Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
ADAMOVIC ZVER
NEDZAD IGRA KOSARKU KARIJERE
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
nihad 16 koseva u debijuMiljan je napisao/la:ADAMOVIC ZVER
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
vidim gordicev los kosgeterski ucinak od 2 kosa i 0-5 iz igre ali 5 skokova i 3 asista pokazuju da se bori
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ma jok, bolan kakav Nedzad letva BozijaMiljan je napisao/la:ADAMOVIC ZVER

Kada sam pisao na pocetku priprema da mu je potreban duzi period da se vrati u utakmice, jer je malo igrao u Unicaji vecina mi se smijala...Valladolid ce mu odlicno doci pred EP..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ja sam očekivao da će od Gordića stasati bolji igračnerminh74 je napisao/la:vidim gordicev los kosgeterski ucinak od 2 kosa i 0-5 iz igre ali 5 skokova i 3 asista pokazuju da se bori

Jedan mi je od najdražih reprezentativaca,vidio sam ga kao jednog od lidera ekipe u budućnosti,ali ne sviđa mi se kako se razvija situacija sa njime.
Odlazak iz Italije u Ukrajinu je korak unazad,mada je to relevatno doduše u košarci,s obzirom da se angažmani stalno mjenjaju,kroz par mjeseci može završiti u Španiji npr.
Ali ono što mi je najvišao žao,što mi se čini da on ne napreduje.
Ovako kako igra sa 24 godine,igrao je i sa 20, što se tada činilo odličnim s obzirom na godine.
Sad,jeste da je Đedović svakako bolji košarkaš,ali hoću da uporedim to što Nihad se iz godine u godinu čini sve bolji i bolji,sada je puno bolji nego prije 2 godine a kroz još 2 godine će vjerovatno biti još bolji nego sad,dok Gordić stagnira,vazda isti.
Možda sam ja jednostavno previše očekivao od njega,da bude legitimni prvi play reprezentacije i jedan od lidera ekipe,više nisam siguran da se može takav igrač izvući od njega.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Pa šta je s njim bilo pa je otišao iz Lotomatice ?Dylan Dog je napisao/la: Ja sam očekivao da će od Gordića stasati bolji igrač![]()
Jedan mi je od najdražih reprezentativaca,vidio sam ga kao jednog od lidera ekipe u budućnosti,ali ne sviđa mi se kako se razvija situacija sa njime.
Odlazak iz Italije u Ukrajinu je korak unazad,mada je to relevatno doduše u košarci,s obzirom da se angažmani stalno mjenjaju,kroz par mjeseci može završiti u Španiji npr.
Ovako kako igra sa 24 godine,igrao je i sa 20, što se tada činilo odličnim s obzirom na godine.
Sad,jeste da je Đedović svakako bolji košarkaš,ali hoću da uporedim to što Nihad se iz godine u godinu čini sve bolji i bolji,sada je puno bolji nego prije 2 godine a kroz još 2 godine će vjerovatno biti još bolji nego sad,dok Gordić stagnira,vazda isti.
Možda sam ja jednostavno previše očekivao od njega,da bude legitimni prvi play reprezentacije i jedan od lidera ekipe,više nisam siguran da se može takav igrač izvući od njega.
Nije pružao uopšte loše partije, znam da se bio ono ozlijedio, pa odustvovao jedno vrijeme ???
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
lotomatica je u ozbiljnim finansiski problemimazizu1991 je napisao/la:Pa šta je s njim bilo pa je otišao iz Lotomatice ?Dylan Dog je napisao/la: Ja sam očekivao da će od Gordića stasati bolji igrač![]()
Nije pružao uopšte loše partije, znam da se bio ono ozlijedio, pa odustvovao jedno vrijeme ???
Intervju Kuzmica
Nisam rekao zbogom, čekam poziv selektora
U svom prvom intervjuu za bh. medije nakon što je ljetos, iznenada i misteriozno, napustio pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine, mladi centar Huventuda Ognjen Kuzmić za "Dnevni avaz" ističe da u tom činu zapravo ništa nije ni misteriozno.
- Ne, ništa od toga, niti išta imam protiv bilo koga! Otišao sam samo zato što sam kroz treninge shvatio da neću imati minutažu koja mi je obećavana, jer su forsirani Nedžad Sinanović i Elmedin Kikanović.
Sebi sam onda rekao da je bolje da odem i sam se pripremam, jer sam znao šta me čeka ove sezone - kaže nam 22-godišnji 215 centimetara visoki Dobojlija.
Posudba Huventudu
Znači li to da biste se odazvali narednom pozivu u bh. reprezentaciju?
- Naravno! Nisam se ni s kim svađao, niti me je ko uvrijedio. Samo sam želio najbolje za svoju karijeru. Sve utakmice reprezentacije pratio sam na televiziji. Drago mi je što su se, odnosno što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Nisam rekao zbogom reprezentaciji, to nikako, ali ne znam da li ću i kada ću dobiti novi poziv. Što se mene tiče, čekam poziv selektora Ace Petrovića!
Ljetos ste, nakon odličnih igara za filijalu Kliniku Rinkon, na četiri sezone potpisali ugovor sa španskim euroligašem Unikahom iz Malage. Kako ste dospjeli u rivalski Huventud?
- U klubu su mi govorili da bi trener Jasmin Repeša, koji je bio s reprezentacijom Hrvatske, volio da ostanem u Malagi. Međutim, smatrao sam da mi je bolje ići na posudbu, jer mi je bolje biti drugi centar Huventuda, gdje je ispred mene 34-godišnji Sitapa Savane (Sitapha), nego ostati u Unikahi, gdje bih za konkurenciju imao Frana Vazkeza (Vazquez), Kostu Perovića i Luku Žorića. Naravno, niko mi ne brani ni da budem prvi centar Huventuda.
Neslavan debi
U prvom kolu španske Endesa lige, u kojem je Huventud na domaćem terenu savladao Lagun Aro (89:73), niste previše igrali? Postigli ste 4 poena i uhvatili tri skoka. Komentar?
- Igrao sam samo 12 minuta i kako nisam ništa napravio, nisam više ni dobio prilike. Tako je to u profesionalizmu.
Duel s Unikahom
U nedjelju s novim klubom gostujete upravo kod Unikahe, što je i prilika da se dokažete treneru Repeši?
- Baš tako. Na posudbi u Huventudu bih trebao ostati do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti da li će me vratiti Malaga. Ali, ovo mi je prilika i da popravim dojam iz prvog kola. Vjerujem da će biti bolje.
Čeka majku, da mu kuha
Kuzmić ističe da bi mu krajem mjeseca iz rodnog sela Grabovica kod Doboja, na koje je veoma ponosan, u Badalonu trebala stići i majka.
- Trenutno sam sam, nemam nikog blizu sebe, pa sam pozvao majku da mi dođe i ostane koliko može. Naravno, i da mi kuha naše specijalitete.
Nisam rekao zbogom, čekam poziv selektora
U svom prvom intervjuu za bh. medije nakon što je ljetos, iznenada i misteriozno, napustio pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine, mladi centar Huventuda Ognjen Kuzmić za "Dnevni avaz" ističe da u tom činu zapravo ništa nije ni misteriozno.
- Ne, ništa od toga, niti išta imam protiv bilo koga! Otišao sam samo zato što sam kroz treninge shvatio da neću imati minutažu koja mi je obećavana, jer su forsirani Nedžad Sinanović i Elmedin Kikanović.
Sebi sam onda rekao da je bolje da odem i sam se pripremam, jer sam znao šta me čeka ove sezone - kaže nam 22-godišnji 215 centimetara visoki Dobojlija.
Posudba Huventudu
Znači li to da biste se odazvali narednom pozivu u bh. reprezentaciju?
- Naravno! Nisam se ni s kim svađao, niti me je ko uvrijedio. Samo sam želio najbolje za svoju karijeru. Sve utakmice reprezentacije pratio sam na televiziji. Drago mi je što su se, odnosno što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Nisam rekao zbogom reprezentaciji, to nikako, ali ne znam da li ću i kada ću dobiti novi poziv. Što se mene tiče, čekam poziv selektora Ace Petrovića!
Ljetos ste, nakon odličnih igara za filijalu Kliniku Rinkon, na četiri sezone potpisali ugovor sa španskim euroligašem Unikahom iz Malage. Kako ste dospjeli u rivalski Huventud?
- U klubu su mi govorili da bi trener Jasmin Repeša, koji je bio s reprezentacijom Hrvatske, volio da ostanem u Malagi. Međutim, smatrao sam da mi je bolje ići na posudbu, jer mi je bolje biti drugi centar Huventuda, gdje je ispred mene 34-godišnji Sitapa Savane (Sitapha), nego ostati u Unikahi, gdje bih za konkurenciju imao Frana Vazkeza (Vazquez), Kostu Perovića i Luku Žorića. Naravno, niko mi ne brani ni da budem prvi centar Huventuda.
Neslavan debi
U prvom kolu španske Endesa lige, u kojem je Huventud na domaćem terenu savladao Lagun Aro (89:73), niste previše igrali? Postigli ste 4 poena i uhvatili tri skoka. Komentar?
- Igrao sam samo 12 minuta i kako nisam ništa napravio, nisam više ni dobio prilike. Tako je to u profesionalizmu.
Duel s Unikahom
U nedjelju s novim klubom gostujete upravo kod Unikahe, što je i prilika da se dokažete treneru Repeši?
- Baš tako. Na posudbi u Huventudu bih trebao ostati do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti da li će me vratiti Malaga. Ali, ovo mi je prilika i da popravim dojam iz prvog kola. Vjerujem da će biti bolje.
Čeka majku, da mu kuha
Kuzmić ističe da bi mu krajem mjeseca iz rodnog sela Grabovica kod Doboja, na koje je veoma ponosan, u Badalonu trebala stići i majka.
- Trenutno sam sam, nemam nikog blizu sebe, pa sam pozvao majku da mi dođe i ostane koliko može. Naravno, i da mi kuha naše specijalitete.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Napisah maloprije na Igokeinoj temi, meni je zaista drago kao prvo sto je Filip tu gdje jeste, nek bar jedan momak iz Aleksandrovca igra u Igokei, a drugo i sto je vrlo koristan za tim. Eto, mozda i za reprezentaciju u dogledno vrijeme. Jedino sto mislim da bi morao da zapne malo vise u odbrani. A siguran sam da moze.neno#4 je napisao/la:Stvarno je odigrao odlicno. A sto je jos bolje selektor je veceras bio prisutan gore![]()
![]()
Bez obzira na valorizaciju, nije nista uradio nerezonski. Sve je bilo skolski, da su ubacili jos 2-3 otvorena suta, imao bi i vise asistencija. Za 10 minuta nam treba.
Dobra stvar da nismo izgubili kuzmica iako on nije jos nista pokazao ali opet dobra stvar da nismo 

Kakve pogreske u statistici meca Zadar-Zvezda.
Svakako da je najveca ona gdje Zadar ima samo dvije asistencije, a postigli su 98 poena. Puno gresaka ima i individualnim statistikama skoro svih igraca. Najvise su zakinuli Savovica koji umjesto 10 indeksnih poena treba imati 20 (nisu mi upisali jos bar 2 skoka, te nekoliko poena). Rakocevic je prosao najbolje jer su mu upisivali i ono sto nije radio, npr. ima 3 pogodjene trice, a postigao je samo dvije.

Kuko je napisao/la:Kakve pogreske u statistici meca Zadar-Zvezda.![]()
![]()
Svakako da je najveca ona gdje Zadar ima samo dvije asistencije, a postigli su 98 poena. Puno gresaka ima i individualnim statistikama skoro svih igraca. Najvise su zakinuli Savovica koji umjesto 10 indeksnih poena treba imati 20 (nisu mi upisali jos bar 2 skoka, te nekoliko poena). Rakocevic je prosao najbolje jer su mu upisivali i ono sto nije radio, npr. ima 3 pogodjene trice, a postigao je samo dvije.
a u prvoj se nije sastavio sa loptom a Index bio 12 ili tako nesto..Iste stvari su cinili na fibinoj stranici tokom kvala!
evo ako se nekome gleda nihad protiv dirka,
http://tv.****.de/player/player.php?i ... &ref=index" onclick="window.open(this.href);return false;
http://tv.****.de/player/player.php?i ... &ref=index" onclick="window.open(this.href);return false;
ne radilumani je napisao/la:evo ako se nekome gleda nihad protiv dirka,
sta se treba uraditi
http://lsh.lshunter.tv/static/popups/11 ... 68970.html" onclick="window.open(this.href);return false;
hvalasamson je napisao/la:http://lsh.lshunter.tv/static/popups/11 ... 68970.html
Dosadno ovo za gledati..
sad ´ja probao radi,samo sacekas 20 sec imaju te reklame.nerminh74 je napisao/la:ne radilumani je napisao/la:evo ako se nekome gleda nihad protiv dirka,
sta se treba uraditi
P.S Jedan bosanac slab,onaj drugi sto nikad ne zaigra za nas,dosta dobar

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 06 okt 2012, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
kada mi kazu nba top kosarke a skoro citava liga ovakva tek se pocne zahuktavatu u play off-u, ali opet je u eropi zanimljivijesamson je napisao/la:Dosadno ovo za gledati..
Ma, dosli uzeti lovu i haj zdrao.. U Dallasa prosjek godina 35.. 

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, AdinSally, alemsa, Brazzzoo123, Burberry46, CAGarfia, Confiance, costacurta08, Cwirek, DjaniTarik, edoox, edvaE2, farenhajt, filip13, Fudo, galia95, Hrammm1921, Imamkarbarum, Iniesta12, invincible1921, jasmin10, JHam, juka55, kakarut, MElloo, mercurial, MikiPirs, mirsonetz, MostarskaKotlina, MrPink, One2Play, Quartararo, SamoDaKazeem, soccerfan, StevieG8, Tele33, TripleThreat, zaostrog i 333 gosta.