Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 01 okt 2012, 20:18

TMovac je napisao/la:
ziss je napisao/la:Sead Kolašinac se oglušio na poziv Sušića i Saveza!

U mnogim europskim klubovima igraju mladi igrači sa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Tu je Branimir Hrgota prvotimac Borussie iz M'gladbacha, Sead Kolašinac stoper koji kuca na vrata prvog tima Schalkea, Fiorentinin napadač Haris Seferović i mnogi drugi.

No čini se, iako naši mladi fudbaleri preko medija često govore kako su odmah spremni obući dres Bosne i Hercegovine, da je sitaucija nešto drugačija u stvarnosti.

- Sead Kolašinac je u medijima izjavio kako čeka poziv našeg Saveza, a dan ili dva prije toga smo mu slali pozive i poruke na koje nije odgovorio. - govori Sušić.

- Kada je riječ o mladim igračima koje uzgred rečeno ja redovno pratim, oni moraju znati da ne mogu dobiti poziv sve dok ne riješe pitanje bh. pasoša i ostale papirologije koja je potrebna da budu naši reprezentativci. Ja nisam spreman nijednog igrača pozivati unaprijed dok on ne započne proces dobivanja našeg pasoša, jer smo imali iskustva, kao ono sa Mujdžom, da takvi procesi traju i više od pola godine, te da do dan pred važne mečeve ne znate da li možete računati na nekog igrača ili ne. - konstatuje Sušić.
Poslao mu sms kao kakva siparica.a pitanje je da li je poslao i na pravi broj.neka mu ode u Njemacku i nek poprica sa njim.to mu je uostalom i u opisu posla
U opisu posla mu je i da u slucaju neodazivanja na poziv otjera te igrace u pet pm.
Zamisli kad kod svakog poziva igraca bilo potrebno da mu ovaj ode na noge i da slucajno ne stupa u kontakt sa njim bilo kakvim elektronskim pomagalima.Samo oci u oci i usput da ponese crveni tepih.Vjerovatno bi mu i plata selektora Rusije bila mala(onako usput 200 puta veca godisnje od Papeta.
P.S @Princi rekoh ja tebi za h-avaz.Ispast ce da mali uopste nema pojma o cemu se radi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 okt 2012, 20:21

Joojj... Sto ovaj Kokosinjac ima karakteristicnu glavu.. Veliku, da ne kazem... :lol:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 01 okt 2012, 20:34

Safet Sušić: "Kada je riječ o mladim igračima koje uzgred rečeno ja redovno pratim, oni moraju znati da ne mogu dobiti poziv sve dok ne riješe pitanje bh. pasoša i ostale papirologije koja je potrebna da budu naši reprezentativci."

Znaš li Pape moj kad' će igrači pokrenuti proces promjene državljanstva prije nego ti razgovaraš sa njima i kažeš im da računaš na njih te da će po završetku tog procesa dobit' poziv ? NIKAD !!!

Zašto ?

Momci promjene državljanstvo, a poziv recimo nikad ne dođe, ili eventualno za 5 ili više godina ..

Možeš čekat' 5 dana, možeš čekat 10 dana, 10 godina, al' poziva nema, a ti čekaj ..a državljanstvo si promjenio.

[youtube][/youtube]

Dakle, Pape mora razgovarat' s momcima, reći da računa na njih, pa će onda momci mjenjat' državljanstvo, niko neće promjenit' državljanstvo na slijepo, odnosno da rizikuje.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 okt 2012, 20:41

JTS je napisao/la:
Dakle, Pape mora razgovarat' s momcima, reći da računa na njih, pa će onda momci mjenjat' državljanstvo, niko neće promjenit' državljanstvo na slijepo, odnosno da rizikuje.
Razgovarao, rekao. Bar kad su u pitanju Hajrovic i Hadzic. Kolasinac mu izgleda nije odgovorio na poziv.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 okt 2012, 20:45

calcio je napisao/la:
JTS je napisao/la:
Razgovarao, rekao. Bar kad su u pitanju Hajrovic i Hadzic. Kolasinac mu izgleda nije odgovorio na poziv.
Ocito nije u toku.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 01 okt 2012, 21:01

harishp je napisao/la:
calcio je napisao/la:
JTS je napisao/la:
Ocito nije u toku.
Seferović, Kolašinac, Bičakčić, S.Hajrović, itd. Ovo ne važi samo za Papeta, nego i za selektora U-21. Znam za Hadžića i I.Hajrovića, a to o Kolašincu je "rekla-kazala". Momak daje izjave da bi došao pješke do Sarajeva, pa poslije još jednom govori da bi se odazvao pozivu, a onda odjednom "ne odgovara" na poruke :-/ Ne vjerujem, nema logike. "Jedva" je pozvao Zukanovića koji je jedan od najboljih stopera u belgijskoj ligi, a pozivao je nekog Vrančića i slične bolide.

@ harishp

Čitam tvoje postove, prosto moram, jer nema teme na kojoj nisi aktivan. Baš voliš da "pametuješ" i namećeš drugima svoje mišljenje. Ništa protiv tebe, samo iznosim svoje mišljenje u kome nema ništa loše, a budući da očekujem da mi odgovoriš nadam se da ćeš biti korektan i odgovoriti na fin i kulturan način. Jer ovdje na forumu jako je malo takvih koji znaju normalno komunicarati kada dođe do "sukoba" mišljenja.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 01 okt 2012, 21:08

samson je napisao/la:Joojj... Sto ovaj Kokosinjac ima karakteristicnu glavu.. Veliku, da ne kazem... :lol:
hahaha ko cigla majke mi :mrgreen:

Hajmo pozvat i Cocalica da imamo duo Coca-Kola ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 okt 2012, 21:13

@JTS Kako rekoh ocito da nisi u toku.
Ali to ti ne smeta da uletis sa kakvim dialozima ili youtubom koje fakat dokazuje te tvrdnje.
Sto je najgore takvi se satro uvrijede iako im nije jasno ni jeli pos'o,dos'o ili sis'o.Bas ono k'o iz nebuha.
@calcio ti je vec objasnio ,prema tome.Poslije da ispravljas krive Drine ti je suvise kasno.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 01 okt 2012, 21:44

JTS je napisao/la:
Seferović, Kolašinac, Bičakčić, S.Hajrović, itd. Ovo ne važi samo za Papeta, nego i za selektora U-21. Znam za Hadžića i I.Hajrovića, a to o Kolašincu je "rekla-kazala". Momak daje izjave da bi došao pješke do Sarajeva, pa poslije još jednom govori da bi se odazvao pozivu, a onda odjednom "ne odgovara" na poruke :-/ Ne vjerujem, nema logike. "Jedva" je pozvao Zukanovića koji je jedan od najboljih stopera u belgijskoj ligi, a pozivao je nekog Vrančića i slične bolide.
Mislim da je Pape najaktivniji selektor kojeg smo imali do sada sto se tice skautinga i pracenja igraca. I to samo sudim po ovome sto se moglo saznati iz medija, sa kim je pricao, koga je isao gledati uzivo i tako dalje. Zaboravih gore napisati da je Susic takodje pricao i sa Sudicem i pozvao ga da bude gost na utakmici reprezentacije kada vecina kriticara sa foruma nije ni znala ko je taj momak. Vjerovatno Susic ima i nekih aktivnosti o kojima ne prica pred novinarima. Ali ne moze ni on sve sam srediti, njegovo je da poprica sa igracem, i tu prestaje njegova moc. Ne moze on nekome izdati pasos i dozvolu da igra. Znam da su mnogi isfrustrirani sto se nista ne desava a Susic je najlaksa meta za kritikovati, ali treba biti realan.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 01 okt 2012, 21:49

redarmy0 je napisao/la:slika

slika

slika

slika
Ovaj zadnji bi po meni mogao imati najbolju karijeru...I jedin i od ovih gore bi odmah mogao igrati u A selekciji...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 01 okt 2012, 22:16

gringobih je napisao/la: Ovaj zadnji bi po meni mogao imati najbolju karijeru...I jedin i od ovih gore bi odmah mogao igrati u A selekciji...
:!:
Baš tako. Ovaj Halilović je još dijete, neka se on razvije, a sudbina će ga odvesti već u neki dres, nije bitno čiji. Čiji god on bude želio neka obuče. Seferović je rezerva u Fiorentini, ako bi počeo igrati onda da. Kolašinac treba takođe malo iskustva.

Po meni Hadžić i onda ako Papetu bude ćejf Bičakčić, Hajrović i Višća, neko od njih, ako ne nikom ništa. Mene ovaj kadar zadovoljava.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 okt 2012, 22:35

Kolika je glava u Kolasinca majko mila. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 01 okt 2012, 22:43

Cartman je napisao/la:Kolika je glava u Kolasinca majko mila. :lol:
pa to je dokaz da je bosanac :mrgreen:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 01 okt 2012, 23:58

Sakuragi je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Kolika je glava u Kolasinca majko mila. :lol:
pa to je dokaz da je bosanac :mrgreen:
On treba da zna da ako misli izabrati Njemacku da je siguran da ce biti tako reci world class.
Njemacka ima Badstubera, Hummelsa, Howedesa koji su 23-24 godine. Plus imaju ove momke iz U21, U19. Npr mali Ginter koji je standardan u Freiburgu, 18 godina. Cuo sam da moze igrati lijevog beka ali i tu je konkurencija jaka.

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 01 okt 2012, 23:58

TMovac je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:@adriano_leite
Nisi shvatio ocito o cemu ja govorim.Razumljivo je sto ovi momci traze garanciju da ce biti dio reprezentacije,jer zasmisli uzmu bh.drzavljanstvo i naprave jos jednog "stranca" u klubu,a ne dobiju poziv za reprezentaciju.Tko onda ispasta?
Mislis da Hrvatska i Srbija ne daje pojedinim nogometasima garancije da ce zaigrati za reprezentaciju,te da tek onda vade dokumente svoje maticne domovine.Jednostavno je Mihajlovic na noge otisao Alenu Stevanovicu u Torinu i razgovorao sa njim o reprezentaciji,te ce ovaj zaigrati za Srbiju.Nasem selektoru zamjerim sto ne ucini nesto slicno kada je u pitanju Seferovic,Hrgota itd.
Mi nismo Brazil da mozemo odbacivati svakve igrace,vec se za svakog zestoko moramo boriti.Patriotizam tu nema nikakve veze,jer on nije kvaliteta.Da jeste vjerovatno bi Mongolija bila velesila na nivou recimo Njemacke,koja ce iako je velesila za svakog se kvalitetnog igraca zestoko boriti.
Ama pogledaj te za koje se Hrvatska bori, Srbija, a pogledaj nase. Kako garantovati ovim dijasporcima za poziv, kada imamo bolje igrace ili makar iste igrace. Nema tu nekoga ko je nivo npr. Subotica, Petrica, Rakitica itd. Uostalom ovi Srbi i Hrvati sa dvojnim drzavljanstvima, izjasne se da zele igrati za Hrvatsku i Srbiju, a samo nasi cekaju pozive da bi nas odyebali ili prihvatili. Pa dokle vise tako? Treba se plasirati s ovim sto imamo, pa da mi odyebemo njih, a ne oni nas. Ako ne zelis igrati za svoju drzavu, odyebi od nje i gotovo.
Ko je cuo recimo za Subotica kada je imao nekih 18-19 godina?Niko.Ovi momci imaju potencijal i vec su sada clanovi ekipa za koje pojedini igraci koji su stariji i koji igraju za repku mogu samo sanjati-Ne kazem ja da ih treba odmah sve staviti u A tim.Ali ih je potrebno pomalo uvoditi.Niko me ne moze ubjediti da je recimo jedan Ibricic bolji od Seferovica i Vuckica.Kao prvo ova 2 igraju u ligama petice,a uz to su jako mladi i imaju dosta prostora za napredak.Dok je Ibricic s obzirom na godine vec na nekom svome maximumu.Ako i napreduje to nece biti nesto specijalno.Dok ovi imaju sansu da se razviju u igracine svjetske klase.Naravno niko to ne moze garantovati,da ce se to i desiti,ali ne treba nista prepustiti slucaju.Vezati ih za nas,pa ako sta bude od njih dobro i jest,ako ne bude nikom nista.Barem ce jedan od tih igraca razviti se u igracinu.I onda cemo kukati sto ne igra za nas,kao sto kukamo za Ibrahimovicem.Niko ne kaze da Susic treba sada sredjivati pasose igracima.Ali ono sto treba jeste da ode kod igraca da porazgovara sa njim,da mu pokaze da istinski racuna na njega ukoliko sredi pasos i ukoliko redovno bude igrao za klub.Kao sto je uradio sa Sudicem.Ili recimo kao sto Bilic isao Rakiticu na noge 3 puta i ubjedjivao ga.ili kod nas u kosarci Aco petrovic.Isao je i u Spaniju i ne znam vec gdje i licem u lice razgovarao sa igracima.I kao sto sam vec rekao neka savez zaposli nekog pravnika koji ce sredjivati svu papirogiju umjesto igraca.A da na njima bude samo da treniraju,igraju i naravno potpisu izjavu da zele igrati za nas
Upravo tako druze potpisujem sve

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 okt 2012, 00:04

Hajrovic danas imao asistenciju(iz kornera nekako :mrgreen: ) protiv St Gallen. Njegov grasshoppers prvi na tabli.
Uglavnom Stevanovic prvo desno krilo, Hajrovic zamjena..

Backy
Kontakt:

Post Postao/la Backy » 02 okt 2012, 00:08

slika

slika

slika
Kolasinac,Seferovic.Halilovic i ko je ovaj zadnji i gdje igra?

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 02 okt 2012, 00:11

kad će nova fifina rang lista. valjda ćemo se dići koje mjesto 'ebemu majku. :mrgreen:
Odlazi Safete.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 02 okt 2012, 00:13

Backy je napisao/la:

slika

slika

slika
Kolasinac,Seferovic.Halilovic i ko je ovaj zadnji i gdje igra?
Zadnji ti je Izet Hajrovic.Igra u Grashopersu,trenuto vodecoj momcadi u Svici.Igra na poziciji desnog krila,a moze po potrebi i lijevo.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

criscito
Kontakt:

Post Postao/la criscito » 02 okt 2012, 02:13

Mislim da je samo portal **** prenio ovu informaciju da je Susic zvao Kolasinca i da mu se ovaj nije javljao. Ni ss, a ni sc. koje smatram ozbiljnim sportskim portalima ni rijeci nisu napisali o ovome. Primjetio sam da i neki nasi posjeceniji portali nisu pisali nista na ovu temu. E sad, ko ce mu ga znati...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], L_blancos, TETRAPAK i 34 gosta.