Safet Sušić - Pape

Principatus
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2012, 23:39

Dylan Dog je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Hvala Fortuni, sto ovaj selektor Santos nije imao nase igrace na raspolaganju, a mi njihove. Ubili bi nas.
Jel mene sjećanje vara ili si ti nekad žestoko branio Safeta od kritika :D
Daj suti Dylane, samo branis Susica uvjek. :mrgreen:

Nemogu, jednostavno sam upravo ljut nenormalno, ova utakmica me je kostala stvarno zivaca i bojim se utakmice u Zenici protiv Grcke, iskreno se bojim te utakmice. Igru brisi, rezultat pisi. Kamo srece, da je to tako jednostavno. Da je ono na pocetku uslo od Gekasa, sada pi ovdje padali komentari samo takvi, a sad ispade da je sve ok. Nije ok.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2012, 23:41

Principatus je napisao/la:Hvala Fortuni, sto ovaj selektor Santos nije imao nase igrace na raspolaganju, a mi njihove. Ubili bi nas.
Da smo bog d'o jaki k'o Grčka. :roll:

"Najprolazljivija" ekipa iz prvog šešira, ali ipak za naše standarde kvalitetnija. To sam davno rekao na ovom forumu, tačnije na temi Grčka-BiH.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2012, 23:42

skyisthelimit je napisao/la:
To isto grci govore Santosu
Jeste, jer je nas sastav bio otprilike 3 put skuplji na terenu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 okt 2012, 23:42

Ma na stranu što ima stvari koje i meni smetaju,ali ja stvarno nemam srca kritikovati poslije utakmice gdje smo osvojili bod na jednom ovakvom gostovanju..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 12 okt 2012, 23:43

Nije niko reko da sam nezadovoljan, pre utakmice bi potpisao bod. Ali kažem da čovek ne zna, dobili bi ovo ko šale. Čoveče, vidiš da su ti igrači umorni, vadi ih, on čeka do 75 minute i konta nešto će dobit od Ibričića.Vranješ mu pravi 5 kardinalni greški ii ostavlja ga u igri, prepo se vadi ga. Prvo pravilo kad dođeš na trening, kad te trener pita šta hoćeš da igraš, ti mu kažeš štopera, on ti kaže lopta dođe do tebe, gađaj ljude na tribina. Sreća pa grci ne znaju, smotani, izgubili bi mi s velikom razlikom.

Samo da je pametan,, da je Stevanovića ubacio, malo agresivno igrat i to je to. 3 boda bi bila u džepu i večeras bi slavili, 100%. Pape ne zna, jednostavno je mutav i to je završena priča. Niko ne pljuje po igračima, već po njegovom NE ZNANJU, treba nam čovek koji ima mozga, a onaj mutavac u treninci nema pojma!
Zadnja izmjena: anonymousHD, dana/u 12 okt 2012, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2012, 23:44

Arnelinho je napisao/la:
Da smo bog d'o jaki k'o Grčka. :roll:

"Najprolazljivija" ekipa iz prvog šešira, ali ipak za naše standarde kvalitetnija. To sam davno rekao na ovom forumu, tačnije na temi Grčka-BiH.
Pa sta to cini Grcku kvalitetnijom od nas? Mislim pojedinci sigurno nisu.
Gekas i Samaras napadaci vrhunske klase. Eto i defenziva im je bila decimirana.

Dakle igraci im nisu bolji? Aha dakle nesto drugo je kod nas losije u reprezentaciji.
A sta bi to moglo biti?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 okt 2012, 23:45

ultrasstyle_tz je napisao/la:dobra je to zamisao da Miske pocinje desno pa ulazi u sredinu, otvarajuci prostor Mujdzi da sparta desnom stranom sto najbolje radi. to i jest jedan od postulata nase igre, otvaranje prostora za Mujdzu koji je nas kljucni igrac ali jbg veceras to nije islo kao sto nista nije islo. Zamisli da je Pape stavio Dzeku ili Vedu u ovakvoj formi na klupu pa razapeli bi ga ovdje, a njih 2 u najboljoj formi vcrs najgori ubjedljivo nakon vranjesa.

ps Vranjesu kod onog pasa i duela sa Samarasom niko nije kriv, imao je u oba slucaja najmanje 2 metra prednosti, ako nista mogao je u aut izbacit a ne jedan ispodprosjecni spic kakav je Samaras protiv nas djeluje kao svjetska klasa.
A šta u defanzivi? Je l' i tu treba ostaviti prostora Mujdži? Misketu se lakše "sakriti" u sredini, manje se primjećuje lagani hod. Ovako, sa "igračem manje" se puno osjetila njegova nepokretnost upravo iz razloga što Vedu ipak vuče gol, a ne aut linija (što je razumljivo).
Za boldovani dio si u pravu. Al', moglo se to i bolje iskoristiti (njihovo raspoloženje, forma + Mujdžin prostor). Vranješ je griješio k'o kadet, al' bi tih grešaka bilo manje (da ne kažem kako bi bile svedene na minimum) da smo u defanzivi imali jednak broj igrača kao u ofanzivi. Krpljenje je yebenica.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 okt 2012, 23:46

Principatus je napisao/la:
Kao i tri puta gore plasirani na FIFA rang listi od njih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 12 okt 2012, 23:46

Principatus je napisao/la:
Kakve to veze ima, kad Grčka pobjedi Portugala u finalu Evropskog prvenstva u sred Portugala?
Da ne govorimo o skupoći igrača koji igraju za Portugal...
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2012, 23:48

Principatus je napisao/la: Pa sta to cini Grcku kvalitetnijom od nas? Mislim pojedinci sigurno nisu.
Gekas i Samaras napadaci vrhunske klase. Eto i defenziva im je bila decimirana.

Dakle igraci im nisu bolji? Aha dakle nesto drugo je kod nas losije u reprezentaciji.
A sta bi to moglo biti?
Postavljaš pitanja i odgovaraš. Pa nastavi. :arrow:

PS. Neću se složiti sa tobom. Grčka je država sa ogromnom historijom, tako i fudbalskom. Imaju kontinuitet, imaju izgradjen tim, imaju historiju, imaju pare, imaju sve što mi nemamo. Imaju i kvalitetnije igrače. Igrač Olypiacosa je sigurno kvalitetniji od igrača donjeg dijela ljestvice liga pet, a ako se uzme neki igrač iz Xhantia, to znači valjda da je on još kvalitetniji.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 12 okt 2012, 23:52

anonymousHD je napisao/la:Nije niko reko da sam nezadovoljan, pre utakmice bi potpisao bod. Ali kažem da čovek ne zna, dobili bi ovo ko šale. Čoveče, vidiš da su ti igrači umorni, vadi ih, on čeka do 75 minute i konta nešto će dobit od Ibričića.Vranješ mu pravi 5 kardinalni greški ii ostavlja ga u igri, prepo se vadi ga. Prvo pravilo kad dođeš na trening, kad te trener pita šta hoćeš da igraš, ti mu kažeš štopera, on ti kaže lopta dođe do tebe, gađaj ljude na tribina. Sreća pa grci ne znaju, smotani, izgubili bi mi s velikom razlikom.

Samo da je pametan,, da je Stevanovića ubacio, malo agresivno igrat i to je to. 3 boda bi bila u džepu i večeras bi slavili, 100%. Pape ne zna, jednostavno je mutav i to je završena priča. Niko ne pljuje po igračima, već po njegovom NEZNANJU, treba nam čovek koji ima mozga, a onaj mutavac u treninci nema pojma!
Ko od sale :roll: Kako, jel mozda tako sto bi Stevanovic poceo na desnom krilu umjesto Medunjanina koji je popunio sredinu. Ko ti garantuje da tada ne bi primili 3 gola u 1 pol? Mislis da bi sam Zahirovic drzao sredinu, bi mozda da je kvalitet za reprezentaciju ali jednostavno nije.

Ovu tekmu veceras nismo nikako mogli dobiti jer u sredini nismo imali Pjanica. Bod je najvise sto se moglo izvuci i niko dolje ne bi pobjedio a kamoli reprezentacija koja ima polovne igrace tipa Vranjes, Zahirovic, Ibricic, Medunjanin
Zadnja izmjena: skyisthelimit, dana/u 12 okt 2012, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
15.10 - 15.06 ...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 okt 2012, 23:52

Cestitke na bodu, ali je imao dosta taktickih fula veceras.
Prva je Ogi, defintiivno lik izgubljen na stoperu, dobar kada cuva igrace Lihtenstajna, ali podhitno uigravati Zukenbauera i Vranjesa, Spaha ne moze sve sam.
Druga izmjena Medo Ibricic, Ibrici ne moze igrati zadnjeg veznog i to je svima jasno, u odbrani se samo sakriva iza igraca jednim sakrivanjem je stvorena sansa za grke koju brani Begovic a u napadu je dosta korektno bilo.
Treca je forsiranje Vede do kraja. Pored Ogija Vedo je bio daleko najgori igrac, nista nije napravio, pravo razocaranje, da je mali Stevke igrao puno bi opasniji bili.

Bod je spasen zahvaljujuci Spahicu, Begovicu i nespretnosti grckih spiceva. Sve u svemu, sada je i Pape vidio ono sto vecina ljudi ovdje trubi mjesecima a to je da nemamo stopera, Spaha cuva cijelu liniju a Ogi je klasicni bek.
Nadam se da ce popraviti stanje u odbrani jer nepotrebno gomilanje veznih vise ne prolazi.

Imamo dobru situaciju i grijeh je ne zavrsiti prvi u ovoj grupi kada je tu jedna nikad losija Grcka.
Pape pamet u glavu, ucis i ti uz repku i napredujes, nemoj uprskati ovo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 okt 2012, 23:56

Monolog je napisao/la: A šta u defanzivi? Je l' i tu treba ostaviti prostora Mujdži? Misketu se lakše "sakriti" u sredini, manje se primjećuje lagani hod. Ovako, sa "igračem manje" se puno osjetila njegova nepokretnost upravo iz razloga što Vedu ipak vuče gol, a ne aut linija (što je razumljivo).
Za boldovani dio si u pravu. Al', moglo se to i bolje iskoristiti (njihovo raspoloženje, forma + Mujdžin prostor). Vranješ je griješio k'o kadet, al' bi tih grešaka bilo manje (da ne kažem kako bi bile svedene na minimum) da smo u defanzivi imali jednak broj igrača kao u ofanzivi. Krpljenje je yebenica.
za Misketa je isto kao i za njih dva, Miske je ubjedljivo najbolji igrac reprezentacije u velikim tekmama i kod mene bar NIKAD ne bi bio na klupi. Vcrs je podbacio i ja ne pamtim kad je prije podbacio, u reprezentaciji cak i trci tako da se njegov trkacki ucinak ne osjeti nista vise nego recimo onaj Pjanica ili Medunjanina, ali vcrs jednostavno nije islo.. Miske je onaj tip igraca kao recimo Bendtner ili eto haman ovaj Samaras koji je je uglavnom ko q u klubu ali u reprezentaciji se preporodi..ja sam inace veliki kriticar Papeta ali vcrs bolje nije moglo obzirom da smo imali previse kljucnih igraca potpuno van tekme. rekao sam jedino sto mu zamjeram je sto nije presao na 4-5-1 kad je vidio da ne ide i da ona dva naprijed nisu vcrs ni za sta.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2012, 23:57

Necu replicirati na stvari tipa "Grcka je na ovom mjestu tabele", 1945 je Grcka porazila ovoga ili onoga. Grcka ima novac i sta ja znam. Pa kakav novac? Pa zar se ne pravdate kako novac ne daje golove, jer eto nema veze sto su nam igraci skuplji. A sad ima veze novac?

Ne interesuje me stvarno. Interesuje me samo ova utakmica,i to 12.10.2012. i sljedeca cinjenica, pa nek je neko pobije: Mi imamo jaci kadar od Grcke. Grcka nas nadigra, ubi nas. Ko je kriv? Ja mozda?

Grcke oslabljena sa povredama. Mi izvlacimo bod sa perverzno mnogo srece, da smo se svi dobro najezili. Igramo sa napadacem od 30 milliona, Ibisevicem u nenormalnoj formi. Komplet odsjeceni. Ibisevic nam igra krilo. Stevanovic lijevo krilo. Sta reci koju posluku... Sta mislite sta ce biti u Zenici? Mislite da ce doci i reci: Hej pa igramo u gostima, dacemo vam te bodove? Ili da ce se vaditi na to sto imamo jaci kadar, pa ce igrati kao kakve grlice? Jel ja trebam ici motivirati te igrace ili Ciro mozda? Ma daj. Kazem, da onaj Gekas nije kloc kakav jeste, i da Santos ima napadace kakve me imamo, danas bi na ovoj temi bilo interesantno.

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 12 okt 2012, 23:59

Ne znam zašto pričate proitv Sušića, gol nismo primili, da li je to sad čisto pitanje sreće ili nešto drugo, ali gol nismo primili. Treba kriviti one koji su odgovorni, a to je prije svega Džeko, pod novim nazivom stećak. Ne znam da li ga kritikovati, ali momak jednostavno više ne igra svom snagom, vec godinu dana, ne trudi se nimalo, kao da mu je zlo što je morao doći da igra. Greška Sušića može biti u tom što nije pozvao nijednog dodatnog napadača, jer ne možemo sa ovom postavom, čas im se igra, čas im se ne igra. Mali Đurić bi večeras zabio, u to sam siguran. Al' sad je najlakše glumiti selektore, tako da još uvijek vjerujem Sušiću, pa čemo vidjeti dokle ćemo.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 13 okt 2012, 00:01

Djeco idite na spavanje! Čuj, Pape mutav...

Zgrozim se zbog činjenice da ponekad čitajući nečiji post na forumu izvučem zaključak da se radi o postu djeteta koje prije svega ne zna kulturno da se ponaša, a onda ne zna da poštije... (Preporučuje se roditeljima da bolje odgoje svoju djecu.)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 okt 2012, 00:01

Principatus je napisao/la:Necu replicirati na stvari tipa "Grcka je na ovom mjestu tabele", 1945 je Grcka porazila ovoga ili onoga. Grcka ima novac i sta ja znam. Pa kakav novac? Pa zar se ne pravdate kako novac ne daje golove, jer eto nema veze sto su nam igraci skuplji. A sad ima veze novac?

Ne interesuje me stvarno. Interesuje me samo ova utakmica,i to 12.10.2012. i sljedeca cinjenica, pa nek je neko pobije: Mi imamo jaci kadar od Grcke. Grcka nas nadigra, ubi nas. Ko je kriv? Ja mozda?

Grcke oslabljena sa povredama. Mi izvlacimo bod sa perverzno mnogo srece, da smo se svi dobro najezili. Igramo sa napadacem od 30 milliona, Ibisevicem u nenormalnoj formi. Komplet odsjeceni. Ibisevic nam igra krilo. Stevanovic lijevo krilo. Sta reci koju posluku... Sta mislite sta ce biti u Zenici? Mislite da ce doci i reci: Hej pa igramo u gostima, dacemo vam te bodove? Ili da ce se vaditi na to sto imamo jaci kadar, pa ce igrati kao kakve grlice? Jel ja trebam ici motivirati te igrace ili Ciro mozda? Ma daj. Kazem, da onaj Gekas nije kloc kakav jeste, i da Santos ima napadace kakve me imamo, danas bi na ovoj temi bilo interesantno.
Samo shvati jednu stvar i bice ti lakse...Ovo je forum,a to sto ti pominjes je 'visa matematika'...Mnogi je ne mogu shvatiti,a pojedini su samo tvrdoglavi... ;)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 13 okt 2012, 00:03

Principatus je napisao/la:Necu replicirati na stvari tipa "Grcka je na ovom mjestu tabele", 1945 je Grcka porazila ovoga ili onoga. Grcka ima novac i sta ja znam. Pa kakav novac? Pa zar se ne pravdate kako novac ne daje golove, jer eto nema veze sto su nam igraci skuplji. A sad ima veze novac?
Pa ti se pravdas novcem

---Jeste, jer je nas sastav bio otprilike 3 put skuplji na terenu.---

Znaci po tebi su novci veceras igrali. I s obzirom da je Dzeko skuplji od pola Grcke onda logicno da smo morali pobjesditi
15.10 - 15.06 ...

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 13 okt 2012, 00:04

Dzeko klupa. Ibisevic u nenormalnoj formi ne znaci da ce uzeti loptu i ko Ronaldinho zabiti gol, vec da mu neko treba dati dobru loptu da bi je isti ubacio u mrezu sa nekih 5-10 metara. Igra nije zadovoljila ali cilj je ispunjen. Nije bilo nekih igraca da bi i igra bila na nivou.

Ja ne znam za vas svabe mozda vi i niste zadovoljni nerijesenim rezultatom na gostovanju protiv ekipe iz prvog sesira, ali mi u Bosni smo prezadovoljni prije svega sto nikad nismo nigdje otisli pa idemo postepeno. Ne treba biti pohlepan. Ko macija guza.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 okt 2012, 00:06

Arnelinho je napisao/la:Grčka je država sa ogromnom historijom
Znam/o.
Arnelinho je napisao/la: Grčka ...
...je propala.
Arnelinho je napisao/la: imaju pare
otkad to?