Opet se doticemo Gomeza,prezvakana tema vise puta do sad.Za neke jeste,za neke nije dobar napadac,ali njegova statistika govori da je i vise nego dobar napadac.Ljudi koji ne prate utakmice Bayerna,koji pogledaju samo rezultat i ko je dao gol,ko je napravio asistenciju,njima Gomez sigurno izgleda kao WC napadac.Nama,navijacima Bayerna,bode oci ta njegova igra,cesto bi se reklo i nezainteresovanost za neki presing,za vracanje nazad,nekad i to radi,ali rijetko skroz.
51 gol u 61oj utakmici prosle sezone (racunajuci i reprezentaciju) to je odlican ucinak,on nikako ne moze biti toliko "nafakali" da zabije toliko puta u jednoj sezoni.Ima taj neki osjecaj za gol,zna gdje treba da bude u kojem trenutku.Iz onih pozicija odakle on daje golove svi mislimo da bismo ih i mi davali,ali treba se naci na tom mjestu u tom trenutku,treba biti strpljiv i cekati da prodje jedna lopta i onda biti dovoljno hladne glave i iskoristiti tu sansu na najbolji moguci nacin.
Onaj gol protiv Portugala na Euru dovoljno govori za ovo sve sto sam napisao ranije.
Ja licno ne simpatisem Gomeza toliko i mislim da ima dosta napadaca njegovog tipa koji imaju bolju tehniku,vecu brzinu ili sta vec,ali kad napadac toliko zabija i srcem igra za klub i ne interesuje ga ni jedna ponuda sa strane,a jos je i Nijemac,zasto bi ga uprava pustila?
Toliko fudbalskih velikana govori o Gomezu samo u superlativu,to mora nesto znaciti,ipak bolje znaju od nas
Utakmica protiv Batea je jedna od onih koje se moraju izgubiti.Cijeli pristup utakmici je bio pogresan,ali opet imamo toliko dobrih igraca koji moraju i u takvim utakmicama bljesnuti,pokazati klasu i povuci tim naprijed,ali nije nas islo.Imali smo svoje prilike,nismo ih iskoristili.Mozemo zaliti za njima,ali mozda je ovo bas bilo ono sto je potrebno Bayernu u ovom trenutku,da se malo ohlade.Naravno,ne treba smirivati prijasnju euforiju do nekih krajnjih granica zbog poraza od jednog Bate Borisova,ali ni jedna ekipa protiv koje igramo nije dosla bezveze da igra protiv nas,svi imaju motiv vise kad igraju protiv Bayerna.
Prosle sezone smo imali bolji pocetak uz bolju gol razliku,nismo primili gol oko 10-11 utakmica (ne sjecam se tacno koliko),igraci su bili puni sebe i onda se desi poraz protiv Mainza (ako se dobro sjecam).
Ako mene pitate,ovo sto se desilo,dobro je da se desilo protiv ovako slabog protivnika i sto je najvaznije u grupnoj fazi Lige Prvaka,cisto da se igraci malo spuste na zemlju i ozbiljnije pristupe i ovim "laganim" utakmicama na kojima se i najcesce gube bodovi.
Zeljno iscekujem povratak Alabe na poziciju lijevog beka.Badstuberu svaka cast na prikazanom u prethodnim utakmicama,koliko god ga neki grdili,njegova prirodna pozicija je na mjestu stopera i momak je jednostavno morao popuniti tu prazninu na lijevoj strani.Da ne pricam koliko cemo dobiti svjezine na stoperskim pozicijama kad se Alaba vrati,jer i Badstuber zeli da ostane u prvih 11.
Protiv Hoffenheima se necu usuditi da prognoziram neku golijadu,ali se ono,navijacki,nadam da cemo ih nakantati.