U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21,U-19,U-17
Tvoje poređenje tih nacionalnih selekcija sa timom dovoljno govori, idi se sam kazni.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Norvezani su kako god bili blagi favoriti za osvajanje ove grupe i ocigledno ce dokazati da ljudi ne misle bezveze tako. Mi ako prekosutra pobjedimo Slovacku, cemu se iskreno nadam, mozemo vec reci da smo obezbjedili prolazak u elitnu fazu gdje se nadam da se necemo obrukati. Slovacka je poprilicno slabija od Norvezana (prosle godine jedva pobjedili Andoru i izgubili protiv Armenije) i trebali bi mnogo lakse dolaziti do njihovog gola. U zadnjem kolu protiv Kazakastana u utorak bi zasigurno trebali pobjediti sa sto vecim rezultatom radi gol razlike.
Bio danas na utakmici. Nisu Norvežani bili toliko bolji, možda su naši zaslužili još jedan gol, al šta je tu je.
4-2-3-1 Karačića na 4-3-3 Norvežana, preklopljena formacija, očekivalo se valjda da ih dobijemo na sirovu tehniku. Zabili smo na samom početku, Hodžić solo prodorom izbacio Čerimagića na lijevom krilu, ovaj negdje sa ivice šesnaesterca iskosa zakucao u golmanov ugao. Kako je vrijeme odmicalo, Norvežani su preuzimali inicijativu i poslije 3-4 prekida došla do izražaja evidentna superiornost u visini, primljen gol iz kornera. Dva ponajbolja igrača kod Norvežana u prvom poluvremenu su bili Kwoeme na desnoj strani, korpulentan igrač dosta dobre tehnike i Haugen na lijevoj strani, igrač sličnog profila. I drugi i treći gol su pali poslije akcija sa krila. U drugom poluvremenu, naši su izgledali dosta bolje, spustili su loptu, pokušali odigrat ali je rezultat ostao nepromijenjen.
Tokom utakmice prednja četvroka (Zec (7), Rahmanović(10), Čerimagić(11); Hodžić(9)) nije djelovala toliko kompaktno prema ostatku ekipe i mogla bi se uputiti zamjerka Karačiću jer je trebao napravit formacijske korekcije u drugom poluvremenu, kad se već ganjao rezultat. Norvežani su se vjerovatno svjesno povukli, izmijenili su krila i u napadu samo bio Berisha, ali je Karačić obavezno zahtijevao od Čive (4) i Čorluke (8) da budu oprezni nazad pa se teško stvarao višak naprijed. Rahmanović je bio dobro zatvoren jer je svaki imao igrača na sebi zbog prirode dvije formacije, norveška sredina je odradila dosta dobar posao.

Gledajući igrače individualno, tehnički su dobro potkovani i da su samo malo uigraniji, vjerovatno bi se i rezultatski pronosali sa Norvežanima. Uglavnom svi imaju odličan prvi dodir, pa igra dosta vuče prema stilu A reprezentacije, a evo da brzinski prokomentarišem detalje. Zec je solidno odigrao defanzivu, vjerovatno najodgovornije od prednje četorke. Čerimagić vrlo prodoran igrač, Hodžić pored ostalih kvaliteta dobro se gradi, Rahmanović dosta podsjeća na Džeku - fizičkom konstitucijom, kretanjem i stilom. Čiva ima odličan pas, dao nekoliko dobrih u drugom poluvremenu, Čorluka imao neka nerezonska rješenja, previše prodanih lopti. Desni bek Imamović (2) vuče na Branislava Ivanovića ali nije se naročito istakao, Muharemović koji je ušao u drugom poluvremenu umjesto njega odradio puno bolji posao po desnoj strani. Hajradinović na lijevom beku također solidan u fazi napada, ali se istrošio u prvom poluvremenu.
Sve u svemu, moglo je proći i bolje ali prema viđenoj igri, rekao bih da bi i u budućnosti trebali imati konstantan nivo kvalitete mlade repke. Što se ovih kvalifikacija tiče, slijede još dvije utakmice sa Slovačkom u subotu i Kazahstanom u utorak, nadat se boljim rezultatima.
Svaka cast na izvjesataju.
Bravo Stevie.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- maxuz baxuz
- Kontakt:
Ovim putem zelio bih kandidovati @StevieM za oficijalnog izvjestaca sa utakmica mladih reprezentacija za SS forum!
Zadnja izmjena: maxuz baxuz, dana/u 13 okt 2012, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
Bio sam na utakmici , greska je Karaciceva... Onaj Durakovic golman je kriv za ovaj poraz 80% , lik nezna izaci na loptu... Plakalo Buffon za njega... on je ocigledno stela bgm da mi je samo snimke golova da vidite sta frajer prima. Pa covjek mu puca on se ono okrece ko lopta ode preko gola kad precka zamal da ne dobi jos jedan gol , momak je 0 i vidi se iz aviona da je stela u pitanju. Hocemo Kjosevskog i Plakala , nosi ove gastarbajtere sto misle za 2000 Eura biti reprezentativci... KARACICU nula si od selektora... Ubacuje onog Vilu u 83 minutu a gubi 3 -1 pa sta ce covjek napraviti za 7 minuta , ma da ok kad gledas Hodzic-Vila-Zec-Cerimagic nije lahko izabrati al trebao mu je dati vise minutaze ... Onaj neki bek iz Lokomotive Moskve , ja mislio to nesto posebno ja garantujem da isti kvalitet imamo i u nasoj ligi al et..
>>No body likes us but we dont care<<
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa ''vi'' prvi forsirate te hiper talente, samo nek imaju skolu negdje vani, nebitno jel itko ikad cuo za njega, kamoli ga gledao uzivo, al se pretpostavlja da je automatski bolji, pa sad odjednom tamo neki lik iz Lokomotiv Moskve nije na razini nekoga iz premijer lige.
Ne znam sta bi zadovoljilo ljude ovdje. Fantazirate i mastate o ueber rezultatima, a NULA su uvjeti u BiH. NULA. Dovedi bolan Mourinha da ti vode te momke, i dalje ce biti isti uvjeti i organizacija, odnosno ozbiljnost Saveza i mogucnost kvalitetnog rada s tim selekcijama.
Ne znam sta bi zadovoljilo ljude ovdje. Fantazirate i mastate o ueber rezultatima, a NULA su uvjeti u BiH. NULA. Dovedi bolan Mourinha da ti vode te momke, i dalje ce biti isti uvjeti i organizacija, odnosno ozbiljnost Saveza i mogucnost kvalitetnog rada s tim selekcijama.
...Život za Široki...
Baš se na osnovu jedne utakmice može ocijeniti, ne budite smiješni.
Vodimo 1-0. 
Vec je 2-0, Hodzic i Cerimagic. Bravo momci.
http://www.uefa.com/under19/season=2013 ... ch=2009299" onclick="window.open(this.href);return false;

Vec je 2-0, Hodzic i Cerimagic. Bravo momci.
http://www.uefa.com/under19/season=2013 ... ch=2009299" onclick="window.open(this.href);return false;
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Cerimagic izgleda opasan, asistencija i gol. Promasio i penal...
- legenda reala
- Kontakt:
Kakav je ovaj Kazahstan, vidim ove tvoje dobro muči, zabio im dva gol
Napredujemo i u mlađim kategorijama, dobijamo respektabilne reprezentacije, što nekad nismo mogli
PS Nadam se da je StevieM na utakmici

Napredujemo i u mlađim kategorijama, dobijamo respektabilne reprezentacije, što nekad nismo mogli

PS Nadam se da je StevieM na utakmici

Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 13 okt 2012, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
3-0 Zec 

Zadnja izmjena: cera1, dana/u 13 okt 2012, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
Vidi se da ovi momci mogu puno. Steta za onu tekmu protiv Norveske.
Ma Slovacka je razbila taj Kazahstan 5:0, ne bi oni trebali pravit probleme. I Norveska je vodila 3:0, pa evo sad smanjili na 3:2.legenda reala je napisao/la:Kakav je ovaj Kazahstan, vidim ove tvoje dobro muči, zabio im dva gol![]()
Odlicno igraju izgleda, vidim da su Imamovic (Lokomotiv M) i Durakovic (Austrija) na klupi ovaj put.
- legenda reala
- Kontakt:
Ma jaka nam je ova generacija 93-94, počeli smo stvarati igračeCartman je napisao/la:
Odlicno igraju izgleda, vidim da su Imamovic (Lokomotiv M) i Durakovic (Austrija) na klupi ovaj put.

Pa upravo je neko ko je bio na utakmici, napisao da su njih dvojica bili najgori protiv Norveške, evo danas i dokaza.
Ovaj Duraković mislim i krivac za golove

Jbt gledaj sad problema u ovim mlađim kategorijama nema golmana za lijeka

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Hvala kladionicama na koeficijentu na nas 4,0 i meni abd donijeti pare

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ma ne cudi me sekunde, ljudi vide da igra u stranom klubu i misle da je igracina odma. Ne kazem nista protiv ovih momaka jer nisam ih gledao, ali isto tako ne treba nekoga zvat na osnovu kluba, naravno osim ako se radi o bas ogromnom klubu.legenda reala je napisao/la:Ma jaka nam je ova generacija 93-94, počeli smo stvarati igračeCartman je napisao/la:
Odlicno igraju izgleda, vidim da su Imamovic (Lokomotiv M) i Durakovic (Austrija) na klupi ovaj put.![]()
![]()
Pa upravo je neko ko je bio na utakmici, napisao da su njih dvojica bili najgori protiv Norveške, evo danas i dokaza.
Ovaj Duraković mislim i krivac za golove![]()
:
Zeljo i Siroki pogotovo dobro rade, i to treba respektovat.
- legenda reala
- Kontakt:
Jel prva dva idu dalje, pa se formiraju nove grupe
Znači pobjediti Kazahstan i nek Norvežani ne izgube od Slovaka

Znači pobjediti Kazahstan i nek Norvežani ne izgube od Slovaka

4, Hodzic. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.