Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 27 sep 2012, 22:27

Kuko je napisao/la:Shvatam one koji pricaju da nam Savovic kao osoba ne treba (iako se ne s lazem s istim, jer vec u reprezentaciji ima igraca koji su pricali iste price kao i Savovic, pa ih to ne smeta da na parketu daju sve od sebe), ali ove druge koji misle da nam ne treba kao kosarkas, nikako ne kontam. Sve svodite na to kako na poziciji 4 imamo Mirzinih 32-33 minute, i jos 7-8 minuta Bavcica i to je to sto se tice pozicije 4. Niko nam vise ne treba, koga briga sto cemo u 6-7 dana igrati 5 utakmica, nek Mirza stisne pa kako mu bude!?

Ukoliko Savovic odluci igrati za nas, imati ce sasvim sigurno bar 15-20 minuta u prosjeku. Velika je prednost sto moze igrati i 4 i 5, a ono sto je nama najveca mana, to je njemu najveca vrlina, decko je stroj za skokove. Bolji je od Sinanovica u svemu, kompletniji od Kikanovica, te bi poslije Mirze bez ikakve dileme bio nas najbolji visoki igrac
upravo ono sto govorim
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 sep 2012, 22:28

Kuko je napisao/la:Shvatam one koji pricaju da nam Savovic kao osoba ne treba (iako se ne s lazem s istim, jer vec u reprezentaciji ima igraca koji su pricali iste price kao i Savovic, pa ih to ne smeta da na parketu daju sve od sebe), ali ove druge koji misle da nam ne treba kao kosarkas, nikako ne kontam. Sve svodite na to kako na poziciji 4 imamo Mirzinih 32-33 minute, i jos 7-8 minuta Bavcica i to je to sto se tice pozicije 4. Niko nam vise ne treba, koga briga sto cemo u 6-7 dana igrati 5 utakmica, nek Mirza stisne pa kako mu bude!?

Ukoliko Savovic odluci igrati za nas, imati ce sasvim sigurno bar 15-20 minuta u prosjeku. Velika je prednost sto moze igrati i 4 i 5, a ono sto je nama najveca mana, to je njemu najveca vrlina, decko je stroj za skokove. Bolji je od Sinanovica u svemu, kompletniji od Kikanovica, te bi poslije Mirze bez ikakve dileme bio nas najbolji visoki igrac.

kikanovic je bolji igrac od njega.neka se odluci,pa cemo dalje.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 27 sep 2012, 22:29

Ukoliko Savovic odluci igrati za nas, imati ce sasvim sigurno bar 15-20 minuta u prosjeku. Velika je prednost sto moze igrati i 4 i 5, a ono sto je nama najveca mana, to je njemu najveca vrlina, decko je stroj za skokove. Bolji je od Sinanovica u svemu, kompletniji od Kikanovica, te bi poslije Mirze bez ikakve dileme bio nas najbolji visoki igrac.
100% si u pravu
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 sep 2012, 22:53

lumani je napisao/la:

kikanovic je bolji igrac od njega.neka se odluci,pa cemo dalje.
kikanovic je bolji realizator od njega, ali daleko losiji u odbrani, a u skoku ni blizu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 28 sep 2012, 07:34

savovicu je mozda i nezgodno sad se odazvat igrat za bih jer ce sezonu provesti u srbiji,,
mi bi smo imali ekipu za cetvtrfinale (ako svi budu zdravi abd) kad bismo imali nekog igraca na 4/5 koji zna odigrat dobro ledjima prema kosu i koji zna skocit a ovi brate sinanovic kikanovic covjek se na njih nemoze oslonit, jednu utakmicu dobru pa onda 3-4 lose a o odbrani da nepricam.
a sto se jakosnih grupa tice ja bih nekako francuze i makedonce iz prvog sesira.
francuzi su se znali nekako patiti sa slabijim repkama s obzirom da im sut nije nesta a ostali segmenti su daleko bolji od nasih ali 80% zavise od parkera koji gotovo da i ne igra odbranu sto bi zeko mogo iskoristit,,
i jos kad bi se sastali u prvom drugom kolu da ih iznenadimo svasta moze biti... i njih bi vise volio nego ruse i spance
a makedonci su ko stvoreni za nas

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 28 sep 2012, 08:28

teletovic12 je napisao/la:savovicu je mozda i nezgodno sad se odazvat igrat za bih jer ce sezonu provesti u srbiji,,
mi bi smo imali ekipu za cetvtrfinale (ako svi budu zdravi abd) kad bismo imali nekog igraca na 4/5 koji zna odigrat dobro ledjima prema kosu i koji zna skocit a ovi brate sinanovic kikanovic covjek se na njih nemoze oslonit, jednu utakmicu dobru pa onda 3-4 lose a o odbrani da nepricam.
a sto se jakosnih grupa tice ja bih nekako francuze i makedonce iz prvog sesira.
francuzi su se znali nekako patiti sa slabijim repkama s obzirom da im sut nije nesta a ostali segmenti su daleko bolji od nasih ali 80% zavise od parkera koji gotovo da i ne igra odbranu sto bi zeko mogo iskoristit,,
i jos kad bi se sastali u prvom drugom kolu da ih iznenadimo svasta moze biti... i njih bi vise volio nego ruse i spance
a makedonci su ko stvoreni za nas
Ako je ovakav igrac nepouzdan:
slika
da mi bi jos kojeg u reprezentaciji.
Skok igra mu jeste slaba, ali u ostalim segmentima je vrlo dobar, tako da njega i Sinanovica u isti kos ne mozes staviti. Cinjenica je da Sinanovic osciluje kako si rekao, ali Kikan vrlo, vrlo, rijetko podbaci.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 sep 2012, 08:58

kikan je jedan od nasih najboljih igraca!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 28 sep 2012, 09:15

edinjo-bih je napisao/la:kikan je jedan od nasih najboljih igraca!
u pravu si. kikan je vise nego solidan!
naravno da ima prostora za napredak, al ja ga ne bih mijenjo.
vidjecemo sta ce biti sa savovicem.
ako nista cijenim to sto je iskren i kaze, da nece jos da se izjasni. sasvim korektno.
ako se odluci za nas i bude nam mogo pomoci u svakom pogledu, bujrum.
a ako nece, koga nema, bez njega se mora..
bez uzbudjenja i no sikiriki

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 sep 2012, 11:21

Poslije Varde, i donekle Ovcine nas najbolji centar u skorije vrijeme. Bolju ledjnu tehniku od Ovcine ima, dok je Varda ipak neki drugi svijet...
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 12:38

Jedan od boljih mladih igraca.Gore procita da je Savovic kompletniji?to je za mene vise nego smejsno.To sto on uzme 1,2 skoka vise po tekmi :) U napadu necu da ih poredim,Kikan ima veliku prednost,uvjek bio veci talenat od Savovica i ostat ce!.......Slicne stvari sam citao i za druge bh igrace,sve sto je iz susjednih drzava smatra se boljim,ali eto na svu srecu se ispostavilo drugacije :lol:

Dzamonja
Kontakt:

Post Postao/la Dzamonja » 28 sep 2012, 15:29

Kikanovica ce svaki iole ozbiljniji centar trpati, jer ovaj odbranu ne moze igrati! Malo vratite film, sjetite se Pachulie i to bi bilo to od Kikanovica. Boris Savovic je bez dvojbe bolji igrac od istoga, htjeli mi to priznati, ili ne!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 28 sep 2012, 15:40

Dzamonja je napisao/la:Kikanovica ce svaki iole ozbiljniji centar trpati, jer ovaj odbranu ne moze igrati! Malo vratite film, sjetite se Pachulie i to bi bilo to od Kikanovica. Boris Savovic je bez dvojbe bolji igrac od istoga, htjeli mi to priznati, ili ne!

pachulia :lol: grehotom se smijem ba poredis njega sa nekim nba igracem koji je dugo aktivan u nba ligi koliko toliko igro... a kikan je bolji od savovica sta vam je ba....
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 sep 2012, 15:54

Zamislite reakciju Delija da je Savovic rekao da ce igrati za nas. Samo se sjetite kakav bi to samar njima bio. Mozda i nece zaigrati, ali onaj ko je ocekivao da ce on reci da ce sigurno igrati za BiH se grdno prevario. Sanse postoje i treba vidjeti sta ce se desavati. Savovic ima minimalne sanse da udje medju ozbiljne kandidate za reprezentaciju Srbije. Erceg, Macvan, Savanovic plus Velickovic, na centru Krstic. Samo se bojim da ga Duda u nedostatku back - up centra ne uzme. Zavisi dosta i od toga kakvu ce sezonu imati.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Dzamonja
Kontakt:

Post Postao/la Dzamonja » 28 sep 2012, 15:55

Rule_hz je napisao/la:
Dzamonja je napisao/la:Kikanovica ce svaki iole ozbiljniji centar trpati, jer ovaj odbranu ne moze igrati! Malo vratite film, sjetite se Pachulie i to bi bilo to od Kikanovica. Boris Savovic je bez dvojbe bolji igrac od istoga, htjeli mi to priznati, ili ne!

pachulia :lol: grehotom se smijem ba poredis njega sa nekim nba igracem koji je dugo aktivan u nba ligi koliko toliko igro... a kikan je bolji od savovica sta vam je ba....
Smijao se ti, ili ne on ce protiv takvih kao sto je Pachulia igrati na Eurobasketu, ili mozda grijesim? Sad je opravdanje za njegovu losu igru u odbrani to sto Pachulia igra u NBA ligi? Jesi ti ozbiljan decko? Pa sta kada nam dodje, evo lupam Crna Gora, hocemo reci, ma nema veze Pekovic igra u NBA ligi, ne moze ganje cuvati Kikanovic? Ili Krstica, hoce li njega sacuvati, Mirzu Begica, Alexa Tyusa, da ne spominjem ove ozbiljnije, koji eto sasvim slucajno igraju u NBA ligi! Covjece pa on ce igrati na Eurobasketu, ne na kupu sljiva, tamo su skoro svi centri NBA kvalitet!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 sep 2012, 16:00

Gdje nadje Tyusa koji igra za Cantu :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Dzamonja
Kontakt:

Post Postao/la Dzamonja » 28 sep 2012, 16:07

neno#4 je napisao/la:Gdje nadje Tyusa koji igra za Cantu :lol: :lol:
Dobro je odigrao ove kvale po meni, jako snazan i dominantan igrac, u igri ledjima bi sazvak'o Kikana. Pratio sam ga i u Ashdodu prosle sezone i moram reci da me zaprepastila snaga koju posjeduje. Samo je gotivniji bio sa onim dredovima iz vremena NCAA! :D
Kazem samo da Kikan protiv svakog iole ozbiljnog centra nema sta da trazi! ;)

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 28 sep 2012, 16:20

nek nema jarane moj zato ce kikan svakog tog tvog izuzev pekovica da pojede u poenima 8-)
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Dzamonja
Kontakt:

Post Postao/la Dzamonja » 28 sep 2012, 16:27

Rule_hz je napisao/la:nek nema jarane moj zato ce kikan svakog tog tvog izuzev pekovica da pojede u poenima 8-)
Zivi bili, pa vidjeli! Da Bog da ti bio u pravu, niko sretniji od mene, samo tesko buraz, jako tesko!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 28 sep 2012, 16:33

Kikan je meni stvarno propuh u odbrani. Mada me u napadu ponekad odusevljava.. Mlad je on i ocekujem da do prvenstva napreduje u svakom segmentu. Valjda konta i sam da su mu odbrana i skok jos uvijek tanki pa bude radio. Ipak je mnogo propustio tokom pauze koju je imao zbog dopa ... A, za Savana vam kazem da covjek nece da objavi zbog sezone u Zvezdi. Mada je Srbija u igri al konkurencija je prilicno jaka.. Ne bih volio da zbog njega ostane Bavcic izvan tima mada u to ne vjerujem ..Vidjecemo sta sve ce da se desi ..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 sep 2012, 16:35

Dzamonja je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:nek nema jarane moj zato ce kikan svakog tog tvog izuzev pekovica da pojede u poenima 8-)
Zivi bili, pa vidjeli! Da Bog da ti bio u pravu, niko sretniji od mene, samo tesko buraz, jako tesko!

Valjas gluposti samo takve.Igrali su na proslom E.P .em smo ih dobili,em Pekovic nije nikoga nadigrao..Sa Pachuliom se centri iz NBA imaju muke gurati,a kamoli ovi iz E.P.ali i njemu Kikanovic utrpao finih stvari preko glave u tiblisu!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum, MElloo, senad82, Slobodas i 82 gosta.