Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Sakuragi
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la Sakuragi » 07 okt 2012, 17:15

zizu1991 je napisao/la:
AlenHalilovic je napisao/la: Spaha
Odbij njega, rekao je davno, da, ukoliko i kada se plasiramo na Svjetsko, oprostiti će se od repke.
nagovorit cemo ga zizu da igra :)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 07 okt 2012, 17:18

nadam se @ sakuragi, @ vecaveca, konsultuj se sa adminom, ako ti nešto nije jasno oko ove teme :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 okt 2012, 18:10

AlenHalilovic je napisao/la:Mozda zvuci oholo, ali skontali smo vec od davno da ce se momak odluciti za Zmajeve
Netreba valjda opet argumentirat kako doci do tog zakljucka

Bolje je vec novi sastav za EP 2014 pravit :mrgreen:

Dzeko, Ibisevic (Djuric do tad ce momak jos narast i biti veci nego sto jest, u zamjeni Ibisevica)

Pjanic, Halilovic, Stevanovic ( Miske u rotaciji sa Pjanicom ali najprije Halilovicom)

Zahirovic (Medunjanin, Salihovic - zavisi sve kakva nam igra treba i od njihove forme do tad)

Lulic, Zukanovic, Spaha, Mujdza

Begovic
Ubaci Kolasinca i bracu hajrovic.i mozda seferovica kao 4-tog napadaca.
Kolasincac ce 100% igrati za nasjer nema nekog izbora.Njemacka je na njegovoj poziciji prejaka.Tako da bi tesko upao u njihov ELF.Mozda bi mogao biti povremeni reprezentativac,ali sumnjam da bi se zadovoljio time.Ne vjerujem da gaji neke osjecaje prema Srbiji i Hrvatskoj,tako da smo mu mi najlogicniji i najbolji izbor.A malac je vec sada zvijer.i treba ga lagano uvoditi u A tim.Mada vecina govori da ne treba prerano gurnuti momka u A tim,vodeci se slucajem Besic koji je nazadovao u karijeri.Ali nisu svi ljudi isti.Neko se nosi bolje a neko losije sa pritiskom.u nekome to proizvede motiv da se jos vise trudi,jos vise daje od sebe,dok u nekom pobudi strah i kontraefekat.Sve je od covjeka do covjeka.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 07 okt 2012, 18:34

Steta sto general Spaha ide... samo je pitanje ko ce njega moci kao kapitena zamjenit jer je covjek bio pravo dominantan i karizmatican a bori se za Repku dusom i srcem. A isto je sa Misketom valjda ce nam ostati jos za SP.
Po mom misljenu bi ga trebo Miske zamjenit kao kapiten zato sto najvise lici na Spahu, dominantan je i zrel, ali problem je sto je i on vec ostario a pitanje je hocel biti do tad u prvih deset kad ga zamjeni Halilovic. Ispast ce nakraju da ce Dzeko biti kapiten

Vidi cemo sta ce bit sa Seferovicem i Kolasincem oni su nam isto vazni.

Znaci onda vako izgleda:

Dezko, Ibiscevic (Djuric al kako izgleda prije Seferovic u zamjeni Ibisevica)

Pjanic, Halilovic, Stevanovic ( Miske, te Izet Harovic zave sta bude sa njima i forma)

Zahirovic ( Salihovic, Medunjanin)

Lulic, Kolasinac, Zukanovic, Mujdza (Sead Hajrovic)
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 07 okt 2012, 18:38, ukupno mijenjano 1 put.

redmoon
Kontakt:

Post Postao/la redmoon » 07 okt 2012, 18:37

Ja kao Bosanac, Hrvat i Posavac (na žalost, silom prilika već 17 godina ne živim ovdje) ne bih imao ništa protiv da Alen zaigra za BiH. Bosanska reprezentacija mi je jednako draga kao i Hrvatska i najiskrenije, u međusobnom susretu ne znam za koga bih navijao (zapravo, vjerojatno ga ne bi ni gledao, bilo bi mi to isto kao da igra Dinamo protiv Hrvatske).
Međutim, smeta me jedna druga stvar: otvorena je posebna tema ovdje za Alena Halilovića, svi bi ga s oduševljenjem prihvatili, svi ga smatraju Bosancem i svojim. No, nitko da se sjeti da u tom zagrebačkom Dinamu igra jedan 18-godišnji dečko koji je jednako veliki talent kao i Alen, kojeg također već traži Real i Milan i koji je već sada najbolji igrač Dinama. Zove se Mateo Kovačić. I za razliku od Alena, i majka i otac su mu pravi Bosanci, iz Kotor Varoši. Dakle, ono što mene čudi je zašto jedna ovakva inicijativa nije pokrenuta za Matea. Znam, sad će svi reći, on je Hrvat, škutor, katolik i što ti ga ja znam što sve ne. Međutim, činjenica je da je dečko pravi Bosanac i da ga nikad nitko nije zvao.
A kohezivna snaga nogometa je ogromna danas. Kad bi mali Kovačić postao glavna zvijezda BiH reprezentacija u budućnosti, vjerujte da bi mnogi Hrvati počeli tu državu doživljavati drugačije.

P.S. ovo je komentar u najboljoj namjeri i molim vas, bez pljuvanja.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 okt 2012, 19:04

redmoon je napisao/la:Ja kao Bosanac, Hrvat i Posavac (na žalost, silom prilika već 17 godina ne živim ovdje) ne bih imao ništa protiv da Alen zaigra za BiH. Bosanska reprezentacija mi je jednako draga kao i Hrvatska i najiskrenije, u međusobnom susretu ne znam za koga bih navijao (zapravo, vjerojatno ga ne bi ni gledao, bilo bi mi to isto kao da igra Dinamo protiv Hrvatske).
Međutim, smeta me jedna druga stvar: otvorena je posebna tema ovdje za Alena Halilovića, svi bi ga s oduševljenjem prihvatili, svi ga smatraju Bosancem i svojim. No, nitko da se sjeti da u tom zagrebačkom Dinamu igra jedan 18-godišnji dečko koji je jednako veliki talent kao i Alen, kojeg također već traži Real i Milan i koji je već sada najbolji igrač Dinama. Zove se Mateo Kovačić. I za razliku od Alena, i majka i otac su mu pravi Bosanci, iz Kotor Varoši. Dakle, ono što mene čudi je zašto jedna ovakva inicijativa nije pokrenuta za Matea. Znam, sad će svi reći, on je Hrvat, škutor, katolik i što ti ga ja znam što sve ne. Međutim, činjenica je da je dečko pravi Bosanac i da ga nikad nitko nije zvao.
A kohezivna snaga nogometa je ogromna danas. Kad bi mali Kovačić postao glavna zvijezda BiH reprezentacija u budućnosti, vjerujte da bi mnogi Hrvati počeli tu državu doživljavati drugačije.

Za Kovacica nisam znao da je Bosanac.Strasan je talenat.Ali nazalost i izgubljen za BiH jer je vec igrao za A tim vatrenih.Meni nije bitno da li je ko katolik,musliman,pravoslavac,zidov....ma nek bude sta hoce.Sve dok je dobar covjek.a u ovom slucaju i sportista.nek dovedu i kineza i crnca.nije me briga sve dok ce to donijeti uspijeh mojoj repki ili klubu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

redmoon
Kontakt:

Post Postao/la redmoon » 07 okt 2012, 19:09

[Za Kovacica nisam znao da je Bosanac.Strasan je talenat.Ali nazalost i izgubljen za BiH jer je vec igrao za A tim vatrenih.Meni nije bitno da li je ko katolik,musliman,pravoslavac,zidov....ma nek bude sta hoce.Sve dok je dobar covjek.a u ovom slucaju i sportista.nek dovedu i kineza i crnca.nije me briga sve dok ce to donijeti uspijeh mojoj repki ili klubu.[/quote]

Ne, nije igrao za vatrene nikad. Inače ne bih pisao ovo. Igrao je za U-21 reprezentaciju.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 07 okt 2012, 19:15

redmoon je napisao/la:[Za Kovacica nisam znao da je Bosanac.Strasan je talenat.Ali nazalost i izgubljen za BiH jer je vec igrao za A tim vatrenih.Meni nije bitno da li je ko katolik,musliman,pravoslavac,zidov....ma nek bude sta hoce.Sve dok je dobar covjek.a u ovom slucaju i sportista.nek dovedu i kineza i crnca.nije me briga sve dok ce to donijeti uspijeh mojoj repki ili klubu.

Ne, nije igrao za vatrene nikad. Inače ne bih pisao ovo. Igrao je za U-21 reprezentaciju.[/quote]

onda je do mene.mislio sam da jeste vec.Samo pitanje je da li bi se htio odazvati nasem savezu.Ali u Svakom slucaju trebalo bi pokusati dovesti ga pod nasu zastavu.Ja sam za to da se sva nasa djeca vrate pod nasu zastavu.Nebitno zvao se on Mujo,Ivan,Milorad...Svi smo mi samo Bosanci i Hercegovci.Doduse razlicith religija,ali to je ono sto nas krasi.I da je Bog htio da budemo svi jedne religije,nacije,rase...i bili bi

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 07 okt 2012, 19:22

Ima dobar tekst o njemu na jednom nasem portalu
http://www.****/sport/fudbal/alen-ha ... -biologije

- Trenutno igram za Hrvatsku, jer su me prvi pozvali. Iz Bosne i Hercegovine, tek smo nedavno imali jedan poziv, ali još razmišljamo - kaže Alen

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 07 okt 2012, 19:22

Kovacic je rodjen u Austriji oba su mu roditelja Hrvati, i ako ima uopste emocija prema BiH ne vjerujem da su vece nego za Hrvatsku. Tako da ja mislim nemam nikakve nade da ce on nekad zaigrat za nas.

redmoon
Kontakt:

Post Postao/la redmoon » 07 okt 2012, 19:30

AlenHalilovic je napisao/la:Kovacic je rodjen u Austriji oba su mu roditelja Hrvati, i ako ima uopste emocija prema BiH ne vjerujem da su vece nego za Hrvatsku. Tako da ja mislim nemam nikakve nade da ce on nekad zaigrat za nas.
Ali Kovačiću su oba roditelja i rođeni Bosanci iz Kotor Varoši. Mali je strašan igrač, pogledajte njegove poteze na youtube-u, i to u konkurenciji prve hrvatske lige i Lige prvaka. Ovdje u Zagrebu Hercegovci ne žele čuti za BiH, ali mi Bosanci smo i Bosanci i Hrvati. Tako da bi vrijedilo pokušati. Pogotovo zato jer mislim da trenutno Bosna, osim Pjanića, nema boljeg veznog igrača od tog klinca (a kakav će tek biti za 5 godina).

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 okt 2012, 19:41

redmoon,
na žalost, to se zovu dvostruki kriteriji ili aršini, kako hoćeš.
Na jednoga se zažmiri, na drugoga ne.
Šta ćeš kad smo pogani ljudi, stalno gledamo na naše/vaše/njihove/ove/one.. To ti dođe ko sport..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

armin-sa
Kontakt:

Post Postao/la armin-sa » 07 okt 2012, 19:50

redmoon je napisao/la:Ja kao Bosanac, Hrvat i Posavac (na žalost, silom prilika već 17 godina ne živim ovdje) ne bih imao ništa protiv da Alen zaigra za BiH. Bosanska reprezentacija mi je jednako draga kao i Hrvatska i najiskrenije, u međusobnom susretu ne znam za koga bih navijao (zapravo, vjerojatno ga ne bi ni gledao, bilo bi mi to isto kao da igra Dinamo protiv Hrvatske).

stvarno taj podatak nisam znao..i potpuno si upravo redmoon
taj decko zasluzuje isti tretman kao i alen..ja nisam religijski obojen (nebi inace ozenio hrvaticu) o tom sam pisao
u proslom mailu :)
ali se osjecam Bosanac i Sarajlija i to svugdje kazem ponosno..ja a i dosta mojih prijatelja isto navijaju
i za Dzeku kao i Misketa ili Pandzu..putujem skoro svugdje za reprezentacijom i znam sta pisem..
kamo srece da vise katolika Bosanskih ili pravoslavaca dozivljava Bih kao svoju drzavu ili repku..
ali nadam se da ste primjetili kad igra Bosna vani nema vjerskih ili zastava drugih drzava..
ko bi bio sretniji od nas kad bi Mateo i njemu slicni igrali za svoju nasu Bih
poz

armin-sa
Kontakt:

Post Postao/la armin-sa » 07 okt 2012, 19:53

ps. a pogledajte sastav mlade reprezentajice koja je igrala 4:4 sa njemackom to je prava Bosna i Hercegovina
mozda nam donesu bolju buducnost i vise sergeja Barbareza
poz

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 07 okt 2012, 20:00

redmoon je napisao/la:
AlenHalilovic je napisao/la:Kovacic je rodjen u Austriji oba su mu roditelja Hrvati, i ako ima uopste emocija prema BiH ne vjerujem da su vece nego za Hrvatsku. Tako da ja mislim nemam nikakve nade da ce on nekad zaigrat za nas.
Ali Kovačiću su oba roditelja i rođeni Bosanci iz Kotor Varoši. Mali je strašan igrač, pogledajte njegove poteze na youtube-u, i to u konkurenciji prve hrvatske lige i Lige prvaka. Ovdje u Zagrebu Hercegovci ne žele čuti za BiH, ali mi Bosanci smo i Bosanci i Hrvati. Tako da bi vrijedilo pokušati. Pogotovo zato jer mislim da trenutno Bosna, osim Pjanića, nema boljeg veznog igrača od tog klinca (a kakav će tek biti za 5 godina).

Upravu si potpuno... ali kako nasem Savzu dokazat da i njemu makar treba poslat zahtjev a kamoli licno sa njim i roditeljima (ma da je punoljetan) razgovorat.

Kako je ispalo da nismo mi ovo sve pokrenuli oko Alena, nebi se ni za njega interesovali. I nakraju bi ga zalili kao Ibrahimovica ali ovaj put smo mi uzeli u ruku, i ispad da momak itekako gaji osjecaje prema BiH i hoce da igra samo nije trentuno u mogucnosti.

Jedino nam ostaje da za Matea pokrenemo isto lobiranje kao za Alena, pa da medije i javnost pa po tom savez reaguje....

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 07 okt 2012, 20:03

Pa de hajmo napravit i za kovacica ono na fejsu, imal jos kakav stoper il lijevi bek u sredini smo dobri :mrgreen:

redmoon
Kontakt:

Post Postao/la redmoon » 07 okt 2012, 20:05

Pokretanje isto ovakvog lobiranja za Matea bi za Bosnu i Hercegovinu značilo puno više od same sportske inicijative i donijelo bi puno pozitivnih stvari. Čak i ako Kovačić na koncu ne zaigra za BiH.

redmoon
Kontakt:

Post Postao/la redmoon » 07 okt 2012, 20:08

Kovačić-Halilović, takav tandem u budućnosti neće imati Brazil, a imat će ga Hrvatska ili Bosna. A možda i svakom pripadne po jedan. :)

POPAY
Kontakt:

Post Postao/la POPAY » 07 okt 2012, 20:12

Svaki normalan covjek ce shvatiti da je ovo u najboljoj namjeri i molim nekog sa foruma do ima viska vremena i zivaca da napravi stranicu i za Matea da dignemo prasinu oko izgubljenih sinova.

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 07 okt 2012, 20:15

kako sam ja shvatio,kovačić je istodobno rođen i u austriji i u kotor varoši,a roditelji su mu hrvati i istodobno bosanci ? :? :lol:
kako god,kovačić sigurno neće igrat za nas i sumnjam da on ikakve emocije gaji prema bih

i da,zar nije on već bio pozvan za A reprezenaciju hrvatske ? znam da nije igrao,ali je pozvan i može li on uopšte sad nastupati za drugu reprezentaciju :?:
Zadnja izmjena: Lesnar, dana/u 07 okt 2012, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.