La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

anton 1983
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la anton 1983 » 10 okt 2012, 21:28

MaGiCa je napisao/la:
Pre bi se reklo da BuLi nema klubove ranga Juventusa, Intera i Milana, zar ne :?:
A mnogo je vaznije imati jake klubove, nego trenutno jaku postavu u jos jednom klubu, pored monopoliste-capoliste.
Ocekujem tiradu o tome kako Inter i Milan nisu veliki klubovi, te njihovo usporedjivanje sa ex velikanima tipa Liverpool ili Ajax. Sve manje od toga bi me iskreno razocaralo, da dodje sa tvoje strane. :roll:
Sad što je važnije ne znam...

No kako ja nemrem pobjeći od činjenice da su Inter,Milan i Juve veliki klubovi, bez obzira na stanje u Milanu i Interu, tako očito da ti nemreš pobjeć od činjenice da takvog meča, kakav je onaj između Bayerna i BvB-a, trenutno u Italiji nema!

Sam te iznenadio? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2012, 21:34

Nisi. Probaj s'ovim.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Mozda nema bas taj kvalitet, ali napetost i borba su tu.

Obaska derbiji Rima, Djenove, Milana i Torina, kao nesto sto ne postoji u BuLi. ;)
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 10 okt 2012, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 okt 2012, 21:35

Dobro ti znaš o ćem ja pričam. sigurnoo ne o tome kolko še pojedina tekma biti zanimljiva nego koliko su klubovi jaki! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2012, 21:37

anton 1983 je napisao/la:Dobro ti znaš o ćem ja pričam. sigurnoo ne o tome kolko še pojedina tekma biti zanimljiva nego koliko su klubovi jaki! 8-)
Super. De mi reci, koliko je ova nemacka utakmica kvalitativno ispred italijanske :?:
Procente molim. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 okt 2012, 21:39

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Dobro ti znaš o ćem ja pričam. sigurnoo ne o tome kolko še pojedina tekma biti zanimljiva nego koliko su klubovi jaki! 8-)
Super. De mi reci, koliko je ova nemacka utakmica kvalitativno ispred italijanske :?:
Procente molim. ;)
Koje?

Neznam Juve - Inter? Ha jedno 30% ne više. Ako su Inter i Juve "najjači"...

A sad baš kolko je, kaj ja znam, bitno je samo daje jača...Znači najatraktivniju tekmu, zbog kvaliteta ekipe može ponuditi BUNDESLIGA, a ne SERIA A. Donedavno, nezamislivo :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2012, 21:46

anton 1983 je napisao/la: Koje?

Neznam Juve - Inter? Ha jedno 30% ne više. Ako su Inter i Juve "najjači"...

A sad baš kolko je, kaj ja znam, bitno je samo daje jača...Znači najatraktivniju tekmu, zbog kvaliteta ekipe može ponuditi BUNDESLIGA, a ne SERIA A. Donedavno, nezamislivo :mrgreen:
Jel ti to zayebavas ili si ozbiljan :?: :o
Pricamo o Juventus Turin - Neapel gegen BM-BvB, a ne Juventus-Inter gegen BM-BvB. :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 okt 2012, 21:50

MaGiCa je napisao/la:
Pricamo o Juventus Turin - Neapel gegen BM-BvB, a ne Juventus-Inter gegen BM-BvB. :lol:
A šta neka je razlika? Napoli je jaći? :? Postotak te muči?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 okt 2012, 21:53

anton 1983 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
A šta neka je razlika? Napoli je jaći? :? Postotak te muči?
Ne, vec me muci to sto ne vidim kriterij koji uporabljujes. ;)
Odluci se, hoces li povjesno najvece utakmice da poredis ili trenutacno najjace :?:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 10 okt 2012, 21:58

MaGiCa je napisao/la:
Ne, vec me muci to sto ne vidim kriterij koji uporabljujes. ;)
Odluci se, hoces li povjesno najvece utakmice da poredis ili trenutacno najjace :?:
Reko jedno tri puta SADA! :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 okt 2012, 23:56

Kad vidim riječ monopol koja se stalno upotrebljava po pitanju BuLi ( i to ista osoba forsira) onda vidim koliko je besmislena tema. Taj pojam monopola se upotrebljava u pogrešnom kontekstu , to sam davno objasnio i zato mi je sad to smiješno.
Samo jedno mogu napomenut, veći je monopol izbacit jednu ekipu iz lige, uticat na njeno izbacivanje i time pribavit sebi korist što svo tržište jedne države imaš za sebe i dominiraš. Tu imamo pribavljanje koristi nepravednim sredstvima, imamo pravi uticaj na tržište. A sad ako Bayern ima uticaj na tržište nepravednim sredstvima, onda smo svi u pogrešnom filmu. Ili naravno neko nije obradio dobro materiju :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 11 okt 2012, 09:33

Pa da još zapaprim, tako jako nogometnu utakmicu poput BvB-Bayern, Seria A nema i to je to!
Nadam se da se šališ, kada si ovo spomenuo. :mrgreen:
Derby della Capitale, Juve/Napoli, Milan/Inter. Eh, to fali BuLi. Nemate ovakve napetosti u ligi.
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 okt 2012, 09:43

MauroTB je napisao/la:
Pa da još zapaprim, tako jako nogometnu utakmicu poput BvB-Bayern, Seria A nema i to je to!
Nadam se da se šališ, kada si ovo spomenuo. :mrgreen:
Derby della Capitale, Juve/Napoli, Milan/Inter. Eh, to fali BuLi. Nemate ovakve napetosti u ligi.
Opet! :lol:

Imenski itekako ima, no kvalitetno nem! Pa kaj nevidiš moj post od ŠROT-LENDER derbiju sa postavama dva milanska kluba? :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 11 okt 2012, 10:03

Juve/Napoli, Juve/Milan, Juve/Inter, Milan/Inter, Roma/Milan, Roma/Inter, Derby della Capitale, Juve/Roma...

ma ja sve bezze utakmice... :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 okt 2012, 10:07

ramiral je napisao/la:Juve/Napoli, Juve/Milan, Juve/Inter, Milan/Inter, Roma/Milan, Roma/Inter, Derby della Capitale, Juve/Roma...

ma ja sve bezze utakmice... :mrgreen:
Ko je to reko? :shock:

Pa daj shvatite kaj sam napiso!

Tako jaku utakmicu kakva je sada Bayern-BvB, seria a nema! To ne znači da nema "zanimljivih tekmi" i da nema derbija!

Npr. prošle godine je tekma milan- Juve bila jača od Bayern-BvB jer su ti klubovi na terenmogli staviti bolje, jače igrače, dok to danas nije slučaj.

**** ak ne shvaćate, nemrem vam pomoć!

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 11 okt 2012, 10:21

[youtube][/youtube]

Čovječe, tebi se ne mogu objasnit' neke stvari, zar ne? :?
Okay, FCB/BvB jeste jako dobra, al' i zanimljiva utakmica, al' to je jedina paklena utakmica u sezoni (možda još; S04/BvB), eh, tu je razlika, dok u Calciu u sezoni imaš vrlo teške mečeve i derbye. Kada već spominješ kvalitete derbya FCB/BvB; prema mome ličnom mišljenju Juve/Napoli uopšte ne zaostaje, dapače, ima i kvalitetnijih igrača na nekim pozicijama.
NON MOLLARE MAI

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 okt 2012, 10:25

MauroTB je napisao/la:
Čovječe, tebi se ne mogu objasnit' neke stvari, zar ne? :?
Okay, FCB/BvB jeste jako dobra, al' i zanimljiva utakmica, al' to je jedina paklena utakmica u sezoni (možda još; S04/BvB), eh, tu je razlika, dok u Calciu u sezoni imaš vrlo teške mečeve i derbye. Kada već spominješ kvalitete derbya FCB/BvB; prema mome ličnom mišljenju Juve/Napoli uopšte ne zaostaje, dapače, ima i kvalitetnijih igrača na nekim pozicijama.
Pa zato i rekoh da potpalim! :lol:

u tom i je poanta da ima da se ta najjača tekma sada odvija u BUNDESLIGI a ne SERIJI A. Što ste se tako zakačili? :D

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 11 okt 2012, 10:27

Ko kaže? Gdje piše? Kako ću da vjerujem da je tvoja tvrdnja tačna? :mrgreen:
NON MOLLARE MAI

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 okt 2012, 10:29

MauroTB je napisao/la:Ko kaže? Gdje piše? Kako ću da vjerujem da je tvoja tvrdnja tačna? :mrgreen:
Pa ko kaže da moraš vjerovati? Tako je to, šta ćeš?

Koja bi uopće bila najjača tekma SERIE A? :?

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 11 okt 2012, 11:14

Pa, ko kaže da ću i vjerovat' ? :lol:

Hmm, u ovom trenutku možda; Juve/Napoli, a kada bi se gledao rivalitet onda Lazio/Roma, taj meč je uvijek paklen bez obzira u kojem se stanju nalaze navedene momčadi. Uvijek derby bude prepun pogodaka, te kartona. Zaista mehlem za oči, a osim toga mogao bih navesti i Juve/Inter, jer znamo koliki je rivalitet nastao nakon Calciopolija.
NON MOLLARE MAI

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 okt 2012, 11:40

MauroTB je napisao/la:
Hmm, u ovom trenutku možda; Juve/Napoli,
No i,kaj teonda muči? :?
MauroTB je napisao/la:a kada bi se gledao rivalitet onda Lazio/Roma, taj meč je uvijek paklen bez obzira u kojem se stanju nalaze navedene momčadi. Uvijek derby bude prepun pogodaka, te kartona. Zaista mehlem za oči, a osim toga mogao bih navesti i Juve/Inter, jer znamo koliki je rivalitet nastao nakon Calciopolija.
Ne gleda se rivalitet u ovom sluačju.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.