RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 17:07

Joj evo poceli smo postat razmisljanja Nermina Bise.
Ja se definitivno otpisujem s ovog foruma. Stvarno sve ima svoje granice. :shock: :roll:
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 17:13

RODJENI34 je napisao/la:Ljudi situacija u klubu nikad nije gora. Nikad vise u ekipi nismo imalo igraca koji su preko veza i vezica u velezu. Ljetos je ugovorena probne utakmice da se vidi ko je za velez a 3 dana prije toga stigla navodna 3 igraca na probu (Jaganjac, Mace, Nuhic) koja su gle cuda zadovoljila citaj platila a na probnoj utakmici se niko nije pokazao. Odma znak da nesto smrdi i kasnije po gradu pukne prica da je utakmica dogovorena samo onako formalnp jer je to duznost. Znaci odma znak da i ove godine igra ko vise plati a ne ko bolje zna. Kazete dala se prilika velezovoj djeci, u pravu ste, ali kojoj djeci? Onoj Mostarskoj djeci ciji su roditelji,dajdze, amidze neke civije u ovom gradu koji mogu srediti svojim malisanima da zaigraju za Velez (Demic,Cemalovic,Hajdarovic,Mehremic,Mahinic,Kazazic) koji uz starije kolege vjecne talente koji nisu prosli ni u jednom boljem klubu (Kodro,Kajta,Mrva,Skaljic koji nakon 15 god karijere ne zna koja mu je prirodna pozicija), i njima pridodas trenere i direktora (Dasa,Mrkva,Zaim )najvecci strajkasi za vrijeme igracke karijere dobro imamo mi i to nekoliko bodova.Uvijek isti igraci igraju u Velezu. Mozemo se svi kladiti da ce se na zimu vratiti Jugo,Coric i Zolj jer nigdje drugo ne mogu igrati a u Velezu znaju semu do ugovora. Kada ode citava uprava tj. Trecerazredni golman sumnjivih ljudskih kvaliteta, Kada na njegovo mjestu udju legende kluba kao Dusko,Vaha, Mara, Sejo, Tuce, i oni postave strucnog trenera, Kada priliku da zaigraju dobiju djeca koja stvarno trudom,radom, talentom i prikazanim igrama kroz omladinski pogon dobiju priliku, a ne da ti isti zavrse u nizerazrednim klubovima kao ( Krhan,Bebanic,Eminovic,Mazreku,Alajbegovic, Durakovic i masa njih...) e tada cemo imati pun stadion, tada cemo biti prvaci drzave i igrati eurokupove opet. pozz
Rodjeni34,

Sve to sto si ti napiso je super i ja bi najvise volio da je to tako. Ali nazalost, da je babi chundara bila bi deda.
Tuce, Kajtaz, Baka, Dusko, Vaha, Kodro, Salem, Mara su imali 20 godina da dodju u Velez i da ga preuzmu - ali do dan danas niti jedan od tih ljudi nikada nije zelio biti dio Veleza nakon 92e. Sejo Kajtaz je bio sportski direktor i otiso nakon 3 mjeseca kad je vidio u kakvim je ghovnima Velez. Svi su oni tu tek toliko da se posalje paket lopti ili trenerki, da dodju u posjetu i pitaju "sta ima" - ali niti jedan od njih ne zeli izgubit 2-3 godine svog zivota da digne Velez na noge.

A garantujem ti da se i jedan od njih javi i kaze "ja cu bit direktor kluba" - bio bi dozivotni direktor u roku od 24 sata. Da se ne zavaravamo - premijer Niksic je veliki veliki Velezovac. Da se bilo ko od tih Velezovih velikana javi makar i sms porukom - taj bi covjek vodio Velez odmah. Ali oni to nece - i svaka prica o Velezovim velikanima i njihovoj podrsci tu zavrsava.

Ovdje ti je uzdaj se u se i u svoje kljuse. Velez trenutno sacinjavaju ljudi koji ga sacinjavaju jer oni "bolji" ustvari nisu ono sto raja misle da jesu. A ovi koji su sada u upravi trenutno - ocigledno nisu sposobni da izbjegnu amaterske greske.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 01 okt 2012, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 01 okt 2012, 17:16

Ne vidjeh da je iko napisao rezultate omladinaca...

Juniori : Leotar 4-1 Velez
Kadeti : Leotar 0-1 Velez
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 17:18

Maestro^^ je napisao/la:Ne vidjeh da je iko napisao rezultate omladinaca...

Juniori : Leotar 4-1 Velez
Kadeti : Leotar 0-1 Velez
Super, skola fudbala nam je odlicna. Imamo od cega sastavit novi tim za 2-3 godine. (mozda u 5. ligi).
Ma Velez i sa vecim ulaganjima u skolu moze samo da izvuce 5-6 lokalnog kadra i ostalo se mora nabavljat sa strane.

A to ce vrlo brzo ici na zivce svima - sjetimo se koliko smo roncali (ja prvi) zasto ne igra "nase dijete" a igra onaj iz Sarajva. Eto zasto.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 okt 2012, 19:18

bit će vruća jesen, u to budite sigurni.... :(

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 01 okt 2012, 19:22

AlemC85 je napisao/la:bit će vruća jesen, u to budite sigurni.... :(
A bgm evo 20 godina svaka nam je vruca,ali ova je prevruca... :oops:

RODJENI34
Kontakt:

Post Postao/la RODJENI34 » 01 okt 2012, 19:28

MostaracVelezoivac, ne zelim da citiram jer mrzim ogromne postove. Ti kazes da Velikani Veleza ne zele da preuzmu klub. Ja sad tebi garantujem, da Kompletna uprava na celu sa Tanovicem ode iz kluba, i da ih premijer Niksic pozove da preuzmu klub da bi preuzeli u roku od 24 h. Ako nista postavili bi svoje ljude koji bi sigurno ccasno i posteno radili a oni bi bili u nekom takozvanom nadzornom odboru. Jer drugacije sigurno nece, zasto bi jedan Dusko,Halilhodzici,Tuce, Sejo i ostali polagali racune nekom trecerazrednom golmanu i par ljudi sto su u upravi koji nemaju veze o fudbalu kao npr. Cevra,Zuhric,Kada i ostalo kompanija. Ima li smisla? Pa Vaha nije polagao Mamicu racune a ne njima da ih polaze. Ali druga je pjesma sto oni nece da odu ili eventualno odu pa se nakon 2 mjeseca podju metiljati oko kluba opet. A najveci problem ovoj upravi je to sto je selekcija igraca katastrofalna i uvijek se isti igraci vrte oko klubs. Scouting za podrucje hercegovine je 0. Recimo Jusufbasic je prosle godine u Capljini zabio 20 golova doveli su Macu. Sada u Capljini opet imas vilu koji ce sigurno zabiti 20-tak golova nece ga dovesti. Recimo Demic vec 3 sezone konstantno igra nista nije napravio osim razvlacenja po novinama ali on ce tako citav zivot. Zasto ne dovesti Bebanica koji je najbolji igrac Branitelja i momku dati priliku, sezonu, da vidimo sta on zna,a ti Demicu idu u federaciju pa se tamo dokazi. tako isto Kajan koji je 3 godine najbolji strijelac omladinske lige pa nisu momku dali priliku da uveze 10 utakmica. Ali zato Cemalovic igra 20 utakmica zabije 3 gola i opet ce igrati narednih dvadeset. Konstantno je problem lijevog bocnog a ne zele da daju priliku Alajbegovicu koji je godinama bio medju najboljim bocnim u omladinskim ligama i u Igmanu je bio medju najboljim bocnim federacije itd.. Masa tih primjera ima. Zato otjerati ovu upravu dovesti nove ljude koji su u fudbalu, koji znaju kako se vodi klub, sta je scouting, kako se sistemski pravi plan za 3 godine i tek onda ce biti bolje.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 okt 2012, 19:40

ako se želi održati vanredna skupština kluba, onda se već sada mora prikupiti dovoljan broj delegata, da bi bilo kvoruma, da bi se spriječila eventualna opstrukcija, zatim se moraju pod hitno obaviti razgovori s potencijalnim novim ljudima, a to bi bilo najbolje da urade ljudi koji nemaju veze s ovom upravom ili glavne vođe navijača kluba......

vremena je malo, jer je ostalo skoro dva mjeseca do kraja polusezone........i ako se ovo desi s skupštinom, volio bi da bude live prenosa, pa da vidimo ko su trenutni grobari kluba.........

UPRAVA MRŠ U PM............ :evil:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 okt 2012, 20:01

Yebemu miša MV,da li si se nakad zapitao zašto svi bježe od Veleža i preuzimanja odgovornosti?
Ja mislim da razlog nije taj što ne vole Velež, a naročito razlog nije da tu ne vide priliku za zaradu.
Jer manje-više,to su ljudi koji su sebi i svojima osigurali egzistenciju i ne treba im Velež kao odskočna daska.
Sjeti se Mehe Kodre i njegovog 'izbornikovanja'...sve će ti biti jasno.Zašto nije ostao izbornik BiH u eri Pušine?
Protiv vjetrenjača se ne može,osim da ih se zauvijek ukloni,da ne smetaju.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 01 okt 2012, 20:55

Ma ljudi moji.Ovo je užas šta rade od kluba.Evo već sedmicu prolazim Titovom i nikoga nema u klubu.Svi su digli ruke od nas.Sramota je da nas vode ljudi koji ne znaju koliko poluvremena ima utakmica,trećerazedni golmani,nepismeni ljudi...Ovo je gore nego kad nas je vodio pika.Naše legende nece da dođu jer su vidili kakvi se ljudi motaju oko kluba.Igraju Kajtaz(koji ne zna hodat),Škaljić(čije je najveće dostignuće bilo otići u Brotnjo),Demić(kome je europa Tuzla)...Dok nam u upravi sjede ljudi koji pojma nemaju o fudbalu možemo samo sanjat europu.Velež je bio institucija a sada je samo riječ od pet slova.Ovo je bio zadnji put da sam otišao na utakmicu dok je ova uprava na čelu.Skupštinu što prije sazvati jer ako nam ostane ovo ovako onda smo već u drugoj ligi.Pozdrav.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 21:19

RODJENI34 je napisao/la:MostaracVelezoivac, ne zelim da citiram jer mrzim ogromne postove. Ti kazes da Velikani Veleza ne zele da preuzmu klub. Ja sad tebi garantujem, da Kompletna uprava na celu sa Tanovicem ode iz kluba, i da ih premijer Niksic pozove da preuzmu klub da bi preuzeli u roku od 24 h. Ako nista postavili bi svoje ljude koji bi sigurno ccasno i posteno radili a oni bi bili u nekom takozvanom nadzornom odboru. Jer drugacije sigurno nece, zasto bi jedan Dusko,Halilhodzici,Tuce, Sejo i ostali polagali racune nekom trecerazrednom golmanu i par ljudi sto su u upravi koji nemaju veze o fudbalu kao npr. Cevra,Zuhric,Kada i ostalo kompanija. Ima li smisla? Pa Vaha nije polagao Mamicu racune a ne njima da ih polaze. Ali druga je pjesma sto oni nece da odu ili eventualno odu pa se nakon 2 mjeseca podju metiljati oko kluba opet. A najveci problem ovoj upravi je to sto je selekcija igraca katastrofalna i uvijek se isti igraci vrte oko klubs. Scouting za podrucje hercegovine je 0. Recimo Jusufbasic je prosle godine u Capljini zabio 20 golova doveli su Macu. Sada u Capljini opet imas vilu koji ce sigurno zabiti 20-tak golova nece ga dovesti. Recimo Demic vec 3 sezone konstantno igra nista nije napravio osim razvlacenja po novinama ali on ce tako citav zivot. Zasto ne dovesti Bebanica koji je najbolji igrac Branitelja i momku dati priliku, sezonu, da vidimo sta on zna,a ti Demicu idu u federaciju pa se tamo dokazi. tako isto Kajan koji je 3 godine najbolji strijelac omladinske lige pa nisu momku dali priliku da uveze 10 utakmica. Ali zato Cemalovic igra 20 utakmica zabije 3 gola i opet ce igrati narednih dvadeset. Konstantno je problem lijevog bocnog a ne zele da daju priliku Alajbegovicu koji je godinama bio medju najboljim bocnim u omladinskim ligama i u Igmanu je bio medju najboljim bocnim federacije itd.. Masa tih primjera ima. Zato otjerati ovu upravu dovesti nove ljude koji su u fudbalu, koji znaju kako se vodi klub, sta je scouting, kako se sistemski pravi plan za 3 godine i tek onda ce biti bolje.
Problem je sto nisi procitao citav post jer ti je lijeno citat duge postove.

Nisam reko da niko od Velezovih velikana ne zeli da radi pod palicom Tanovica, nego sam rekao da niko od Velezovih zvijezda ne zeli da radi u Velezu IKAKO. A to sto ti meni mozes garantovat da bi "zvijezde" dosle, a neznam te ni glavom ni bradom jer smo na internetu a ne uzivo, izvini ali moram reci da nije tako - ne onako ofrlje, nego znam da nije tako.

Vec 20 godina je od 92e. 20 godina proslo!!! A za tih 20 godina bilo je nekoliko redovnih i vanrednih skupstina Veleza, cak i onih gdje se pricalo o zatvaranju kluba - a niti na jednoj od tih skupstina se nisu pojavili NITI JEDAN JEDINI od tih Velezovih velikana da kaze "ja cu u upravu Veleza" ili "ja cu na mjesto trenera" ili "ja cu vam bar savjetnik bit" - niko nikad. A da ti ne pricam o famoznoj skupstini gdje su se ljudi moljakali da dodju u upravu kluba i NIKO NIJE HTIO da dodje u upravu - gdje su tada Velezove "legende" bile?

Ni jedan nije dosao.

I sad mi ti govoris da bi se Velezove legende skupile i podigle Velez kad bi ih Niksic zvao. A sto bi njih Niksic trebao zvati? Jeli to tebe neko treba zvati kad bi neko iz tvoje familije bio bolestan? Jel to treba Dusku ili Vahi pozivnica u Velez? Ma pusti mi molim te tih prica. To su sve "fudbalska gospoda" kojim je ispod nivoa podrzat ono iz cega su ponikli jer im je nekad Velez trebao i sad ne treba. Niko od njih nebi niko i nista danas bio da nije Veleza - i vratili su to Velezu tako sto su mu OKRENULI LEDJA. Svi od tih "Velezovih velikana".

Nemoj molim te pomislit da ista protiv tebe - absolutno nista. Moze bit da tebe boli za Velezom ko i mene, i radi toga te cijenim. Ali nemoj mi molim te pricat bajke o Velezovim legendama koji su imali ih-ih-hi prilika da Velezu vrate barem dio onoga sto je Velez njima dao - ali oni su pokazali da ih boli briga za Velezom. Barem bi se na skupstinama pojavljivali ponekad da im je stalo - sta je njima otic na skupstinu Veleza, ta svaki dan je jedan od njih u gradu.

Ukratko, Velezove legende su imale 20 godina da preuzmu Velez (barem jedan od njih) - i niko to nije htio. Velezove legende imaju i dan danas moc da smijene i Tanovca i Mrkvu i Zaima i Dzafu i Ibru i sviju - ali ono to NE ZELE. A bilo je godina kad niko od njih nije imo pametnijeg posla... Nije svaki od njih 10-15 bio zauzet svih 20 godina pa da nije imo kad.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 01 okt 2012, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 21:25

Rodjeni34,

Evo tebi jedno pitanje - neznam jesi li u MO ili vani, nebitno, ali recimo da si u Mostaru i da znas da je kriza u Velezu, i da znas da je skupstina prozvana radi te krize - bi li imao postovanja prema Velezu da dodjes na skupstinu?

E Velezovi velikani - nisu to postovanje imali niti jednom. A skupstina je bilo bar 10-15.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 21:27

Crvenarmija je napisao/la:Ma ljudi moji.Ovo je užas šta rade od kluba.Evo već sedmicu prolazim Titovom i nikoga nema u klubu.Svi su digli ruke od nas.Sramota je da nas vode ljudi koji ne znaju koliko poluvremena ima utakmica,trećerazedni golmani,nepismeni ljudi...Ovo je gore nego kad nas je vodio pika.Naše legende nece da dođu jer su vidili kakvi se ljudi motaju oko kluba.Igraju Kajtaz(koji ne zna hodat),Škaljić(čije je najveće dostignuće bilo otići u Brotnjo),Demić(kome je europa Tuzla)...Dok nam u upravi sjede ljudi koji pojma nemaju o fudbalu možemo samo sanjat europu.Velež je bio institucija a sada je samo riječ od pet slova.Ovo je bio zadnji put da sam otišao na utakmicu dok je ova uprava na čelu.Skupštinu što prije sazvati jer ako nam ostane ovo ovako onda smo već u drugoj ligi.Pozdrav.

Crvena Armija,

Nase legende nisu ni dolazile ni za vrijeme Pike, ni za vrijeme Dzubura, ni za vrijeme Vile a evo ni za vrijeme Tanovica.

Ocigledno da je nebitno ko je u upravi - njih Velez ne zanima. Nije moguce da su svi gore navedeni lopovi ispod njihovog nivoa kad sam ja licno vidjao upravo mnoge od tih zvijezda na kafama upravo sa tim ljudima koje sam gore naveo.

Znaci nije da "nece radi lopova", nego nece jer im se neda.

PS... Pa prije nekoliko sedmica je Salem Halilhodzic pio kafu upravo s tim istim ljudima koje si ti naveo u svom postu iznad. Problem je sto se tim "velikanima" sve svodi na kafi s ljudima iz uprave - i par izjava u novinama kako treba Platini doc u Mostar.

Sto ce Platini dolazit u Velez? Sto Salem ili Vaha ili Dusko ili neko od njih ne dodje u Velez na sezonu i postavi stvari kako treba? Sta je Velez Platiniju?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 21:33

U normalnim klubovima se glava gubi za puno manje gresaka nego sto je vec napravljeno, al nas najveci problem je sto Velez nema kadra koji bi ovo postavio kako treba. Ustvari ima kadra - to su upravo te Velezove zvijezde, koji rade 2 godine pa ne rade godinu, pa rade 2 godine pa opet ne rade godinu.

Sta im fali ako su vec u Mostaru i ako sjede na guzici godinu dana da tu godinu okrenu u nesto produktivno u klubu? Na kraju krajeva njima je Velez dao puno vise nego sto je dao meni.

Meni ce samo dat cir na zeludcu ako budem nastavio gledat onaj uzas od juce protiv Leotara.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 okt 2012, 21:38

Ćitajući ove upise,nekako mi se samo nameće...ovi ljudi koji su trenutno u upravi su jedini hrabri i jedini spremni prihvatiti Velež.
Svaka im čast na tome.
Pravi su heroji...kojih nije bilo kad je grmilo...
Vječno u našim srcima.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 21:44

Ma brato nema tu heroja.

Da je Tana uspio ko Dusko ili Vaha, nebi ni on dolazio da spasava Velez, ne brini.
Ovdje ti je izgleda, kad ti treba Velez ponosi se s grbom i hvali Mostarsku raju - a kad postanes neko odhjebi nas sviju od sebe.

Problem je sto Velez trenutno nema sposobnih i lojalnih prijatelja. Imas lojalne ali nemas sposobne. Imas sposobne ali nisu lojalni. Nece ovo na dobro.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 01 okt 2012, 21:51

Velez je pokusao ama bas sve moguce varijante u Mostaru.
Svak ko je zelio da vodi Velez, do sada je pokusao barem jednom.
Velez mora traziti sljedece vodstvo van Mostara. A te "zvijezde" bi upravo bile najbolji kandidati za taj posao.

Ja i sad nemogu sebi doc od one utakmice s Leotarom. Covjece ljudi su bolji bili 20 puta.

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 01 okt 2012, 21:52

" onclick="window.open(this.href);return false;

i danas!

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 okt 2012, 21:57

Da se opet ogradim od dežurnih pljuvača,od onih koji samo gunđaju sebi u bradu.
Ponavljam,protiv Tanovića nemam apsolutno ništa.
Kakav je kao čovjek,to me ne zanima niti bi me trebalo zanimati,nisam taj tip da me zanimaju tuđi životi.
Zanima me kako ko radi posao za koji je plaćen.
On zajedno sa suradnicima ne radi dobro i to su činjenice.
Ja bih bio sretan da me demantira,da Velež kerene kako treba.
Prvi bi mu stao uz bok i podržao ga.
Ovako ne mogu jer nije dobro.
Vječno u našim srcima.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 okt 2012, 22:01

AMADUDI je napisao/la:

i danas!
Ili ovo.
Nekad smo imali nostalgiju za 80-im,danas imamo za 2005-2006...e jebga.

[youtube][/youtube]
Vječno u našim srcima.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.