FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

amerosm
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la amerosm » 02 okt 2012, 01:04

proFCB je napisao/la:Joooj sto volim ovo vidjeti. Ja mislim da trenutno ne postoji niti jedan klub na svijetu koji nama mozhe uzeti nasheg igraca! Pa cak ni kojekakav opiceni Seik...
cuj 50miliona
Niko ne moze uzeti igraca Bayernu ukoliko ga isti ne zeli prodati. Real je prije par sezona nudio preko 70 miliona € za Ribery-a, ali je UH rekao NE. Jedne prilike su Schweinsteiger i Lahm izjavili da nije sigurno da ce karijeru zavrsiti u Bayernu i da zele upoznati nove drzave i njihove kulture, a odgovor UH na to je bio sljedeci:

Kada bi mi igrac dosao i rekao da zeli da napusti klub kako bi upoznao nove drzave, njihovu kulturu i nacin zivljenja ja bi ga poslao u Gradsku biblioteku gdje moze pronaci razne knjige i nauciti ono sto ga interesuje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 okt 2012, 01:42

Ako je istina(a mislim da nije)naravno da od toga nema nista mada po mom misljenju svaki igrac ima cijenu,(osim Messia)recimo za 80milki Uli bi ga pustio,moje misljenje sigurno bi mogli naci adekvatnu zamjenu za Bilalla Jusufa Muhammeda Ribery-a.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 02 okt 2012, 02:24

Svaki igrac ima cijenu i Bayern nije klub koji ne zeli da profitira :) Nekada davno je govorio da nece pustiti ni Owena u United pa je isti presao :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 okt 2012, 02:32

Sjetimo se transfera Ronalda u Real price Fergusona da nema tih para za kojih bi dao Ronalda pa ipak je na kraju uzeo ogromne novce i prodao ga.Para vrti gdje burgija nece to je tako.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 okt 2012, 02:38

A sto se tice Owena to je najbolja prodaja Bayerna u eri Hoenesa.Uli ga je uvalio za 25mil.a covjek je odigrao dobru sezonu u Bayernu a tamo da i ne govorim nije odigrao 5 utakmica za tri sezone.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 02 okt 2012, 03:15

neo je napisao/la:Svaki igrac ima cijenu i Bayern nije klub koji ne zeli da profitira :) Nekada davno je govorio da nece pustiti ni Owena u United pa je isti presao :)
A vidi nesto, Bayern ubire profit bez prodaje igrackog kadra dok United ne zna sta je profit. Prodaja kod Bayerna dolazi u obzir samo u slucaju da igrac nije prijeko potreban a da se u isto vrijeme za njega moze dobiti dobra svota. Ribery je igrac koji je itekako potreban Bayernu :)

A posto smo fanovi Manchester Uniteda, da malo pojasnimo stvar. :mrgreen: United je je klub koji je prezaduzen i dan danas dok Bayern nema tih problema i 12 godina posluje u plusu..
Jedina sezona u kojoj je United zadnjih godina imao pozitivan financijski izvjestaj bila je sezona kada su prodali C Ronalda jer nisu imali novce da otplate oko 40 miliona funti kreditnih obaveza za tu godinu. Da nije doslo do te prodaje tvoji đavolčići bi i tu sezonu zavrsili u minusu sa nekih tridesetak milioncica funti. :mrgreen:
Zaduženost kluba zbog kreditnih zaduzenja tada je iznosila 500 miliona funti, dok danas iznosi nekih 420 miliona funti :mrgreen:
Da docaramo atmosferu, United je u prosloj sezoni takodje napravio gubitak u rasponu izmedju 70 i 80 miliona funti. :mrgreen:
Posto vecinski vlasnik (MU je privatni klub a Bayern to nije :D ) Malcolm Glazer, vidi da je takvo stanje neodrzivo najavio je prodaju oko 16,00 miliona dionica. Vjerujem da kada bi imao jos jednog Ronalda, i njega bi prodao samo da se izvadi jer od kako je preuzeo klub 2005 godine ne izlazi iz dugova :D
Smijesno je kada o profitu govore fanovi uniteda :lol: :lol: jer ako ovo vi nazivate profitom tesko nama onda :lol:

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 02 okt 2012, 07:55

Ne razumijem kako niko ne vidi u kakvoj smo mi formi. Veceras imamo priliku upisati ovu nasu generaciju u historiju/istoriju/povijest, a to niko ne spominje, nego samo ko Simona Gotovac pjevate o parama :-)

Svi znamo da smo nanizali 9 pobjeda zaredom u sluzbenim utakmicama na pocetku sezone (cak i ptice na krovu AA to znaju - šest trijumfa u Bundesligi, te po jedan u Superkupu, Njemačkom kupu i Ligi prvaka), a niko ne spominje da smo sustigli vlastiti rekord koju je postavila generacija 84/85 (to bi trebali da se sjecaju gero i seco) :-) B-)

Znaci, vecerasnja 10-a pobjeda bi znacila da se nasi momci upisuju u historiju/istoriju/povijest obaranjem tako starog rekorda, a ja ima kazem da stanu na mom sretnom broju - 29 :-) :-D
Sent from my Philips Smart TV.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 okt 2012, 10:38

Zna li neko kako bi trebao izgledati vecerasnji sastav? Zanima me hoce li opet biti neki rotacija,osim Robbena svi bi trebali biti zdravi i u mogucnosti da zaigraju.
Stern des Südens

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 okt 2012, 10:46

anelbavarac je napisao/la:Ako je istina(a mislim da nije)naravno da od toga nema nista mada po mom misljenju svaki igrac ima cijenu,(osim Messia)recimo za 80milki Uli bi ga pustio,moje misljenje sigurno bi mogli naci adekvatnu zamjenu za Bilalla Jusufa Muhammeda Ribery-a.
Ajd samo mi navedi koja bi to bila adekvatna zamjena za Ribery-a!Ako izuzmemo Messia i Ronalda koje ne bi mogli dovesti za npr.80mil!?
Cojk je pored gore navedene dvojice vjerovatno najbolji igrac svijeta i ne vidim ko bi mogao igrati mjesto njega a na istom nivou!Mislim da je ovo samo spekulacija i da bayo ne bi prodao Bilala,a po nekom mom misljenju vise bi vam se isplatilo rasprodati pola ekipe nego samo njega,jer su ostali zamjenjivi a on u vasoj ekipi,mislim da nije!
Kazem,to je moje isljenje,nece se svi sloziti(mozda niko) ali jednostavno o Riberyu imam tako visoko misljenje i to je to!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 okt 2012, 14:04

Veceras bi Pizza opet mogao startat .

Mozda na veznom budu igrali L.Gustavo i Martinez sa Bilalom , Xerdanom i Tomicom

U odbani mislim da nece biti neke rotacije mada se pominje da bi Rafinja mogao zaigrait
Thomas Müller - Fußballgott

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 02 okt 2012, 16:55

Čuj prodat' Riberija :o .Samo maloumni mozgovi mogu povjerovat' u ovo.Nisu otisli Captain,Basti,Noer izabr'o Bayern i masu jos takvih primjera.K'o sto neko rece Bayo prodaje igraca ako je ovaj u godinama,losoj formi il' nije potreban klubu,jednostavno ako ne postoji interakcija izmedju kluba i istog.Pozitivno finansijsko poslovanje i Bayina praksa koja traje desetljecima je prerasla u veliku tradiciju koja govori o odlasku/ostanku igraca.Cak je i kupovina uvijek bila rentabilna i isplativa.Doduse malo se to mijenja u zadnje vrijeme al' je praceno trendom lude ekonomije u fudbalu.Tako da od toga nema apsolutno nista.Calma,calma ;)
Btw jedva cekam sastav(ko dodje do ovih podataka nek nama izbaci)da istrci vcr u BRusiji i da ulovimo jos jedan rekord i bodove.Bolji smo,jaci smo idemo po pobjedu.Imamo taj luxuz da golijadu priustimo i bez Robena.Sretno nasim momcima.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

libje
Kontakt:

Post Postao/la libje » 02 okt 2012, 18:24

Borissow: Gorbunow - Poljakow, Radkow, Simic, Bordatschew - Liktarowitsch, Oleknowitsch, Pawlow, Volodko - Hleb - Rodionow

München: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Badstuber - Martinez, Schweinsteiger - Müller (Shaqiri), Kroos, Ribery - Mandzukic

http://www.****.de/de/fussball/fussba ... 19577.html
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 okt 2012, 19:23

Veceras ocekujem novu ubjedljivu i rutinsku pobjedu Bayerna, a nadam se da ce sutra BVB i Schalke nastaviti tim putem.

Moja prognoza za veceras:

Bate Borisov - FC Bayern 0:4

Nakon utakmice ce Sammer ce izjaviti da bi im kvalitetnija ekipa postigla puno vise golova i da dosta toga ne stima u ekipi. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 okt 2012, 19:26

Ne znam sad hoce li biti takav rezultat 0-4 :o ja bih i sa 0-2 bio zaovoljan

Tako smo svi Lil lijepili 1/1 pa vidi sa bi

Naravno najvaznije je da svi ostanu zdravi nakon tekme
Thomas Müller - Fußballgott

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 02 okt 2012, 19:46

Nadam se da Moskviči neće biti previše grubi i da će se ekipa vratiti kući bez povreda.

Gledam na google maps, pa ovaj Borisov, to mu ga dođe kao neki bjeloruski Kakanj. :mrgreen:

Kad bi neko dao neki sopcast pristojan link da ne zapinje...
24.04.1991.
Stern des südens

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 02 okt 2012, 19:52

Dobra utakmica, preokreti u Moskvi.
Zakon je ovaj Sky. :D
Veceras ocekujem pobjedu Bayerna, dva razlike. Jos bolje ako ne prime. A najvaznije je da se niko ne povrijedi.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 okt 2012, 20:03

Ima li prijenosa noćas na nekom kanalu njemačkom ili bilo gdje ? :D

edotabako
Kontakt:

Post Postao/la edotabako » 02 okt 2012, 20:08

Gustavo i Martinez u prvoj.

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 02 okt 2012, 20:12

bavarian_bk je napisao/la:Ima li prijenosa noćas na nekom kanalu njemačkom ili bilo gdje ? :D
slika
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 okt 2012, 20:21

Veceras bi plafon trebalo da padnu dva gola. Bar se takav utisak stice na osnovu najavljenih postava.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.