Ono sto sam ja primjetio, jeste da je navijacima Zeljeznicara glavna karakteristika, barem tako kazu, da "samo svoju avliju gledaju", a onda vidis da im je to samo obicna floskula i da se svime drugim "bave" vise nego Zeljeznicarom. Te znaju kad je koji igrac Sarajeva sta izjavio, te koliko su bjezali Sarajevu kada i u kojem kolu, sta je rek'o Dino Selimovic, Irfan Redzepagic, Dragan Jovic. Ja ne kazem da od toga treba da bjeze, ili da ne prate desavanja u Sarajevu. Normalno je da se prati i treba da se prati. Ali mani te se onda suplje price i "svojih" i "tudjih" avlija. Zele da uvjere ljude, da je Zeljeznicar najjaci i da ce samo zato sto je prosle godine nakon -8 iz prvih sest kola i pobjegao na kraju dva puta toliko Sarajevu. I to ce tako biti i mora biti ove sezone, tako bar oni misle. A razlika u kvalitetu, ove i prosle sezone medju dva tima mnogo je manja. Zeljeznicar je imao proslu sezonu najbolji tim i sasvim zasluzeno osvojio titulu i to niko ne treba da im spori. Ove sezone kao sto sam i rekao stvari su se malo promjenile i to ko ne vidi, ili ne zeli da vidi, ili je slijep, ili ne poznaje ovu igru, ili je budala. Najosnovnije, Zeljeznicaru nedostaje i to im mnogo nedostaje Nyema, tek sada se vidi koliko je taj igrac bi znacajan u timu. Druga stvar, jako vazna je novac, novac, vrti i pokrece sve. Problemi sa novcanim stanjem u Zeljeznicaru su evidentni, samim tim Amarov autorite koji se uveliko u svlacionici mjerio rezanjem plata i novcanim kaznjavanjem je poljuljan. Kome ces ti sada odbiti od plate, kada mu dugujes dvije, tri. Nemas od cega da odbijes. Sa druge strane Sarajevo se konsolidovalo, od virsli do redovnih primanja, statuta, skauta, bordo day-a, fan shopova, nagradnih igri, komunikacije sa navijacima, pa do onog najvaznijeg igraca i strucnog osoblja. Nema vise ufuranih zvjezdica u svlacionici, "babinih". Sarajevo je izgubilo jako malo u odnosu na proslu sezonu, ili nimalo ja bi rekao. Svi ovi momci su godinu stariji, iskusniji, Dupovac, Suljic, Sesar pa i taj Comor, doveden je pravi spic, koji se i potvrdio kao takav, a Sarajevo spica nije imalo od odlaska Alena Skore. Bandovic je po mom skromnom misljenju najbolji golman lige, njegova smirenost odrazila se i na zadnju liniju, koja u ovoj sezoni djeluje jako smireno i pouzdano. Beli je dobio novu ulogu i sasvim je korektno obavlja, al' Beli je Beli bit' ce i uspona i padova. Sunjevaric je istinsko pojacanje, za Bajraktarevica, vanzemaljac. Said umjesto 45, sada moze komotno odigrati svih 90. Mijuskovica treba jos da vidimo u ovim utakmicama od znacaja, al' nece se desavati da Comor mora na stopera i slicne gluposti. Duga je sezona i bit' ce jako interesantna. Na zimu se svasta moze desiti takodjer, ali prema ovome do sada, bit' ce to mrtva trka dva najveca kluba u drzavi do samog kraja. Htio to neko priznati ili ne, tako je!
Prema tome ostavite se prosle sezone, nova sezona, nova nafaka i za jedne i za druge.