Leeds United Football Club

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

mexy_whites
Kontakt:

Re: Leeds United Football Club

Post Postao/la mexy_whites » 02 okt 2012, 02:31

Bolton Wanderers vs Leeds United, Reebok Stadium, 02.10.2012., 21:00

slika

Danas mi je 23. rođendan, a najljepši poklon mi definitivno može donijeti klub koji volim. Gostujemo Boltonu, ekipi koja me iznenadila lošim startom u sezonu, ali još uvijek jakom i jako nepredvidivom timu. Gledao sam highlightse poraza Boltona od Kristalne palače u subotu i mogu reći da sam iznenađen kako je Kristal lako uzeo bodove. Zaha je pravio dar mar i bio nerješiva enigma za defanzivce domaćih, te sam na osnovu toga zaključio da imamo lijepu šansu napraviti dobar rezultat. Međutim, Palace je u odličnoj formi i sa četiri pobjede i remijem u posljednjih pet tekmi, pokazali su da taj rezultat i nije iznenađenje. Sutra će domaćin biti bez Davida Wheatera, Stuarta Holdena, Josha Vele i Marcosa Alonsa, a u tim se vraća mladi napadač Arsenala, Benik Afobe. Kod nas se vratio Norris, ali teško će mu Warnock dati šansu od prve minute, jer Brown i Austin igraju vrlo dobro na centralnim veznim pozicijama. Možda neke igrače odmorimo sutra, ali kako igraju protekle mečeve, Warnock će vjerovatno ponoviti sastav. Idemo uzeti makar bod. MOT!
Side before self

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 02 okt 2012, 11:33

@mexy, sretan rođendan i ako Bog da da Leeds uđe uskoro u EPL :D
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 02 okt 2012, 11:41

Carlo je napisao/la:@mexy, sretan rođendan i ako Bog da da Leeds uđe uskoro u EPL :D
i ja se pridruzujem cestitkama :D
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 02 okt 2012, 13:19

_whites je napisao/la:Bolton Wanderers vs Leeds United, Reebok Stadium, 02.10.2012., 21:00

slika

Danas mi je 23. rođendan, a najljepši poklon mi definitivno može donijeti klub koji volim. Gostujemo Boltonu, ekipi koja me iznenadila lošim startom u sezonu, ali još uvijek jakom i jako nepredvidivom timu. Gledao sam highlightse poraza Boltona od Kristalne palače u subotu i mogu reći da sam iznenađen kako je Kristal lako uzeo bodove. Zaha je pravio dar mar i bio nerješiva enigma za defanzivce domaćih, te sam na osnovu toga zaključio da imamo lijepu šansu napraviti dobar rezultat. Međutim, Palace je u odličnoj formi i sa četiri pobjede i remijem u posljednjih pet tekmi, pokazali su da taj rezultat i nije iznenađenje. Sutra će domaćin biti bez Davida Wheatera, Stuarta Holdena, Josha Vele i Marcosa Alonsa, a u tim se vraća mladi napadač Arsenala, Benik Afobe. Kod nas se vratio Norris, ali teško će mu Warnock dati šansu od prve minute, jer Brown i Austin igraju vrlo dobro na centralnim veznim pozicijama. Možda neke igrače odmorimo sutra, ali kako igraju protekle mečeve, Warnock će vjerovatno ponoviti sastav. Idemo uzeti makar bod. MOT!
mexy......sretan ti rođendan....meni je dao Leeds poklon za moj 21. rođendan pobjedom protiv Wolvesa u 1.kolu....pa se nadam i da ce veceras tako i tebi :D :D

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 02 okt 2012, 14:52

Hvala vam prijatelji ;)

Veteran manager Neil Warnock has hailed Leeds' travelling support as the best he has ever experienced.

"Our fans make it wherever we go," he told Leeds' official website.

"I've never had a following like this week in, week out. It's just amazing.

"And for the players to get welcomed by the fans in the way they do is amazing.

"Their life and soul is Leeds United and I've never experienced that."

I večeras će biti ludilo :)
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 02 okt 2012, 23:06

BOLTON 2 (K Davies 14, 79) UNITED 2 (Byram 45, Becchio pen 47)

Bolton: Bogdan, Mears, Mills, Eagles, Andrews, Knight, K Davies, Warnock, M Davies, Afobe (Sordell 72), Spearing (Petrov 62). Subs: Lonergan, Ream, Ricketts, Pratley, Lee.

United: Kenny, Peltier, Lees, Pearce, Drury, Byram, Brown, Austin, Tonge, Diouf, Becchio. Subs: Ashdown, Varney, White, Norris, Gray, Thompson, Poleon.

Referee: P Dowd

Booked: K Davies, Spearing (Bolton), Peltier, Brown (Leeds)

Att: 21,258 (4,000 Leeds)

Bod na gostovanju kod Bolton uopće nije loš, ali Leeds će žaliti što nije uzeo sve tri, jer je Diouf u 93. minuti pogodio prečku. Warnock će zamjeriti što nam je Davies oba gola dao nakon kornera i to je nešto što hitno moramo popraviti. Sljedeći meč igramo protiv Barnsleya na Ellandu. MOT!
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 06 okt 2012, 18:22

UNITED 1 (Becchio pen 42), BARNSLEY 0

Leeds: Kenny, Peltier, Pearce, Lees, White, Byram, Austin, Brown, Tonge (Norris 54), Diouf, Becchio (Gray 72). Subs: Ashdown, Drury, Green, Varney, Poleon.
Barnsley: Alnwick, Wiseman, Foster (Hassell 46), Golbourne, Stones, Dawson, Perkins, Cywka (Etuhu 70), Mellis, Harewood, Davies. Subs: Kennedy, Steele, Done, Clarke.
Referee: D Deadman
Booked: Austin, Becchio, Pearce (Leeds) Davies (Barnsley)
Att: 22,569

Pobjeda u malom Jorkšir derbiju i pomak na sedmo mjesto na tabeli. Teška utakmica i loša igra Leedsa, ali ipak tri boda ostaju na Ellandu. Nije ni Barnsley imao neku igru, ali je više prijetio golu Leedsa. Tek drugi put u sezoni smo uspjeli sačuvati svoj gol iako je odbrana u većini tekmi bila na visini zadatka. Ono što je problem Leedsa, može se naći u sredini terena, jer nikako ne uspijevamo nametnuti svoj tempo bar većim dijelom utakmice. Nadam se da ćemo to popraviti, a priliku za to imamo u reprezentativnoj pauzi pogotovo, jer se vraća još par povrijeđenih igrača. Sljedeći meč igramo 19.10.2012. u petak, protiv starog rivala Sheffield Wednesdaya, pred Sky kamerama. MOT!
Side before self

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 okt 2012, 00:53

Sretan 93. rođendan!

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 18 okt 2012, 23:18

Sheffield Wednesday vs Leeds United, Hilsborough, 19.10.2012., 20:45

slika

Nakon dvije sedmice pauze, vraćamo se Leedsu i Championshipu. Sutra igramo derbi protiv Sheffielda i pobjedom imamo šansu u potpunosti se priključiti vrhu tabele. Međutim, to neće biti nimalo lako, obzirom da su domaćini u teškoj poziciji i pod hitno su im potrebni bodovi. Najveći problem za nas je eventualno neigranje Rodolpha Austina koji je imao problema u repki i lakše je povrijeđen. Očekuje se late fitness test za njega, a ako ne zaigra, u sredini bi trebali početi Norris i Brown. Danas smo doveli Ryana Halla iz Southenda na posudbu sa mogućnosti otkupa u januaru, ali on će biti na klupi. To je igrač sa najviše asistencija u posljednjoj sezoni League Two, imao ih je čak 25. Domaćin će biti bez Chris Linesa i Reda Johnsona, dok su ostali po posljednjim informacijama spremni. Valjda dobijemo ovo, mada će biti izuzetno teško gostovanje. MOT!
Side before self

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 okt 2012, 22:46

" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]

sramota, ali dogadja se :x
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 okt 2012, 22:49

Odličan bod ... kako su odigrali ovo je vrh. Bomba Tongue-a za izjednačenje.

Onaj debil od navijača će dobiti neku debelu kaznu, ako ne i zatvor zbog fizičkog napada.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 19 okt 2012, 22:55

SHEFFIELD WEDNESDAY 1 (Bothroyd 43), LEEDS 1 (Tonge 76)

Sheffield Wednesday: Kirkland, Buxton, Gardner, Corry (Mayor 84) Llera, Semedo, Antonio, Jones, Barkley, O'Grady (Madine 84), Bothroyd. Subs: Bywater, Taylor, Pecnik, Johnson, Rodri

Leeds: Kenny, Peltier (Varney 68), Lees, Pearce, White, Austin (Norris 46), Brown,Tonge, Byram, Becchio, Diouf. Subs: Ashdown, Drury, Green, Gray, Hall

Referee: E Ilderton

Booked: Jones, Gardner (Weds)

Att: 28,582 (5,300 Leeds)

Nezaslužen remi, totalno loše smo odigrali utakmicu. Navijač je ispao debil što je udario Kirklanda i sad će snositi posljedice, a vrlo vjerovatno i sam Leeds. Ovo treba brzo zaboraviti i okrenuti se narednom meču. MOT!
Side before self

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 okt 2012, 08:47

Moglo je biti sve gotovo u prvom poluvremenu da je sudija pokazao na bijelu tačku kada je Becchio namjerno igrao rukom. Gledao sam Leeds par puta ove sezone, a sinoćnja partija je bila ubjedljivo najgora. Sreća pa nekako spasiše bod.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 21 okt 2012, 14:47

Kad ce se znati kakvu kaznu dobija Leeds zbog onog "navijaca" :?:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 23 okt 2012, 01:50

FA7 je napisao/la:Kad ce se znati kakvu kaznu dobija Leeds zbog onog "navijaca" :?:
Ne znam, možda će biti par utakmica bez navijača u gostima. Inače, Aaron Cawley je navijač koji je udario golmana Sheffielda i dobio je četiri mjeseca zatvora zbog tog čina. Takođe treba pomenuti da je uletu navijača i izjednačujućem golu Leedsa prehodilo pjevanje navijača Sheffielda o dvojici poginulih navijača Leedsa u Istambulu 2000. godine.
Side before self

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 23 okt 2012, 01:59

Leeds United vs Chartlon Atletic, 23.10.2012., Elland Road 20:45

slika

U 12. kolu čekamo novog drugoligaša i blagi smo favorit u ovom meču. Gosti nisu loša ekipa i dobro igraju u gostima, ali nadam se da ćemo dobiti ovu utakmicu. Da bi se to desilo, moraćemo mijenjati nešto u timu, jer protiv Wednesdaya je Leedsova igra izgledala vrlo loše. Ja bi vadio Browna pod hitno i dao Norrisu šansu od prve minute, a takođe bi Byrama prekomandovao u vezu. Međutim, ja nisam Warnock, a on je poznat po tome da ne mijenja ekipu koja ne gubi makar i loše igrala. Sutra nam je Austin doubtful, a McCormack i Somma su i dalje out. Gosti će biti bez Wigginsa i Yanna Kermorganta, a vjerovatno i Fuller propušta meč. Kad igramo utorkom, nikad nisam optimista, a ne mogu ni biti jer smo u posljednje 24 utakmice odigrane midweekom, dobili samo 3 ili 4. Katastrofalan učinak koji se pod hitno mora prekinuti. Svima je jasno da domaća forma jedino Leedsu može donijeti play off, pa se nadam sutrašnoj pobjedi i proboj u navedene pozicije. MOT!
Side before self

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 23 okt 2012, 12:24

Rekoh ja tebi nakon utakmice protiv Šefilda da je bitno uzimati bodove sa strane pa makar i lošom igrom, a kod kuće pobjeđivati. Međutim, ovaj tim je poprilično slabiji u odnosu na one koji pretneduju na sam vrh tabele pa tako i ne očekujem da Leeds može do plej-ofa. Nekako djeluju bezidejno al hajd, možda Warnock šta promijeni večeras.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 23 okt 2012, 20:24

mexy_whites je napisao/la:
FA7 je napisao/la:Kad ce se znati kakvu kaznu dobija Leeds zbog onog "navijaca" :?:
Ne znam, možda će biti par utakmica bez navijača u gostima. Inače, Aaron Cawley je navijač koji je udario golmana Sheffielda i dobio je četiri mjeseca zatvora zbog tog čina. Takođe treba pomenuti da je uletu navijača i izjednačujućem golu Leedsa prehodilo pjevanje navijača Sheffielda o dvojici poginulih navijača Leedsa u Istambulu 2000. godine.
Hvala na odgovoru!

Pa dobro nije ni cudno nakon te provokacije. Ali ipak je glupo se istresati na igrace. Tako to treba odma zatvor, ne kao kod nas, sutri dan nikoga ne boli vise ona stvar.

U vezi Leedsa. Pratim leeds vec godinama, i uvijek nesto mi djeluju kao bez koncepta, bez plana. Mozda je to razlog sto su uvijek oko te pozicije iza plej-ofa(7-14). Nadam se ove godine da se plasiraju za taj plej-of.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 23 okt 2012, 22:59

UNITED 1 (Norris 36), CHARLTON 1 (Dervite 49)

United: Kenny, Byram, Pearce, Lees, Drury, Green (White 65), Norris, Brown, Varney (Tonge 65), Diouf, Becchio (Gray 77). Subs: Ashdown, Kisnorbo, Pugh, Hall.

Charlton: Hamer, Evina, Jackson, Morrison, Pritchard, Kerkar (Hollands 90), Solly, Wilson, Cort, Hulse (Wright-Phillips 86), Dervite. Subs: Button, Green, Harriett, Cook, Razak.

Referee: N Miller

Novi kiks Leedsa uz uobičajeno lošu igru. Stvarno smo bezidejni, stvaramo vrlo malo prilika, a sredina nam iz utakmice u utakmicu dokazuje nemogućnost uspostavljanja kontrole na meču bez obzira gdje igrali. Varney je jedan od najgorih igrača koje sam gledao ikada, a Warnocku zamjerim i to što i dalje fura Browna koji je takođe sramotan. Ostatak ekipe isto loš i samo Boga molim da izguramo do januara na sredini tabele, a da nas u međuvremenu kupe ovi iz Kuvajta. Ako se to ne desi, biće ovo još jedna neuspješna sezona za Leeds. MOT!
Side before self

marijo_leeds
Kontakt:

Post Postao/la marijo_leeds » 26 okt 2012, 22:44

mexy_whites je napisao/la:UNITED 1 (Norris 36), CHARLTON 1 (Dervite 49)

United: Kenny, Byram, Pearce, Lees, Drury, Green (White 65), Norris, Brown, Varney (Tonge 65), Diouf, Becchio (Gray 77). Subs: Ashdown, Kisnorbo, Pugh, Hall.

Charlton: Hamer, Evina, Jackson, Morrison, Pritchard, Kerkar (Hollands 90), Solly, Wilson, Cort, Hulse (Wright-Phillips 86), Dervite. Subs: Button, Green, Harriett, Cook, Razak.

Referee: N Miller

Novi kiks Leedsa uz uobičajeno lošu igru. Stvarno smo bezidejni, stvaramo vrlo malo prilika, a sredina nam iz utakmice u utakmicu dokazuje nemogućnost uspostavljanja kontrole na meču bez obzira gdje igrali. Varney je jedan od najgorih igrača koje sam gledao ikada, a Warnocku zamjerim i to što i dalje fura Browna koji je takođe sramotan. Ostatak ekipe isto loš i samo Boga molim da izguramo do januara na sredini tabele, a da nas u međuvremenu kupe ovi iz Kuvajta. Ako se to ne desi, biće ovo još jedna neuspješna sezona za Leeds. MOT!
Kakvoga Kuvajta :?: :?: .....sta nije ona kompanija iz Dubaia, a vlasnici te kompanije iz Bahreina :?: :?:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.