Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Adnan Gabeljić

Post Postao/la Principatus » 02 okt 2009, 19:16

On misli ovoga momka:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ahmic
Kontakt:

Re: Zaboravljeni fudbaleri koji bi mogli igrati za BiH

Post Postao/la ahmic » 02 okt 2009, 19:59

Fino nabrajate nema se sta reci...Samo onda istjerajte sve ove sto vec imamo...

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 okt 2009, 20:35

Principatus je napisao/la:On misli ovoga momka:
svaka cast momku...koje je godiste.....i ostale info???
vidi se da ima loptu u malom prstu...
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

MT87TM
Kontakt:

Post Postao/la MT87TM » 02 okt 2009, 20:39

svak amu cast i od mene al brate dragi cuvaju ga pjetlici da mi je ga vidjeti na evropskoj sceni kad njegovi vrsnjaci igraju u prvim timovima mali je 91 godiste igra na nekom koledju u USA
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 okt 2009, 20:43

MT87TM je napisao/la:svak amu cast i od mene al brate dragi cuvaju ga pjetlici da mi je ga vidjeti na evropskoj sceni kad njegovi vrsnjaci igraju u prvim timovima mali je 91 godiste igra na nekom koledju u USA
pa rekao sam svaka cast na ovomme sto saam vidio...i ovo su njegovi vrsnjaci sve...samo je fazon sto je lik povisok :D i za sviju je izgleda prekucao ove koledz lige...i naravno sad ga treba u evropu zvati pa da vidimo na cemu smo,al na osnovu ovog videa i komentara ispod.....mali je fenomen
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

>>barcelonista<<
Kontakt:

Post Postao/la >>barcelonista<< » 02 okt 2009, 20:52

ne znam jeste li spominjali anela hadzica? momak igra za ried u austriji igrao je za njhovu mladu repku ali izrazio je zelju da igra za bosnu .

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 02 okt 2009, 21:22

johnnyHZ je napisao/la:
Principatus je napisao/la:On misli ovoga momka:
svaka cast momku...koje je godiste.....i ostale info???
vidi se da ima loptu u malom prstu...
Neki majstor ga ja montirao...:-)

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 03 okt 2009, 10:43

Kad kažu da mi imamo samo dva igrača u fransuskoj prvoj ligi, lažu. Pa naprimjer kod Meše u Grenobleu imamo nekog momka Zorana Rendulića. Ima 25 godina, rođen je u Sarajevu. Karijeru je započeo u OFK Beogradu, zatim nastavio u Partizanu, Železniku, a najduže se zadržao u Borcu iz Čačka iz kojeg je išao 2007. na posudbu u austrijski Ried. Za mladu reprezentaciju Srbije (i Crne Gore) nastupio 3 puta. Od 2008. godine igra za Grenoble Foot 38 i skroz standardan, ali me baš čudi, ako su toliko govorili o Kučukoviću koji igra u tom istom klubu, pa zašto primjetili i Rendulića koji je veliki talent.

Evo i video:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 888823252#

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 03 okt 2009, 10:53

U drugom timu Marseilla igra još jedan bosanac (prema Wikipediji), Mathias Guedj. Tražio sam ga po internetu, ali ništa ne nalazim može li mi ko da pomogne.

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 03 okt 2009, 11:26

Taj Adnan je odlican,nema veze sto je koledz,vidi se šta zna momak.Podsjeca na Ibracadabru pravo !
12.9.2009.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 03 okt 2009, 11:36

Ma u hrtvaskoj ligi imaš u Dinamu ,Hajduku,Zadru,Šibeniku toliko talenata u omladinskim školama naših Bosanaca, da ih pokupe eto ti repke ;) a za Slovensku ne pričam i to fakat talenti .
Fi hajati.
GO Bosno.

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 11 okt 2009, 23:26

Evo intervjua sa Gabeljićem, koji je davno urađen.

http://www.sporti n.ba/tekst.aspx?id=19288

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 12 okt 2009, 01:38

Evo intervjua sa Gabeljićem, koji je davno urađen:

GABELJIĆ KREĆE STOPAMA VEDADA IBIŠEVIĆA

Adnan Gabeljić rođen je 13.04.1992. godine u Zagrebu. Još kao novorođenče je izbjegao iz ratne Jugoslavije u Stuttgart.

Fudbal je počeo trenirati sa 5 godina, da bi dvije godine kasnije preselio u St. Louis, gdje igra i sada.

Karijeru sam počeo u jednom dječijem klubu Leinfeldenu, a dolaskom u Ameriku sam ispočetka trenirao sa bh. ekipama. Onda sam sam nastavio u Buschu, gdje sam igrao sve dok nisam krenuo u srednju školu i počeo igrati za Mehlville.

Iako njegova škola nije ostvarila neke zapažene rezultate, Adnan je dobio vrijedne nagrade.

Proglasili su me za najboljeg u pokrajini, gradu, pa kasnije i u državi. To je velika čast, pogotovo za mene, stranca.

Adnan će još godinu dana igrati za Mehlville, a onda kreće na SLU (Saint Louis Universitiy)

Krećem stopama Vedada Ibiševića. Želim postići uspjeh kao on, iako je i njemu trebalo neko vrijeme da eksplodira. Inače, ja ću biti treći Bosanac na ovom Univerzitetu, nakon Vedada Ibiševića i Dade Hamzagića.

Porede ga sa Ibiševićem, ali i sa Džekom...

Može se reći da sam ja kombinacija njih dvojice. Uvijek se nađem na pravom mjestu kao Vedad, iako ja više ličim Džeki, jer sam malo viši i mogu sam sebi pripremiti situaciju za gol, kao i drugima.

Ranije je dobio je poziv u U18 selekciju SAD-a

Dugo sam čekao poziv iz BiH, ali on nije stigao. Odlučio sam prihvatiti poziv SAD-a, ali nisam na vrijeme dobio američki pasoš, tako da se još čeka na moj debi u reprezentaciji.

Srce ipak kuca za BiH

Ja ću uvijek biti uz svoju Bosnu, jer se ja ne osjećam Amerikancem. Moj cilj je odavno poznat – dres Bosne i Hercegovine...

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 12 okt 2009, 21:32

Gabeljić nije zaboravljeni igrač jer mu je tek 17 godina i sumnjam da je igrao i za jednu reprezentaciju.

Čuj kombinacija Džeke i Ibiševića i to još sam kaže. :lol:

Brijac
Kontakt:

Post Postao/la Brijac » 13 okt 2009, 13:52

Momci.. Znali iko od vas zasto Tulic nije pozvo Dialibu??

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 13 okt 2009, 14:07

Brijac je napisao/la:Momci.. Znali iko od vas zasto Tulic nije pozvo Dialibu??
Zato što je crnac. :lol:

Šala mala,nisam rasista.

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 13 okt 2009, 14:13

Stone Island je napisao/la:
Brijac je napisao/la:Momci.. Znali iko od vas zasto Tulic nije pozvo Dialibu??
Zato što je crnac. :lol:

Šala mala,nisam rasista.
hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 14 okt 2009, 01:59

- Ivica Grlic
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes

..ima ih jos mnogo!

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 14 okt 2009, 02:11

Tarik14 je napisao/la:- Ivica Grlic
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes

..ima ih jos mnogo!
- Ivica Grlić (Oprostio se od reprezentativnog dresa a i rijetko igra u Duisburgu)
- Vladan Grujić (Ne igra nikako za Moss u drugoj norveškoj ligi)
- Samir Merzić (OK!)
- Veldin Muharemović (Rijetko igra u Lokerenu, ekipi koja se nalazi pri dnu belgijske lige)
- Jasmin Burić (Ne sad, ali trebat će nam za 2-3 godine, tek je nedavno odigrao svoju prvu (?) utakmicu za Lech)
- Haris Handžić (Ista vrijedi i za njega, trenutno je u mladoj reprezentaciji, za godinu-dvije razigrat će se u Lechu, i onda bi se nešto od njega moglo očekivati)
- Boubacar Dialiba (OK!)
- Sulejman Smajić (OK!)
- Adnan Čustović (I da ga Ćiro pozove, godine su njemu, kad je iz konkurencije ispao Topić, koji briljira u Rusiji, onda stvarno ne znam..)
- Branislav Krunić (OK!)
- Darko Maletić (Ne igra za Koblenz u "Cvajti")
- Said Husejinović (Otpisali ga iz Werdera, što znači da ne igra trenutno nigdje, gdje će on sada u A reprezentaciju?!)
- Romeo Mitrović (Stariji od sve trojice ovih naših golmana, a nije ništa bolji)
- Admir Aganović (Sada, malo kad ga počinju više poštovati u Xamaxu, ne bi ni poziv trebao izostati!)
- Stevo Nikolić (Hahaha, nije to kalibar za reprezentaciju, lako je rasturati u našoj ligi, ali daleko je on od reprezentacije..Imamo dosta, dosta boljih igrača u napadu od njega)
- Ognjen Vranješ (Velika nada, ne igra u Crvenoj Zvezdi, treba nastaviti igrati za mladu još dvije godine, s obzirom da ima 19 godina, i tada bi već trebao biti standardan u svom klubu)

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 14 okt 2009, 02:16

Jackie_Chan je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:- Ivica Grlic
- Vladan Grujic
- Mladen Bartolovic
- Samir Merzic
- Veldin Muharemovic
- Jasmin Buric
- Haris Handzic
- Boubacar Dialiba
- Sulejman Smajic
- Adnan Custovic
- Branislav Krunic
- Darko Maletic
- Said Huseinovic
- Romeo Mitrovic
- Admir Aganovic
- Stevo Nikolic
- Ognjen Vranjes

..ima ih jos mnogo!
- Ivica Grlić (Oprostio se od reprezentativnog dresa a i rijetko igra u Duisburgu)
- Vladan Grujić (Ne igra nikako za Moss u drugoj norveškoj ligi)
- Samir Merzić (OK!)
- Veldin Muharemović (Rijetko igra u Lokerenu, ekipi koja se nalazi pri dnu belgijske lige)
- Jasmin Burić (Ne sad, ali trebat će nam za 2-3 godine, tek je nedavno odigrao svoju prvu (?) utakmicu za Lech)
- Haris Handžić (Ista vrijedi i za njega, trenutno je u mladoj reprezentaciji, za godinu-dvije razigrat će se u Lechu, i onda bi se nešto od njega moglo očekivati)
- Boubacar Dialiba (OK!)
- Sulejman Smajić (OK!)
- Adnan Čustović (I da ga Ćiro pozove, godine su njemu, kad je iz konkurencije ispao Topić, koji briljira u Rusiji, onda stvarno ne znam..)
- Branislav Krunić (OK!)
- Darko Maletić (Ne igra za Koblenz u "Cvajti")
- Said Husejinović (Otpisali ga iz Werdera, što znači da ne igra trenutno nigdje, gdje će on sada u A reprezentaciju?!)
- Romeo Mitrović (Stariji od sve trojice ovih naših golmana, a nije ništa bolji)
- Admir Aganović (Sada, malo kad ga počinju više poštovati u Xamaxu, ne bi ni poziv trebao izostati!)
- Stevo Nikolić (Hahaha, nije to kalibar za reprezentaciju, lako je rasturati u našoj ligi, ali daleko je on od reprezentacije..Imamo dosta, dosta boljih igrača u napadu od njega)
- Ognjen Vranješ (Velika nada, ne igra u Crvenoj Zvezdi, treba nastaviti igrati za mladu još dvije godine, s obzirom da ima 19 godina, i tada bi već trebao biti standardan u svom klubu)

vala i ove sto si OK-iro nijedan nje ni zasta mozda od tih svju izdvojiti Burica ,Aganovica, usejnovica i naravno Handžića ostalo sve nije nizasta a kamoli za repku.
U ime Gospodara...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Micron i 16 gostiju.