FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ado-hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 07 okt 2012, 23:37

samosarajvo je napisao/la:
Tabija je napisao/la:Ma neka se slavi rođendan al ako moze bez baklji jer kazne ne idu onome tko ih zapali nego nasem Sarajevu!To ja govorim,eto 200.000 km kazes da je za kazne treba skupiti :shock: pa klub bi za 200.000 km mogao dovesti ne jednog Saida HuSejnovica nego 3 igraca njegovog kalibra..al jok pali baklje,cupaj stolice,pravi belaje..samo stete nasem Sarajevu...kada nas udare s kaznom opet cemo mi na druge d asu protiv nas al to nije istina samoi smo krivi..nije Osim palio i cupao stolice..
Slazem se, ali od ovih 200 milja km navijaci su krivi za oko pola jer vecina kazne od 40.000 eura protiv Levskog je zbog stepenica i drugih stvari jer su samo 3 baklje zapaljene...
Neznam koliko su krivi navijaci za ove kazne ali ako ti kazes da su krivi pola a to je 100.000 onda nije tesko zakljuciti da ako je recimo prosjecna plata nekog igraca 2.000KM a nije ni toliko onda su ostali kratki minimum za 2 mjeseca svojih plata, pa onda kad budu lose igrali jer mozda nece dobiti platu nemamo razloga da se ljutimo na njih jer na neki nacin i mi smo doprinijeli tome da im kasne plate. Vrtimo se u krug i dalje sto je najgore.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 okt 2012, 23:40

Sta vam je ljudi te kazne se ne uzimaju iz naseg dzepa vec neki sponzorski ugovor ili sta vec je potpisan u savezu i svakom klubu je dodijeljeno nekoliko hiljada km koje stoje na racunu u nsbih i sa tog racuna oni pare uzimaju ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 okt 2012, 23:42

Sarajlijc@ je napisao/la:Sta vam je ljudi te kazne se ne uzimaju iz naseg dzepa vec neki sponzorski ugovor ili sta vec je potpisan u savezu i svakom klubu je dodijeljeno nekoliko hiljada km koje stoje na racunu u nsbih i sa tog racuna oni pare uzimaju ;)
Ako se nastavi u ovom ritmu to ce se skinuti kroz koje kolo kako stvari stoje

P.S. dobro je za klub sto je Dzevad opet dobio u Centru ali bas dobro
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 07 okt 2012, 23:46

Svaki klub od BH Telecoma je dobio na posebni racun po 56.000KM od kojih se skida za kazne, zute i crvene kartone, belaje, kidanje stolica itd itd. Eh sad je pitanje hoce li nam to biti dovoljno do kraja sezone :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 okt 2012, 23:49

ado-hz je napisao/la:Svaki klub od BH Telecoma je dobio na posebni racun po 56.000KM od kojih se skida za kazne, zute i crvene kartone, belaje, kidanje stolica itd itd. Eh sad je pitanje hoce li nam to biti dovoljno do kraja sezone :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Ako nam svako kolo bude kazna oko 3.000 km bice dovoljno :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 07 okt 2012, 23:54

Helem dobro smo poceli,a kako cemo zavrsiti ostaje da se vidi tako da ako na zimu neki od kljucnih igraca nas napuste nema razloga da placemo ili budemo sjebani, barem znamo da se veselimo i pravimo odlican dernek :D :D :D

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 08 okt 2012, 00:17

Maloprije citam postove i procitam nesto od sekaca ,kojeg jako cijenim,ali zaista onaj post u kojem prica za Osima nesto tipa umrijece i on ,mi nikako ne prilici njemu i krajnje je neozbiljno i bezobrazno od tebe brate.Ja vidim da si ti jos od jucer jako ljut i rapsravljao si se sa pola foruma,ali treba nekad imati i mjeru.Uredu je biti rival ,ali nekako trebamo postovati svetinje i legende.Evo gledam stranicei stranice ispisaste o Osimu i kako on namjernu unistava Sarajevo,sto je vrh gluposti,a jedan od dokaza toj mojoj tvrdnji je i taj da,nij eimao namjeru ostati na funkciji prvog covjeka saveza,nije gurao nikog iz Zelje,cak sta vise lobirao je za Selimovica da udje u izvrsni odbor.
Samo me zanima kad se sve to privede kraju i kad Selimovic udje,sta ce onda biti prica,jel se ko po ustaljenom ritmu,mijenja sve i onda je savez savrsen.Ne zelim uopste pricati,o tome kako je bilo prije kad su savezom vladali pitari,od Pusine,kad su derbije sudili Prolic i Calija,kad ste imali Merdanovica i mnoge druge u odborima saveza.
Ali to zaista nije vise bitno,ali daj prestanite srati po covjeku,koji nije zasluzio to.
Cudis me ti,sekac koji si stariji i pametniji,ne cudi me kad ga pljuju Payton,Alfa muzijak i kompanija,jer oni pojma nemaju kakv je to gospodin,koji npr kad se igrao derbi 79 ili 80,poslije teske povrede Susica ,koji se u toj tekmi vratio,rekao svojim igracima ko mu uleti klizeci ili ga povrijedi,nikad vise zaigrat za Zelju nece.,Koji je igrace Sarajeva vukao po reprezentaciji,po 3 ili 4 u isto vrijeme.Pitajte vase legende sta kazu o njemu.Covjek koji uradi ono sto bi maloo ko na pocetku rata.SAto se Austrijanci kunu u njega,sto ga Japanci vole.Eto oni su debili i papci,a vi ste pametni i znate ko je i kakav Ivica Osim.
Zaista je sramntno to sto radite,i optuzujete takvog covjeka legendu naseg fudbala.ALi eto dobro vi znate najbolje.Samo opet ponavljam cudi me od tebe sekac,jer smatram da si ti iznad tog malogradjanstva i predpostavljam da je u pitanju samo neka huja ili bijes bio u pitanju.pozz
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 08 okt 2012, 10:43

http://fksinfo.com/novosti/apel-navijac ... ajevo/2025" onclick="window.open(this.href);return false;

Neka procitaju one navijacine sa foruma koje opravdavaju ono! A ovo je cini mi se najblaze sto je klub mogao da izvuce iz konteksta a pri tom da se ne zamjeri navijacima!
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 10:53

Jedno sapostenje kluba kojeg smo svi svjesni. Pirotehnika, koliko god znacila navijacima, samo odmaze klubu. Jasno je ko dan da se s tim mora prestati, inace nam se ne pise dobro.

Siguran sam da ce ovaj apel naici na razumjevanje kod navijaca i da cemo do kraja sezone trositi grla i dlanove, a pirotehniku ostaviti za druge prilike.

Ovo nema veze sa onim sta neko od nas misli o bakljama i ostalim stvarima, nekada se ovo tolerisalo, a danas su kazne svaki put vece. Mozemo se buniti protiv takve politike koliko hocemo, ali je cinjenica da cemo pomoci svojim klubovima samo ako prestanemo sa pirotehnikom. To pogotovo pokazuje zadnja kazne od UEFE.

Prema trenutnoj situaciji jedini klubovi koji ce uzeti one pare od BH Telecoma su klubovi koji ustvari nemaju navijaca. Paradoksalno je onda da navijaci vise odmazu, nego sto pomazu.
#divovi

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 08 okt 2012, 10:53

Extra, iole pametan covjek ovdje moze da zakljuci da uprava vec sada ima alibi za sve. Sad mogu reci morali smo prodati te i te igrace da bi platili kazne i dali igracima zaostale plate, ako se ne osvoji titula (ne daj boze) opet imaju alibi da kazu pa igraci nisu dobili plate jer nismo bili u mogucnosti da ih isplatimo, ako ne dovedu pojacanja na zimskom prelaznom roku opet isti izgovor imaju, a sve zbog onih koji bacaju topovske udara, bale baljke, kidaju stolice...

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 08 okt 2012, 11:00

Hajd ne seri majke ti!
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

mireRN
Kontakt:

Post Postao/la mireRN » 08 okt 2012, 12:12

ado-hz je napisao/la:Extra, iole pametan covjek ovdje moze da zakljuci da uprava vec sada ima alibi za sve. Sad mogu reci morali smo prodati te i te igrace da bi platili kazne i dali igracima zaostale plate, ako se ne osvoji titula (ne daj boze) opet imaju alibi da kazu pa igraci nisu dobili plate jer nismo bili u mogucnosti da ih isplatimo, ako ne dovedu pojacanja na zimskom prelaznom roku opet isti izgovor imaju, a sve zbog onih koji bacaju topovske udara, bale baljke, kidaju stolice...
Uredu prestanimo paliti baklju, kidati stolice i bacati topovske, i ukinimo im mogucnost tog alibija. Dok god mi ne sredimo sebe, njima se ne moze reci rijec. Ustvari moze : Svaka im cast, kad pored nas ovakvih koji smo klub u roku od 3 mjeseca zakinuli za preko 200 000 km, uspjevaju da redovno podijele plate, da imamo vrlo dobar igracki kada i da smo 1. na tabeli.

Šofa
Kontakt:

Post Postao/la Šofa » 08 okt 2012, 12:12

Ne sere u pravu je covjek 100%

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 okt 2012, 12:37

mireRN je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Extra, iole pametan covjek ovdje moze da zakljuci da uprava vec sada ima alibi za sve. Sad mogu reci morali smo prodati te i te igrace da bi platili kazne i dali igracima zaostale plate, ako se ne osvoji titula (ne daj boze) opet imaju alibi da kazu pa igraci nisu dobili plate jer nismo bili u mogucnosti da ih isplatimo, ako ne dovedu pojacanja na zimskom prelaznom roku opet isti izgovor imaju, a sve zbog onih koji bacaju topovske udara, bale baljke, kidaju stolice...
Uredu prestanimo paliti baklju, kidati stolice i bacati topovske, i ukinimo im mogucnost tog alibija. Dok god mi ne sredimo sebe, njima se ne moze reci rijec. Ustvari moze : Svaka im cast, kad pored nas ovakvih koji smo klub u roku od 3 mjeseca zakinuli za preko 200 000 km, uspjevaju da redovno podijele plate, da imamo vrlo dobar igracki kada i da smo 1. na tabeli.

Upravo tako, mi im dajemo alibi, ali vjerujte ja ne ocekujem nikakav trofej samo bezbjednu licencu i plasman u Evropu..

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 08 okt 2012, 13:34

Opet kuknjaža iako stvarno treba smanjiti pirotehniku na minimum. Meni su ove riječi najzanimljivije:

" šampionskom kursu koji je ugrožen raznim poteškoćama, napadima svih vrsta i od svakog, prijetnjama stečajem, nerealnim zahtjevima povjerilaca za trenutnu isplatu potraživanja i sl".

Realno, sada nas niko ne napada i nema potrebe da sami od sebe uvijek pravimo slučaj.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 13:54

irh je napisao/la: Realno, sada nas niko ne napada i nema potrebe da sami od sebe uvijek pravimo slučaj.
Da, bas bezvez kukaju. Klub posluje pozitivno, dugovanja prema igracima koji su nekada igrali ne postoje, pare od ucesca u Evropi smo dobili, a samo nas lazu da su zaledjene. Od sponzora FDS dobijamo vise nego sto mozemo potrositi. Ovaj visak taman treba navijacima na kafu, nek' se igraju malo sa pirotehnikom.
#divovi

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 08 okt 2012, 14:41

moustapha je napisao/la:
irh je napisao/la: Realno, sada nas niko ne napada i nema potrebe da sami od sebe uvijek pravimo slučaj.
Da, bas bezvez kukaju. Klub posluje pozitivno, dugovanja prema igracima koji su nekada igrali ne postoje, pare od ucesca u Evropi smo dobili, a samo nas lazu da su zaledjene. Od sponzora FDS dobijamo vise nego sto mozemo potrositi. Ovaj visak taman treba navijacima na kafu, nek' se igraju malo sa pirotehnikom.
Nisi upravu ali ako ti mislis daje tako ok onda.

Teska je financijska situacija.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 08 okt 2012, 15:10

Post je ironija. Naravno da smo zatrpani problemima.
#divovi

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 08 okt 2012, 15:36

moustapha je napisao/la:Post je ironija. Naravno da smo zatrpani problemima.
Svi su zatrpani istim problemima. Samo navijaci Sarajeva i Zelje misle da su face sto klubu nanose financijsku stetu. Jer danas je cool i ultra i sta ja znam kad zapalis baklju i jos je bacis u teren. Znaci moje dijete koji ja ne smijem pustiti na jug Grbavice mada tek ima 13 godina nije sigurno na bh stadionima.

Dobra stvar u svemu ovome je sto klubovi ne moraju da placaju te kazne odma. To se poplaca, pola se oprosti nesto se odbija od tih sponzorski ugovora a sve u periodu kad se treba izganjati licenca za sljedecu sezonu ili Evropu tako da je lakse sto se to odma ne mora platiti.

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 08 okt 2012, 15:59

Iskreno gledajući ono na tv-u je sramota šta radite svom klubu.Mislio sam da ste naj ,najbolji navijači u BiH-a ali sad ste me uvjerili da niste to što mislite.Doći u onolikom broju i na samom početku bacati pirotehniku za koju svi znamo koliko može biti opasna,i na taj način misliti da pomažete svom klubu ,vi ste drugovi moji debelo pokazali kako se navija protiv svog kluba.Onako gledajući sebe sam pitao, pa da li ovi momci znaju da neko od igrača može nastradati.Govorite Vedran Puljić-pa zar nam nije on opomena kako treba da se ponašamo svi.Ne vi ste upravo izgledali kao i oni iz Širokog bez razlike ikakve.Žao mi je što Sarajevo izgubi.Po meni vi najveću krivicu snosite, jer ste u najvećoj ofanzivi bezveznim bakljadama,onemogućili da nastave svoju igru u istom ritmu što ih je na kraju i koštalo-ŽALOSNO JE TO ŠTO SEBI SAMO ČINIMO DRUGOVI MOJI:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Bordo10, Haksss, Velaxsa i 57 gostiju.