NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 04 okt 2012, 19:32

nino hrastek je napisao/la:Ljudi koja ekipa ce igrati u subotu vidim fali timkov i pantic,kadica i ne racunam jer ne igra od 3 ili 4 kola ako se ne varam,to znaci samo je Šuša osto jedini stoper hajdi u sredi se mozemo nekako zakrpit i u spicu takodjer a ovo ce u odbrani biti veliki problema jer kad jedan fali u uigranoj odbrani to je veliki problem,ko bi mogo zaigrati sa Šušom u paru veliko je pitanje i imal se u ovom trenutku igrac koji bi mogo odigrat to mjesto,cisto sumnjam!!!!!!!!!

Biti ce veoma teska utakmica kako god sagledam,sve u svemu sretno momcima i do sad su odradili odlicno kud bas sad ove suspenzije u pm!!
Sa Šušom bi mogao zaigrati Efendić ili mladi Zahirović. Ako zaigra Zahirović, onda su bekovi Efendić i Rizvanović, kao i dosad. Ako prebaci Efendića na stopera, onda bi na beku mogao zaigrati Muslimović ili neko drugi. Mislim da je to jedina dilema. Također, nema ni Diabanga, koji je otiš'o malo do Senegala, nakon dugo vremena. ;)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

esprit
Kontakt:

Post Postao/la esprit » 05 okt 2012, 08:36

Ofsajd kod drugog gola Jedinstva prilikom centarsuta (igrac koji izvodi korner )

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 05 okt 2012, 08:58

esprit je napisao/la:Ofsajd kod drugog gola Jedinstva prilikom centarsuta (igrac koji izvodi korner )
Pa i da je ofsajd ono nije ni bio gol.. :evil:

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 05 okt 2012, 13:03

Gračanica; 5. oktobar; 2012.g.

Nogomet, Prva liga FBiH - 9. kolo, subota-stadion "Luke" - Gračanica

Bratstvo - Bosna Visoko

Prvi će se na terenu u subotu naći nogometaši Bratstva. U utakmici 9. kola Prve lige FBiH gračanlije će na domaćem terenu dočekati ekipu Bosne iz Visokog. Ekipa Bratstva u ovaj susret ulazi sa porazom iz prošlog kola sa gostovanja iz Bihaća. Manje boli poraz od načina na koji je stigao, uz 8 žutih kartona, jedan poništen gol Bratstvu i sumnjivo priznat domaćinima. Bilo kako bilo, ovaj susret je iza gračanlija a novi težak ispit očekuje ih protiv Bosne.

Bratstvo u ovu utakmicu ulazi sa 4. mjesta sa samo 2 boda manje od vodećeg Viteza, dok je Bosna sedma sa dva boda manje od Bratstva. Bosna kao povratnik u Prvu ligu igra dosta dobru polusezonu i sigurno neće u Gračanicu doći sa bijelom zastavom. Sa druge strane Bratstvo će i u ovoj utakmici biti oslabljeno prije svega neigranjem Timkova, Pantića, Diabanga i Murselovića a pod upitnikom je i nastup povrijeđenog Kadića. Jasno je da će šef struke domaće ekipe Nusret Muslimović imati dosta problema sa sastavljanjem odbrane koja će biti desetkovana. Situacija je dosta bolja u veznom redu i napadu koji će predvoditi povratnik Mujkić koji je bio strijelac u Bihaću.

Ukoliko Bratstvo odigra borbeno i angažovano kao protiv Slobode ili Budućnosti, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ukoliko pak pristup bude sličan kao protiv Krajine, do pobjede će dosta teže. U svakom slučaju treba očekivati jednu dobru nogometnu predstavu i naravno navijački, pobjedu Bratstva, nova 3 boda i povratak na sami vrh tabele.

Susret se igra na stadionu Luke od 15:30. Sudit će Oliver Kožul iz Širokog Brijega.

Evo ostalih parova 9. kola:

Radnički - Jedinstvo

Sloboda - Vitez

Iskra - Rudar

Krajina - Branitelj

Krajišnik - Troglav

Budućnost - Čapljina

Goražde - Podgrmeč

Bratstvo - Bosna

Sve utakmice igraju se u subotu od 15:30. Razlog su nedjeljni izbori kada nije dozvoljeno održavanje sportskih događaja.

P.S. E sada će zaista biti teško igrati protiv ekipe Bosne u subotu.Najvjerovatnije će morati zaigrati jedan od dvojice juniora, ako ne i obadva i ono čega me je najviše strah jeste da će zaigrati Slaviša Đukanović.
Sretno momcima u subotu :)

BKC Gračanica

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 05 okt 2012, 13:08

Šta mislite kakav bi sastav mogao da izvede Muslimović sutra...Sada se vidi koliko nam fali Terzić, on je mogao zakrpiti bilo koju poziciju na terenu...
Bratstvo do groba....

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 05 okt 2012, 13:15

ElWeddo23 je napisao/la:Šta mislite kakav bi sastav mogao da izvede Muslimović sutra...Sada se vidi koliko nam fali Terzić, on je mogao zakrpiti bilo koju poziciju na terenu...
Šabić-golman
Šuša,Rizvanović,Efendić,(Zahirović ? )- odbrana
Kadrić,Mevkić,Mustafić,(Đukanović ? )- sredina
Mahović,Mujkić - napad

Tačno šteta za Terzića, perspektivan igrač, šteta što nije dobio pravu priliku u ekipi Bratstva, + domaći igrač .

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 05 okt 2012, 13:39

Šabić - Šuša, Zahirović (Mustafić), Efendić, Rizvanović - Kadrić, Mevkić, Mahović, Muslimović (Omerović) - Mujkić, Šako

Nešto ovako, možda. ;)

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 05 okt 2012, 13:48

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Šabić - Šuša, Zahirović (Mustafić), Efendić, Rizvanović - Kadrić, Mevkić, Mahović, Muslimović (Omerović) - Mujkić, Šako

Nešto ovako, možda. ;)
A da, zaboravio sam Muslimovića.Samo se nadam da u domaćim prvenstvenim utakmicama neću morati gledati Đukanovića :mrgreen:

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 05 okt 2012, 14:19

Tačno je Đukanović razočarao, veliki minus, eto umjesto da smo ostavili Terzića mi sebi doveli igrača koje se s loptom sastavit ne može...
Bratstvo do groba....

eminem22
Kontakt:

Post Postao/la eminem22 » 05 okt 2012, 21:01

Slobodanpad1945 je napisao/la:
ElWeddo23 je napisao/la:Šta mislite kakav bi sastav mogao da izvede Muslimović sutra...Sada se vidi koliko nam fali Terzić, on je mogao zakrpiti bilo koju poziciju na terenu...
Šabić-golman
Mahović,Mujkić - napad

Tačno šteta za Terzića, perspektivan igrač, šteta što nije dobio pravu priliku u ekipi Bratstva, + domaći igrač .
Ne razumijem zasto se sada terzić spominje.Ako smo ikada imali bolji sastav odbrane to je sada, na samo štopreskoj poziciji imamo šuša,kadić,timov, pantić.Da imamo i terzića on bi sjedio na klupi i dobijao bi šansu kao sutra u ovakvim iznimnim situacijama,mislim da nebi se kao ni igrač mogao dokazati.U svakom slučaju je bolje da igra u malešićima nego da dobija na min minute u Bratsvu.To je nas igrač i uvjek ga možemo povući ako se dokaže(narvno uz njegov pristanak)

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 05 okt 2012, 22:54

eminem22 je napisao/la:
Šabić-golman
Mahović,Mujkić - napad

Ne razumijem zasto se sada terzić spominje.Ako smo ikada imali bolji sastav odbrane to je sada, na samo štopreskoj poziciji imamo šuša,kadić,timov, pantić.Da imamo i terzića on bi sjedio na klupi i dobijao bi šansu kao sutra u ovakvim iznimnim situacijama,mislim da nebi se kao ni igrač mogao dokazati.U svakom slučaju je bolje da igra u malešićima nego da dobija na min minute u Bratsvu.To je nas igrač i uvjek ga možemo povući ako se dokaže(narvno uz njegov pristanak)
Pa vjerovatno zato što ti Terzić nije klasični štoper, to je igrač koji može igrati na bilo kojoj poziciji, a bolje bi s jednom nogom igrao od onog Mahovića (pa brže ja trčim u rikverc nego Mahović u punom sprintu), Terzić nam je mogao dobro doci kao svježa krv sa klupe....
Bratstvo do groba....

nino hrastek
Kontakt:

Post Postao/la nino hrastek » 06 okt 2012, 11:49

eminem22 je napisao/la:
Šabić-golman
Kadrić,Mevkić,Mustafić,(Đukan(ović ? )- sredina
Mahović,Mujkić - napad

Svaka cast za post,stvarno sad da se spominje jedan prosjecan igrac kao Terzic pored ovako 4 kvalitetna stopera (PANTIĆ,ŠUŠA,TIMKOV I KADIĆ) pa to je smijesno,pa Terzic ne bi mogo igrat pored ove četvorice da je Dasin sin a da ne govorim i za srednji red (MEVKIC,KADRIĆ,PA I TIMKOV,MURESLOVIĆ),nezz cija je ovo ideja da se raspravlja o igracu kojeg sam gledo skoro u malesicima onako lagano,nezainteresovano,sporo igrat u onoj kanta ligi i sad porditi ga sa ovim igracima koji trenutno igraju u bratstvu,pa to se ne moze ni uporediti,bolje nek igraju u malesicima barem ce igrat ovdje u bratstvu sad kakva je ekipa takvi ko terzic ne bi zaigrali za 100 godina,nazalost ali je tako nase je dijete samo iskreno govorim a i u bratstvu ima takvi ko terzic sad samo sto od ovih ne mogu bas isplivat 100%.

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 06 okt 2012, 11:56

Svaka cast za post,stvarno sad da se spominje jedan prosjecan igrac kao Terzic pored ovako 4 kvalitetna stopera (PANTIĆ,ŠUŠA,TIMKOV I KADIĆ) pa to je smijesno,pa Terzic ne bi mogo igrat pored ove četvorice da je Dasin sin a da ne govorim i za srednji red (MEVKIC,KADRIĆ,PA I TIMKOV,MURESLOVIĆ),nezz cija je ovo ideja da se raspravlja o igracu kojeg sam gledo skoro u malesicima onako lagano,nezainteresovano,sporo igrat u onoj kanta ligi i sad porditi ga sa ovim igracima koji trenutno igraju u bratstvu,pa to se ne moze ni uporediti,bolje nek igraju u malesicima barem ce igrat ovdje u bratstvu sad kakva je ekipa takvi ko terzic ne bi zaigrali za 100 godina,nazalost ali je tako nase je dijete samo iskreno govorim a i u bratstvu ima takvi ko terzic sad samo sto od ovih ne mogu bas isplivat 100%.
Viditi ćeš druže danas, ja se ako bog da nadam da tako neće biti...
Đukanović,Mahović u početnoj postavi Bratstva :o
I de sada ti reci da u toj ekipi Terzić ne bi imao mjesta.
To je igrač koji može igrati na svim pozicijama i SADA u ovakvoj situaciji kada nedostaje nekoliko igrača, savršeno bi se uklopio u ovu ekipu.

eminem22
Kontakt:

Post Postao/la eminem22 » 06 okt 2012, 17:49

ne lupetaj!!!
A sta bi radio dalje,sjedio na klupi do sljedeće utakmice kada bude povrijeđena 4 stopera.
Bolje da dijete igra u malešićima i zarađuje sebi novac nego da sjedi kod nas na klupi i da li će ući 5 min ili neće. I koliko ćee zaraditi?
imas ti i damira u veznoj liniji koji je kvaalitetniji vezni igrač od terze, to si zaboravio?

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 06 okt 2012, 18:08

eminem22 je napisao/la:ne lupetaj!!!
A sta bi radio dalje,sjedio na klupi do sljedeće utakmice kada bude povrijeđena 4 stopera.
Bolje da dijete igra u malešićima i zarađuje sebi novac nego da sjedi kod nas na klupi i da li će ući 5 min ili neće. I koliko ćee zaraditi?
imas ti i damira u veznoj liniji koji je kvaalitetniji vezni igrač od terze, to si zaboravio?
Semir prošle sezone igrao na raznim pozicijama, tako da priča o tome da je samo za igrač odbrane totalno je besmislena.Prošle sezone dao je i 4 gola.Igrač koji jeste po meni kvalitetan i koji bi ove sezone trebao imati mjesto u ekipi Bratstva.Da je loš igrač ne bi mogao obezbjediti sebi odlazak u inozemstvo.Vidio si i sam kako igraju i Mahović i Đukanović :lol:
Ali, da ne idemo u off , po mom mišljenju je malo i uprava kriva što je pustila igrača iz naše škole nogometa.

Danas su momci odigrali dobru utakmicu, s obzirom na nedostatak nekoliko igrača(Pantića,Diabanga,Timkova),
Kadić je hvala Bogu igrao, svaka mu čast jer je igrao sa ozljedom.
Sredina standardno dobra,Mujkić se malo držao rezervisano, izvukao ga je pogodak iz slobodnog udarca.
Odbrana danas odlična, po meni dva naša najbolja igrača danas su bili bekovi (Rizvanović i Efendić).
Čestitke momcima na pobjedi i Bratstvo se opet vraća na prvo mjesto 1.lige FBiH :mrgreen: :mrgreen:

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 06 okt 2012, 18:15

Joj Efendića mašine , šta počini danas , svaka čast konačno da se probudi malo, šteta za zadnju priliku moralo se ono iskoristit ...

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 06 okt 2012, 18:23

Efendić po meni igrač utakmice, svaka čast....Ja samo ne znam šta se forsira onaj Mahović, pa čovjek ne zna hodat kako treba, nisam gledao lošijeg igrača Bratstva dugo vremena....
Bratstvo do groba....

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 06 okt 2012, 18:27

ElWeddo23 je napisao/la:Efendić po meni igrač utakmice, svaka čast....Ja samo ne znam šta se forsira onaj Mahović, pa čovjek ne zna hodat kako treba, nisam gledao lošijeg igrača Bratstva dugo vremena....
Slažem se Efendić igrač utakmice !
Mahović i Đukanović dva igrača koja ne bi mogla igrati ni u nižim kantonalnim ligama.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 06 okt 2012, 18:56

Ma nije problem što su loši, nego zato što nemaju borbenosti ni sekunde, naročito Mahović, pa samo šeta po terenu, mislim da bi trebali malo ubacit u visu brzinu....
Bratstvo do groba....

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 06 okt 2012, 19:43

Konačno više od 2 gola. :mrgreen: Prvo mjesto ponov(n)o tu, barem do sljedećeg kola. :)

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.