Alen Halilović
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Alen Halilović
Pa normala da kažeš da bi više volio da igra za Hrvatsku, logično.
Istina je i to da mu možda ne leži ovaj pritisak, al evo, čitam na temi Man. Utd. da momče kulira na izjave SAF - a, sada da li je moguće da blefira na svu tu pažnju koja se na njega usmjerila, teško je reći i ocijeniti.
Istina je i to da mu možda ne leži ovaj pritisak, al evo, čitam na temi Man. Utd. da momče kulira na izjave SAF - a, sada da li je moguće da blefira na svu tu pažnju koja se na njega usmjerila, teško je reći i ocijeniti.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Mali da je dobio poziv prije nego je postao reprezentativac Hrvatske, ne bi ga odbio sigurno.Cartman je napisao/la:Dobio je on poziv i za U17 repku BiH, ima skoro godinu dana. Ali se nije pojavio, tako da se savezu nema sta prigovorit.JTS je napisao/la:Ovo ima logike, mali je sam rekao da je htio igrat' za BiH, a onda je došao poziv Hrvatske koji je i prihvatio. Tu smo mi krivi, da smo na vrijeme reagovali, sada bi igrao za nas. Sada mali ima izbor da li da igra za nas, ali pitanje je hoće li ?! Ne sumnjam u njegovu ljubav prema BiH i neću ga kriviti ako zaigra za Hrvatsku.Bilo bi šteta izgubit takvog talenta,ali smo ga već izgubili,jer ga nismo na vrijeme pozvali u mlađe selekcije,nego smo gurali babine sinove.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Glupost!ahmic je napisao/la:on je stranac u Hr,i kad ima pasos on je Hr drzavljanin porijeklom ili podrijetlomiz BiH,samim tim je gradjanin drugog reda...
More, jedno veliko more ljudi koji živi i ima državljanstvo RH je podrijetlom iz BiH. Ja sam jedan od tih i nikad se nisam osjećao niti me itko drugi gledao kao državljanin 2. reda. Kad bih samo krenuo pisati na kojim su istaknutim položajima u društvu te osobe pao bi sa stolice. Od politike, obrazovanja, kulture, sporta, znanosti itd itd itd..
Vi pojedini na forumu imate isto uskogrudno razmišljanje kao što imaju ti pojedini likovi na hrvatskim portalima koji komentiraju i vrijeđaju momka u vezi njegove nacije/podrijetla/etnosa. Na svu sreću, i jedni i drugi su samo kap u moru, beznačajni, minorni. Al, zato haraju internetom. Slobodno..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- molotovljev
Naravno da nam je u interesu da mali Alen zaigra za nasu BiH, i treba se boriti da to tako i bude, ali treba
biti svjestan da postoji i druga strana, kojoj je takodje u interesu da Alena zadrze za sebe.
Kako se to radi u BiH:-Otvori se tema na sportskom portalu,(mimo pravila) i onda na demokratski nacin se
raspravlja i donose zaključci o tome za koga Alen treba igrati. Sve sa ciljem kako bi dobili aplauz,
odnosno kako bi danas-sutra zasluzni bili mi, jer mi smo ga prekomandovali u nas tim. (pateticno)
Kako se to radi u Hr:-Prije dan ili dva, na najgledanijoj hrvatskoj televiziji, gledaoci su bili u prilici
vidjeti petominutni prilog o talentovanom igracu Dinama, Alenu Halilovicu.
Pa su tako nasi dragi susjedi, zajedno sa Alenom posjetili skolarce, druzili se, razgovarali, sve sa ciljem
da bi na taj nacin pridobili malog Alena, i da bi on sve to dozivio kao nesto svoje.
Alen je sa ovim prilogom postao uzor mnogim skolarcima sirom Hrvatske. (ironicno)
Gdje smo ono stali, ah pa da, brojimo krvna zrnca...
biti svjestan da postoji i druga strana, kojoj je takodje u interesu da Alena zadrze za sebe.
Kako se to radi u BiH:-Otvori se tema na sportskom portalu,(mimo pravila) i onda na demokratski nacin se
raspravlja i donose zaključci o tome za koga Alen treba igrati. Sve sa ciljem kako bi dobili aplauz,
odnosno kako bi danas-sutra zasluzni bili mi, jer mi smo ga prekomandovali u nas tim. (pateticno)
Kako se to radi u Hr:-Prije dan ili dva, na najgledanijoj hrvatskoj televiziji, gledaoci su bili u prilici
vidjeti petominutni prilog o talentovanom igracu Dinama, Alenu Halilovicu.
Pa su tako nasi dragi susjedi, zajedno sa Alenom posjetili skolarce, druzili se, razgovarali, sve sa ciljem
da bi na taj nacin pridobili malog Alena, i da bi on sve to dozivio kao nesto svoje.
Alen je sa ovim prilogom postao uzor mnogim skolarcima sirom Hrvatske. (ironicno)
Gdje smo ono stali, ah pa da, brojimo krvna zrnca...
F.K.SARAJEVO
?JTS je napisao/la:
Mali da je dobio poziv prije nego je postao reprezentativac Hrvatske, ne bi ga odbio sigurno.
http://www.24sata.info/sport/fudbal/900 ... evicu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sad ne znam sta je razlog, ali on se nije pojavio.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
mozda ima kontrolni kakav pa ne bi da izostajeCartman je napisao/la:?JTS je napisao/la:
Mali da je dobio poziv prije nego je postao reprezentativac Hrvatske, ne bi ga odbio sigurno.
http://www.24sata.info/sport/fudbal/900 ... evicu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Druže, Alen je igrao i za U-15, U-16 Hrvatske repke. Dakle, kada je dobio poziv za U-17 BiH, već je bio reprezentativac Hrvatske. O tome ti pričam.Cartman je napisao/la:?JTS je napisao/la:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Vjerovatno Alen Halilovic i nije imao pravo da nastupa za BiH zbog papira i sigurno bi se oko toga moralo pobrinit kad dodje do toga. Kad mu je prijetila suspenzija ja mislim da je jedan od zahtjeva bio da igra u mladjim kategorijama Hrvatske. Znamo svi Jocu Amsterdama iz Zagreba i njegove metode..
Zašto bi ga zvao izobrnik u-17 BiH ako nije mogao igrati zbog papiraSakuragi je napisao/la:Vjerovatno Alen Halilovic i nije imao pravo da nastupa za BiH zbog papira i sigurno bi se oko toga moralo pobrinit kad dodje do toga. Kad mu je prijetila suspenzija ja mislim da je jedan od zahtjeva bio da igra u mladjim kategorijama Hrvatske. Znamo svi Jocu Amsterdama iz Zagreba i njegove metode..

Tada je odbio BiH.Joca Amsterdam nam je glavni pregovarač u vezi Halilovića

Ako ga on ne uspije uvest u Hrvatsku reprezentaciju ne znam ko će

majke mi skoro se nikad ne javljam ..ali kad sam ovu notornu glupost procitao moram!!Fidelito je napisao/la:Za njegovo dobro treba da igra za Hrvatsku,oni su mu dali sve što ima u životu,treba im se odužiti time što će obući kockasti dres,ali treba zauvijek da u srcu ima svoje podrijeklo.
Srce vjerovatno vuče ka BIH,ali imao bi sugurno problema nekih u ZG i HRV.
Ja bih izabrao Hrvatsku,da sam na njegovom mjestu,to ne može shvatiti neka seljačina koja nije mrdnula dalje od svog mjesta.
Boze dragi koji li si ti lik..garant neki frustirani papak!!
Ja sam seljak koji je rodzen u sarajevu a zena mi hrvatica i zivim u austriji.. znaci maknuo sam se iz
svoje "mahale" a imam u hrvatskoj i stan tako da sam i dole cest "gost"... ali eto naucio sam sinove da
pored hrvatske austrije i bosne..navijaju i vole Bosnu i Herzegovinu..
treba odgajat djecu..np meni nije bilo tesko sjesti u auto i odvest ih u Luxemburg slikat ih sa Djekom (preko jednog jarana) itd
treba da cijene i postuju zemlju u kojoj zive..da im je Hrvatska draga..ali srce im kuca za Bih..to je roditeljski
odgoj..i ja sam im sve dao a ne Austrija..kao i alenu njegov otac a ne Hrvatska..
naravno da postoje odredzeni pritisci..tako je uvjek kad postanes neko i nesto (mali to tek treba da bude)
pa nasem Ivici Osimu su Austrijancu uvaljivali vise puta njihov pasos ali je on odbijao..tek kad su mu dali da
ostavi nas pored njihovog onda je uzeo njihov....ali eto ima nesto i od srca do srca..
da skratim...nikad u zivotu ne bih igrao pod grbom neke drzave koju ne smatram svojom
a mali nek izabere svoju drzavu..
poz i sorry za duzi mail
Koliko znam, Alenov tata je isto tako bio nogometas. Igrao u Dinamu kada je bilo vise love nego sada, u Mamicevo vrijeme. Nisu Halilovici dosli kao prosjaci i fukare u Zagreb, a Hrvatska ima sve dala... Dao je Dinamo, a taj isti Dinamo ce dobiti za Alena X puta vise nego je ulozeno u njega... Nista on Hrvatskoj ili njihovom savezu nije duzan... To, u vezi nekakvih dugova mi je najveca bljuvotina, kada su u pitanju ovakvi slucajevi ...
Kakva dužnost - to su gluposti.
Obabireš onu zemlju za koju misliš da si vezan,za koju ti srce kuca.Šta je npr. Rakitić dužan Švicarskoj ili Petrić također.Ništa.
Isto ovo s Alenom nema veze s nikakvom dužnosti,on će odlučiti za koga će i gotovo.
Obabireš onu zemlju za koju misliš da si vezan,za koju ti srce kuca.Šta je npr. Rakitić dužan Švicarskoj ili Petrić također.Ništa.
Isto ovo s Alenom nema veze s nikakvom dužnosti,on će odlučiti za koga će i gotovo.
tako jenate je napisao/la:Kakva dužnost - to su gluposti.

Ma mali i da hoce da igra za nas,ne smije reci.. Sta ti je znas koja bi frka bila tu,Hrvati ga vec racunaju kao njihov... Moje neko misljenje je pozitivno,kada bude napusto Hrvatsku,da ce izabrat BiH,al ugl ta odluka nece doc brzo,cekat ce se 2,3 godine jos .
nate je napisao/la:Kakva dužnost - to su gluposti.
tako je nate..to je tako u zivotu..sad sto smo mi iz iste drzave a navijamo za razlicite je druga tema

Mislio sam da ce medijska pompa djelovati negativno po nas, da ce Alen pod pritiskom izjavljivati i ono sto ne osjeca, a ono bas suprotno. On u sred Hrvatske rece kako je imao zelju nastupati za Bosnu, druzi se sa svojim Bosancem, i jos uvijek nije odlucio za koju ce reprezentaciju nastupati (to sve rece kao igrac mladjih selekcija Hrvatske).
Prije ovih izjava mislio sam da su sanse nekih 80:20 u korist Hrvatske, a sad vjerujem da su se ostvari dosta okrenule u nasu korist, te da imamo bar blagu prednost. U korist nam ide i to sto nema intervjua, a da Alen ne spomene Sejada, vec sad mu je jasno da je Sejad glavni "krivac" sto je on tu gdje jeste. Dovoljno je da mu Sejad i indirektno stavi do znanja da treba nastupati za BiH i ovaj mali je nas.
Prije ovih izjava mislio sam da su sanse nekih 80:20 u korist Hrvatske, a sad vjerujem da su se ostvari dosta okrenule u nasu korist, te da imamo bar blagu prednost. U korist nam ide i to sto nema intervjua, a da Alen ne spomene Sejada, vec sad mu je jasno da je Sejad glavni "krivac" sto je on tu gdje jeste. Dovoljno je da mu Sejad i indirektno stavi do znanja da treba nastupati za BiH i ovaj mali je nas.
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Mozda zvuci oholo, ali skontali smo vec od davno da ce se momak odluciti za Zmajeve
Netreba valjda opet argumentirat kako doci do tog zakljucka
Bolje je vec novi sastav za EP 2014 pravit
Dzeko, Ibisevic (Djuric do tad ce momak jos narast i biti veci nego sto jest, u zamjeni Ibisevica)
Pjanic, Halilovic, Stevanovic ( Miske u rotaciji sa Pjanicom ali najprije Halilovicom)
Zahirovic (Medunjanin, Salihovic - zavisi sve kakva nam igra treba i od njihove forme do tad)
Lulic, Zukanovic, Spaha, Mujdza
Begovic
Netreba valjda opet argumentirat kako doci do tog zakljucka
Bolje je vec novi sastav za EP 2014 pravit

Dzeko, Ibisevic (Djuric do tad ce momak jos narast i biti veci nego sto jest, u zamjeni Ibisevica)
Pjanic, Halilovic, Stevanovic ( Miske u rotaciji sa Pjanicom ali najprije Halilovicom)
Zahirovic (Medunjanin, Salihovic - zavisi sve kakva nam igra treba i od njihove forme do tad)
Lulic, Zukanovic, Spaha, Mujdza
Begovic
Odbij njega, rekao je davno, da, ukoliko i kada se plasiramo na Svjetsko, oprostiti će se od repke.AlenHalilovic je napisao/la: Spaha
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Nije zasluzio temu koliko god bio nadaren kada bude nas zvanicno imace je!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.