Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Možda u narednih nekoliko dana Nikola Prce obuče dres jednog od BiH učesnika SEHA lige,možda
-
- Kontakt:
HC Meshkov Brest - HRK Izviđač Mi Grupa 34:28 (18-13)
Srijeda, 26 Rujan 2012 18:00 Izviđač Mi Grupa
Brest (BLR), 26.09.2012. godine.
Sportska dvorana Victoria. Gledatelja 1300.
Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky (Slovačka).
Nadzornik: Marian Cech (Slovačka).
HC Meshkov Brest: Božić, Charapenka, Đukić 10, Koliasniou 2, Knudsen 6, Šćepanović 4, Prakapenia 1, Kniazeu 1, Shumak 3, Vukić, Baranau, Grosas 2, Karačić 2,Tatarin 3, Ushal, Valyntsau.
HRK Izviđač Mi Grupa: Burić (5 obrana) , Paradžik (5 obrana), Kolovrat 1, Buljubašić 2, Malinović 2, Zeljić 4, Bošnjak, Herceg 6, S. Burić 9, Vidović 1, Boras 1, Ereš 1, Paponja, Mataga.
Trener: Ilija Puljević.
Sedmerci: Meshkov 1/1, Izviđač -.
Isključenja: Meshkov 10, Izviđač 4 minute.
Srijeda, 26 Rujan 2012 18:00 Izviđač Mi Grupa
Brest (BLR), 26.09.2012. godine.
Sportska dvorana Victoria. Gledatelja 1300.
Suci: Boris Mandak i Mario Rudinsky (Slovačka).
Nadzornik: Marian Cech (Slovačka).
HC Meshkov Brest: Božić, Charapenka, Đukić 10, Koliasniou 2, Knudsen 6, Šćepanović 4, Prakapenia 1, Kniazeu 1, Shumak 3, Vukić, Baranau, Grosas 2, Karačić 2,Tatarin 3, Ushal, Valyntsau.
HRK Izviđač Mi Grupa: Burić (5 obrana) , Paradžik (5 obrana), Kolovrat 1, Buljubašić 2, Malinović 2, Zeljić 4, Bošnjak, Herceg 6, S. Burić 9, Vidović 1, Boras 1, Ereš 1, Paponja, Mataga.
Trener: Ilija Puljević.
Sedmerci: Meshkov 1/1, Izviđač -.
Isključenja: Meshkov 10, Izviđač 4 minute.
-
- Kontakt:
izgleda da se za poziciju pivota nemoramo da sikiramo. uz toromanovica dobijamo sjajni pivotski tandem buric-gradjan, a i vranjes je tu.
-
- Kontakt:
imali ikakvih naznaka da ce biti nivih igraca u repki (procitao sam ovde za milasa)?
moj neki siri spisak:
G: tahirovic-grahovac-buric
LK: stojanovic-v.delic-mikic
LB: terzic-prce-celica-milas
SB: karacic-harmandic-vranac
P: toromanovic-buric-vranjes-gradjan
DB: panic-malinovic
DK: vrazalic-velic-d.delic
PS: mozda na srednjem beku jos doborac...
moj neki siri spisak:
G: tahirovic-grahovac-buric
LK: stojanovic-v.delic-mikic
LB: terzic-prce-celica-milas
SB: karacic-harmandic-vranac
P: toromanovic-buric-vranjes-gradjan
DB: panic-malinovic
DK: vrazalic-velic-d.delic
PS: mozda na srednjem beku jos doborac...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Vranac nije srednji bek.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
E moj edinjo,ti kad bi bio selektor mi ne bi ni V.Britaniju mogli pobijedit. Još si širi spisak napravio. . .

-
- Kontakt:
mozda da se opet huremu da sansa, rijetko je je dobijao, a i kad je je dobio nije je iskoristio... .
e onda sastavite vi bolji spisak i ja cu biti prezadovoljan
e onda sastavite vi bolji spisak i ja cu biti prezadovoljan

-
- Kontakt:
Uz Obradovića koji je postigao sedam golova, u Borcu su dobri bili Janković sa pet i Srđan Trivundža sa četiri gola. U redovima Lovćena nezaustavljiv je bio Igor Marković, strijelac čak 12 golova iz 14 pokušaja.
Rezultati 3. kola: Borac M:tel - Lovćen 28:28, Tatran - Meškov 40:36, Vardar Pro - Sloga 36:22. Metalurg - Nexe se sastaju 3. oktobra, a CO Zagreb - Izviđač Mi grupa 6. oktobra.
PS: ja mislim da je subara promijenio prezime i sad se preziva jankovic. on je inace 1992. godiste i srednji bek. mislim da je opcija za buducnost!
Rezultati 3. kola: Borac M:tel - Lovćen 28:28, Tatran - Meškov 40:36, Vardar Pro - Sloga 36:22. Metalurg - Nexe se sastaju 3. oktobra, a CO Zagreb - Izviđač Mi grupa 6. oktobra.
PS: ja mislim da je subara promijenio prezime i sad se preziva jankovic. on je inace 1992. godiste i srednji bek. mislim da je opcija za buducnost!
-
- Kontakt:
U derbiju četvrtog kola Merkur Osiguranje Super lige, novosadska Vojvodina je savladala Metaloplastiku 28:23 (14:14) vođena golgeterskom serijom Vukašina Stojanovića, koji je postigao deset (8) golova. Tako je vicešampion uz Partizan ostao jedini tim sa 100% učinkom u ligi, trenutno na čelu tabele, s obzirom da će crno-beli svoj meč sa Crvenom zvezdom odigrati u sredu.
-
- Kontakt:
Rukometaši Karlovca pobijedili reprezentaciju Kine PDF Ispis E-mail
Subota, 01 Rujan 2012 07:40
Rukometaši "Karlovca" odigrali su jučer četvrtu pripremnu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu. Karlovčani su pobijedili u Sportskoj dvorani reprezentaciju Kine s 33:32. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a domaćin je boljom igrom u završnici došao do pobjede. Za "Karlovac" su nastupila i dva igrača koja su na probi, a to su mladi crnogorski reprezentativac Vuko Borozan i Ivan Milas iz "Izviđača" iz Ljubuškog. Zbog ozljede nije igrao Luka Cindrić. Za "Karlovac" su nastupili: Prezelj, Hadrović 2, Borozan 1, Milas 1, Huljina 3, Dominik Smojver 5, Marko Štrucelj, Rački 5, Višnić 1, Ribar, Požega 1, Dino Štrucelj 4, Andrej Obranović 1, Batinić 4, Bačić 5, Karić i Glumac. U domaćoj momčadi istaknuli su se Smojver, Rački, Batinić i Bačić. Igrači trenera Dinka Đankovića igraju danas od 16 sati u Sportskoj dvorani sa slovenskim prvoligašem "Krkom" iz Novog Mesta.
PS: u zadnjoj utakmici ga ipak nije bilo, zasto neznam
Subota, 01 Rujan 2012 07:40
Rukometaši "Karlovca" odigrali su jučer četvrtu pripremnu utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu. Karlovčani su pobijedili u Sportskoj dvorani reprezentaciju Kine s 33:32. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, a domaćin je boljom igrom u završnici došao do pobjede. Za "Karlovac" su nastupila i dva igrača koja su na probi, a to su mladi crnogorski reprezentativac Vuko Borozan i Ivan Milas iz "Izviđača" iz Ljubuškog. Zbog ozljede nije igrao Luka Cindrić. Za "Karlovac" su nastupili: Prezelj, Hadrović 2, Borozan 1, Milas 1, Huljina 3, Dominik Smojver 5, Marko Štrucelj, Rački 5, Višnić 1, Ribar, Požega 1, Dino Štrucelj 4, Andrej Obranović 1, Batinić 4, Bačić 5, Karić i Glumac. U domaćoj momčadi istaknuli su se Smojver, Rački, Batinić i Bačić. Igrači trenera Dinka Đankovića igraju danas od 16 sati u Sportskoj dvorani sa slovenskim prvoligašem "Krkom" iz Novog Mesta.
PS: u zadnjoj utakmici ga ipak nije bilo, zasto neznam

-
- Kontakt:
Ivry - Aix en Provence : 30-28 (mi-temps : 15-14)
Spectateurs : 600
Arbitres : Bounouara et Thobie
PAUC : Gardiens : Clémençon (8 arrêts sur 16 tirs), Cappelle (6 arrêts sur 15 tirs) - Buteurs : Becirovic 3/5, Romero 1/1, Marche 5/5, Stojanovic 4/8, Illes 3/5, Segond, Oslak 2/3, Tobie, Savic 7/10, Lhermet, Vially 3/5.
IVRY : Gardiens : Chapon (4 arrêts sur 14 tirs), Gervelas (5 arrêts sur 14 tirs) - Buteurs : Zirn 1/1, Mabire, Kolle, Martinez, Khermouche 1/1, Loupadière 0/2, Simonet S. 6/12, Simonet D. 4/6, Lorgere 3/4, Indjic 4/5, Bousnina 7/13, Sulc 0/1, Smajilagic 4/8, Darras 1/1.
PS: nadam se da ovo neznaci da je se povrijedio -- > http://www.paysdaixhandball.com/index.p ... &Itemid=49" onclick="window.open(this.href);return false;
Spectateurs : 600
Arbitres : Bounouara et Thobie
PAUC : Gardiens : Clémençon (8 arrêts sur 16 tirs), Cappelle (6 arrêts sur 15 tirs) - Buteurs : Becirovic 3/5, Romero 1/1, Marche 5/5, Stojanovic 4/8, Illes 3/5, Segond, Oslak 2/3, Tobie, Savic 7/10, Lhermet, Vially 3/5.
IVRY : Gardiens : Chapon (4 arrêts sur 14 tirs), Gervelas (5 arrêts sur 14 tirs) - Buteurs : Zirn 1/1, Mabire, Kolle, Martinez, Khermouche 1/1, Loupadière 0/2, Simonet S. 6/12, Simonet D. 4/6, Lorgere 3/4, Indjic 4/5, Bousnina 7/13, Sulc 0/1, Smajilagic 4/8, Darras 1/1.
PS: nadam se da ovo neznaci da je se povrijedio -- > http://www.paysdaixhandball.com/index.p ... &Itemid=49" onclick="window.open(this.href);return false;
Obzirom da je trenutno bez trenerskog angažmana, to jest, da ima slobodnog vremena, marković bi trebao malo propratiti i neke igrače koji bi mogli igrati za nas, a do sada ih se nije spominjalo, gledajući izvještaj sa poslednje utakmice šamberija koji je igrao protiv Aix en Provence, vidim da je za Aix 9 golova dao Boris Bećirević, momak je rođen u Travniku, 1987 je godište i igra na poziciji srednjeg beka.kako je ovo zadnja šansa za generaciju Terzić,Prce, Tahirović i dr, trebalo bi je uz one etablirane mlade igrače/vražalić, vranješ, panić, malinović, burić.../, dopunjavati novim snagama, a pošto je naš domaći rukomet na najnižim granama od rata na ovamo, moramo se okrenuti dijaspori.
- katalinski
- Kontakt:
i koja zivotinja predstavlja doboj,koja je maskota ovog turnira ,sta odlucise
Ajvatar
Nisam znao daje i Nikola Prcw otiso u Qatar,kao jos jedan reprezentativac Velic.Steta za reprezetaciju jer 3 igraca nam dolaze iz neprofesionalne lige,al nisu oni krivi moraju od neceg zivjeti.
Sto se tise nasi igraca koji nastupaju u evropi,Vrazalic i Vranjes su se odlicno uklopili u Ademaru i momci igraju svaku utaknicu Vrazalic igra nekad i na beku kao i vranjes u napadu.Momci su uradili odlican potez odlazkom u Ademar koji sa budzetom od 1 milijon eura igra ravnopravno sa Hsv ili Monpiellierom koju su bogati 7 puta.
Terzic,Harmandic igraju odlicno,Marko Panic se nije snasao u Chamberyju igra veoma lose gledao sa u ligi sampiona dvije utaknije nije se upisivi u strelce i mnogo je grijesio dok Edin Basic je daleko najbolji igrac Chamberyija.
Tahirovic je brani mnogo,a kada Beutlera ne krene on udze i dobro odradi svoj posao.Najvise nam skripi da desnom beku,ali tu sada imamo i Vrazalica koji trenutno moze da tu odigra bolje od Panica.
Sto se tise nasi igraca koji nastupaju u evropi,Vrazalic i Vranjes su se odlicno uklopili u Ademaru i momci igraju svaku utaknicu Vrazalic igra nekad i na beku kao i vranjes u napadu.Momci su uradili odlican potez odlazkom u Ademar koji sa budzetom od 1 milijon eura igra ravnopravno sa Hsv ili Monpiellierom koju su bogati 7 puta.
Terzic,Harmandic igraju odlicno,Marko Panic se nije snasao u Chamberyju igra veoma lose gledao sa u ligi sampiona dvije utaknije nije se upisivi u strelce i mnogo je grijesio dok Edin Basic je daleko najbolji igrac Chamberyija.
Tahirovic je brani mnogo,a kada Beutlera ne krene on udze i dobro odradi svoj posao.Najvise nam skripi da desnom beku,ali tu sada imamo i Vrazalica koji trenutno moze da tu odigra bolje od Panica.
Bitno je da Panic igra dobar je u francuskom prvenstvu daje 2,3 gola po utakmici a Vrazalic igra ali ni on ne daje golove u dvije utakmice LP 1 gol...rkbosna je napisao/la:Nisam znao daje i Nikola Prcw otiso u Qatar,kao jos jedan reprezentativac Velic.Steta za reprezetaciju jer 3 igraca nam dolaze iz neprofesionalne lige,al nisu oni krivi moraju od neceg zivjeti.
-
- Kontakt:
potpisujem!ovisnik je napisao/la:Obzirom da je trenutno bez trenerskog angažmana, to jest, da ima slobodnog vremena, marković bi trebao malo propratiti i neke igrače koji bi mogli igrati za nas, a do sada ih se nije spominjalo, gledajući izvještaj sa poslednje utakmice šamberija koji je igrao protiv Aix en Provence, vidim da je za Aix 9 golova dao Boris Bećirević, momak je rođen u Travniku, 1987 je godište i igra na poziciji srednjeg beka.kako je ovo zadnja šansa za generaciju Terzić,Prce, Tahirović i dr, trebalo bi je uz one etablirane mlade igrače/vražalić, vranješ, panić, malinović, burić.../, dopunjavati novim snagama, a pošto je naš domaći rukomet na najnižim granama od rata na ovamo, moramo se okrenuti dijaspori.
Panic mnogo grijesi i u odbrani i polukontrama pogledaj na ehf-u,cesto ga mjenja neki crnac koji je isto tako los igrac,.Uvjek sam govorio momka neko dobro gura.,.Dok Vrazalic svoj posao odrazuje profesionalno i u odbrani i napadu djeli lopte za pivote,razlike je velka izmedzu dvojice momak Vrazalica niko nije guro to se sada vidi,.gazda664 je napisao/la:Bitno je da Panic igra dobar je u francuskom prvenstvu daje 2,3 gola po utakmici a Vrazalic igra ali ni on ne daje golove u dvije utakmice LP 1 gol...rkbosna je napisao/la:Nisam znao daje i Nikola Prcw otiso u Qatar,kao jos jedan reprezentativac Velic.Steta za reprezetaciju jer 3 igraca nam dolaze iz neprofesionalne lige,al nisu oni krivi moraju od neceg zivjeti.
Boris Bećirović u dresu BIH, ovo je bilo baš ekspresno, čestitke za RSBiH I gen.sekretara, ovo je način na koji trebaju postupati svi naši savezi u ojačavanju reprezentacija igračima iz dijaspore.ovisnik je napisao/la:Obzirom da je trenutno bez trenerskog angažmana, to jest, da ima slobodnog vremena, marković bi trebao malo propratiti i neke igrače koji bi mogli igrati za nas, a do sada ih se nije spominjalo, gledajući izvještaj sa poslednje utakmice šamberija koji je igrao protiv Aix en Provence, vidim da je za Aix 9 golova dao Boris Bećirević, momak je rođen u Travniku, 1987 je godište i igra na poziciji srednjeg beka.kako je ovo zadnja šansa za generaciju Terzić,Prce, Tahirović i dr, trebalo bi je uz one etablirane mlade igrače/vražalić, vranješ, panić, malinović, burić.../, dopunjavati novim snagama, a pošto je naš domaći rukomet na najnižim granama od rata na ovamo, moramo se okrenuti dijaspori.
Ljudi zasto edin basic neigra za repku? I sta je sa ivanom divkovicem zna li ko ?
Basic kao i Saric nece da igra za repr.,.U vrhunskom rukometu kvalitetni igraci poput npr.Basica,Sarica,Zeicha,Rutenke dogovore se sa klubovima da ne igraju za reprezentacije.gruezi je napisao/la:Ljudi zasto edin basic neigra za repku? I sta je sa ivanom divkovicem zna li ko ?
Onu su odani svojim klubovima od kojih zive,igraci se bolje odmore preko odmora i mislim da imaju bolje ugovore zbog toga.,Francuzi igraju do 37 godine ne iz ljubavi,nego zato sto za svaku osvojenu medalju dobivaju po 100 000 hiljada eura.Zato Vori se oprasta sa 30 godina jer nema odmora nikako,u HSV-u zaradzuje 300 000 eura i ne zeli rizikovati neku povredu.Dok Fernaddez,braca Gille,Karabu idt igraju do 40 godine zbog 100 000 za medalje.
Basic je trenutno nas daleko najbolji srednji bek i napadac u repr.steta sto ne igra,.
Divkovic je davno propao on igra u Katru,to nije profesionalna liga i veoma losa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.