ABA Liga 2012/2013
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: ABA Liga 2012/2013
Nisam gledao tekmu Partizan Zadar, sada citam o kazni Vujosevicu, pogledao sam klip gdje nagurava suca ...malu je kaznu dobio, moze li mi neko reci sto su suci kaznjeni i opunomoćenik?
Za nauk ostalima sudijama koji ce suditi u Pioniru.Sudija je verovatno trebao suditi jos koju tehnicku,a Bubalo je trebao prekinuti utakmicu zbog semenki.Nisu ispunili ocekivano zadatke jbga.
Ja sam licno veliki fan Duleta Vujosevica, ali ono sto je radio u petak stvarno je bilo degutantno i skroz bezobrazno. U jednom trenutku sam pomislio da ce poceti da se tuce sa sudijama. Prva utakmica, mlad tim, povratak na klupu, nikada veci ulog, sve ok, ali ono nije smio da radi.sasagmp je napisao/la:Za nauk ostalima sudijama koji ce suditi u Pioniru.Sudija je verovatno trebao suditi jos koju tehnicku,a Bubalo je trebao prekinuti utakmicu zbog semenki.Nisu ispunili ocekivano zadatke jbga.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Pazi ni u jednom momentu ne opravdavam postupak,obe tehnicke zasluzio i kazna je zasluzena.Sudijama se nema sta zameriti u slucaju iskljucenja,ali da je sudjenje bilo tendenciozno u pojedinim momentima svakako da jeste.Preveliki je ulog ove godine i tek ce biti show programa na terenima ABA lige.2 mesta za EL,a 6 drzava u opticaju.
Gledao sam utakmicu i iskren da ti budem, nije tu bilo neke velike kradje. Dva faula u napadu koja su svirana Gagicu, drugi sigurno nije bio. To je kap koja je prelila casu. Dule je prvu dobio da izazove efekat kod igraca i da ih probudi. Nije uspio, a poslije je kulminacija bila druga tehnicka. Bojim se da Partizan sa ovim timom trenutno nece moci puno stvari da napravi. Suvise fizikalaca, a premalo talenta napadackog.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Upravo to,zna se gde je trenutna snaga Partizana i islo je da se eliminise to.Smesni faulovi su svirani Gagicu,sto je ovog iznerviralo,ali ponavljam opet je neopravdana reakcija i sasvim zasluzena kazna.
Sto se tice tvoje konstatacije o napadackom talentu ne bih se slozio,bice da ce pre uspeh izostati zbog iskustva kojeg nema.Mi u timu imamo Andjusica,Bogdanovica,Bertansa,Gagica,Vestermana koji su da kazemo bili nosioci u mladjim kategorijama i prva trojica su vrsni suteri/strelci.Pored njih imas Budalu,Lucica,Gordona,Tomasa,Muslija koji znaju itekako da iskoce u prvi plan.Zato ponavljam neiskustvo ce nam ove sezone biti glavni problem,ranije je to resavano Kecmanovim rolama,Perinim trojkama iz partera itd...videcemo na sta ce to izaci ove godine.Ubedjen sam da ovaj roster nece ostati ovakav do kraja same sezone,mi tek krpimo budzet i ne bi me cudilo neko novo pojacanje ili zamena postojecih pojacanja.
Inace imam info doduse neproveren da je Novica gotovo sigurno Partizanov igrac od Novembra kada se ocekuje njegov oporavak.
Sto se tice tvoje konstatacije o napadackom talentu ne bih se slozio,bice da ce pre uspeh izostati zbog iskustva kojeg nema.Mi u timu imamo Andjusica,Bogdanovica,Bertansa,Gagica,Vestermana koji su da kazemo bili nosioci u mladjim kategorijama i prva trojica su vrsni suteri/strelci.Pored njih imas Budalu,Lucica,Gordona,Tomasa,Muslija koji znaju itekako da iskoce u prvi plan.Zato ponavljam neiskustvo ce nam ove sezone biti glavni problem,ranije je to resavano Kecmanovim rolama,Perinim trojkama iz partera itd...videcemo na sta ce to izaci ove godine.Ubedjen sam da ovaj roster nece ostati ovakav do kraja same sezone,mi tek krpimo budzet i ne bi me cudilo neko novo pojacanje ili zamena postojecih pojacanja.
Inace imam info doduse neproveren da je Novica gotovo sigurno Partizanov igrac od Novembra kada se ocekuje njegov oporavak.
" - / " " у $,јануару " &,$ је & ? у ". " & ? " " " ? (" оне $ $,% је $ ' састава,$ " "),овај пут " % $ " ' са $ $,пуно $ " " у ?...
% се $ & " " - $ на " " $ за ? паре су $ ¥ &,&,& %...

-
- Kontakt:
Siguran sam da i na ovom forumu ima onih koji igraju fantasy igru za ABA ligu, ali na idiotluk koji GT spominje nadovezuje se katastrofalno vodjenje statistike, koje je sinoc isplivalo na utakmici Zadar - CZVBG. Fantazeri su ogorceni kolicinom gluposti i gresaka koje prave ljudi koji vode statistiku za ABA. I to gresaka i u osnovnim elementima igre, npr. Rakocevicu upisana tri poena vise (ukrali od Savovica) i jedna licna greska manje (pise 4, a covjek izasao zbog 5 licnih). Haos!GT1970 je napisao/la:" - / " " у $,јануару " &,$ је & ? у ". " & ? " " " ? (" оне $ $,% је $ ' састава,$ " "),овај пут " % $ " ' са $ $,пуно $ " " у ?...
Zadar u prva 3 napada imao dvije asistencije a oni im upisali dvije za cijelu utakmicu.vladedivac je napisao/la:
Siguran sam da i na ovom forumu ima onih koji igraju fantasy igru za ABA ligu, ali na idiotluk koji GT spominje nadovezuje se katastrofalno vodjenje statistike, koje je sinoc isplivalo na utakmici Zadar - CZVBG. Fantazeri su ogorceni kolicinom gluposti i gresaka koje prave ljudi koji vode statistiku za ABA. I to gresaka i u osnovnim elementima igre, npr. Rakocevicu upisana tri poena vise (ukrali od Savovica) i jedna licna greska manje (pise 4, a covjek izasao zbog 5 licnih). Haos!

Još jedan debakl Cibone. Poraz od Szolnokija 75:71
Pobijedio ih je bivši igrač, i meni osobno, jedan od najgorih centara koji je igrao u klubu, Marton Bader. Ubacio 18 koševa + što su Mađari još utrpali 8 trica naspram Ciboninih 4.
Što je još gora stvar, Mađari su imali 30, a Cibona 42 skoka (i to 15 ofenzivnih naspram mađarskih 6). Šut ponovno katastrofalan, 36% za dvicu..nemam pojma što se radi na treninzima, a ne znam da li i oni znaju.
Najraspoloženiji su bili Strawberry i marčinković sa 15 odnosno 14 poena. Al s obzirom da je Amerikanac proveo 35 minuta na terenu i nije neki učinak.
A u subotu dolazi Partizan.
Pobijedio ih je bivši igrač, i meni osobno, jedan od najgorih centara koji je igrao u klubu, Marton Bader. Ubacio 18 koševa + što su Mađari još utrpali 8 trica naspram Ciboninih 4.
Što je još gora stvar, Mađari su imali 30, a Cibona 42 skoka (i to 15 ofenzivnih naspram mađarskih 6). Šut ponovno katastrofalan, 36% za dvicu..nemam pojma što se radi na treninzima, a ne znam da li i oni znaju.
Najraspoloženiji su bili Strawberry i marčinković sa 15 odnosno 14 poena. Al s obzirom da je Amerikanac proveo 35 minuta na terenu i nije neki učinak.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- djoleprijedor
- Kontakt:
Pa nisu ti Mađari toliko ni naivna ekipa...Ipak su oni nepoznanica za ove naše ekipa,i svakako da će u ovim uvodnim kolima biti ovakvih rezultata.,mada ih do kraja vidin od 12 do 14.mjesta,to jest na dnu...a ruku na srce Cibonu vidim u borbi za Evropska takmičenja,mada nešto sumnjam da mogu do EL...ali ne treba raniti sa prognozama,još 22 kola ima do kraja regularnog djela......Dosad su na mene najbolji utisak ostavili(sem mog Partizanadubrava je napisao/la:Još jedan debakl Cibone. Poraz od Szolnokija 75:71

Mens sana in corpore sano.
- djoleprijedor
- Kontakt:
Evo s obzirom da je 2.kolo kompletirano,a 3. je već prekosutra,mogli bi uvesti malo kladionicu/predviđanje mečeva,pa da vidimo ko je najbolji prognozer
....Pa ovako...
3 kolo:
Cibona-Partizan 49-51% Teško gostovanje mladoj ekipi Partizana,Cibona je izgubila 2 utakmice od uslovno rečeno slabijih ekipa,i novi poraz kod kuće bi bio ravan katastrofi uzimajući u obzir Evropske ambicije kluba...To stavlja dodatni pritisak na Cibonaše,ali ipak su oni iskusniji tim od mladog partizana,koji je svakako u velikom hendikepu zbog kazne Vujoševiću kao i zbog povreda Gagića i Lučića..Sa navijačke strane bih volio pobjedu u Draženovom domu,ali biće teško..ipak Partizanu dajem malu prednost zbog ovih uvodnih pobjeda i većeg samopuzdanja..Ukoliko zaustave šut Cibone na neki podnošljiv procenat,i ukoliko se Cibona ne odlijepi u ranoj fazi utakmice,vjerujem u 3.trijumf crno-bijelih.
Split-Cedevita 30%-70% Gostovanje na Gripama nije lako ni za koga,ali ipak jaka Cedevita je jednostavno prekvalitetna ove sezone,i apsolutni favorit ovdje..Imaju i sjajnog trenera na klupi,fantastičan izbor igrača,i mislim da Split ne može doći do druge ne(očekivane) pobjede kod kuće...Ipak dajem im 30% šasne zbog Vujčića
Rutinska pobjeda Cedevite,12-18 razlike.
Široki-Szolnoki 75%-25%Široki veliki favorit,i imaju imperativ pobjede ovde...Mađari jesu neugodni ali Široki ovo može i mora pobjediti,nema im druge..Pa ko god prati ovu ligu zna da je Pevara jedan od najjačih domaćih terena i da su nerjetko i mnogo veće ekipe od Mađare napuštale teren pognute glave,često i poniženi...Široki veliki favorit u ovoj utakmici.
Crvena Zvezda-Olimpija 55%-45%Po rosteru možda uz Cedevitu ,Zvezda ima najjaču ekipu na Jadranu,ali su razočarali u prve dve utakmice,ali bukvalno razočarali.tako da se moraju vaditi protiv jake i neugodne Olimpije..ne sumnjam da bi poraz ovde značio automatski otkaz Laziću,a možda i raskid ugovora sa nekim od igrača,jer previše je uloženo,da bi se ekipa na kraju borila za sredinu tabele..Očekujem pobjedu Zvezde,ali na "guzove",što bi rekli,jer Olimpija je sve,samo ne lak protivnik..još ako ih krene šut za 3...
Budućnost-MZT 59%-41%Budućnost nije jaka kao prošle sezone,i mislim da ove godine mogu samo da sanjaju Fajnal For,ali svakako nisu za potcjenjivanje,naročito u Morači,gdje su i sa slabijim rosterom,neg što je sadašnji znali tići partizan,Cibonu,Zvezdu,olimpiju,i ostale..Sa Dubljevićem bi bili 30% jači...Ipak protiv Makedonaca su favoriti i mislim da će ih pobjediti,poprilično lakše neg što se očekuje...MZT dobro krenuo,imao malo i sreće,ali utakmica sa Širokim kod kuće je dokazala da su još neuigrani i da još tu treba rada..iscrpljeni su,nemaju neki pretjeran imperativ dobrog rezulatta u Podgorici,tako da očekujem 1.
Krka-Zadar 45%-55%Krka jeste dobra ekipa,ali daleko od toga da je vrhunska..Sa njima se uvjek može igrati,a naročito na njihovom terenu,timovi se uglavnom nadigrajau,to jest nemaju neki "vruć domaći teren"..Roster im je solidan..Zadar me poprilično oduševio i sada kad su kompletni predviđam da će biti veoma nezgodan protivnik i dobar tim..jedno id iznenađenja lige...Mislim da ako Trevis bude imao dobro veče,uz nešto bolju odbranu,mogu do gostujuće pobjede u N.M.Igraću 2 na kladionici,a i kvota će biti oko 3.00
Radnički-Igokea 65%-35%Radnički je nešto kavlitetniji od Igokee i mislim da će ovo dobiti u jezeru...Igokea je ispunila cilj domaćom pobjedom na Đetićima i time ovjerila "brejk" u Širokom,tako bi se ovde mogli "čuvati" za Split koji gostuje u Laktašima naredno kolo i koji moraju tući kući....Radnički ima imperativ pobjede kao i Zvezda,ima jak tim,dobrog trenera i uvjek sjajnu podršku navijača i očekujem prvu pobjedu Kragujevčana ove sezone...8-14 razlike....

3 kolo:
Cibona-Partizan 49-51% Teško gostovanje mladoj ekipi Partizana,Cibona je izgubila 2 utakmice od uslovno rečeno slabijih ekipa,i novi poraz kod kuće bi bio ravan katastrofi uzimajući u obzir Evropske ambicije kluba...To stavlja dodatni pritisak na Cibonaše,ali ipak su oni iskusniji tim od mladog partizana,koji je svakako u velikom hendikepu zbog kazne Vujoševiću kao i zbog povreda Gagića i Lučića..Sa navijačke strane bih volio pobjedu u Draženovom domu,ali biće teško..ipak Partizanu dajem malu prednost zbog ovih uvodnih pobjeda i većeg samopuzdanja..Ukoliko zaustave šut Cibone na neki podnošljiv procenat,i ukoliko se Cibona ne odlijepi u ranoj fazi utakmice,vjerujem u 3.trijumf crno-bijelih.
Split-Cedevita 30%-70% Gostovanje na Gripama nije lako ni za koga,ali ipak jaka Cedevita je jednostavno prekvalitetna ove sezone,i apsolutni favorit ovdje..Imaju i sjajnog trenera na klupi,fantastičan izbor igrača,i mislim da Split ne može doći do druge ne(očekivane) pobjede kod kuće...Ipak dajem im 30% šasne zbog Vujčića

Široki-Szolnoki 75%-25%Široki veliki favorit,i imaju imperativ pobjede ovde...Mađari jesu neugodni ali Široki ovo može i mora pobjediti,nema im druge..Pa ko god prati ovu ligu zna da je Pevara jedan od najjačih domaćih terena i da su nerjetko i mnogo veće ekipe od Mađare napuštale teren pognute glave,često i poniženi...Široki veliki favorit u ovoj utakmici.
Crvena Zvezda-Olimpija 55%-45%Po rosteru možda uz Cedevitu ,Zvezda ima najjaču ekipu na Jadranu,ali su razočarali u prve dve utakmice,ali bukvalno razočarali.tako da se moraju vaditi protiv jake i neugodne Olimpije..ne sumnjam da bi poraz ovde značio automatski otkaz Laziću,a možda i raskid ugovora sa nekim od igrača,jer previše je uloženo,da bi se ekipa na kraju borila za sredinu tabele..Očekujem pobjedu Zvezde,ali na "guzove",što bi rekli,jer Olimpija je sve,samo ne lak protivnik..još ako ih krene šut za 3...
Budućnost-MZT 59%-41%Budućnost nije jaka kao prošle sezone,i mislim da ove godine mogu samo da sanjaju Fajnal For,ali svakako nisu za potcjenjivanje,naročito u Morači,gdje su i sa slabijim rosterom,neg što je sadašnji znali tići partizan,Cibonu,Zvezdu,olimpiju,i ostale..Sa Dubljevićem bi bili 30% jači...Ipak protiv Makedonaca su favoriti i mislim da će ih pobjediti,poprilično lakše neg što se očekuje...MZT dobro krenuo,imao malo i sreće,ali utakmica sa Širokim kod kuće je dokazala da su još neuigrani i da još tu treba rada..iscrpljeni su,nemaju neki pretjeran imperativ dobrog rezulatta u Podgorici,tako da očekujem 1.
Krka-Zadar 45%-55%Krka jeste dobra ekipa,ali daleko od toga da je vrhunska..Sa njima se uvjek može igrati,a naročito na njihovom terenu,timovi se uglavnom nadigrajau,to jest nemaju neki "vruć domaći teren"..Roster im je solidan..Zadar me poprilično oduševio i sada kad su kompletni predviđam da će biti veoma nezgodan protivnik i dobar tim..jedno id iznenađenja lige...Mislim da ako Trevis bude imao dobro veče,uz nešto bolju odbranu,mogu do gostujuće pobjede u N.M.Igraću 2 na kladionici,a i kvota će biti oko 3.00

Radnički-Igokea 65%-35%Radnički je nešto kavlitetniji od Igokee i mislim da će ovo dobiti u jezeru...Igokea je ispunila cilj domaćom pobjedom na Đetićima i time ovjerila "brejk" u Širokom,tako bi se ovde mogli "čuvati" za Split koji gostuje u Laktašima naredno kolo i koji moraju tući kući....Radnički ima imperativ pobjede kao i Zvezda,ima jak tim,dobrog trenera i uvjek sjajnu podršku navijača i očekujem prvu pobjedu Kragujevčana ove sezone...8-14 razlike....
Mens sana in corpore sano.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Cedevita je sjajno ušla u sezonu, zaista sjajno. Očekujem još bolje i uvjerljivije igre u nastavku, jer se ova momčad još ima uigrati, puno je mjesta za napredak. Gelabale je sjajno pojačanje, i Andrić, a Wright je strašan. Jedva ih čekam vidjeti u EL i u debiju u Litvi.
CZV je razočaranje, katastrofalna igra u Split... a Cibona je, po meni, očekivano na 0-2. Užasan roster i još gori trener, ekipa zbrda-tdola, ništa, nula, nada, a to su dva debitanta iskoristila i uzeli su veliki skalp protiv Vukova. Igranje dvice na Partizan u 3. kolu ima ogroman value.
CZV je razočaranje, katastrofalna igra u Split... a Cibona je, po meni, očekivano na 0-2. Užasan roster i još gori trener, ekipa zbrda-tdola, ništa, nula, nada, a to su dva debitanta iskoristila i uzeli su veliki skalp protiv Vukova. Igranje dvice na Partizan u 3. kolu ima ogroman value.
Hayley <3
Neka vama Ante Masica na klupi, dok je on god na klupi vi cete gubiti, pa taj covjek je bio nosioc igre BiH u kvalifikacijama, covjek koji je imao prosjek za 3 poena preko 60%, poserem se na ovu cibonu 2 puta igram na njih i 2 puta padam, cigani odvratni !!!dubrava je napisao/la:Još jedan debakl Cibone. Poraz od Szolnokija 75:71
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nije Cibona kriva što se netko kladi na njih.
Idući put, ako se kladiš na basket, upitaj nekoga tko poznaje malo stvari - pogledaj koji list prije, prognozirao sam choke Cibone protiv Makedonaca. A ostatak ekipe koja ovdje prati lokalnu košarku je strašan, možeš dobiti kvalitetan uvid u stvari.

Idući put, ako se kladiš na basket, upitaj nekoga tko poznaje malo stvari - pogledaj koji list prije, prognozirao sam choke Cibone protiv Makedonaca. A ostatak ekipe koja ovdje prati lokalnu košarku je strašan, možeš dobiti kvalitetan uvid u stvari.
Hayley <3
Cibosi danas odlicni
Kako su izgubili prve 2,nije mi jasno,ali boriti ce se za 3,4 mjesto!!

Prof. dr. Nikola Vujčić daje besplatne časove košarke onim plaćenicima u prvom poluvremenu.
Volim sto ova Cedevita gubi,mamu im je*em vjestacku.Sto se mene tice da bog da u Euroligi imali 0-10.The Game je napisao/la:Prof. dr. Nikola Vujčić daje besplatne časove košarke onim plaćenicima u prvom poluvremenu.
A nisam daleko od toga,ku*ac im je ekipa.
sto su vjestacki, pa isli su korak po korak, igrali prvo A1 hrvatsku ligu, pa poslje dosta godina zaigrali u aba ligi izborili uleb kup, tu jednu sezonu odigrali izvrsno a u aba solidno, a sljedecu obrnuto ali izborili ELFKKrajina je napisao/la:Volim sto ova Cedevita gubi,mamu im je*em vjestacku.Sto se mene tice da bog da u Euroligi imali 0-10.The Game je napisao/la:Prof. dr. Nikola Vujčić daje besplatne časove košarke onim plaćenicima u prvom poluvremenu.
A nisam daleko od toga,ku*ac im je ekipa.
znaci odradili su sve kako su trebali ili je problem sto imaju lovu, mada je i to OK jer je to njihova lova, a ne lova gradova i drzavnih sponzora tako da trose svoju lovu
ili hoces da kazes da kosarku smiju igrati samo afirmisani klubovi, da je tako onda nikada nebi bilo i KK Bosne koja je sljedeci iste korake dosla do titule EP
a najsmjesnije je da su vecina odobravali hemofarm i/ili reflex/FMP a koji su nastali na slican nacin
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Molim da se Split uvrsti u anketu
nije u šoldima sve ...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.