Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 22:40

neno#4 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Kuko je napisao/la:Pa gdje su ti strucnjaci, sto se ne otimaju?
Zvezda je ove sezone izuzetno jaka, sigurno jaca nego u periodu dok je Kikanovic igrao za njih.

Nije jednostavno doci na pola sezone u ekipu koja je puna love, koja ima najvece ambicije i odmah pokazati najbolje sto znas.

Kad ih poredis po statistici, radi to dok je ovaj bio u Hemofarmu (jer je Hemofarm kao i Enisey bio ocajna ekipa u svim takmicenjima u kojima je nastupao).

to zvezda top tim ili sta?jaca sada nego sa Milanom?...Bravo za tebe.
Naravno da je jaca.

ok..ja sve mislio da su imali neke mvp aba lige,ali do mene je...Duga je sezona,opet cu da vas ubjedim kao za Mirzu, od kojeg su bili svi bolji!!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 sep 2012, 22:41

lumani je napisao/la: to zvezda top tim ili sta?jaca sada nego sa Milanom?...Bravo za tebe.
Jel ti se sprdas sa mnom ili sta? Naravno da je top ekipa u regionalnim okvirima.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 22:47

ako su jaci od ovih svaka im cast,

http://www.euroleague.net/competition/t ... ubcode=RED" onclick="window.open(this.href);return false;

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 sep 2012, 22:54

lumani je napisao/la:ako su jaci od ovih svaka im cast,

http://www.euroleague.net/competition/t ... ubcode=RED" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti stvarno nekada nedas sebi nista dokazati...

Pogledaj samo petorke i sve ce da ti bude jasno...Rakocevic, Brown, Savovic, Almond, Nelson. Je li Tadija bolji od Savovica? Jesu li Keselj i Bjelica bolji od Rakocevica? Je li mozda Malina bolji od Nelsona ili Milosevic, Bakic od Simonovica? Stimac mozda bolji od Katica koji je odigrao dvije vrlo dobre euroligaske sezone?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 22:59

neno#4 je napisao/la:

Pogledaj samo petorke i sve ce da ti bude jasno...Rakocevic, Brown, Savovic, Almond, Nelson. Je li Tadija bolji od Savovica? Jesu li Keselj i Bjelica bolji od Rakocevica? Je li mozda Malina bolji od Nelsona ili Milosevic, Bakic od Simonovica? Stimac mozda bolji od Katica koji je odigrao dvije vrlo dobre euroligaske sezone?

Opet ces biti ubjeden ,kao za MIRZU tu sutis,to izbjegavas..Tema je bila Kikan-Boris.. prije kvala ja rekoh mi smo favoriti,a ti?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 sep 2012, 23:01

lumani je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Opet ces biti ubjeden ,kao za MIRZU tu sutis,to izbjegavas..Tema je bila Kikan-Boris..
Pa nemoj me tjerati da ja vadim tvoje, lumani nemoj. Citavo vrijeme se samo to spominje i isfurana ti je prica. Mnogo. Ja nisam pricao o temi Kikanovic - Savovic, ja samo kazem da je ova Zvezda po imenima jaca od one Zvezde. Ko drugacije kaze, veze nema sta prica.

P.S. Nemoj molim te o kvalifikacijama. Jedan sam od rijetkih ovdje koji je branio sve nase igrace, od Persica, do Masica i nadalje i sad ces ti meni da pricas ko je favorit.

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 23:11

ides sa teme.ona zvezda je dala 3,4 clana ove repke od srba,ova zvezda ako da 1 dobri su.tebi ako su ovi jaci,ok no problem.ja sam branio kikana, jer napravise od borisa nba zvezdu.

p.s branio sam i ja repku,pa cak rekao da smo favoriti.. ;)

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 29 sep 2012, 00:58

lumani je napisao/la:ides sa teme.ona zvezda je dala 3,4 clana ove repke od srba,ova zvezda ako da 1 dobri su.tebi ako su ovi jaci,ok no problem.ja sam branio kikana, jer napravise od borisa nba zvezdu.

Koliko sam pratio kosarku zadnjih 4 godine ..mogu ti reci da je ta Zvezda dala 4 igrača.Ali ti igrači su postali reprezentetivci Srbije tek kad su otisli iz Zvezde.Uzmi rezultate Zvezde iz godina kad je za nju igrao Kikanović ili sad kad će igrati Savović.Ova Zvezda je mnogo ozbiljnija ekipa i sigurno da dosta toga može napraviti u ABA ligi.Ta Zvezda se nikako nije mogla suprtostaviti Partizanu.Te godine su se ti igrači kalili u Zvezdi i upisivali minute ,dok sad sumnjam da u ovakvoj ekipi ima prostora za pravljenje mladih igrača.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 sep 2012, 09:44

merdanovic je napisao/la:
lumani je napisao/la:ides sa teme.ona zvezda je dala 3,4 clana ove repke od srba,ova zvezda ako da 1 dobri su.tebi ako su ovi jaci,ok no problem.ja sam branio kikana, jer napravise od borisa nba zvezdu.

Koliko sam pratio kosarku zadnjih 4 godine ..mogu ti reci da je ta Zvezda dala 4 igrača.Ali ti igrači su postali reprezentetivci Srbije tek kad su otisli iz Zvezde.Uzmi rezultate Zvezde iz godina kad je za nju igrao Kikanović ili sad kad će igrati Savović.Ova Zvezda je mnogo ozbiljnija ekipa i sigurno da dosta toga može napraviti u ABA ligi.Ta Zvezda se nikako nije mogla suprtostaviti Partizanu.Te godine su se ti igrači kalili u Zvezdi i upisivali minute ,dok sad sumnjam da u ovakvoj ekipi ima prostora za pravljenje mladih igrača.

Ja sam sam branio Kikanovica,jer je netko napisao da je Savovic Kompletniji igrac(bolji).....Za mene nije,ali eto sa te teme se ode na ovu ispod ;)

Ova sezona nije ni pocela,vec se pise kako je Zvezda na nivou Partizana?( po mojoj racunici je Partizan tada bio ozbiljni nego ove sezone)Zvezda je 2007/2008,2009. zavrsila 2X 4 u aba ligi,imali su mvp,borili se protiv Partizana;posle te sezone su Crveni propali,ili ne?.

Opet ponavljam meni je bitna odluka od Borisa i ne podrzavam ga,ako zeli 6 mjeseci da razmislja.

Dzamonja
Kontakt:

Post Postao/la Dzamonja » 29 sep 2012, 09:57

lumani je napisao/la:
Dzamonja je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:nek nema jarane moj zato ce kikan svakog tog tvog izuzev pekovica da pojede u poenima 8-)
Zivi bili, pa vidjeli! Da Bog da ti bio u pravu, niko sretniji od mene, samo tesko buraz, jako tesko!

Valjas gluposti samo takve.Igrali su na proslom E.P .em smo ih dobili,em Pekovic nije nikoga nadigrao..Sa Pachuliom se centri iz NBA imaju muke gurati,a kamoli ovi iz E.P.ali i njemu Kikanovic utrpao finih stvari preko glave u tiblisu!!
@lumani cilj ovih diskusija nije da ti ubjedis nekoga u nesto, nego da vodimo normalnu raspravu, ti sa svojim argumentima, ja, peti, deseti sa svojim. Kikanovic ne moze igrati odbranu, to je moje misljenje, pa sve da je u Tbilisiju Hakeemu zabij'o u facu, a ne Pachuliji! I moram se sloziti, ova Zvezda je mnogo jaca od one u kojoj je Kikanovic igrao.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 sep 2012, 11:16

Ja sam sam branio Kikanovica,jer je netko napisao da je Savovic Kompletniji igrac(bolji).....Za mene nije,ali eto sa te teme se ode na ovu ispod

Ova sezona nije ni pocela,vec se pise kako je Zvezda na nivou Partizana?( po mojoj racunici je Partizan tada bio ozbiljni nego ove sezone)Zvezda je 2007/2008,2009. zavrsila 2X 4 u aba ligi,imali su mvp,borili se protiv Partizana;posle te sezone su Crveni propali,ili ne?.

Opet ponavljam meni je bitna odluka od Borisa i ne podrzavam ga,ako zeli 6 mjeseci da razmislja.
Ti branis onu Zvezdu, zato sto ju je vodio Kari Pesic i to je to. U kojoj sezoni je Zvezda imala MVP ABA lige, u 2008/2009?

Ostalo je samo ime.....

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 29 sep 2012, 11:19

Evo sad kad pogledam sastav Zvezde u vrijeme kad je Kikan igrao baš sam iznenadjen kakav su dobar sastav imali, ali su pružali loše rezultate. Kao što @merdanovic napisa to su većinom bili igrači koji su imali 20-ak godina u prosjeku i tek su bilježili ozbiljnije minute u seniorskoj košarci, a suprostavljali su se ipak jednoj od najtalentovanijih generacija Partizana poslije rata. S tog aspekta današnja Zvezda je jača, ali i sa druge strane današnji Partizan je dosta slabiji.

Druga stvar: Kikana stvarno volim i poštujem i poznajem ga malo i privatno, ali nijedna statistika ne može mi parirati onom nerviranju kad ljudi preko njega skaču u napadu, ili da mora skakati Wright umjesto njega. Savović i kad bi došao ne bi izbacio Kikana iz petorke, ali bi sigurno bio najbolje pojačanje sa klupe koje bi pokrivalo unutrašnje pozicije, jer je dobar skakač, odbrambeni igrač, a u ovakvom rosteru može sa tim atributima igrati i 4 i 5.

To je sa aspekta košarkaških atributa, a njegovo htijenje da igra je drugi par rukava. Do ovih kvalifikacija bio je puno veći broj igrača koji su slično razmišljali kao i on, ali se taj broj smanjuje. Nije ni meni drago čuti da smo nekom rezerva, ko god voli ovu državu tako nešto ne može zamisliti, ali smatram da samo kvalitetom repke i većim renomeom možemo privući takve igrače koji vagaju kada je u pitanju poziv. A da bi to postigli moramo, nažalost, progutati nekad naš ponos i okupiti ono najbolje što u datom trenutku imamo.

rol
Kontakt:

Post Postao/la rol » 29 sep 2012, 12:31

Jednostavno mi previse dajemo prostora igricama koje igra Savovic jer svima je jasno da on ceka ljeto da bi vidio hoce li ga Duda Ivkovic stavit na spisak , a ako ga nestavi eto njega da igra za nas.Mjesto Borisa i njegovih igrica mi bi trebali koncetrisati paznju na nase mlade igrace tipa Alena Omica i sl, kojih ima dovoljno da bi mogli da imamo lijepu kosarkasku buducnost.A Boris neka nastavi razmisljat i dalje i samo neka razmislja.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 29 sep 2012, 15:05

@lumani
Sve si objasnio upitom da li je ova Zvezda top ekipa. Ocigledno nisi bio svjestan kvaliteta danasnje Zvezde dok ti par forumasa nije objasnilo trenutno stanje u klubu. Ovo je na papiru vjerovatno najjaca Zvezda u zadnjih 10-tak godina. Ta generacija koju si ti postavio bila je veoma mlada, cak mislim da nisu imali ni klasicnog playa, vec da je Bjelica sa svojih 209 cm prevodio loptu. Ova danas Zvezda je neka druga ekipa, sa provjerenim igracima, koja ima visoke rezultatske ciljeve, za razliku od ekipe koju si ti naveo kojoj je primarni cilj bio stvoriti sto vise kvalitetnih kosarkasa.

Na papiru:

Zvezda 2012/13 > Zvezda 2008/09

lumani je napisao/la: Ja sam sam branio Kikanovica,jer je netko napisao da je Savovic Kompletniji igrac(bolji).....Za mene nije,ali eto sa te teme se ode na ovu ispod ;)
Od koga branis Kikanovica, ko to njega napada, pljuje po njemu, njegovoj porodici? Ako ja kazem da je Savovic kompletniji kosarkas od njega, ti napisi argumente koji Kikanovicu idu korist, pa me uvjeri da grijesim. A ne strucnjaci hoce Kikanovica, a on u najlosijoj ekipi u Rusiji, ili njegova Zvezda bolja od ove danas, a ova danasnja nikad ambicioznija u zadnjih 10-tak godina.
lumani je napisao/la: Opet ponavljam meni je bitna odluka od Borisa i ne podrzavam ga,ako zeli 6 mjeseci da razmislja.
Razmisljao je i Masic, Teletovic cak odbio poziv, da i njih izbacimo? Kako to Savovica ne mozes cekati, a ovu dvojicu si mogao? Lijepo napisi ili da idemo na prvenstvo s najjacom ekipom koju imamo ili samo s igracima koji su uvijek bili na raspolaganju, a ne ovaj ne moze, a ovaj moze. U najmanju ruku imas nedefinisan kriterij.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 sep 2012, 15:17

Kad je to Teletovic odbio poziv?Znam da je isao s priprema,ali poziv nikada nije odbio!Masic je covjek koji nije cekao rezervnu opciju(citaj:Hrvatska),pa kad nije uspio,dosao kod nas!Jednostavno nije zelio nikako igrati za nas.Znaci,apsolutno nema veze nijedna situacija sa Savovicem,koji nam ,gotovo direktno,govori da ceka Srbiju i da mu je BiH rezervna opcija...Moje misljenje je,da se radi o igracu najviseg kvaliteta(govoreci o evropskom nivou) da bi ga trebalo sacekati,s tim da bi tada vec bio 'ugrabljen' od Srbije...Ovako,posto Savovic to nije,reprezentacija bi trebala drzati do sebe i nedozvoljavati da je pojedinci nipodastavaju!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 sep 2012, 15:18

neno#4 je napisao/la:
Ja sam sam branio Kikanovica,jer je netko napisao da je Savovic Kompletniji igrac(bolji).....Za mene nije,ali eto sa te teme se ode na ovu ispod

Ti branis onu Zvezdu, zato sto ju je vodio Kari Pesic i to je to. U kojoj sezoni je Zvezda imala MVP ABA lige, u 2008/2009?
2007/2008.Tadija prvi,Omar na drugom mjestu !!Mislim da ste svi pricali o zvezdi od 2010 pa nadalje..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 sep 2012, 15:31

Kuko je napisao/la:@lumani
Sve si objasnio upitom da li je ova Zvezda top ekipa. Ocigledno nisi bio svjestan kvaliteta danasnje Zvezde dok ti par forumasa nije objasnilo trenutno stanje u klubu. Ovo je na papiru vjerovatno najjaca Zvezda u zadnjih 10-tak godina. Ta generacija koju si ti postavio bila je veoma mlada, cak mislim da nisu imali ni klasicnog playa, vec da je Bjelica sa svojih 209 cm prevodio loptu. Ova danas Zvezda je neka druga ekipa, sa provjerenim igracima, koja ima visoke rezultatske ciljeve, za razliku od ekipe koju si ti naveo kojoj je primarni cilj bio stvoriti sto vise kvalitetnih kosarkasa.

Na papiru:

Zvezda 2012/13 > Zvezda 2008/09

lumani je napisao/la: Ja sam sam branio Kikanovica,jer je netko napisao da je Savovic Kompletniji igrac(bolji).....Za mene nije,ali eto sa te teme se ode na ovu ispod ;)
Od koga branis Kikanovica, ko to njega napada, pljuje po njemu, njegovoj porodici? Ako ja kazem da je Savovic kompletniji kosarkas od njega, ti napisi argumente koji Kikanovicu idu korist, pa me uvjeri da grijesim. A ne strucnjaci hoce Kikanovica, a on u najlosijoj ekipi u Rusiji, ili njegova Zvezda bolja od ove danas, a ova danasnja nikad ambicioznija u zadnjih 10-tak godina.
lumani je napisao/la: Opet ponavljam meni je bitna odluka od Borisa i ne podrzavam ga,ako zeli 6 mjeseci da razmislja.
Razmisljao je i Masic, Teletovic cak odbio poziv, da i njih izbacimo? Kako to Savovica ne mozes cekati, a ovu dvojicu si mogao? Lijepo napisi ili da idemo na prvenstvo s najjacom ekipom koju imamo ili samo s igracima koji su uvijek bili na raspolaganju, a ne ovaj ne moze, a ovaj moze. U najmanju ruku imas nedefinisan kriterij.

Kuko,

ti imas svoj stav ,a ja svoj..Od 2007 do raspada Zvezde tamo nedge 2010 su bili dva puta 4 u ABA Ligi..u to vrijeme je ABA bila dosta jaca,a pogotvo Partizan!!

Kikanovic Vs Boris za mene prvi bolji za tebe drugi ;) Forum je, diskusije su,i ok,je.
Ali da tvrdis da ja ne pratim kosarku ili Zvezdu ove godine,duboko se varas :!:

Teletovic nikada nije odbio poziv bio je povrijeden,a otisao jednom sa priprema,pa se vratio stari balkanski mentalitet.Masic nije htio da igra pod Sabitom,Mensurom,a sigurno nije cekao poziv Hrvatske,a da ga je dobio mozda bih se i odazvao ;) Boris ceka poziv Srbije, ako ga ne dobije,ni tada nije sigruno dali ce zaigrati za nas :!:
Ako si ti za to da se mole,ja vise nisam,napokon idemo naprijed!!Napokon mi imamo najboljeg igraca sa regiona a ne oni ;) pozz.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 sep 2012, 15:36

NEZALAGANJE je napisao/la:Kad je to Teletovic odbio poziv?Znam da je isao s priprema,ali poziv nikada nije odbio!Masic je covjek koji nije cekao rezervnu opciju(citaj:Hrvatska),pa kad nije uspio,dosao kod nas!Jednostavno nije zelio nikako igrati za nas.Znaci,apsolutno nema veze nijedna situacija sa Savovicem,koji nam ,gotovo direktno,govori da ceka Srbiju i da mu je BiH rezervna opcija...Moje misljenje je,da se radi o igracu najviseg kvaliteta(govoreci o evropskom nivou) da bi ga trebalo sacekati,s tim da bi tada vec bio 'ugrabljen' od Srbije...Ovako,posto Savovic to nije,reprezentacija bi trebala drzati do sebe i nedozvoljavati da je pojedinci nipodastavaju!!!

Potpis :!:

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 29 sep 2012, 16:11

NEZALAGANJE je napisao/la:Kad je to Teletovic odbio poziv?Znam da je isao s priprema,ali poziv nikada nije odbio!Masic je covjek koji nije cekao rezervnu opciju(citaj:Hrvatska),pa kad nije uspio,dosao kod nas!Jednostavno nije zelio nikako igrati za nas.Znaci,apsolutno nema veze nijedna situacija sa Savovicem,koji nam ,gotovo direktno,govori da ceka Srbiju i da mu je BiH rezervna opcija...Moje misljenje je,da se radi o igracu najviseg kvaliteta(govoreci o evropskom nivou) da bi ga trebalo sacekati,s tim da bi tada vec bio 'ugrabljen' od Srbije...Ovako,posto Savovic to nije,reprezentacija bi trebala drzati do sebe i nedozvoljavati da je pojedinci nipodastavaju!!!
Vidim da si kvalifikacije za EP u Litvaniji prespavao.

Masic prvi nastup zabiljezio sa 27 godina, a nismo mu bili rezervna opcija. :lol: Pozive je uredno dobijao, a jos urednije odbijao.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, MElloo, Slobodas i 91 gost.