NK Vitez

Zoom088
Kontakt:

Re: NK Vitez

Post Postao/la Zoom088 » 27 sep 2012, 15:00

SIOUX-i dolaze, ali ne znam tačan broj.
Uglavnom, biće ih na tribinama.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 27 sep 2012, 19:49

Zoom088 je napisao/la:SIOUX-i dolaze, ali ne znam tačan broj.
Uglavnom, biće ih na tribinama.

dobrodosli! :D

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 29 sep 2012, 18:13

Nk Vitez 3-0 Fk Radnički Lukavac

Strijelci:1-0(hasanovic),2-0(pranjkovic),3-0(vidović) :D

Sto se utakmice tice od prve minute smo krenuli jako i dosli do zasluzene nove pobjede.sudija je dosta los bio,vrhunac mu je kantonalna liga izgleda.neznam uopce kako je stigao u prvu ligu federacije.u drugom poluvremenu popularni siouxi su napustili stadion nezadovoljni igrom svojih igraca.sretno dalje Radničkom u ligi :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 29 sep 2012, 22:08

Vitez pobijedio zasluzeno. Medjutim, sudija je katastrofalan, kako jedan Spahalic tako i drugi. Mostarski skart i otpad.

Sve dok Vitez nije imao "sigurnih" 2-0 rezao je i presjecao igru Radnickog, smijesne scene pravio.

Imate finu i cvrstu ekipu i fakat vam ne trebaju one blamaze sa sudijama. Vi bi nas i danas pobijedili, ali sigurno ne sa 3-0. Bilo bi vjerovatno 2-0 ili 2-1 (gol nam je ponisten bezze, onaj u sudijskoj nadoknadi).

Onom momku sa brojem 2, cini mi se da se Santic preziva, bih dozivotno zabranio da igra nogomet. Sudija mu je progledao vise puta kroz prste, a crveni je trebao dobiti odmah pocetkom drugog poluvremena kad je pokusao slomiti nogu nasem Slomicu. Eto, kao da se sudija opere, dao mu crveni u 89. minuti :D.
Zadnja izmjena: Zoom088, dana/u 01 okt 2012, 12:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 30 sep 2012, 00:58

[quote="Zoom088"]Vitez pobijedio zasluzeno. Medjutim, sudija je katastrofalan, kako jedan Spahalic tako i drugi. Mostarski skart i otpad.

Sve dok Vitez nije imao "sigurnih" 2-0 rezao je i presjecao igru Radnickog, smijesne scene pravio.

Imate finu i cvrstu ekipu i fakat vam ne trebaju one blamaze sa sudijama. Vi bi nas i danas pobijedili, ali sigurno ne sa 3-0. Bilo bi vjerovatno 2-0 ili 2-1 (gol nam je ponisten bezze, onaj u sudijskoj nadoknadi).

Onom momku sa brojem 2, cini mi se da se Santic preziva, bih dozivotno zabranio da igra nogomet. Sudija mu je progledao vise puta kroz prste, a crveni je trebao dobiti odmah pocetkom drugog poluvremena kad je pokusao slomiti nogu nasem Slomicu. Eto, kao da se sudija opere, dao mu crveni u 89. minuti :D.

slazem se s tobom. zasluzeno smo dobili :D santic je dobar momak,start je bio za crvenog ali eto vidis sudija je **** i nas i vas tako da jbg :) navijaci su vam dobro navijali dok nisu odlucili otici,nijedan incident nije bio ni s igracima ni s navijacima.moras priznati da smo vas dobro ugostili :D sretno dalje i da i mi budemo dobro primljeni ovako u Lukavcu 8-)
Zadnja izmjena: nkvitez, dana/u 02 okt 2012, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 30 sep 2012, 22:56

Nakon 8.kola Prve lige Fbih Vitez lider na tabeli!

tablica: http://sportsport.ba/tabela/1.-liga-FBiH-2012-2013/489" onclick="window.open(this.href);return false;

imamo najefikasniji napad za sada,dva najbolja strijelca lige:dilaver i pranjkovic sa po 6 golova :)

hvala bogu da sam i ovo dozivio,makar i jedno kolo da smo na 1.mjestu.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 sep 2012, 23:00

nkvitez je napisao/la:Nakon 8.kola Prve lige Fbih Vitez lider na tabeli!

tablica: http://sportsport.ba/tabela/1.-liga-FBiH-2012-2013/489" onclick="window.open(this.href);return false;

imamo najefikasniji napad za sada,dva najbolja strijelca lige:dilaver i pranjkovic sa po 6 golova :)

hahahhahaha :D :) ;)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 30 sep 2012, 23:07

LloriS je napisao/la:
nkvitez je napisao/la:Nakon 8.kola Prve lige Fbih Vitez lider na tabeli!

hahahhahaha :D :) ;)

ha ya :) prosle sezone nikako nam se nije dalo,vecinom 2.bili i na kraju zavrsimo na dobrom 3.mjestu :D sad ako budu imali pare moze se daleko :)

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 sep 2012, 23:13

Ma da, vidjecemo sta ce biti ove godine je bas zanimljivo bgt, ima 4-5 ekipa koje bi mogle, vidim kakanj polako posustaje, sumnjam i da ce branitelj uci mislim da nemaju ambicije, a podgrmec nema ambicije sigurno, znaci vitez,bratstvo, jedinstvo, banovici i sloboda to je to mislim :D ali duga je sezona ..
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 01 okt 2012, 13:01

Omladinska liga Centar tablica: http://www.nsfbih.ba/stranica/omladinska-liga-centar" onclick="window.open(this.href);return false;

Juniori Viteza i dalje uvjerljivo prvi! Palo je Sarajevo u gostima :)

Fk Sarajevo 3-4 Nk Vitez

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 01 okt 2012, 15:53

SVAKA ČAST VITEŽANI,POSLOŽENI STE PO SVIM MOGUĆIM SITUACIJAMA,MALI KLUB AL DOBRO POSLOŽEN JOŠ DA JE MALO ONO SVE DOVESTI URED OKO INFRASTRUKTURE.MALO BI VAS HTIO UPITATI DA MI NEKO POJASNI ONAJ PENAL PROTIV JEDINSTVA-MENI JE SMJEŠAN A VAMA JE DONIO BODOVE.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 01 okt 2012, 19:45

plavobijeli je napisao/la:SVAKA ČAST VITEŽANI,POSLOŽENI STE PO SVIM MOGUĆIM SITUACIJAMA,MALI KLUB AL DOBRO POSLOŽEN JOŠ DA JE MALO ONO SVE DOVESTI URED OKO INFRASTRUKTURE.MALO BI VAS HTIO UPITATI DA MI NEKO POJASNI ONAJ PENAL PROTIV JEDINSTVA-MENI JE SMJEŠAN A VAMA JE DONIO BODOVE.
Vitez je odlična ekipa, Radnički su uzeli 3:0, ali počašćeni sudijom, odmah da kažem - nemoj neko da pogrešno shvati, Vitez bi pobjedio u svakom slučaju jer su kompletniji, tako da mi nije jasno zašto su sebi dozvolili ovu sudijsku blamažu, ja slušam na atletskoj stazi, sudija otima već neki 10 aut na lijevoj strani Radničkom i čovjek s tribina neki stariji kaže "De 2:0 je pusti ljudima njihove aute". Još jednom ponavljam, Vitez bi pobjedio i to smo znali i prije nego smo došli, ali potpuno bespotrebna sudijska otimačina. Na kraju je da sebi digne ocjenu dao crveni karton Šantiću, eto onako reda radi, a u 6 situacija su mu domaći (igrači) čak i psovali majku kad ne bi dosudio im nešto ili kad bi dosudio neki aut Radničkom - ma ni žutog, a Vojvodića je odmah počeo opominjati, te je Jaranović požutio mislim da sad nazovete sudca ne bi ni on sam znao zašto ga je dao, samo jer je u tom trenu bio najopasniji u njegovim očima.

Sretno u ostatku sezone, kako sam shvatio ljude iz vašeg kluba vama nije cilj PL, bar ne ove sezone, nešto kao Branitelj, s obzirom da ni Podgrmeč nije baš mušterija, bit' će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati ostatak sezone jer očigledno će se između Viteza i Branitelja odlučivati hoće li Jednistvo, Bratstvo ili Budućnost pristupiti PL.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 okt 2012, 00:48

Ne znam da li neko od vas zna, ali bio zahvalan kada bi mi neko mogao reci koja tri igraca su za Vitez promasila penal u onoj 1/16 kup utakmici protiv Olimpica, posto skupljam statistiku za kup BiH ove sezone. Hvala :)

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 02 okt 2012, 10:17

AnelZ je napisao/la:Ne znam da li neko od vas zna, ali bio zahvalan kada bi mi neko mogao reci koja tri igraca su za Vitez promasila penal u onoj 1/16 kup utakmici protiv Olimpica, posto skupljam statistiku za kup BiH ove sezone. Hvala :)
Hasanović,Jurić i Mišić su promasili nazalost. :)

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 02 okt 2012, 10:19

Casp3r je napisao/la:
plavobijeli je napisao/la:SVAKA ČAST VITEŽANI,POSLOŽENI STE PO SVIM MOGUĆIM SITUACIJAMA,MALI KLUB AL DOBRO POSLOŽEN JOŠ DA JE MALO ONO SVE DOVESTI URED OKO INFRASTRUKTURE.MALO BI VAS HTIO UPITATI DA MI NEKO POJASNI ONAJ PENAL PROTIV JEDINSTVA-MENI JE SMJEŠAN A VAMA JE DONIO BODOVE.
Vitez je odlična ekipa, Radnički su uzeli 3:0, ali počašćeni sudijom, odmah da kažem - nemoj neko da pogrešno shvati, Vitez bi pobjedio u svakom slučaju jer su kompletniji, tako da mi nije jasno zašto su sebi dozvolili ovu sudijsku blamažu, ja slušam na atletskoj stazi, sudija otima već neki 10 aut na lijevoj strani Radničkom i čovjek s tribina neki stariji kaže "De 2:0 je pusti ljudima njihove aute". Još jednom ponavljam, Vitez bi pobjedio i to smo znali i prije nego smo došli, ali potpuno bespotrebna sudijska otimačina. Na kraju je da sebi digne ocjenu dao crveni karton Šantiću, eto onako reda radi, a u 6 situacija su mu domaći (igrači) čak i psovali majku kad ne bi dosudio im nešto ili kad bi dosudio neki aut Radničkom - ma ni žutog, a Vojvodića je odmah počeo opominjati, te je Jaranović požutio mislim da sad nazovete sudca ne bi ni on sam znao zašto ga je dao, samo jer je u tom trenu bio najopasniji u njegovim očima.

Sretno u ostatku sezone, kako sam shvatio ljude iz vašeg kluba vama nije cilj PL, bar ne ove sezone, nešto kao Branitelj, s obzirom da ni Podgrmeč nije baš mušterija, bit' će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati ostatak sezone jer očigledno će se između Viteza i Branitelja odlučivati hoće li Jednistvo, Bratstvo ili Budućnost pristupiti PL.

ako se ukaze prilika za Pl onda ce se valjda i uci ali nemaju neke ambicije ove sezone koliko znam.sve ovisi od opcine ako htjedne dat pare.prosle sezone nije,sad vicemo ove jer su izbori :D hvala i vama i da izborite ostanak u ligi,zbog onih predobrih navijaca bar :)

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 02 okt 2012, 10:23

hvala.samo da opcina daje vise para gdje bi nam kraj bio ali otom potom.bar su primanja igracima redovna i mislim da su u vrhu ove lige po placama. omladinske kategorije su predobre ove sezone tako da bi najvise volio da se ove sezone ude u PL ako se mogne. :) sto se stadiona tice,trebao je biti obnovljen skroz,bilo je govora ali zbog svade s gradonacelnikom nista od tog. a sto se penala tice,mislim da je cist.imali smo puno prilika protiv jedinstva,namasili se dosta tako da bi sigurno dobili i bez njega ali eto :D sretno u nastavku!

eminem22
Kontakt:

Post Postao/la eminem22 » 02 okt 2012, 10:53

Ko vam je sada glavni sponzor?

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 03 okt 2012, 12:12

jos je u klubu Kafadar(znaci CM i Ovnak su glavni sponzori) ali daje znatno manju kolicinu novca nego prethodnih sezona kad je uveo klub u prvu ligu i prosle sezone kad su 3.bili :) ova nova skupstina kluba je sastavljena od manjih privatnika ali daju novac sto je dobro.onda tu je novi sponzor Ecotok( taj covijek je prije bio alfa i omega Travnika,ulagao dosta u njih dok im je cini mi se jovic bio trener,pa onaj nedzad selimovic i odustao kad im je dosla nova skupstina,prodavali utakmice i tako to).pomaze dosta i vrhovni tuzitelj iz viteza,radi u sarajevu.opcina je dala neke pare,sad ako htjednu podrzati ove sezone ulazak u PL onda cemo uci 100%.imamo sudacki par u ovoj ligi,dopredsjednika u pravnom tijelu saveza,delegate i kontrolore tako da. :)

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 11 okt 2012, 00:03

Nogometaši federalnog prvoligaša „VITEZ" igraju vrlo dobro i nakon devet odigranih kola zauzimaju drugo mjesto sa 18 osvojenih bodova, jedan manje od vodećeg Bratstva. A da je bilo samo malo više sreće, spretnosti, žestine, pa i, kako neki kažu, nogometnog mangupluka, bodovni saldo bi bio daleko bogatiji i sada bi Vitežani bili uvjerljivo vodeća momčad dosadašnjeg tijeka prvenstva. Jer, ova je momčad u samim završnicama susreta, u sudačkim nadoknadama vremena (Livno, Kakanj, Tuzla...) gubila bod(ove), ponekad na bizaran, neshvatljiv i za trenere neprihvatljiv način.

I proteklih dana stručni stožer radi upravo na ukazivanju na propuste koji kumuju gubljenju već dobivenog, na ispravljanju i otklanjanju tih nedostataka, jer nije riječ ni o (ne)znanju, o nedostatku tjelesne snage i pripremljenosti, nego se radi o nijansama u tim segmentima koji, očito je, nedostaju ili nisu dovoljno razvijene kog pojedinih igrača ovoga kluba. A to su i razlozi što su se u NK Vitez odlučili potražiti pomoć i od trenera ragbija, Radenka Pirkića, ranije trenera Čelika i reprezentativnih selekcija BiH, trenera sve uspješnijeg RK „Vitez" i mladih selekcija BiH, Dalibora Vrebca, te nekadašnjeg ragbi igrača, osnivača i predsjednika RK „Vitez, Željka Ljubanića.

„Osjetili smo i uvidjeli, kažu u stručnom stožeru NK „Vitez", da našoj momčadi treba, u nekim situacijama, više žestine, odlučnosti, taktičke potkovanosti..., a držimo da će ih nešto od toga naučiti uspješni i poznati treneri ragbijaša".

U ovom klubu također kažu kako ragbi treneri imaju što pokazati nogometašima „Viteza", to na treninzima i čine, i vjeruje se kako će ta suradnja dati pozitivne pomake u nekim elementima tjelesne i taktičke pripremljenosti.

„A mi treneri u NK „Vitez" se ne libimo svoje nogometno i trenersko znanje crpiti i dopunjavati i od iskusnih ragbi trenera, a što nikako ne znači da ćemo mi ubuduće igrom i odnosom prema igri i protivniku „iskočiti" iz nogometnih pravila i okvira pa igrati, da se tako izrazimo, ragbi-nogomet", poručili su i suradnju s ragbi trenerima pojasnili nogometni treneri ovog popularnog sportskog kolektiva.

Foto: http://www.vitez.info/index.php/sport/v ... gometasima" onclick="window.open(this.href);return false;

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 14 okt 2012, 11:25

Nogometaši Viteza teško, ali zasluženo do nove pobjede!

Vrlo teško Vitežani su izvojevali pobjedu, a ne bi bilo nezasluženo da su gosti osvojili bod(ove). Jer, bila je to najslabija partija Viteza u dosadašnjem dijelu prvenstva, a može se reći da je u većem dijelu susreta Iskra bila brža, opasnija, bolja.

Međutim, domaćoj momčadi nije nedostajalo želje, htijenja i zalaganja, a na kraju su to i „naplatili" lijepim golom mladog Mišića iz slobodnog udarca s 25 metara u 76. minuti. Bio je to precizan udarac nedohvatljiv za dobrog golmana Iskre Karašina. Nedugo potom, u 86. minutu susreta igrač Viteza Jurić dobiva crveni karton. Od tada Vitežani su se povukli, čuvali teško stečenu prednost, ponekad i panično, a gosti ipak nisu uspjeli naći put do mreže izvrsnog Živkovića.

Gradski stadion Vitez. Gledatelja: 550. Sudac: Antonio Bandić (Grude) 7,5
Pomoćnici: Dalibor Mavrak (Mostar) i Tomislav Kraljević (Ljubuški).
Četvrti sudac: Mateo Musa (Čitluk), Delegat: Mustafa Okić (Gračanica).

Strijelac: 1 : 0 Mišić (76.)

VITEZ: Živković 7,5, D. Šantić 6, Jurić 5, Hasanović 6,5, Hećo 6, (od 46 Mišić 7,5), Livaja 6,5 (od 58 Livančić 6,5), J. Šantić 6,5, Dilaver 6, Dedić 6, Imamović 6, Pranjković 6 (od 74 Alić -)
Trener: Valentin Plavčić

ISKRA: Karašin 7, Tanković 6 (od 88 Kadunić -), Kovač 6,5, Kulaš 6,5, Batinić 6,5, Mirvić 6 (od 68 Vrljić 6,5), Nebić 6,5, Zeko 6,5, Smajić 6,5, Zec 7, Čehaja 6,5 (o5 Sučić -).
Trener: Salim Duraković

Žuti kartoni: Kovač, Tanković, Mirvić, Čehaja (Iskra) i Hasanović (Vitez)
Crveni karton: Goran Jurić (86 – grub start).

Igrač utakmice: Aleksandar Živković

Foto i Video: http://www.vitez.info/index.php/sport/v ... ve-pobjede" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.