RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 23:27

tepsija je napisao/la:Da se opet ogradim od dežurnih pljuvača,od onih koji samo gunđaju sebi u bradu.
Ponavljam,protiv Tanovića nemam apsolutno ništa.
Kakav je kao čovjek,to me ne zanima niti bi me trebalo zanimati,nisam taj tip da me zanimaju tuđi životi.
Zanima me kako ko radi posao za koji je plaćen.
On zajedno sa suradnicima ne radi dobro i to su činjenice.
Ja bih bio sretan da me demantira,da Velež kerene kako treba.
Prvi bi mu stao uz bok i podržao ga.
Ovako ne mogu jer nije dobro.

Definicija gluposti je raditi jednu te istu stvar i ocekivati drugaciji rezultat.

Velez je do od 92e promjenio 20-30 ljudi u upravi, i sigurno 4-5 direktora kluba. Smjeniti Tanovica da bi se doveo Dzubur ili Vila ili Pika nije rjesenje. Nama je jedini spas da mozemo na neki nacin (bilo koji nacin) nagovoriti jednog od tih "velikana Veleza" da uz podrsku ostalih velikana Veleza preuzme klub i iskoristi svoje veze u svijetu da organizira klub po svijetskim standardima, da se napravi sistem koji je moderniji, da svaki kvalitetan junior ima ugovor od 15te godine. A da se roditelji te djece, kako tako, ubjede da djecu potpisu za Velez na 4-5 godina - ali ne ugovorima kao sto se ovdje desilo, nego pravim ugovorima radi kojih ces kaznu platit ako prekrsis.

Velez jednostavno nema jakog kadra. Problem nije izmjeniti trenera, direktora, upravu - to je lako. Problem je ko ce doci umjesto njih a da klub ojaca. A ja to rjesenje jos uvijek ne vidim.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

RODJENI34
Kontakt:

Post Postao/la RODJENI34 » 02 okt 2012, 00:05

MostaracVelezovac, zamisli ovu situaciju ti si fudbaler bio svjetske klase ponikao u nekom klubu koji je u to vrijeme imao za nase prostore zapazene rezultate. Kasnije si se dokazao kao trener, ambasador si neki u fifi i uefi. Izgradio si sebi ime, imidzi rejting u svijetu a ne u svom gradu. U tvom gradu se zarati a ti odma svom maticnom klubu saljes trenerke,opremu,razne donacije ,organizujes vecere skupis pare i posaljes ih. I nakon 5-6 godina ti saznas da nista od toga nije doslo, da su pare oprane. U vodstvu toga kluba su sad neki konobari kome si ti davao baksis po 10 maraka, neki sitni lopovi, i neki golman kojeg se onako malo sjecas iz juniorskih dana i koje pocetne sezone u prvom timu. Nikog od tvoje prave raje tu nema, istinskih velikana kakav si bio i sam. A kad se po bijelom svijetu nadjes s njima popricas malo i shvatis da svi ti ljudi koji su u upravi su tu radi svojih interesa. Pa dodje festa povodom 90 godina i taj neki golmancic ne pozove tebe i tvog nekog dobrog prijatelja koji je kao i ti bio vazan igrac u klubu na festu kao da organizuje svoju svadbu a ne festu kluba u kojem trenutno obnasa funkciju direktora. I ti ljudi taj klub dovedu pred gasenje, igraju djeca preko stele a pravu raju otjerali na ulice, sebi otvorili firme i svu djecu zaposlili na vazna mjesta u gradu. Na kraju ne zaju sta ce pa organizuju neki kao skupstinu da neko izvadi iz govana sve to sto su oni uradili. Bili otisao i pomogao tom klubu a ti ljudi i dalje ne napustaju svoja mjesta samo sazivaju skupstinu? Odma da ti kazem ako bi, ti si kralju Marija Tereza!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 02 okt 2012, 00:26

MV - slično sam i ja govorio. promjene se donose sistemski, a ne anarhijom. kad dođu oni pametnjakovići zaostali pa počnu pričati o degeneku, uništavanju prostorija itd. inače su se veliki klubovi tako gradili, nasiljem.

što se ne skupe, naprave neki višegodišnji plan, porazgovaraju sa potencijalnim sponzorima, naprave prezentaciju sa finansijskim i razvojnim akcionim i operativnim planovima, odu čak i do lidera nekih političkih stranaka ako treba, onda to prezentiraju nekim veležovim legendama i ukažu im gdje u tom sistemu vide njih. onda to izlože na skupštini i eto.

psovanje majke i prijetnja degenekom će samo sve normalne ljude, koji su možda sposobni da gore navedeno realiziraju, otjerati daleko od kluba. kao što ih je i do sad tjeralo.

mi smo previše mala sredina da bi glumili huligane. zavaravamo se bezveze i sami ukopavamo sve iole pozitivno što smo naslijedili, jer sami izgradili nismo ništa.

jedini način na koji navijači mogu pomoći klubu je mozgom i podrškom. a ne praznim tribinama i traženjem smjena bez spremnih alternativa.

RODJENI34, kao prvo ebo vas rezervni golman. šta ste se toga svezali neka mi neko objasni, molim vas. hajmo ovi što podržavaju džubura, koju je on poziciju igrao? šta kažete... ne čujem? kažete da nije bitno što nije igrao ako dobro vodi klub? a-haaaa, pa ebo vas onda rezervni golman, eto. izvini, povukoste mi živac.

druga stvar, tana je u dobrim odnosima sa duškom i marom, sa kodrom kojem je bio pomoćnik na klupi reprezentacije, a bio je u odličnim odnosima sa rahmetli čečom. uglavnom je imao njihovu podršku. to kao ne znate.

problem veleža nije u jednom čovjeku! problem je u upravi, u politici, u stanju u državi, u stanju u gradu, u sadašnjim igračima, u bivšim igračima, u navijačima, problem je u nama svima!

kajl
Kontakt:

Post Postao/la kajl » 02 okt 2012, 00:29

i naravno u tani. da ne bi neko isčitao da sam njega zaobišao, gluho bilo :)

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 02 okt 2012, 01:04

Brcko87 je napisao/la:Bio sam danas na utakmici i stvarno ste me razočarali..neznam ni sam kako ste došli do bodova..odavno nisam gledo slabiju ekipu od vas..Ova vas pobjeda može zavarat da mislite da imate neke kvalitete..
Da nema Gradine i Radnika koji dok se adaptiraju na ligu već će izletit iz nje vi bi sigurno bili jedni od glavni kandidata za ispadanje u niži rang..
Sa ovakvom ekipom teško će te gdje do bodova izuzev utakmica protiv Gradine,Radnika,Travnika i još par neki utakmica..
Sretno u nastavku!!
Po vašu žalost bi istina ovo što sam pisao 25 aug ..izgleda da se Radnik već adaptirao na ligu..ako se ne pojačate na polusezoni mogli bi završit u nižem rangu..oslanjate se na omladinski pogon u kojem isto nešto smrdi i koji nema kvalitete..vi u klubu imate uljeze.. :) Dosta babini sinova i igrača koji imaju jake menadzere dolaze u vaš klub a imaju dvije lijeve..dvije herlave ,smotane lijeve noge.. :D Znam lično neke igrače koji su igrali kod vas a nisu imali kvaliteta za niže lige..Istjerajte bagru iz kluba..Vi ste ekipa koja ima ime..Sramota to što vam pojedinci evo godinama rade od kluba..
OFK Gradina Srebrenik

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 okt 2012, 02:41

RODJENI34 je napisao/la:MostaracVelezovac, zamisli ovu situaciju ti si fudbaler bio svjetske klase ponikao u nekom klubu koji je u to vrijeme imao za nase prostore zapazene rezultate. Kasnije si se dokazao kao trener, ambasador si neki u fifi i uefi. Izgradio si sebi ime, imidzi rejting u svijetu a ne u svom gradu. U tvom gradu se zarati a ti odma svom maticnom klubu saljes trenerke,opremu,razne donacije ,organizujes vecere skupis pare i posaljes ih. I nakon 5-6 godina ti saznas da nista od toga nije doslo, da su pare oprane. U vodstvu toga kluba su sad neki konobari kome si ti davao baksis po 10 maraka, neki sitni lopovi, i neki golman kojeg se onako malo sjecas iz juniorskih dana i koje pocetne sezone u prvom timu. Nikog od tvoje prave raje tu nema, istinskih velikana kakav si bio i sam. A kad se po bijelom svijetu nadjes s njima popricas malo i shvatis da svi ti ljudi koji su u upravi su tu radi svojih interesa. Pa dodje festa povodom 90 godina i taj neki golmancic ne pozove tebe i tvog nekog dobrog prijatelja koji je kao i ti bio vazan igrac u klubu na festu kao da organizuje svoju svadbu a ne festu kluba u kojem trenutno obnasa funkciju direktora. I ti ljudi taj klub dovedu pred gasenje, igraju djeca preko stele a pravu raju otjerali na ulice, sebi otvorili firme i svu djecu zaposlili na vazna mjesta u gradu. Na kraju ne zaju sta ce pa organizuju neki kao skupstinu da neko izvadi iz govana sve to sto su oni uradili. Bili otisao i pomogao tom klubu a ti ljudi i dalje ne napustaju svoja mjesta samo sazivaju skupstinu? Odma da ti kazem ako bi, ti si kralju Marija Tereza!
Da je sve to sto si ti napisao istina - ja bi se slozio s tobom.

Ali nazalost dosta tih informacija je izmisljeno i prosireno medju raju preko kafana. Ne kazem da nema milion problema i milion ogrmonih i sramotnih propusta - ima. I upravo ti (stvarni) propusti mene brinu. Ali te koje si ti naveo - to se jednostavno nije desilo i nista od toga nije problem, jer nije istina.

Krenimo redom - cuo sam 4-5 prica da su nestale ove ili one trenerke, ove ili one lopte - i na kraju nisu. Pricam o posljednjih 17 godina od rata. Svaki put kad je neko nesto poslao - to je bila prica. I uvijek se na kraju ispostavilo isto: tTrenerke se podijelile igracima, neko podero, neko izgubio, neko iznosao, neko vratio, neko strpao u ladicu - ali trenerke, kao i svaka potrosna roba se potrosile. Isto ko i sa loptama: lopte dosle, neke pukle, neke se izhabale, neke neko ukro, neke neko izgubusio ... lopte potrosna roba. Potrosile se.
Ali do dan danas ja NIKAD nisam cuo niti JEDNOG JEDINOG donatora (bilo Vaha, bilo Dusko, bilo ko bilo) da je rekao "ja sam licno poslao opremu i ta je oprema bila ukradena. To se NI JEDNOM nije desilo. Price jesu kruzile po Mostaru (a Mostar je fala Bogu poznat po lajanju) - ali da je i jedan donator rekao da je to vidio - nije. Najblize sto se jeste desilo je kad su raja skupljala pare za semafor, mislili da ce kupit bolji i na kraju kupili jeftiniji - ali pare nisu ukradene - nego ljudi zaboravljaju na takse, na troskove prenosa, na PDV, na kur.c, palac. (Pitaj organizatore kupovine autobusa koliko je kostala carina i prevoz busa). Ali tih scena o drito ukradenim parama - pokazi mi covjeka koji je to IKADA rekao (Vahu, Duska, Maru itd). Nikad se nije desilo. Od 1995 do danas - nikad se to nije desilo.

Druga stvar, proslava 90. Rodjendana se objavljivala 6 mjeseci ako nije i duze. Znala su i djeca za proslavu - a ne velikani. Poslane su bile pozivnice SVIMA. Jedino je Vaha srao da je nije dobio - a jeste je dobio na svoju MOstarsku adresu a ne na Francusku. Kasnije je sam rekao da je dobio ali nije otvarao postu u Mostaru - mada ako mene pitas to je OPET sramota ljudi u Velezu, jer su trebali saznat gdje je Vaha tih dana da mu posalju tamo gdje jeste. Ali ipak nije da nije bio pozvan. Ali ono sto je meni smeta - zasto se ikako ljudi moraju ljudi pozivat na Velezov rodjendan? Ta nije Velez upravin, nego Rodjenih. Zar Velez treba da poziva jednog Vahu na svoj rodjendan, jednog Duska? Jednog Baku? Jednog Tucu? Guzu? Ne treba. To je isto ko kad bi se ti naljutio na sestru sto te nije pozvala na rodjendan tvog starog - to je drugom rijecju preseravanje. Niko tebe nemora pozivat na rodjendan tvog starog - isto ko sto niko od tih Velikana kojima je Velez dao hljeb i karijeru ne treba pozivat na rodjendan kluba - oni su duzni doci iz POSTOVANJA. A bili su pozvani svejedno.

I treca stvar - skupstina na kojoj je Velez bio pred gasenjem (prije 3, 3 ipo godine) kada je upravo taj isti Tanovic otisao iz Veleza i kad su ljudi zvali na skupstini "ko zeli u Velez" - niko se nije javio. Sjecam se tih dana kad nisam mogao da vjerujem DA NIKO NECE U VELEZ. Ljudi se MOLILI da dodju u klub. Na kraju sta su uradili pitali su nekoliko ljudi samo da stave svoje ime a da ne moraju ni dolazit u klub (tek tako da se klub ne sramoti) ... tako da je klub pola sezone sa 1-2 covjeka u upravi ustvari prezivio - jer ostali clanovi uprave u stvari nisu ni bili clanovi uprave. Cak ni tada - kad AMA BAS NIKO NIJE HTIO U VELEZ - opet ti isti famozni "Velezovi velikani" nisu dosli da preuzmu klub - nego je pukla prica "nece velikani u Velez dok je ovaj ili taj tu" - a te sezone nije NIKO bio tu. Bukvalno niko.

Znaci na kraju postavljam pitanje - o cemu ti covjece pricas? To sto si rekao uopste nisu tacne informacije, to su price sa kafa koje sam i ja cuo kao i svak ovdje - to nisu dogadjaji.

Znaci da ti odgovorim na to pitanje - da sam ja postao neko zahvaljujuc Velezu, da je mene Velez naucio mojoj struci i da sam ja postao neko u FIFI i UEFI i da sam bez posla sezonu-dvije (kao sto Dusko, Baka, Mara, Vaha, Salem i mnogi ostali jesu bili) - sigurno bi iskoristio tu godinu da pomognem Velezu i da klub postavim na svoje mjesto - pogotovo jer ne radim i tako i tako i nemam sta pametnije radit.

Ali nazalost i to je cak nasim velikanima iz ponizenja.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 okt 2012, 02:48

Svejedno, nista od toga nece promjenit cinjenicu da smo u kur..cu.
Treba pod hitno dovest ljude sa vecim iskustvom dok nije prekasno.

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 02 okt 2012, 02:55

:idea:

Treba, treba..
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 02 okt 2012, 03:02

oldbridge je napisao/la::idea:

Treba, treba..
:D posteno!

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 02 okt 2012, 03:18

Vjeruj mi, u ovom nasem slucaju, mene je najvise strah glagola - trebati. Vecina nije sigurna zasto ga koristi, eto i toga me strah. Sve dok nam ''TREBA'' bude iznad ''MORA'', bicemo ovdje gdje smo zadnjih 15 godina.

A sto se tice naseg Veleža, ne sekirajte se, ispasti necemo. Naci ce se neko kratkorocno rjesenje, ta navikli smo na to.
(Eto nama Rahimica) :D

MUSVDG

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 02 okt 2012, 03:33

Odavno se već sumnjalo na ovu upravu i njihove želje, mogućnosti, rad i trud, a prethodnih mjeseci se itekako potvrdilo. Slažem se sa MV, da su to oko kočenja Veležovih legendi da dođu u klub čiste gluposti!

NE MOŽE MI NIKO REĆI DA MOŽEŠ NEŠTO/NEKOGA VOLJETI, A SJEDITI SKRŠTENIH RUKU I GLEDATI KAKO TAJ DODIRUJE DNO DNA !

Ko to može nekome zabraniti bilo kome od njih da dođu i pomognu ako oni to ZAISTA žele.

NE ŽELE :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 02 okt 2012, 03:42

Možemo vratiti klub na normalan put, samo da se aktiviramo malo. Svaki pojedinac je bitan, da bude prisutan u okviru svojih mogućnosti i na tribini i među rajom koja nešto čini za Velež. Nema ništa od toga, mi TREBAMO, naše je da dođemo na svaki mogući sastanak, na svaku moguću utakmicu i tako pomognemo klubu AKO ga volimo. Ako ga ne voliš, dobro. Neka te sa strane i pusti nas budale da se bakćemo s tim. Velež poslije rata opstaje zahvaljujući samo nama, nikakvim ljudima koji su bili ili sad su u klubu. Mi smo bola odvajali iz svog džepa i za semafor, i za stolice i za autobus i još milion stvari. Nama ima da polažu račune i naše je hoćemo li ih držati ili ćemo ih istjerati. Nije Velež privatno vlasništvo, Velež pripada svima nama. Svako od nas ima pravo da kaže i uradi šta hoće jer mi smo VELEŽ, mi smo gubili živce zbog njega, sekirali se, radovali se s njim, tugovali, rizikovali zbog njega i davali koliko smo mogli da bi ga održali na životu i nema ovaj neće da ide, IMA DA IDE ! Nama polažu račune, ali mi moramo pokazati da nismo digli ruke već da nas i dalje zanima sve to, da nam je stalo do toga. Treba samo DIĆI GLAS a ne muliti i posmatrati i sažalijevati se. PONOS SU ROĐENI, NAJLJEPŠA STVAR NA SVIJETU JE BITI VELEŽOVAC, nije sramota ma u kakvoj god smo situaciji sada jer mi smo POKRET, IDEJA, INSTITUCIJA !
Zadnja izmjena: NeToBoLa, dana/u 02 okt 2012, 03:45, ukupno mijenjano 1 put.
Who dares, wins !

kerzen
Kontakt:

Post Postao/la kerzen » 02 okt 2012, 03:43

moj prijedlog: dajte nam fedju klarica on je napravio velike rezultate sa sinovima mahale. ima zajeban friz i lijepu zenu, jos mu fali kuba da zapali. berlusconi 2

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 02 okt 2012, 04:02

Ja sam uvjeren da u i oko Veleža nesto ne stima, te da nesto podhitno treba mjenjati :!: :roll:

Hajmo jos jednom, REPEAT.

MUSVDG

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 02 okt 2012, 04:45

kerzen je napisao/la:moj prijedlog: dajte nam fedju klarica on je napravio velike rezultate sa sinovima mahale. ima zajeban friz i lijepu zenu, jos mu fali kuba da zapali. berlusconi 2

Bjeri ukinu me s noga , post godine :lol: :lol:

MV fakat nekad zna pretjerati (izvini brato al je tako) al mozda i mi ostali pomalo ali onaj gore poduzi post zadnji ti je pravo u sridu.

Misljenja sam da ne treba praviti pritisak na ove koji su tu a ne znaju nego na one koji nece da budu tu a znaju i jos prosipaju to znanje sa strane.

Gospodine Vaha , Saleme , Tuce ,Kodro ,Dusko ... izvolite na scenu pa pokazite OKCU kako se to radi . Vaha nauci mlade momke te tvoje razne formacije i otvaranja kao i profesionalnost.
Daruj svom gradu barem 6 mjesci zivaca i znoja ... osevabit ces ako izvedes ovu mladu raju na pravi put. A cijeli Mostar ima da stane iza tebe !!!!Ma sta da stane ima da klanja ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 okt 2012, 08:26

kerzen je napisao/la:moj prijedlog: dajte nam fedju klarica on je napravio velike rezultate sa sinovima mahale. ima zajeban friz i lijepu zenu, jos mu fali kuba da zapali. berlusconi 2
E luda čoeka :mrgreen:

No,ovaj post ima nešto u sebi.
Organizacija Sinovi Mahale je pravi pokazatelj da se može kad se hoće i definitivno je organizacija koja zaslužuje respekt.
Rad sa djecom,pravljenje sportskih terena,cilj da se djeca maknu sa ulice.Tu su i neke stvari koje nemaju veze sa sportom ali imaju veze sa uređenjem tog dijela grada.
Kada se pogleda malo dublje,više se sa djecom radi i ta djeca imaju bolje uvjete u SM,nego je to u Veležu.
Dokaz kako se može od ničega napraviti nešto.
Dokaz da bi se moglo i u Veležu,da hoće.
A neće.

A sad mali osvrt na ove branitelje klupskih štakora(a nisu iz Rodoča).
Moralna stvar bi bila napustiti funkciju nakon svega navedenog.
Nije njihova stvar da brinu ko će ih naslijediti,kao nema ko.
Jok,eto oni su tu što vole Velež i što ga ne žele pustiti iz 'sigurnih ruka',što nemaju adekvatnu zamjenu.
Ma ja...
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 02 okt 2012, 12:02

Postao/la oldbridge dana 02 okt 2012, 04:02

Ja sam uvjeren da u i oko Veleža nesto ne stima, te da nesto podhitno treba mjenjati

I ja se slažem da u Veležu i oko Veleže nešto neštima. Evo jednog slučaja dokle god Tana i Tanići naređuju trenerima ko će igrati Velež nema dobra. BIo sam poslije jedne utakmice kad se Džafa obratio igraču i zagrlio ga "majsotre ovo je dobro bilo igrao je 90 mi.. Dečko Veze nije imao ono što je bio malo publike izviždali ga. Pa jeli ovo uredu. Neko je naredio da mora igarati . Pa i ćorava koka pogodi zrno.

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 02 okt 2012, 12:21

P.S. Po meni Mirza je bio najbolji trener nije dozvoli da mu se petlja uprava u posao

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 02 okt 2012, 12:52

Tuga me uhvati kad vidim ovo.
Tek tada vidim kako smo se srozali i kako smo nisko pali.
Ovo je reći simbioza igrača,navijača,uprave,simpatizera...
Mi isto neki brđani,samo teglimo.
VanBasten je napisao/la:[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 02 okt 2012, 12:57

tepsija je napisao/la:Tuga me uhvati kad vidim ovo.
Tek tada vidim kako smo se srozali i kako smo nisko pali.
Ovo je reći simbioza igrača,navijača,uprave,simpatizera...
Mi isto neki brđani,samo teglimo.
VanBasten je napisao/la:[youtube][/youtube]
upravu si brate kod nas u gradaccu trener neda da se trening posjeti akamoli ovako nesto.sarajevo je veliki klub za mnoge u ligi tako i za moju zvijezdu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.