U opisu posla mu je i da u slucaju neodazivanja na poziv otjera te igrace u pet pm.TMovac je napisao/la:Poslao mu sms kao kakva siparica.a pitanje je da li je poslao i na pravi broj.neka mu ode u Njemacku i nek poprica sa njim.to mu je uostalom i u opisu poslaziss je napisao/la:Sead Kolašinac se oglušio na poziv Sušića i Saveza!
U mnogim europskim klubovima igraju mladi igrači sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Tu je Branimir Hrgota prvotimac Borussie iz M'gladbacha, Sead Kolašinac stoper koji kuca na vrata prvog tima Schalkea, Fiorentinin napadač Haris Seferović i mnogi drugi.
No čini se, iako naši mladi fudbaleri preko medija često govore kako su odmah spremni obući dres Bosne i Hercegovine, da je sitaucija nešto drugačija u stvarnosti.
- Sead Kolašinac je u medijima izjavio kako čeka poziv našeg Saveza, a dan ili dva prije toga smo mu slali pozive i poruke na koje nije odgovorio. - govori Sušić.
- Kada je riječ o mladim igračima koje uzgred rečeno ja redovno pratim, oni moraju znati da ne mogu dobiti poziv sve dok ne riješe pitanje bh. pasoša i ostale papirologije koja je potrebna da budu naši reprezentativci. Ja nisam spreman nijednog igrača pozivati unaprijed dok on ne započne proces dobivanja našeg pasoša, jer smo imali iskustva, kao ono sa Mujdžom, da takvi procesi traju i više od pola godine, te da do dan pred važne mečeve ne znate da li možete računati na nekog igrača ili ne. - konstatuje Sušić.
Zamisli kad kod svakog poziva igraca bilo potrebno da mu ovaj ode na noge i da slucajno ne stupa u kontakt sa njim bilo kakvim elektronskim pomagalima.Samo oci u oci i usput da ponese crveni tepih.Vjerovatno bi mu i plata selektora Rusije bila mala(onako usput 200 puta veca godisnje od Papeta.
P.S @Princi rekoh ja tebi za h-avaz.Ispast ce da mali uopste nema pojma o cemu se radi.