Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

harishp
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la harishp » 07 okt 2012, 22:02

Lesnar je napisao/la:@harishp pa znači ni halilović nije bosanac kad je iz zagreba ?
pusti tu priču ba
Ne kaze se dzabe odakle su ti roditelji i korijeni,odatle si i ti.
Isto tako po toj drugoj liniji u vecini reprezentacija balkana bi bilo ''pola stranaca''Svajcarci,Svabe,Brazilci itd.
Sto u biti i jesu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 07 okt 2012, 22:03

Backy je napisao/la:Fin klipic
http://www.youtube.com/watch?v=_B3xEhBBvQM
Kao po izgledu liči Modriću o Bože

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 07 okt 2012, 22:05

redmoon je napisao/la:Ja kao Bosanac, Hrvat i Posavac (na žalost, silom prilika već 17 godina ne živim ovdje) ne bih imao ništa protiv da Alen zaigra za BiH. Bosanska reprezentacija mi je jednako draga kao i Hrvatska i najiskrenije, u međusobnom susretu ne znam za koga bih navijao (zapravo, vjerojatno ga ne bi ni gledao, bilo bi mi to isto kao da igra Dinamo protiv Hrvatske).
Međutim, smeta me jedna druga stvar: otvorena je posebna tema ovdje za Alena Halilovića, svi bi ga s oduševljenjem prihvatili, svi ga smatraju Bosancem i svojim. No, nitko da se sjeti da u tom zagrebačkom Dinamu igra jedan 18-godišnji dečko koji je jednako veliki talent kao i Alen, kojeg također već traži Real i Milan i koji je već sada najbolji igrač Dinama. Zove se Mateo Kovačić. I za razliku od Alena, i majka i otac su mu pravi Bosanci, iz Kotor Varoši. Dakle, ono što mene čudi je zašto jedna ovakva inicijativa nije pokrenuta za Matea. Znam, sad će svi reći, on je Hrvat, škutor, katolik i što ti ga ja znam što sve ne. Međutim, činjenica je da je dečko pravi Bosanac i da ga nikad nitko nije zvao.
A kohezivna snaga nogometa je ogromna danas. Kad bi mali Kovačić postao glavna zvijezda BiH reprezentacija u budućnosti, vjerujte da bi mnogi Hrvati počeli tu državu doživljavati drugačije.

P.S. ovo je komentar u najboljoj namjeri i molim vas, bez pljuvanja.
Pošto sam ja otvorio ovu temu, osjećam se pozvan da odgovorim na ovaj post. Meni se čini da ti ovdje želiš insinuirati "bošnjakizaciju" reprezentacije BiH. Što je tvoje pravo, ali ovako:

1. Jedini razlog zašto je ova tema pokrenuta je činjenica da je Alen sin Seada Halilovića, dakle bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine. Nema to nikakve veze sa imenom i prezimenom, istu ovakvu temu bi otvorio da se radi o sinu Marka Topića. Dakle fulao si priču.
2. Mateo je već nekoliko godina medijska zvijezda u Hrvatskoj, sa nekoliko stotina intervjua. Pošto redovno čitam sportski tisak, znam da niti u jednom intervjuu mali nije niti jednom istaknuo bilo kakav bosanski identitet, kako on, tako niti njegov otac. Za razliku od Alena, koji je već sa 13. godina u sred Zagreba spominjao BiH reprezentaciju.
3. U prošlosti smo imali jadna iskustva sa vrbovanjem hrvatsko/srpske dijaspore sa BiH korijenima. Od Subotića, Marka Marina, Mario Gavranovića itd. To je kod javnosti izazvalo rezignaciju, tako da više nitko ne obraća pažnju na te igrače. Oni ako imaju želju za nastupom u BiH dresu, mogu se jasno izjasniti.
4. BiH reprezentacija će uvijek biti otvorena za sve BiH narodnosti, ali realnost je da će Bošnjaci biti dominantni, da sad neidemo u dubinu, zašto je to tako, manje više sve nam je jasno. Ako nekome to smeta, ne mora za nju navijati. Ja sigurno neću prestati navijati za BiH, taman bila sastavljena od 11 igrača hrvatske narodnosti.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 okt 2012, 22:07

iznenadih se kad sam ugledao našu zastavu tamo i Koševo :shock:
DRUG NEBI TI PUNCA

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 okt 2012, 22:07

Zekoo je napisao/la:
Kao po izgledu liči Modriću o Bože
Alen je Bred Pit za onog pustinskog pacova. :mrgreen: Samo mu nos viri iz one frizurice ko u Boba Roka.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 07 okt 2012, 22:08

Offside je napisao/la:
redmoon je napisao/la:Ja kao Bosanac, Hrvat i Posavac (na žalost, silom prilika već 17 godina ne živim ovdje) ne bih imao ništa protiv da Alen zaigra za BiH. Bosanska reprezentacija mi je jednako draga kao i Hrvatska i najiskrenije, u međusobnom susretu ne znam za koga bih navijao (zapravo, vjerojatno ga ne bi ni gledao, bilo bi mi to isto kao da igra Dinamo protiv Hrvatske).
Međutim, smeta me jedna druga stvar: otvorena je posebna tema ovdje za Alena Halilovića, svi bi ga s oduševljenjem prihvatili, svi ga smatraju Bosancem i svojim. No, nitko da se sjeti da u tom zagrebačkom Dinamu igra jedan 18-godišnji dečko koji je jednako veliki talent kao i Alen, kojeg također već traži Real i Milan i koji je već sada najbolji igrač Dinama. Zove se Mateo Kovačić. I za razliku od Alena, i majka i otac su mu pravi Bosanci, iz Kotor Varoši. Dakle, ono što mene čudi je zašto jedna ovakva inicijativa nije pokrenuta za Matea. Znam, sad će svi reći, on je Hrvat, škutor, katolik i što ti ga ja znam što sve ne. Međutim, činjenica je da je dečko pravi Bosanac i da ga nikad nitko nije zvao.
A kohezivna snaga nogometa je ogromna danas. Kad bi mali Kovačić postao glavna zvijezda BiH reprezentacija u budućnosti, vjerujte da bi mnogi Hrvati počeli tu državu doživljavati drugačije.

P.S. ovo je komentar u najboljoj namjeri i molim vas, bez pljuvanja.
Pošto sam ja otvorio ovu temu, osjećam se pozvan da odgovorim na ovaj post. Meni se čini da ti ovdje želiš insinuirati "bošnjakizaciju" reprezentacije BiH. Što je tvoje pravo, ali ovako:

1. Jedini razlog zašto je ova tema pokrenuta je činjenica da je Alen sin Seada Halilovića, dakle bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine. Nema to nikakve veze sa imenom i prezimenom, istu ovakvu temu bi otvorio da se radi o sinu Marka Topića. Dakle fulao si priču.
2. Mateo je već nekoliko godina medijska zvijezda u Hrvatskoj, sa nekoliko stotina intervjua. Pošto redovno čitam sportski tisak, znam da niti u jednom intervjuu mali nije niti jednom istaknuo bilo kakav bosanski identitet, kako on, tako niti njegov otac. Za razliku od Alena, koji je već sa 13. godina u sred Zagreba spominjao BiH reprezentaciju.
3. U prošlosti smo imali jadna iskustva sa vrbovanjem hrvatsko/srpske dijaspore sa BiH korijenima. Od Subotića, Marka Marina, Mario Gavranovića itd. To je kod javnosti izazvalo rezignaciju, tako da više nitko ne obraća pažnju na te igrače. Oni ako imaju želju za nastupom u BiH dresu, mogu se jasno izjasniti.
4. BiH reprezentacija će uvijek biti otvorena za sve BiH narodnosti, ali realnost je da će Bošnjaci biti dominantni, da sad neidemo u dubinu, zašto je to tako, manje više sve nam je jasno. Ako nekome to smeta, ne mora za nju navijati. Ja sigurno neću prestati navijati za BiH, taman bila sastavljena od 11 igrača hrvatske narodnosti.
potpisujem 8-)

Aquaman
Kontakt:

Post Postao/la Aquaman » 07 okt 2012, 22:18

Ma mali dobiva poziv za Hrvatsku čim bude prva prijateljska utakmica tako da dok vaši u savezu saznaju gdje mali živi on ce već igrati za Vatrene :) :)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 okt 2012, 22:20

Offside je napisao/la: 2. Mateo je već nekoliko godina medijska zvijezda u Hrvatskoj, sa nekoliko stotina intervjua. Pošto redovno čitam sportski tisak, znam da niti u jednom intervjuu mali nije niti jednom istaknuo bilo kakav bosanski identitet, kako on, tako niti njegov otac. Za razliku od Alena, koji je već sa 13. godina u sred Zagreba spominjao BiH reprezentaciju.
Bravo :!: Nadam se da je sad pojedincima jasnije ko se osjeca bosancem a ko ne
Aquaman je napisao/la:Ma mali dobiva poziv za Hrvatsku čim bude prva prijateljska utakmica tako da dok vaši u savezu saznaju gdje mali živi on ce već igrati za Vatrene :) :)

A sta ako mali odbije? Sve je u njegovim rukama. Nista nije ni kod jednog ni kod drugog saveza
15.10 - 15.06 ...

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 07 okt 2012, 22:22

Aquaman je napisao/la:Ma mali dobiva poziv za Hrvatsku čim bude prva prijateljska utakmica tako da dok vaši u savezu saznaju gdje mali živi on ce već igrati za Vatrene :) :)
Druze mali je igrao za kockaste U17 a sada nije rekao medijima da nije upitno za koga ce igrati nego kaze da jos razmislja.Moze dobiti poziv od stimca ali ce ga odbiti u to sam uvjeren i ne brini BH savez zna gdje on zivi pogotov gdje zivi Sead Halilovic.

Aquaman
Kontakt:

Post Postao/la Aquaman » 07 okt 2012, 22:27

Bolje vi pitajte Mamića za koga će mali igrati jel je on mogao birati u kojem će klubu igrati a odabrao je Dinamo a
odabrat će i Vatrene

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 07 okt 2012, 22:29

Aquaman je napisao/la:Bolje vi pitajte Mamića za koga će mali igrati jel je on mogao birati u kojem će klubu igrati a odabrao je Dinamo a
odabrat će i Vatrene
Bravo momčino, odlično zapažanje, treba nam više takvih kako na forumu tako i u svim sferama našeg svakodnevnog života, a sad
[youtube][/youtube]
DRUG NEBI TI PUNCA

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 okt 2012, 22:29

Aquaman je napisao/la:Bolje vi pitajte Mamića za koga će mali igrati jel je on mogao birati u kojem će klubu igrati a odabrao je Dinamo a
odabrat će i Vatrene

ok, ali zbog cega je mali neodlucan? Zar mu je tesko reci da ce igrati za drzavu u kojoj je rodjen, u kojoj zivi i u kojoj zaradjuje nogometni kruh ?
15.10 - 15.06 ...

armin-sa
Kontakt:

Post Postao/la armin-sa » 07 okt 2012, 22:30

Arnelinho je napisao/la:Realno i da je kakve pravde, Alen, Mateo i Branimir "pripadaju" Bosni i Hercegovini, a ja bih bio zadovoljan da jedan zaigra za BiH, jedan za Hrvatsku, a jedan za Švedsku, pa da se niko ne ljuti. :mrgreen:
to su sve nasa djeca..i da je situacija u zemlji normalna
tj da bosanci vise vole bosnu mi nebi sad bili zadovoljni da bar jedan od nasih talenata
zaigra za svoju domovinu..nego sva trojica!!
pa nek se ljuti ko hoce..bosna bosancima ;)
a ko se kojem bogu moli to je negova privatna stvar..

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 07 okt 2012, 22:31

odabrat će i Vatrene
Malo si kontradiktoran al dobro to je tvoje misljenje nemojte praviti malom probleme u ZG ako njegova odluka bude iznenađenje za vas.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 07 okt 2012, 23:00

Halilovic strijelac u pobjedi Hajduka nad Slaven Belupom 4-1, dao gol u 90 min. :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 okt 2012, 23:02

podsjeca me malo na tarika okanovica kada je on imao 16-17 godina...

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 07 okt 2012, 23:07

Mali dobije desetak minuta protiv Hajduka i napravi jedan atraktivan potez (petom kroz noge), pokrene akciju i mesijevski asistira za poništeni gol, koji će se kasnije pokazati regularnim. Dobije na teškom gostovanju u Koprivnici (Slaven je 2. na tabeli) 5 minuta i zabije odličan gol, rekao bi opet mesijevski. :mrgreen: Novi velikan je rođen, u svakom kontaktu sa loptom vidi se da je to - to. Nema uopće sumnje da će postati veliki igrač. Jedva čekam dan kad će mu se pružiti prilika da zaigra od početka. Ja sam uvjeren da će on na SP u Brazilu biti prvotimac, tad će već imati 18 godina.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 07 okt 2012, 23:11

http://max.tportal.hr/video.aspx?videoId=14083" onclick="window.open(this.href);return false;
izvjestaj slaven-dinamo
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 okt 2012, 23:22

Bilo bi jako lijepo da Halilovic izabere BIH kao svoju reprezentaciju u kojoj zeli profilirati sebe i svoj narod,bas kao i njegov otac...vjerovatno ce momak biti pod pritiskom sve dok ne donese konacnu odluku,ali vjerujem da je i sam svjestan da bi ga u BIH uvijek vise cjenili i uvazavali nego u Hrvatskoj,bas kao sto je Pjanic izabrao BIH ispred Francuske.....mada mi njegov otac ne djeluje kao neki autoritet u svojoj porodici i vjerovatno ce na kraju sam Alen donijeti odluku,za razliku od Pjanica koga je njegov otac "natjerao" da razmislja samo o BIH,jer je toj drzavi mnogo vise potreban nego Francuskoj..zato je Pjanic idol nacije uz Edina Dzeku najomiljniji igrac kod navijaca,to mu nikad niko ne moze i nece zaboraviti!

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 07 okt 2012, 23:25

mumin je napisao/la:http://max.tportal.hr/video.aspx?videoId=14083
izvjestaj slaven-dinamo
Kakav će ovo igrač da bude.

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.