišem generalno na temama koje imaju veze sa BIH fudbalom, smarajuće su.

Uz to si jako bezobrazan, odakle ti pravo da me kvalificiraš tako, na znam na kakvo znanje misliš, ali sam sigurno stariji i obrazovaniji u svakom smislu od tebe.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2012, 01:06

Oxygen je napisao/la: Da nije Ćire, ne bi ti vidio ozbiljne reprezenacije Bosne i Hercegovine još dugi niz godina, ponavlja, još se žanju njegovi plodovi, do kada, ne zna
Iako o Ciri kao i o pokojniku sve najbolje.
Ovo ti je fakat za potpisa i to u anale.
Ozbiljnost i Ciro ni budali ne pada na pamet da to napise..
Od ''plodova'' ni 50% nije ostalo ne bubaj bez veze.
Rezultati su ti koji se na kraju zbrajaju,zbroji jos jednom i jos jednom.Vazda ces biti ti u manjku sa tvojim kontanjem.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 13 okt 2012, 01:09, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 13 okt 2012, 01:07

Kakvi plodovi? Koji plod je njegov plod? Budi konkretan pa da nastavimo raspravu. Ovo meni sve djeluje smijesno sto citam.

O ovome stariji i obrazovaniji necemo da nebi skrenuli sa teme.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 okt 2012, 01:08

Koji su to konkretni Cirini plodovi koje je Susic poznjeo?
Ciro: Drzao Pjanica na klupi.
Pape: forsirao Misketa i Pjanica, iako je 99% ljudi govorili da oni guse jedan drugog, a danas to vise niko ne govori jer odlicno igraju zajedno.
Ciro: Igrao sa trojicom u zadnjoj liniji
Pape: Igra sa cetvoricom

Mogli bi tako jos...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 okt 2012, 01:10

hp troll

15000 tvojih postova su gluposti za anala.

muzjak

Rekao sam već, mi u startu imamo ogromna mimoilaženja oko temeljnih stvari te približavanja naših stavova nisu moguća.

Tebi je smiješan moj stav, meni je smiješan tvoj, a da ne govorim o tvom podcjenjivačkom tonu.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 13 okt 2012, 01:16

Meni je samo zao sto ti podcjenjujes naseg selektora cak i kada reprezentacija ovako dobro stoji. Nikad bolje.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 okt 2012, 01:20

Alfa_Muzijak je napisao/la:Meni je samo zao sto ti podcjenjujes naseg selektora cak i kada reprezentacija ovako dobro stoji. Nikad bolje.
Ma ne, samo ja nisam ostrašćen (ne biram strane kada su Sarajevo i Željo u pitanju) jer je to vrlo bitno u ovakvim diskusijama, barem koliko sam primijetio, ako si kontra Safeta, onda si manijak isl.

Neutralan sam što se toga tiče. Jednostavno mi se ne sviđa njegov rad, vidio sam bolje, vidio sam bolje prije Safeta u našoj repci, bolju igru, veću želju, zalaganje.

Ne znam šta je čudno i zašto ne možeš prihvatiti drugačiji stav.
Ja ne želim loše repci, dapače, ako Bog da da dobijemo sve utakmice i da se konačno plasiramo na SP, tu nema spora, tako da sa te strane, Safetu neka je sretno.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 okt 2012, 01:27

Jedino sto mu veceras zamjeram je to sto nije Vranjesa izveo ranije iz igre jer je bio ogromna opasnost po nas gol i nije mi jasno sto je Stevanovic igrao na lijevom krilu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 13 okt 2012, 01:27

Oxygen je napisao/la:
Alfa_Muzijak je napisao/la:Meni je samo zao sto ti podcjenjujes naseg selektora cak i kada reprezentacija ovako dobro stoji. Nikad bolje.
Ma ne, samo ja nisam ostrašćen (ne biram strane kada su Sarajevo i Željo u pitanju) jer je to vrlo bitno u ovakvim diskusijama, barem koliko sam primijetio, ako si kontra Safeta, onda si manijak isl.

Neutralan sam što se toga tiče. Jednostavno mi se ne sviđa njegov rad, vidio sam bolje, vidio sam bolje prije Safeta u našoj repci, bolju igru, veću želju, zalaganje.

Ja ne želim loše repci, dapače, ako Bog da da dobijemo sve utakmice i da se konačno plasiramo na SP, tu nema spora, tako da sa te strane, Safetu neka je sretno.
Ova utakmica nije mjerodavna da ja i ti raspravljamo o vecoj zelji, igri...

Normalno da mogu prihvatiti i hocu, mada se meni cini nelogicnim.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 okt 2012, 01:31

@Hava ili @Oxigen tvojih pa skoro 4k za kanala ili analnih,sasvim dovoljno.
Cas jedno pises,cas drugo.totalno neuravnotezen kao i tvoj idol.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 okt 2012, 01:37

Oxygen je napisao/la:

Pa ako cemo realno negdje ste izmedju. Ciro je dokazan trener i smijesno je tu pricati o nekoj "sreci", ali ovo sto Safet radi je prilicno utemeljeno i do sada ucinkovito. Uzivajmo u lijepom fudbalu koji pruzamo, vidjelo se veceras da smo tehnicki mnogo potkovaniji od Grcke, ali je ovaj bod ipak dobila taktika. Grci dobijaju utakmice na misice (pogotovo u posljednje vrijeme) i drago mi je da se nasi nisu prepali. Par jakih startova i pokazali smo zube. Safet za sada lijepo radi svoj posao i treba ga podrzati u tome. Ova reprezentacija je, napokon, sazrijela i Susic ce nas, uvjeren sam, zajedno sa igracima odvesti na glavno takmicenje. :)

Inace, o Ciri sve najbolje. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 okt 2012, 01:41

Alfa_Muzijak je napisao/la: Ova utakmica nije mjerodavna da ja i ti raspravljamo o vecoj zelji, igri...
Normalno da mogu prihvatiti i hocu, mada se meni cini nelogicnim.
I nisam se ni odnosio nešto na večerašnju igru, to je moj sveukupni dojam.

Ja nisam bio za njega kao trenera ni u momentu njegovog imenovanja na tu funkciju, prvo zbog trenerskog iskustva (dosta turskih klubova, jedan francuski i saudijski klub) i nisu neka referenca, trenerska, niko ne spominje njegove igračke kvalitete. Drugo, za trenera je potrebna određena harizma i komunikacijske spoobnosti, motivacijske sposobnosti, on po mom skromnom sudu nema ništa od toga, ili ih ima u malim dozama.

Dosta se minimizira motivacijska, komunikacijska moć trenera, a to je u profesionalnom sportu jedan od najbitnijih faktora, tijelo je mašina, troši se, fizički i mentalno, a Ćiro je što se toga tiče bio majstor i to je jedna od stvari koje sam volio.

Dalje, okarakteristati čovjeka koji je bio treći na SP kao cirkuzanta, smiješnog čovjeka je u najmanju ruku neozbiljno i dječije, pretpostavljam da su argumenti to da je imao sreće, u klupskoj karijeri nema neke uspjehe, a imao je Šukera, Ladića, Vlaovića i kompaniju tada pa je sretno bio treći.

Što se tiče plodova na koje se odnosim. Nije mi jasno kako možeš potpuno demantovati zasluge Ćire koji je napravio kostur ove ekipe, pa sjećaš li se na šta je prije ličila ova ekipa u kojoj su političari i menadžeri krojili tim?! Pretpostavljam da će se i na ovo dodati kako je i on dopuštao menadžerima da hodaju po kampovima repke i prave šou.

Nije Ćiro svetac niti imam neke razloge da ga ovdje nešto branim, jednostavno iznosim neka svoja stajališta oko ta 2 čovjeka i smatram Ćiru kvalitetnijim, pri tome ne blatim i pljujem Safeta kao što mnogi rade u diskusijama, dakle, pljuni drugog kako bi ga što više diskreditovao.
Ne smatram hejtanjem i pljuvanjem ako kažem da je neko bolji, kvalitetniji u većini trenerskih elemenata ili griješim?!
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

jako
Kontakt:

Post Postao/la jako » 13 okt 2012, 01:48

ćiro je stvorio kult repke i to je puno ali mislim da sad postoji napredak a i sušić ima kvalitetniji kadar od ćire istini za volju-nije bio lulić,mujdža,begović,pjanić bio klinac mada vi bošnjaci ste najnerealniji ljudi na svijetu, grčka igrala zadnja 3 velika takmičenja a prije manje od 10 g uzela euro i bod neuspjeh nekima...saberite se

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 13 okt 2012, 01:52

To je tvoje misljenje s kojim se ne mogu sloziti.

Bio treci i sta kazes bezveze sastav :? Prosinecki - Barcelona, Suker - Real, Jarni - Real, Bilic - Everton, Vlaovic - Valensija, Simic - Milan, Boban - Milan...

Zivio.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 okt 2012, 01:56

Pa upravo gore i napisah da će jačina tog sastava biti argument da je on pukom srećom, ne svojom zaslugom, znanjem, došao do tog postignuća.

Pozdrav.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 13 okt 2012, 02:50

Imali smo dosta sreće,imao je Pape greški večeras,ali to je nešto normalno.
Posao ipak nije loše odrađen ; uzeli smo bod na najtežem gostovanju u grupi.
Poderali su Ruse,poderali su Hrvate...
Stevanović nije igrao da bi imali jednog igrača više u vezi,logično.Bilo je to veoma bitno,ali nismo dobro odigrali.Možda se nije moglo bolje protiv jedne Grčke na njihovom stadionu (kad uzmemo u obzir kako oni vole umrtviti igru protivnika).
Vranješ se smirio u drugom poluvremenu.
You'll never walk alone.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 13 okt 2012, 02:51

@Oxygen, @Alfa mužjak i ovi drugi... :mrgreen:

Iako jako cijenim i poštujem ovo što Pape radi, igramo lijepo, imamo rezultate...treba i Ćiri odati priznanje. Došao je u yeben vakat i u kvalama gdje niko na nas nije ozbiljno računao, odveo nas u baraž i doveo nam Portugal u Zenicu, a tamo...

U Portugalu su domaćini mogli u prvih 45. minuta mogli gubiti 3-0, ali onoliku količinu sreće nisam dugo vidio.

A onda primamo taj gol i totalno demoralisani u Zenici opet gubimo i ispadamo.

Da napomenem, taj Ćiro Mikado, kako ga neki zovu, je repku krpio sa Supićem, Radeljićem, Muratovićem... ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 okt 2012, 03:07

raul-zakon je napisao/la:
Da napomenem, taj Ćiro Mikado, kako ga neki zovu, je repku krpio sa Supićem, Radeljićem, Muratovićem... ;)
Mogao je zvati Mujdzu, mogao je Begovicu dati sansu od pocetka, mogao je naci igraca. Ali njemu je bilo bitnije da Ibricic igra desnog beka. Da igra sa dva defanzivna vezna. Pravi trener se prilagodjava situaciji sa igracima, a ne da prilagodjava igrace svojoj taktici.
Celik!3,2,2.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 13 okt 2012, 03:08

Nadam se samo da ce smijesnom selektoru doci iz guzice u glavu, i da ce popraviti neke stvari u nastavku kvalifikacija, pogotovo pri odabiru pocetnih 11.

Bod k'o kuca, igra za kur.ac, pristup nikakav, taktika preslaba, uzas.

Kad Grci nisu mogli postici gol ekipi koja na terenu ima 5 ofanzivnih igraca, jednog veznjaka koji igra beka, i to katastrofalno (salihovic), jednog stopera koji je izgubljen skroz (Vranjes), onda je sve receno u kakvom su oni tek sra.nju.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.