Jeste se digli na ovoj temi, Bože dragi. Za ove koji navijaju za Sarajevo i shvatam, moraju baciti koji nervozni post jer nisu zadovoljni igrom svoje ekipe, prozboriti koju između sebe, al' kojeg kur*ca vi ostali solite pamet? Malo, malo, pa svratite na ovu temu da bi provocirali i glumili kakve siledžije, prozivali ovog ili onog momka jer, tobože, nije otišao u Travnik. Koji je vama više ku*r*c? Kako koji dan prolazi, sve više i više bolesnika ulazi na ovaj forum i svojim patetičnim, siledžijskim i nezrelim komentarima svaku temu useru. ''Ja znam ovo, ti nemaš pojma, nisi bio, ili šta mi ti imaš pričati.'' Nemojte se, molim vas, ovdje dokazivati i prezentirati u kakvim, kobajagi opasnim stavom, preko glave mi je takvih. Ima vas desetak, petnaest, koji jedva čekate neki kiks kako bi prosipali nebuloze. I iskreno, krivo mi je zbog vas što smo izgubili, jer valja sad čitati vaše prognoze za preostali dio sezone i provokacije koje smo dosad napamet naučili. Da smo pobijedili, onda bi bilo da smo kupili tekmu, kako su pojedinci i najavili prije početka iste. Čudo nemate kakvih kritika za navijanje? Ne pamtim kad je neko ovako odradio Travnik, što se tiče brojnosti, ali i samog kvaliteta navijanja. Strašno. Prošla proslava godišnjice nam nije uspjela, znamo zbog čega, ali zato ova jeste, hvala Bogu.
Da se malo osvrnem na samu utakmicu. Krenuli smo silovito na početku, Hadžić promašio nemoguće, i to nam se vratilo. Bez Sesara i Belog smo katastrofalni. Torlak danas odličan, kao i Dupovac, možda bih još izdvojio Bandovića jer je skinuo dobre lopte na kraju utakmice, iako je onaj primljeni pogodak išao njemu na dušu. Možda je odbrana to trebala očistiti, zato smo i primili gol. Baš bezveze. Mali Handžić me oduševio, svaka čast! Travnik uvijek bio šumarski tim, za svaku sitnicu su se valjali, baš svaku sitnicu. Pobijedio nas je klub sa smiješnim trenerom, onaj im šef struke isto Šako Polumenta obučen, i na kraju nas povale. Smiješno, Zeta broj dva. Mi se moramo trznuti, poraz iz Mostara i ovaj današnji u Travniku nam moraju biti opomena. Da smo danas bili pri sebi, dali bi bar jedan pogodak, ovako smo sami sebi krivi.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.