Precijenjeni igraci

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

ripper
Kontakt:

Re: Precijenjeni igraci

Post Postao/la ripper » 11 okt 2012, 01:01

M4kaveli je napisao/la:Xavi je najbolji igrac na svojoj poziciji svih vremena.
Nemoj tako covjece, zar ne vidiš da su nekakvi igraci Swansealone i onaj Arteta bolji od njega :lol: :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 okt 2012, 01:04

Covjek ni od Pirla nije bolji, a da bude najbolji svih vremena. Smijesno. Dobar igrac, ali ne toliko.
Celik!3,2,2.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 okt 2012, 01:09

Pirlo je odma tu iza njega ..
Xavi je glavni igrac u najboljem timu svih vremena i u jednoj od najjacih reprezentacija svih vremena.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 okt 2012, 01:12

Pirlo je ispred njega. Ima duzu karijeru, osvojio je sta je i ovaj osvojio, samo je Pirlo imao slabije ekipe. Mnogo kompletniji igrac. Uostalom rijec svih vremena, moze biti istinita samo u slucaju da je fudbal poceo 2004. I prije su ljudi igrali fudbala, i siguran sam da je bilo fantasticnih veznih igraca, koji bi se mogli lahko porediti sa najboljim igracem kojeg sam ja gledao(na svojoj poziciji) Pirlom.
Celik!3,2,2.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 11 okt 2012, 01:13

Da Pirlo igra u Barsi vjerovatno bi se govorilo da je on najbolji.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 okt 2012, 01:20

Izmedju njih dvojice odlucuju nijanse.
Pirlo ima 10 puta bolji sut, bolju dugu loptu, Xavi ima bolji kratki pas, one touch play, bolja tehnika i moze vise trcat od talijana.
Pregled igre je nenormalno dobar kod obojice. Vjerovatno se takvi igraci radjaju jednom u 100 godina ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 11 okt 2012, 01:21

Ko kaze da je Xavi precjenjen taj nema pojma od fudbalu,ja kao simpatizer Reala i ga prvi volio vidjeti u svom klubu,zamisli tandem Ronaldo-Xavi,Pirlo jeste fenomenala igrac al je za klasu ispod Xavi,jer xavi negrijesi a za Pirla to nemogu reci nezna kao xavi naci covjeka njegove lopte imaju oci i to je cinjenica,i uz Zidaana je sigurno najbolji vezni u zadnjoj deceniji.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 11 okt 2012, 01:31

Pirlo ne može ni primirisati Xaviu. Niti je kad mogao, niti ce kad moci. To je kao da poredite Porsche i Trabanta.

Nego ,može li neko poslati na hlađanje ovog napacenog brata iz smogom okupiranog Radakova. Decko je mnogo isfrustriran sa svojim mizernim životom ,pa koristi forum za ventilisanje svojih frustracija tako što ce druge konstantno vrijeđati :shock:
Mislim, moderacija povedite racuna o ovom urođeniku - molim lijepo....puno se toga dopušta ovdje.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 11 okt 2012, 02:07

M4kaveli je napisao/la:Izmedju njih dvojice odlucuju nijanse.
Pirlo ima 10 puta bolji sut, bolju dugu loptu, Xavi ima bolji kratki pas, one touch play, bolja tehnika i moze vise trcat od talijana.
Pregled igre je nenormalno dobar kod obojice. Vjerovatno se takvi igraci radjaju jednom u 100 godina ..
Po čemu to? :shock:

Pirlo svaku utakmicu pretrči oko 12 kilometara.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 okt 2012, 09:11

AllGunsBlazing je napisao/la:Covjek ni od Pirla nije bolji, a da bude najbolji svih vremena. Smijesno. Dobar igrac, ali ne toliko.
Mene si sad privukao ovim "Čovjek ni od Pirla nije bolji".
Pirlo je "dugovječniji" i skoro od prve sezone u Milanu igra na visokom nivou. Xavi je kasnije sazrio (koristićemo ovaj termin, jer su ga tako etiketirali ljudi koji se ipak bolje razumiju u fudbal od nas dvojice), ali kada je dostigao radnu temperaturu, nije bilo variranja forme, padova. Šta se desilo? Iz sezone u sezonu je postajao sve bolji i bolji. Da l' to dovoljno govori o njemu?
Pirlo je u posljednje 2 sezone u Milanu bio, blago rečeno, nikakav. Sad, neki će to poistovijetiti sa gubljenjem motiva, svađom sa predsjednikom, direktorom ili trenerom, ali definitivno je gubio sjaj. Isto to mu se desilo i u reprezentaciji. Trgnuo se prelaskom u Juventus.
Šta je suština ovoga? Obojica su vrhunski veznjaci, ali Xavi na najvišem nivou je bolji od Pirla na najvišem nivou. Dalje je sve stvar simpatija ili antipatija (ovisno kako ćete ući u diskusiju).
Lično, meni je Xavi bolji; ne za klasu, ali dovoljno bolji da bih ga svrstao u neki idealnu postavu, a da Pirla stavim na klupu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 11 okt 2012, 09:33

Dođe jedan delegat i svojim "forumskim autoritetom" :lol: proglasi jednog Xavia precijenjenim igracem :lol: napiše hrpu gluposti , onda još nabaca sa strane materijala za komparacije u vidu Pirla, nekakvih igraca Swansealone, Artetu i šta sve ne- samo da bi se raja primila na folušku. Svjesno poredi world class igraca sa limitima i nižom klasom da bi napravio cirkus od teme...i naravno da se tema automatski pretvori u sataraš :oops: pricu o Xaviu, nadjebavanje argumentima, ovi jedno, oni drugo.....sve zbog jednog lika koja tako to nabacuje centaršuteve sa strane.

Sad ja izvalim bolji je Pedro od Messia u nekom segmentu, pravim se svjesno lud i držim se nekakvih argumenata ko pijan plota - samo da bi dokazao da je Messi precijenjen.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 okt 2012, 09:59

SiamoNoi je napisao/la:
Mourinho inzistirao na Modrićevu dolasku,a nije ga uopće dobro poznavao :lol: Budalaštine od strane novinara.Mourinho savršeno dobro zna za što mu treba Modrić.
Ljudi moraju shvatit da Modrić nije igrač kojeg će se koji će po sezoni dat masu golova i asistencija jer to niti nije niti je ikad bio njegov zadatak.Modrić je nešto kao Pirlo,Xabi Alosno...deep lying playmaker.I sigurno je jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji.Njegovo je da diktira tempo igre,daje jednostavne paseve prema naprijed,prema krilima itd.To je sve što se od njega traži i to on radi jako dobro i zato je tu gdje je.Ovo da je precijenjen su najobičnije gluposti.Forumaši kažu da je precijenjen i to je tako,ali to što ga cijene Mourinho,Ferguson i drugi to ništa. :roll:
Da mi je znati kakv tempo on diktira i kome, njegova je uloga da uzme loptu i da je doda metar, eventualno 5 metara do sebe, jer drugacije ne zna.
Jednostavno da je ubjedljivo najbolji na svijetu za tu ulogu, mislim da takav igrac ne vrijedi 40 miliona eura. Smijesno.

Sto se tice pordjenje Pirlo - Xavi, obojca su vrhunski igraci, samo sto Xavi igra u jacem timu i bitan je igrac tog tima vec duzi niz godina a samim tim je konstantniji.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 okt 2012, 14:02

Eno sad je i Xavi precijenjen: 8-) Xavi je doktor fudbala . Nije na lijepe oci od strane IFFHS, proglasavan najboljim veznjakom svijeta unazad 4-5 sezona . Pirlo je takodje veliki majstor ,ali nije dobar kao Xavi 8-) .
Mislim da Xavi ima mozda i najvece zasluge za osvajenje SP i dva Eura sa spanijom, kao i za sve one silne titule s Barselonom.
On je godinama glavni kreativac igre kod Spanije i kod Barce. Dakle, glavni motor dva najjaca fudbalska kolektiva u zadnjih nekoliko godina .
Šta se desilo? Iz sezone u sezonu je postajao sve bolji i bolji. Da l' to dovoljno govori o njemu?
Mislim da je to vise zahvaljujuci jacoj Barceloni .Kako je Farsa jacala ,tako je i Xavi postajao sve bolji i bolji .
On je zapravo uvijek igrao dobro ,to ce svi stariji od 25 godina potvrditi .
On je igrao fantasticno i u onoj Barci s Saviolom ,Kluivertom,Rivom... Najbolja asistenciju koju sam ja vidio od njega je bila tamo prije 10-tk godina protiv Intera. Ali realno ,njegove asistencije i potezi mnogo su bolje mogli doci do izrazaja kada je loptu morao dodavati Eto-u ,Ronaldinhu,Larsonu,Henryu itd .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 okt 2012, 16:18

azTer je napisao/la:modrić nije ni približno nešto kao pirlo, a kamo li xabi alonso.
Govorio sam o poziciji i tipu igrača.Modrić je tip igrača sličan Pirlu,Xabi Alonsu,Xaviju itd.
Naravno da nije bolji od njih,ali je trenutno sigurno među 6,7 najboljih u svijetu na toj poziciji.

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 14 nov 2012, 20:06

edin džeko
luka modrić
nikica jelavić
aleksandar kolarov

ključaj topic

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 14 nov 2012, 21:09

...i onda kasnije ljudi očekuju da ih se ozbiljno shvaća.

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 17 nov 2012, 19:49

Giovinco.

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 18 nov 2012, 20:58

Aquillani,Lavezzi,Khedira,Young,Gomez i kraljevi naravno Modric i Tores
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 nov 2012, 21:58

O Toressu i Modriću se već naveliko pričalo tako da nećemo opet.
Zanima me...zbog čega Gomez i Khedira?

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 18 nov 2012, 22:05

SiamoNoi je napisao/la:O Toressu i Modriću se već naveliko pričalo tako da nećemo opet.
Zanima me...zbog čega Gomez i Khedira?
pogotovo Gomez

Zaključano

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.