Kovačević: Navijači su se spremali da prekinu utakmicu u Kaknju
Zajedničkog jezika na relaciji Mersed Kovačević, predsjednik UO Slobode i navijačka skupina Fukare, čini se da neće biti. Kovačević sumnja da je prekid utakmice Slobode i Branitelja režiran...
"Dobili smo informaciju kako navijači planiraju i prekid utakmice u Kaknju. O svemu smo obavijestili čelne ljude N/FS BiH. Mi se od takvih navijača ograđujemo. Oni su za mene huligani i neprijatelji Slobode", kaže Kovačević.
Uprava Slobode, kaže Kovačević, nije dužna ni feninga fudbalerima, a u drugom rangu takmičenje neki od njih su mogli zaraditi i 2.000 KM.
"Ima li su premije, ali nisu osvajali bodove. Pravilnik im je trebao predočiti Abdulah Ibraković, ali nije. On je glavni krivac za sadašnje rezultate. Što je tražito to je i dobio, a obećao nam je u posljednjem ciklusu od četiri utakmice osvajanje 10 bodova. Osvojio je samo bod. I prema njemu smo izmirili potraživanja. Ipslatili smo mu 7.500 KM", kaže Kovačević.
Navodi kako je kupljena nova oprema vrijednosti 18.000 KM i kako nije tačno da igrači nisu imali lopte za treninge i utakmice.
"To nije tačno, imali su sve. Ali, nas je loša selekcija koštala dobrih rezultata. Mi ne odustajemo od plasmana u Premijer ligu BiH. Borit ćemo se, dati sve od sebe", kaže Kovačević.
O mogućem gašenju Slobode i fuzionisanju sa, kako se priča, NK Mramorom Kovačević kaže:
"Sloboda se može ugasiti samo preko mene mrtvog". ****
Po njegovoj prici on je cvjecka a Fukare i Ibrak su krivi za ovu situaciju, hajde da vidimo kako ces dalje radit ako ne odustajes od PL izgleda samo je jos Meske optimista pa vidjecemo kako ce se sve ovo zavrsit. Ako dobijete u Kaknju mozda bi mogao i povjerovat da je Ibrak bio za sve kriv, al ovo mi sve lici na lafinu i umirivanje javnosti