Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

zizu1991
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la zizu1991 » 11 okt 2012, 13:06

@ultrasstyle_tz, slažem se s tvojom konstatacijom da bi možda trebao Medunjanin dobiti šansu ispred Stevanovića, jer ako ne bude tako, loptu bi morali prenositi po krilima, a ako nas tu zatvore, onda smo donji.
Medunjanin je kao što si rekao taj posao izvrsno radio čitave kvalifikacije (prošle ) i vidi se da nam itekako znači.
Da ima malo jače defanzivne sposobnosti, kao i trkačke, bio bi nezamjenjiv u prvih 11, a do tada se moramo krpiti, kako znamo i umijemo.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 11 okt 2012, 13:08

Ja ipak mislim da bi ipak bilo bolje da igra Stevanovic zbog igre na krilima. Vidjelo se dobro na zadnjem EP da su grci najranjiviji bas na krilima. Tu ja vidim nasu prednost. Tandemi Salihovic-Lulic i Mujdza-Stevanovic mogu bilo kome zadati glavobolje, pogotovo grcima.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 okt 2012, 13:11

Vidjeti ćemo sve sutra, sigurno je da momče ( Stevanović ) igra bez ikakvog otklona, i da se veoma dobro pokazao u utakmici protiv Walesa, ali, koliko je pametno u jednu takvu utakmicu ubaciti dečka da debitira za " A " repku ( u oficijelnim mečevima, naravno ) ?
Šta god Sušić odluči, zna najbolje, i procijeniti će kako treba, na nama je da gledamo, navijamo i da na kraju, nadam se svi zajedno, slavimo. :D

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 okt 2012, 13:14

Bijeljinacity je napisao/la:Grci definitivno favoriti tako da se ne nadate puno!!!
Braco tvoje je kao i nase da navijamo, a za sve ostalo tu su Dzekson, Vedo, Lula, Miske i Stevke. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 11 okt 2012, 13:18

Istina je da je on dosta mlad i neiskusan za velikih utakmica, ali nekad mora prelomiti pa zasto ne sada kad je u dosta dobroj formi i kad utakmica i nije bas presudna. Medunjanina ubaciti kasnije kada ( ;) ) imamo vodstvo i kad trebamo stati na loptu sto on fenomenalno radi.

katapult81
Kontakt:

Post Postao/la katapult81 » 11 okt 2012, 13:19

Moje mišljenje je da ćemo lakše pobijediti grke sutra nego u Zenici. Svi znamo da oni igraju defanzivno i destruktivno, i ne vidim da su nešto previše moćni prema naprijed, izuzmemo li Samarasa koji može da bude opasan za naš gol i čovjeka koji voli verbalno provocira. Spaha ostani miran :D Oni su ti koji moraju da krenu ofanzivno, što duže utakmicu budemo držali u egalu 0-0; (prvo poluvrijeme igramo 4-5-1, a onda u drugom promijeniti formaciju 4-4-2, ovakvu utakmicu možemo dobiti samo ako budemo dobro tehnički i taktički zrelo odigrali u sredini terena), grci će vremenom da gube glavu i da budu sve nervozniji i tu vidim našu šansu da im zabijemo jedno 2-3 komada... iz kontra napada : 8-)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 okt 2012, 13:23

Ma zasto Stevanovic nebi mogao odigrati veliku utakmicu. Pa on je totalno cool, trema mu je izgleda nepoznata. A kako se kvalitet nase igre promijenuo u Irskoj, kada je usao, a o Walesu da ne govorim. On i Lulic ce ih lijepo razvuci po strani, tako da ce ih Miske moci da probije kroz sredinu, Dzekson i Ibi ce se o ostalom pobrinuti. Lula i Stevo ce jos moci sa svojom trkom dobro da pokrivaju bekove, Salihovic ce u napadu ici po strani ili ce vuci prema sredini, gdje isto moze pomagati Zahirovicu. Kada sebi to covjek zamisli izgleda mocno... Istina da ce Zahirovic morati odigrati jednu veoma dobru utakmicu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 okt 2012, 13:25

Principatus je napisao/la:Ma zasto Stevanovic nebi mogao odigrati veliku utakmicu. Pa on je totalno cool, trema mu je izgleda nepoznata. A kako se kvalitet nase igre promijenuo u Irskoj, kada je usao, a o Walesu da ne govorim. On i Lulic ce ih lijepo razvuci po strani, tako da ce ih Miske moci da probije kroz sredinu, Dzekson i Ibi ce se o ostalom pobrinuti. Lula i Stevo ce jos moci sa svojom trkom dobro da pokrivaju bekove, Salihovic ce u napadu ici po strani ili ce vuci prema sredini, gdje isto moze pomagati Zahirovicu. Kada sebi to covjek zamisli izgleda mocno... Istina da ce Zahirovic morati odigrati jednu veoma dobru utakmicu.
Joj brate, pa mi ako zelimo pobjedu moramo dat 3 gola kako cemo krenut. :lol:

Kao sto kazes Zahirovic mora odigrat fantasticnu utakmicu, i Spaha naravno mora bit na svom fantasticnom nivou. Ne bi skodilo ni da Beg napravi par odbrana Svjetske klase. Hajde neka i ti Grci jednom vide napadacku utakmicu. 8-)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 okt 2012, 13:27

A 'vako:
Begović
Mujdža Spahić Vranješ Zukanović

Zahirović

Lulić Misimović Salihović

Džeko Ibišević
Volim te Bosno!!!

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 11 okt 2012, 13:28

....Begovic.....
Mujdza...Spahic..Vranjes...Salihovic
..........Medunjanin.............
Stevanovic...Misimovic...Lulic
......Dzeko....Ibisevic.......

Ovo je najrealnija postava,mada je malo ofanzivna,ali nemamo se koga bojati idemo po pobjeedu :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 okt 2012, 13:31

Medunjanin ne može destruktivca i kreativca sam igrati na terenu, Spaha igra lijevog štopera.
Zaha će igrati DMF, to je 95 % tako.
Ovo ostalo ne bih znao reći.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2012, 13:31

Edvin_Mg je napisao/la:....Begovic.....

Ovo je najrealnija postava,mada je malo ofanzivna,ali nemamo se koga bojati idemo po pobjeedu :D
Pa nije Grcka Liechtenstein, mislim da bi nam ovom formacijom i Lichtenstein dao makar 2 gola, Medo nemoze igrati na poziciji zadnjeg veznog, on nije ''razbijac'' .

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 11 okt 2012, 13:35

zizu1991 je napisao/la:tekma je po Grčkom vremenu u 21 : 45h, a po našem u 20 : 45h, zato što je razlika u tom + 1 h, mi smo CET, a Grci EET
Hvala ti jarane :)

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 11 okt 2012, 13:36

Goalgetter je napisao/la:

Pa nije Grcka Liechtenstein, mislim da bi nam ovom formacijom i Lichtenstein dao makar 2 gola, Medo nemoze igrati na poziciji zadnjeg veznog, on nije ''razbijac'' .
Jest ofanzivna,al Medo da treba bio bi bolji razbijac,nego Zahirovic 100 %

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 okt 2012, 13:37

Nadam se da ce Stevo biti taj koji ce nadomjestiti Pjanica.Mislim da bi Miroslav mogao Grke na muku staviti,mali je k'o zmija :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 okt 2012, 13:38

Medo da bude razbijač ? :shock:
Čovjek na početku karijere igrao AMF, i da igra DMF, pa koja je to razlika, istina je da imamo živući primjer Grka Tachtidisa koji je upravo to, ali potreban je kontinuitet na toj poziciji i totalno promijeniti mentalni sklop i način razmišljanja nogometne igre da bi igrao DMF.
Ne mogu to da vjerujem, Medo nije niti blizu fighter kakav je Zaha.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 11 okt 2012, 13:41

Ovdje neki ne kontaju da Grcku po sredini ne mozes razbiti, nema sanse, pogotovo bez Pjanica. Jedini nacin da ih pobjedimo je kroz krila, jer imaju slabe bekove Grci.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 11 okt 2012, 13:49

Edvin_Mg je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:

Jest ofanzivna,al Medo da treba bio bi bolji razbijac,nego Zahirovic 100 %
to ti je isto da RDM u Chelseaju, na poziciju DM stavi Matu umjesto Mikela, eto care zašto ne može...

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 11 okt 2012, 13:58

ajoj care nije Medo Mata jbte
HZ87

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.