Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

samson
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la samson » 10 okt 2012, 14:17

Znam da je on Sipo.. Sjetih ga se iz prve, zato... :)

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 10 okt 2012, 14:26

Gledam Grke kad su zadnji put porazeni kuci i ako ga zabijemo bjezite prema centru i slavite, jer ce vas cigla zdrmat u glavu :D

" onclick="window.open(this.href);return false;
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 okt 2012, 14:34

Gledam ovaj video, a Nikopolidisa tarabe :o, kakve golove prima, bez obzira na njihovu obranu, i Grci se po forumu žale da im je golman još uvijek flop. Naravno ne mislim na Nikopolidisa, nego, još uvijek nemaju kvalitetnog golmana za nacionalnu vrstu, i tu vidim našu šansu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 okt 2012, 14:40

U utakmicu treba uci hladne glave i istu odigrati muski, i bez obzira koji rezultat bude na kraju utakmice treba ostati pribran i analizirati stvari hladne glave - to se posebno odnosi na nase novinare, jer treba imati na umu da u slucaju poraza nista nije izgubljeno, a isto tako da u slucaju pobjede jos nismo u Brazilu i da treba odigrati preostalih 7 susreta.

Kao sto sam napisao neki dan ne bi me iznenadilo da ih rastavimo na proste fakrote i izugimo kakve smo mi qurate srece.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 okt 2012, 14:42

Jedni to zovu sreca, drugi koncentracija. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 10 okt 2012, 14:51

principatuse brate ta ti je PREJAKA!
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 10 okt 2012, 15:09

Jel zna neko ko će bit komentator na Face TV ? Mislim kao glavni..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 okt 2012, 15:10

viKK je napisao/la:Jel zna neko ko će bit komentator na Face TV ? Mislim kao glavni..
Mijajlović

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 10 okt 2012, 15:18

Alfa_Muzijak je napisao/la:Gledam Grke kad su zadnji put porazeni kuci i ako ga zabijemo bjezite prema centru i slavite, jer ce vas cigla zdrmat u glavu :D

Nije to zadnji poraz Grka, već dvije godine kasnije protiv Švicaraca.

A, danas Spyopoulos slavi rođendan, nadajmo se da će se olešiti par igrača i neće oporaviti do petka :mrgreen:
Zadnja izmjena: Zeman, dana/u 10 okt 2012, 18:57, ukupno mijenjano 1 put.
NAPRIJED NARODE!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 10 okt 2012, 15:24

Alfa_Muzijak je napisao/la:Gledam Grke kad su zadnji put porazeni kuci i ako ga zabijemo bjezite prema centru i slavite, jer ce vas cigla zdrmat u glavu :D

:O Koji q je ovom golmanu ? :O
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 10 okt 2012, 15:27

ma ja cu odigrati listic, 100€ da cemo pobjediti....dosta mi je vise razmisljana, ako sad ne pobjedimo je*enu grcku, onda necemo nikad nekog veliko pobjediti!...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 okt 2012, 15:30

Šta ako se on umiješa :lol:
slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 okt 2012, 15:43

Dylan Dog je napisao/la:Šta ako se on umiješa :lol:
slika

[youtube][/youtube]

Zvat cemo mu Sahbaza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 10 okt 2012, 16:18

Joj nervoza, euforija već uhvatilaaaaa :lol:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

BlackRiver
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver » 10 okt 2012, 16:19

Onako realno u naredne dvije tekme:

- Poraz protiv Grčke, pobjeda protiv Litvanije.

Optimistično:

- Remi protiv Grčke, pobjeda protiv Litvanije.

Navijački:

- Pobjeda protiv Grčke, silovanje Litvanije i sretan radim u subotu.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 10 okt 2012, 16:47

SC U ATINI: Napeto u Grčkoj, Makedonci nas mole da ih pobijedimo!
Fudbalski fanatici i na granici. Protesti na svakom koraku. Putarina svakih 50 kilometara.
Dobar dan Bosno i Hercegovino. Dobar dan iz povremeno kišne Atine, tačnije Pireja, gdje ćemo u petak tražiti važne bodove za put na Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“.

Protesti na svakom koraku

Ovdje je napeto! Nezadovoljstvo je na svakom koraku pretrpane „košnice“ – metropole u koju se nastanilo oko pet miliona više nego temperamentnih ljudi – Grka. Protesti su na svakom koraku najjužnijeg glavnog grada u kopnenom dijelu Evrope. Bilo je tako i juče kada je Angela Merkel, kancelarka Njemačke došla da im pruži podršku i spasi Grčku od totalnog finansijskog kraha.

Protestanti su se obračunali na policijom, jer tobože „Njemačka je kriva za sve i hoće da kupi sve što je njihovo“. Srećom, većih problema nije bilo, ali novi dan ovdje donosi i nove proteste. Šta će biti do kraja dana niko vam ovdje sa sigurnošću ne može potvrditi.

Upravo, u sve lošijem životnom standardu tračak nade frenetično stanovništvo vidi u fudbalu. Žarko žele na Mundijal, baš kao i mi. Ali? U Pireju doći do bodova bit će teško…

Fudbalski fanatik na granici

„Dobrodošli u našu lijepu zemlju“, obrati mi se grčki carinik u Evzoniju (granični prijelaz preko puta Bogorodice u Makedoniji), a zatim upita:

„Kojim povodom dolazite u Grčku?“

Novinar sam i idem u Atinu, odgovorih mu, a on kao iz topa krenu u „kontra napad“:

„A, meč. Bosna. Nemate šanse! Mi ne gubimo na Karaiskakisu. Nadam se da ćemo se vidjeti kada se budete vraćali. Čestitat ćete mi na prognozi“, sav ushićen, da ne kažemo zaluđen, u priči o fudbalu „upali se“ omaleni Grk.

Na Bosnu se ne može! Uzvratih mu: Niste upravu. Varate se. A, potom on će:

„Želim ti ugodan boravak u Grčkoj, tebi i cijeloj ekipi, osim vašem golmanu. Njemu želim da primi tri gola“, nastavi on dok mi je pružao ruku poželivši mi sretan put. Htjedoh mu reći dobro, ali ako će vaš primiti četiri!?

Međutim, do Atine mi je tada dana ostalo još 570 kilometara, tako da nisam htio dolijevati ulje na vatru, jer ko zna do kada bi se prepirao sa carinikom, koji je kada skine uniformu i ode na stadion, vjerovatno, jedan od onih koji vise na ogradama grčkih stadiona. Onih, kojima sve vratne žile poiskaču dok se obraća svojim, ali i protivničkim igračima. Šta kada je nezadovoljan govori sudiji možete i sami pretpostaviti.

Plaćanje samo u denarima

Uglavnom za sve koji dolaze u Grčku kako bi bodrili Zmajeve vratimo se 150 kilometara nazad. Po stupanje na tlo Makedonije obavezno svratite u mjenjačnicu. Promijeniti pet, deset eura u denare, jer bi vas mogli držati na autoputevima, koji i nisu respektabilni. Naime, od prije 15 dana u Makedoniji je donesen zakon na osnovu kojeg se svugdje isključivo plaća u denarima, pa tako i na autoputevima. U protivnom kazne su, kažu Makedonci, visoke.

Negdje pred Velesom nezgodna situacija. Nakon prve rampe oko Kumanova, gdje je mlađi radnik primio kovanicu eura i uredno nije mi izdao račun, ozbiljniji gospodin reče da to ne smije učiniti.

„Morate platiti u denarima ili karticom“, kaže on.

Pa zbog dva eura platiti karticom, obratih mu se…

„Znam, čudno, ali šta da radim? Makedonska posla“.

Dadoh mu karticu, a dobri čovjek iz zemlje gdje zlatno sunce sja vrati mi je: „Vi ste čov'eče Bosanci odlični ljudi. Nećeš platiti. Neću tvoju karticu. Da plaćaš tako zbog dva evra“, pričao je dok mu je treperio glas, te dodao:

„Mi ti ovd'e puno volimo tvoju Bosnu. E, kakvu sam ja Sarajku znao u mladost. Bilo je to davno, ali nezabo'ra se. Gd'e ideš?“
Atina, utakmica i tako i njemu rekoh…

„U Grcia ideš. Ma, ideš, nema da plaćaš. Ali, molim te da im pokažete zube. Nabijte ih, dajte im pet komada, molimo vas“, govorio je Makedonac sa trusnog Balkana čiju naciju i državu osporavaju Grci.

Od Sarajeva 1.290 kilometara

I na koncu, za svi koji ste krenuli ili krećete ka Atini. Od Sarajeva do grčke prijestolnice je 1.290 kilometara. Vremenski sa tri pauze i jednim zaustavljanjem za „tankovanje“ goriva Vaš put trebao bi trajati oko 17 sati. Ceste kroz Grčku su dobre, velikom većinom je autoput, a i magistrale su veoma kvalitetne (što se ne može reći za BiH, Srbiju i Makedoniju). No, i na tim istim grčkim autopetivima osjeti se kriza. Od Soluna do Atine iscjepkali su ga na 10 ruta, tačnije naplatnih rampi. U prosjeku tako ćete svakih 50 kilometara morati plaćati putarinu u rasponu od 1,10 eura do 3,60. Maltretiranje je produkt podjela i privatizacije cesta, tako da svaki gazda uzima svoj danak.

Malo trezvenih u Atini svjesni su da bez Merkelove i Njemačke nema im spasa. Nadamo se da Grcima neće biti spasa ni u petak navečer.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 10 okt 2012, 16:48

Realno je da uzimamo bod u Grčkoj..
You'll never walk alone.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 10 okt 2012, 16:54

BlackRiver je napisao/la:Onako realno u naredne dvije tekme:

- Poraz protiv Grčke, pobjeda protiv Litvanije.

Optimistično:

- Remi protiv Grčke, pobjeda protiv Litvanije.

Navijački:

- Pobjeda protiv Grčke, silovanje Litvanije i sretan radim u subotu.
Pa sad.. Ne znam koliko je realno da izgubimo tamo, unatoc slaboj statistici protiv Grka.. :/ Mislim da smo tehnicki, napadacki bolji.. Oni su bolji u trci i odbrani.. Mislim da je remi najrealnija opcija, ali nadam se aBda pobjedi :D

A protiv Litvanije ne bi pobjeda trebala doci u pitanje aBda..ako pogledamo kvalitetu ekipa.. Mislim da smo nadmocniji u svemu.. ;)
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 10 okt 2012, 17:02

U koliko je danas trening na Grbavici ???
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 okt 2012, 17:04

Dushi_Rob je napisao/la:U koliko je danas trening na Grbavici ???
U 17 : 30 h

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.