RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Mi gubimo dobivene utakmice ,tako nam je konstantno .
Ono promašiti one prilike kod 1-1 je strašno .:S najrealniji bi bio remi , al sta je tu je .
Ne smijemo kiksati protiv Travnika ..
A na tribinama potuceni Škripari ,veze oni nemaju sa navijanjem .
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Ono promašiti one prilike kod 1-1 je strašno .:S najrealniji bi bio remi , al sta je tu je .
-
- Kontakt:
Hahahahahaha objektivnost ti je uvijek bila jača stranaANTIFA ! je napisao/la:Mi gubimo dobivene utakmice ,tako nam je konstantno .
Pola vas leta ,sputaju se prema ulazu ,sjede

Nakon sto mi zavrsimo pjesmu ,vi pjevate Zasto sutite... ,tome smo se najvise smijali
I kao sto uvijek to biva kad god pokusate nam nesto spustat dođe"Posto drva ove godine ,seljacine" i tu sve price prestaju ,dođite nam opet

Sto se utakmice tice ,Velez nas je imao ,mogli su pri kraju uzet i bod al su se spetljali ,inace obje ekipa lose ,mi smo svoj bljesak od 15 minuta dobro iskoristili i zabili 2 gola
felix123 je napisao/la:Hahahahahaha objektivnost ti je uvijek bila jača stranaANTIFA ! je napisao/la:Mi gubimo dobivene utakmice ,tako nam je konstantno .
Pola vas leta ,sputaju se prema ulazu ,sjede![]()
![]()
![]()
Nakon sto mi zavrsimo pjesmu ,vi pjevate Zasto sutite... ,tome smo se najvise smijali
I kao sto uvijek to biva kad god pokusate nam nesto spustat dođe"Posto drva ove godine ,seljacine" i tu sve price prestaju ,dođite nam opet![]()
Sto se utakmice tice ,Velez nas je imao ,mogli su pri kraju uzet i bod al su se spetljali ,inace obje ekipa lose ,mi smo svoj bljesak od 15 minuta dobro iskoristili i zabili 2 gola
Ako cemo realno niko vas nije ni cuo ni nista na nasoj tribini , ja mislim da sami sebe ne cujete .
Pozz

@felix123 niste se od svog' bubnja čuli, to je dovoljno reći...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
neke cinjenice od jucerasnje tekme:
-igra i jedne i druge ekipe nije nesto vele, velez defanzivno i igra na kontre, siroki ko navodno napadao!
-sudija je mogao puno bolje!
-kod rezultata 1-0 za velez u prvom poluvremenu igrac sirokog lezi kod naseg sesnaesterca, siroki nastavlja igrat i proba gradit napad, velez krade loptu salje je prema polovini terena sirokog gdje 3 igraca veleza idu na jednog odbrambenog igraca sirokog, sudijat tad svira da se ukaze pomoc igracu sirokog! smijesno!
-penal penala ocima nije vidio, ono se ja mislim ni u kantonalnoj ligi nebi sudilo za najstroziju kaznu!
- kod rezultata 1-1 velez fula nemoguce, prvo kodro sam sa golmanom, onda hebibovic cak i bez golmana i treci pokusaj odbija se u korner i to sve u jednoj akciji, ono se mora dat!
-trazili smo ako nista borbenost nasi, to smo po mom i dobili u jucerasnjoj tekmi, za trud i rad se nasim igracima nista nemoze zamjerit, taktika je bila defanziva sa kontrama, dali smo taj rani gol i onda je se tako i nastavilo, momci su se borili, nije bilo stajanja po terenu nego konstantni trk i borba! pitanje je jeli to bila najbolja taktika i jeli trebalo drugacije, ali dugo je izgledalo kao da ce upalit! imam osjecaj da onog penala nije bilo da siroki nikad nebi gol za 1-1 dao! ko nesto napadali ali nista opasno, samo se u zid zabijali svaki put!
-zadnji podatak i to vrlo vazan je da izgleda da dobijamo jednog strasnog golmana u bobicu, sve sto se treba kupit kupi a bogami i stosta sto vecina drugi golmana u ligi pa i sire nebi pokupili! odma mu treba dugogodisnji ugovor dat!
-igra i jedne i druge ekipe nije nesto vele, velez defanzivno i igra na kontre, siroki ko navodno napadao!
-sudija je mogao puno bolje!
-kod rezultata 1-0 za velez u prvom poluvremenu igrac sirokog lezi kod naseg sesnaesterca, siroki nastavlja igrat i proba gradit napad, velez krade loptu salje je prema polovini terena sirokog gdje 3 igraca veleza idu na jednog odbrambenog igraca sirokog, sudijat tad svira da se ukaze pomoc igracu sirokog! smijesno!
-penal penala ocima nije vidio, ono se ja mislim ni u kantonalnoj ligi nebi sudilo za najstroziju kaznu!
- kod rezultata 1-1 velez fula nemoguce, prvo kodro sam sa golmanom, onda hebibovic cak i bez golmana i treci pokusaj odbija se u korner i to sve u jednoj akciji, ono se mora dat!
-trazili smo ako nista borbenost nasi, to smo po mom i dobili u jucerasnjoj tekmi, za trud i rad se nasim igracima nista nemoze zamjerit, taktika je bila defanziva sa kontrama, dali smo taj rani gol i onda je se tako i nastavilo, momci su se borili, nije bilo stajanja po terenu nego konstantni trk i borba! pitanje je jeli to bila najbolja taktika i jeli trebalo drugacije, ali dugo je izgledalo kao da ce upalit! imam osjecaj da onog penala nije bilo da siroki nikad nebi gol za 1-1 dao! ko nesto napadali ali nista opasno, samo se u zid zabijali svaki put!
-zadnji podatak i to vrlo vazan je da izgleda da dobijamo jednog strasnog golmana u bobicu, sve sto se treba kupit kupi a bogami i stosta sto vecina drugi golmana u ligi pa i sire nebi pokupili! odma mu treba dugogodisnji ugovor dat!
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
inače se rijetko upuštam u neke indijanske rasprave,ali ovo ne mogu preskočitifelix123 je napisao/la:I kao sto uvijek to biva kad god pokusate nam nesto spustat dođe"Posto drva ove godine ,seljacine" i tu sve price prestaju ,dođite nam opet![]()

Koji su to dečki skandirali?
Oni iz ŠB 'kvartova' LJ.Doca,Uzarića,Mamića,Kočerina...

Mislim,nemam apsolutno ništa protiv seljaka,ali malo smiješno jelTe?
Inače,loši i jedni i drugi...mada je Velež lako mogao(najmanje) do boda ali 'okle' šuter

Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
-
- Kontakt:
Momci su se borili svojski - to je sve sto od njih sada ocekujem.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Kadeti: Velez 1-1 Siroki
Juniori: Velez 1-5 Siroki
Juniori: Velez 1-5 Siroki
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Kadeti su izgubili puno prelaskom kljucne generacije u Juniore, al Juniori su najbolji u drzavi.
...Život za Široki...
Ne gine nama cvajta. Pusti borbenost. Igrali lijepo, a izgubili. Daj da igramo katastrofalno (kao dosad) a da bodove uzimamo. Radnik se budi, Gosk sad kuci i imat ce bolji medjusobni od nas, Celik nema sanse da bude dole, Travnik zaboravite da ce ispasti. Igraju za 10.... Nek nam je i Allah i Tito i Isus i jedan i drugi na pomoci.
a kadeti igrali bez 4-5 prvotimaca zbog ozljeda i kartonaŠB_Fidelis je napisao/la:Kadeti su izgubili puno prelaskom kljucne generacije u Juniore, al Juniori su najbolji u drzavi.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
- Kontakt:
Tri utakmice u pauzi
Fudbaleri Veleža reprezentativnu pauzu iskoristit će za odigravanje prijateljskih utakmica. Trener Ibro Rahimić predvidio je čak tri pripremne utakmice do Travnika. Prva je na rasporedu već sutra u 15.30, kada će „Rođeni“ snage odmjeriti sa Lokomotivom.
U petak u 15.00 sati igraju sa Goškom, dok je treća utakmica planirana sljedeće sedmice. Ova utakmica će se vjerovatno odigrati u srijedu, a protivnik će biti ekipa Turbine iz Jablanice.
Stručni štab u ovim mečevima pružit će priliku svim igračima koji su mu na raspolaganju.
Fudbaleri Veleža reprezentativnu pauzu iskoristit će za odigravanje prijateljskih utakmica. Trener Ibro Rahimić predvidio je čak tri pripremne utakmice do Travnika. Prva je na rasporedu već sutra u 15.30, kada će „Rođeni“ snage odmjeriti sa Lokomotivom.
U petak u 15.00 sati igraju sa Goškom, dok je treća utakmica planirana sljedeće sedmice. Ova utakmica će se vjerovatno odigrati u srijedu, a protivnik će biti ekipa Turbine iz Jablanice.
Stručni štab u ovim mečevima pružit će priliku svim igračima koji su mu na raspolaganju.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema nogometa ovaj vikend, podržimo rukometaše barem. Momci 95 godišta i par starijih uz njih, mlada i perspektivna ekipa.
Nema nogometa ovaj vikend, podržimo rukometaše barem. Momci 95 godišta i par starijih uz njih, mlada i perspektivna ekipa.
Fudbaleri Veleža odigrali su danas prvu od tri prijateljske utakmice, koliko je predviđeno u narednim danima. Protivnik je bila ekipa Lokomotive. Današnju utakmicu obilježila je prava golijada, jer 50-tak gledalaca vidjelo je čak devet golova. Treba istaći da su u finišu utakmicu priliku dobila i dvojica juniora i tri kadeta „Rođenih“. Stručni štab Veleža većinom je priliku pružio igračima koji nisu bili starteri na posljednjoj utakmici na „Pecari“.
Velež – Lokomotiva 5:4 (3:3)
Mostar. Stadion Veleža. Gledalaca 50. Vrijeme i teren pogodni za igru. Strijelci: 0:1 Mazreku (1), 1:1 Hebibović (17), 1:2 Bešo (28), 2:2 Serdarević (30), 3:2 Zuhrić (42), 3:3 Mazreku (45), 4:3 Mace (54), 5:3 Hajdarović (78), 5:4 E. Ćorić (85)
VELEŽ : Kuzmić (od 76. Nezirević), Jazvin, Škaljić, Mahinić (od 76. B.Isić), Nuhić (od 46. Hajdarović), Marić (od 46. Knežević), Hebibović (od 76. T.Isić), Serdarević (od 76. Milišić), Jaganjac (od 46. Mustedanagić), Mace, Zuhrić (od 76. Hindić)
LOKOMOTIVA: Šuta (od 84. Zelentrović), Kalajdžić, Razić, A.Ćorić (od 63. Soldin), Bešo (od 68.Alajbegović), Zuhrić (od 46. Hubana), Kadrić (od 68. E. Ćorić), Mazreku, Kajan, Macić (od 46. Zolj), Mušić (od 55. Kovačević)
Velež – Lokomotiva 5:4 (3:3)
Mostar. Stadion Veleža. Gledalaca 50. Vrijeme i teren pogodni za igru. Strijelci: 0:1 Mazreku (1), 1:1 Hebibović (17), 1:2 Bešo (28), 2:2 Serdarević (30), 3:2 Zuhrić (42), 3:3 Mazreku (45), 4:3 Mace (54), 5:3 Hajdarović (78), 5:4 E. Ćorić (85)
VELEŽ : Kuzmić (od 76. Nezirević), Jazvin, Škaljić, Mahinić (od 76. B.Isić), Nuhić (od 46. Hajdarović), Marić (od 46. Knežević), Hebibović (od 76. T.Isić), Serdarević (od 76. Milišić), Jaganjac (od 46. Mustedanagić), Mace, Zuhrić (od 76. Hindić)
LOKOMOTIVA: Šuta (od 84. Zelentrović), Kalajdžić, Razić, A.Ćorić (od 63. Soldin), Bešo (od 68.Alajbegović), Zuhrić (od 46. Hubana), Kadrić (od 68. E. Ćorić), Mazreku, Kajan, Macić (od 46. Zolj), Mušić (od 55. Kovačević)
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- vidovitadjemila
Gledao sam ovdje vase rukometase u subotu .11 razlike s pola snage.Ako vam je ono perspektiva jbg onda...pobucala su ih ova nasa djeca da nisu znali gdje se nalaze...shaman7 je napisao/la:
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
Oplete nam Savez 4000,00 KM, pročitao sam ali mi baš nije jasno zbog čega,
zbog skandiranja ??!!!
Izgleda i ovi odozgo su odlučili da nas se kutarišu?
zbog skandiranja ??!!!
Izgleda i ovi odozgo su odlučili da nas se kutarišu?
[youtube][/youtube]
Obavezno pregledati !
Obavezno pregledati !

VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Majstore, nisi bio na utakmici vidim. Lično sam pričao sa momkom koji ima 25 godina, + imate još desno krilo (Bosto Edin) od 30+ godina, ostalo su sve izmedju 20 i 30 godina. A kod nas je prvi golman 98 godište, ZNAČI IMA 14 GODINA, srednji bek nije počeo utakmicu ali isto tako ima 14 godina. Imamo 6 momaka, 95 godište. Kako možeš reći da su kod vas djeca ?vidovitadjemila je napisao/la:Gledao sam ovdje vase rukometase u subotu .11 razlike s pola snage.Ako vam je ono perspektiva jbg onda...pobucala su ih ova nasa djeca da nisu znali gdje se nalaze...shaman7 je napisao/la:
" onclick="window.open(this.href);return false;
SVI NA RUKOMET bez obzira na loše rezultate. U nedjelju rukometaši igraju za prvu pobjedu, ekipa koja se moze pobijediti i očekujemo podršku : D
Odluka Gradskog vijeća od velikog značaja za Velež
Gradsko vijeće Mostara na svojoj današnjoj sjednici donijelo je odluku o dodjeljivanju na korištenje stadiona u Vrapčićima sa svim pratećim sadržajima, bez nadoknade, na period od 40 godina Fudbalskom klubu „Velež“ Mostar.
Ovom odlukom Gradskog vijeća, za čije donošenje je zahtjev Fudbalski klub „Velež“ Mostar podnio prije nekoliko mjeseci, stvaraju se preduslovi za administrativno uređenje postojećih objekata, kao i izgradnju novih, kako bi se upotpunosti dobila puna planirana funkcija, a to je kamp FK „Velež“ u Vrapčićima.
Obzirom da se prema Pravilniku o licenciranju klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH, kao osnovni uslov za ispunjavanje infrastrukturnog kriterija, traži da klub u svom vlasništvu ili u zakupu ima stadion i pomoćni teren, ova odluka je i ključna za mogućnost dodjele licence, pa samim tim i igranje domaćih utakmica našeg kluba u Vrapčićima.
Do danas, FK Velež je imao ugovor na korištenje cca. 8.000 m², koji je istekao i po sili zakona se produžavao, sve do trenutka u kojem administrativno tijelo Grada može prekinuti ugovor, jer je formalno bio potpisan samo na godinu dana. Tih 8.000 m² ustvari je bila samo travnata površina terena na kojem su se igrale utakmice. Obzirom da su izgrađene tri tribine, a započeta je i izgradnja pomoćnog terena sa prilazom, potrebno je bilo pravno regulisati i ove objekte.
Ova odluka pored pravnog regulisanja postojećih objekata, stvorila je preduslove da se iskoristi mogućnost apliciranja kod UEFA-e za dobijanje pomoći pri izgradnji terena sa vještačkom travom. Naime, prema propisima UEFA-e, svaki klub koji ima uredno poslovanje je dobio licencu za UEFA-ina takmičenja i ima mogućnost apliciranja projekta krovnoj kući fudbala za sufinansiranje nekog kapitalnog objekta na stadionu.
Naš klub je već pripremio projektnu dokumentaciju za vještačku travu, ali se čekao sam dokument koji je obavezan uz priloženi projekat, a odnosi se na vlasništvo ili pravo korištenja nad nekretninom na duži vremenski rok, obzirom da UEFA ne poznaje instutut zemljišta bez titulara vlasnika odnosno zakonskog korisnika, a na kojoj će se realizovati projekat za koji se aplicira.
Gradsko vijeće Mostara na svojoj današnjoj sjednici donijelo je odluku o dodjeljivanju na korištenje stadiona u Vrapčićima sa svim pratećim sadržajima, bez nadoknade, na period od 40 godina Fudbalskom klubu „Velež“ Mostar.
Ovom odlukom Gradskog vijeća, za čije donošenje je zahtjev Fudbalski klub „Velež“ Mostar podnio prije nekoliko mjeseci, stvaraju se preduslovi za administrativno uređenje postojećih objekata, kao i izgradnju novih, kako bi se upotpunosti dobila puna planirana funkcija, a to je kamp FK „Velež“ u Vrapčićima.
Obzirom da se prema Pravilniku o licenciranju klubova za takmičenje u Premijer ligi BiH, kao osnovni uslov za ispunjavanje infrastrukturnog kriterija, traži da klub u svom vlasništvu ili u zakupu ima stadion i pomoćni teren, ova odluka je i ključna za mogućnost dodjele licence, pa samim tim i igranje domaćih utakmica našeg kluba u Vrapčićima.
Do danas, FK Velež je imao ugovor na korištenje cca. 8.000 m², koji je istekao i po sili zakona se produžavao, sve do trenutka u kojem administrativno tijelo Grada može prekinuti ugovor, jer je formalno bio potpisan samo na godinu dana. Tih 8.000 m² ustvari je bila samo travnata površina terena na kojem su se igrale utakmice. Obzirom da su izgrađene tri tribine, a započeta je i izgradnja pomoćnog terena sa prilazom, potrebno je bilo pravno regulisati i ove objekte.
Ova odluka pored pravnog regulisanja postojećih objekata, stvorila je preduslove da se iskoristi mogućnost apliciranja kod UEFA-e za dobijanje pomoći pri izgradnji terena sa vještačkom travom. Naime, prema propisima UEFA-e, svaki klub koji ima uredno poslovanje je dobio licencu za UEFA-ina takmičenja i ima mogućnost apliciranja projekta krovnoj kući fudbala za sufinansiranje nekog kapitalnog objekta na stadionu.
Naš klub je već pripremio projektnu dokumentaciju za vještačku travu, ali se čekao sam dokument koji je obavezan uz priloženi projekat, a odnosi se na vlasništvo ili pravo korištenja nad nekretninom na duži vremenski rok, obzirom da UEFA ne poznaje instutut zemljišta bez titulara vlasnika odnosno zakonskog korisnika, a na kojoj će se realizovati projekat za koji se aplicira.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.