FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bilall
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bilall » 05 okt 2012, 13:45

secer je napisao/la:za dobrobit najboljeg pdf-a, kao i zbog medjuforumaskih odnosa, odlucih stati na loptu jer je prijetila realna opasnost da se i na ovom dijelu foruma napravi kaos kakav vlada na ostalim pdf-ovima.
Bravo amidza skroz te podrzavam Bgm.
secer je napisao/la:nego, jeste li vi za novu anketicu u kojoj bi se forumasi izjasnili jesu li za jupov odlazak ili ne, kao i o mogucim nasljednicima?
Eh sada ne znam koliko je dobro to staviti :? Iskreno ne znam, jer rumenko jeste izasao naivan u mnogim slucajevima (pr. Bate Borisov) i ima neke pomalo zastarjele metode, ali je isti imao i nekih sjajnih rezultata (pr. unistio jednog Mourinha u polufinalu LP)
Klare je napisao/la: Ono gdje znam da će opet zablistati jesu utakmice kontra Barce, Reala i još tih jačih koji su navikli držati inicijativu, crne rupe u Bundeski su nedopustive, svaka utakmica se mora igrati kao da je finalna, inače treću godinu zaredom da bitku gubimo bi bilo puno previše.
Beyern jednostavno mora sada zadrzati ovaj kontinuitet u BuLi, jer bojim se da bi malo opustanje dalo krila protivnickom taboru, a vidjeli smo za sta su sposobni. Medjusobnog ogleda sa njima se ne bojim, iskreno, jer mislim da su i Heynckes a i nas cijelokupan tim naucili kako treba sa njima.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 okt 2012, 18:23

Klare je napisao/la:
Eh jedino gdje me Hejko brine jesu utakmice kontra Dortmunda. :?

Na otvaranju sezone neuigrani Dortmund pobjedišmo na jedvite, jedvite jade, e zamislite sada on istom taktikom krene na ovaj kompakti, uigrani, ma poraz je zagarantovan, svejedno u kakvoj formi igrali.
Ona igra protiv Dortmunda u super kupu je bila odlična i ono mi se sviđa, posebno prvo poluvrijeme, pritisak, presing, ubojite lopte prema naprijed, agresivnost. Samo sad je pitanje dal onakvo nešto ćemo ponovit u narednom dvoboju protiv njih, jer naše zvijezdice se uljuljkaju i onda i Bate bude veliki zalogaj, a tek o Dortmundu da ne pričamo. Ova ekipa kad igra i razvaljuje, onda je super jaka, ali tako nekad ima čudne dane, večeri. Jednostavno kada ne krene najbolje i kada se gubi, a oni očekivali da će lako ići onda nastaju najveći problemi. Npr protiv Batea svi tu pomalo razmišljaju, ma lako ćemo mi i što bi ja derao kožu svoju, umarao se protiv ovakvi ekipica. Oni sebi umisle da su nedodirljivi i izgube volju da igraju protiv takvih ekipa. A to se ne bi smjelo dešavat. Više mi je i mrsko se vraćat na neke stare generacije, koje su sve to drugačije shvatale.

Najbolji za sve je primjer protiv Reala u revanšu prošle sezone, zašto tad onoliko ginuše i kad su 2:0 gubili, dobro bilo je jasno da je jedan gol dovoljan da se vratiš u egal nakon prednosti iz prvog susreta, ali ipak je ono totalno drugačija slika, totalno drugačiji pristup.

I onda ti ispadne tako da očekuješ da možeš sjest mirno gledat utakmicu protiv Batea i uživat u kantanju, ali ne, sjedneš i nerviraš se. Pošto je ona utakmica bila s puno nelogičnosti, kod mene jest neposredno poslije bilo razočarenja, ali ne neke brige. Nekako mi je sve brzo postalo smiješno. Znamo npr. da smo nakon poraza od Basela u prvoj utakmici, u revanšu u Munchenu brilijantno odigrali. Nadat se da će tako i sad zapet u ovoj grupi LP. a naravno nadam se sad nastavku niza i u BuLi, što duže potraje, tim bolje. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 05 okt 2012, 23:44

Opet se doticemo Gomeza,prezvakana tema vise puta do sad.Za neke jeste,za neke nije dobar napadac,ali njegova statistika govori da je i vise nego dobar napadac.Ljudi koji ne prate utakmice Bayerna,koji pogledaju samo rezultat i ko je dao gol,ko je napravio asistenciju,njima Gomez sigurno izgleda kao WC napadac.Nama,navijacima Bayerna,bode oci ta njegova igra,cesto bi se reklo i nezainteresovanost za neki presing,za vracanje nazad,nekad i to radi,ali rijetko skroz.
51 gol u 61oj utakmici prosle sezone (racunajuci i reprezentaciju) to je odlican ucinak,on nikako ne moze biti toliko "nafakali" da zabije toliko puta u jednoj sezoni.Ima taj neki osjecaj za gol,zna gdje treba da bude u kojem trenutku.Iz onih pozicija odakle on daje golove svi mislimo da bismo ih i mi davali,ali treba se naci na tom mjestu u tom trenutku,treba biti strpljiv i cekati da prodje jedna lopta i onda biti dovoljno hladne glave i iskoristiti tu sansu na najbolji moguci nacin.
Onaj gol protiv Portugala na Euru dovoljno govori za ovo sve sto sam napisao ranije.
Ja licno ne simpatisem Gomeza toliko i mislim da ima dosta napadaca njegovog tipa koji imaju bolju tehniku,vecu brzinu ili sta vec,ali kad napadac toliko zabija i srcem igra za klub i ne interesuje ga ni jedna ponuda sa strane,a jos je i Nijemac,zasto bi ga uprava pustila?
Toliko fudbalskih velikana govori o Gomezu samo u superlativu,to mora nesto znaciti,ipak bolje znaju od nas :)

Utakmica protiv Batea je jedna od onih koje se moraju izgubiti.Cijeli pristup utakmici je bio pogresan,ali opet imamo toliko dobrih igraca koji moraju i u takvim utakmicama bljesnuti,pokazati klasu i povuci tim naprijed,ali nije nas islo.Imali smo svoje prilike,nismo ih iskoristili.Mozemo zaliti za njima,ali mozda je ovo bas bilo ono sto je potrebno Bayernu u ovom trenutku,da se malo ohlade.Naravno,ne treba smirivati prijasnju euforiju do nekih krajnjih granica zbog poraza od jednog Bate Borisova,ali ni jedna ekipa protiv koje igramo nije dosla bezveze da igra protiv nas,svi imaju motiv vise kad igraju protiv Bayerna.
Prosle sezone smo imali bolji pocetak uz bolju gol razliku,nismo primili gol oko 10-11 utakmica (ne sjecam se tacno koliko),igraci su bili puni sebe i onda se desi poraz protiv Mainza (ako se dobro sjecam).
Ako mene pitate,ovo sto se desilo,dobro je da se desilo protiv ovako slabog protivnika i sto je najvaznije u grupnoj fazi Lige Prvaka,cisto da se igraci malo spuste na zemlju i ozbiljnije pristupe i ovim "laganim" utakmicama na kojima se i najcesce gube bodovi.

Zeljno iscekujem povratak Alabe na poziciju lijevog beka.Badstuberu svaka cast na prikazanom u prethodnim utakmicama,koliko god ga neki grdili,njegova prirodna pozicija je na mjestu stopera i momak je jednostavno morao popuniti tu prazninu na lijevoj strani.Da ne pricam koliko cemo dobiti svjezine na stoperskim pozicijama kad se Alaba vrati,jer i Badstuber zeli da ostane u prvih 11.

Protiv Hoffenheima se necu usuditi da prognoziram neku golijadu,ali se ono,navijacki,nadam da cemo ih nakantati.
#miasanmia

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 okt 2012, 12:00

Danas opet bez Robbena protiv Hoffenheima.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 okt 2012, 12:06

Imam osjećaj da opet počinje ona naša igra na guzove , ali nadam se da će me taj osjećaj zajebati kao i više puta do sada :lol:

Znači danas opet bez Robbena , znači sa Mullerom na desnom krilu , vidjećemo , ako Tomica odigra kako zna i umije , neće se osjećati nedostatak Robbena ali ako se opet utopi u sivilo k'o u Borisovu ...

Uglavnom , MIA SAN MIA , idemo do pobjede !

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 okt 2012, 12:23

Jel prenose Bayern na ojrosportu :?:
Thomas Müller - Fußballgott

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 okt 2012, 12:28

Eurosport2 Bayo-Hoffenheim 15:30.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 okt 2012, 13:54

Odkud to sad da Robben ne igra??? Po mom nekom sastavu za danasnju utakmicu Robben je medju prvih 11!!!
No i bez njega trebali bi i morali bi i na kraju i POBIJEDIT cemo!!!

Zelio bih se samo osvrnuti malo na pricu o Gomezu. Ja licno ga ne gotivim, samo iz razloga sto mi ne djeluje toliko borbeno na terenu i sto zna malo zakomplikovati stvari i "usrati" situaciju, sjetite se samo utakmice protiv Real-a pa taj lik je mene izludjivao!!!
Spomenuo se podatak od 61 utakmice i 50 i nest golova, naravno da ne moze svaki put biti sreca ili ciganluk,samo volio bih ovu sezonu vidjet Mandzukica da odradi kompletnu,ubijte me ako se taj rekord ne bi uzdrmao...
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 okt 2012, 13:57

Hoffenheim ce se danas naci u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu. Ocekujem laganu pobjedu Bayerna, kako bi prizemljili pojedine kriticare nakon utakmice protiv BATE-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 okt 2012, 14:12

Ma ne igra Robben sigurno,juce nije izdrzao ni 45.min na treningu problem je misic.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 okt 2012, 14:18

anelbavarac je napisao/la:Eurosport2 Bayo-Hoffenheim 15:30.
Ispravka;prenose Bayern MinČen - Hoffenheim,ne znam koji debil pravi raspored na onom epg-u za mojatv :lol:
#miasanmia

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 06 okt 2012, 14:36

Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Badstuber - Martinez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery - Mandzukic
Thomas Müller - Fußballgott

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 06 okt 2012, 15:00

majku mu, kad vec toliko rotira, da mi je da barem jednom vidim ovu formaciju:

-----------------mandzukic-----------------
riberi-------------sakiri--------------muler
----------kroos----------martinez----------
badstuber----dante----boateng------lam
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 06 okt 2012, 15:07

secer je napisao/la:majku mu, kad vec toliko rotira, da mi je da barem jednom vidim ovu formaciju:

-----------------mandzukic-----------------
riberi-------------sakiri--------------muler
----------kroos----------martinez----------
badstuber----dante----boateng------lam
BIlo bi to fino, samo bi ja Kroosa izmedju sakiria i martineza, no jupi voli da igra sa 2 defanzivna, pa je vjerovatnija tvoja formacija.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 06 okt 2012, 15:17

slika
#miasanmia

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 06 okt 2012, 15:49

Riberyyyyyyyyyyyyy :D :D
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 06 okt 2012, 15:52

Masallah! Jusuf-Billal-Muhammed Ribery.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 06 okt 2012, 15:53

Makaveli je napisao/la:ja nikada nisam vidio od riberya ono za sta ga se proglasavalo na ovoj temi...

i sumnjam da cu vidjeti...
.... jbg druze ne gledas.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 06 okt 2012, 16:21

To je neki drugi Makaveli ..
Samo da se zna :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 06 okt 2012, 16:28

Ugasih. Ne mogu vise ovu dosadu da gledam.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.