Nakon prespavane noci, dok su splasnule emocije, rezultat iz Firence moze se smatrati vrlo dobrim. Razloga je mnogo...
Juve se vratio, to mogu sa sigurnocu reci, al sve to nosi vecu odgovornot, napore i pritiske od svih koji mrze "nas" klub. Sinocna utakmica je ocigledan primjer svega toga. Utakmica koja je iznenadila sve, iz razloga sto nismo vidjelo prepoznativi Juve, koji 90 minuta grize, igra za pogodak vise. Siguran sam da bih tako bilo, da Juve ( nedaj Boze ) nije clan prestiznos takmicenja kakvo je LP. Tri utakmice u 6 dana, predstavljaju ogromno iskusenje za svaku ekipu bez obzira na duzinu i kvalitet klupe kojom trener raspolaze. Igraci nisu masine, pa taktiziranja, oscilacije u pojedinim utakmicama ce biti vrlo ceste, tako da ovo losije izdanje treba uzeti sa rezervom. Ja sam se vec navikao i u buducnost necu biti iznenađen slicnim izdanjim Juventusa, jer cilj ne opravdava sredstvo, a cilj je bio ostati neporazen na super teskom gostovanju. Mislim da je ovo bila utakmica sezone za Fiorentinu i da svi zive za trenutak pobjede nad omrzenim rivalom. Niz se nastavio, historija se pise, dok rivali i dalje " gledaju" u ledja prvaka Italije...
Uvjeren sam da ova ekipa nema konkurencije, i samo nepredviđeni preokreti mogu uticati da Juventus ne odbrani titulu. Ako uspjesno apsloviramo Romu i Shaktar, volio bih da Mister cesce pruza prilku Pogbi ili Marroneu i na taj nacin sacuva Pirla koji izgleda umorano, bez voljno i miljama daleko do proslogodisnje forme. Mozda bih trebao dobijati sansu u LP i derbi utakmicam seria a...
Roma spada u grupu ekipa koje je tesko predvidjeti. Nekada impresioniraju, nekada podbace, pa izgledaju kao prosjecna ekipa. Sto bi rekli iz krajnosti u krajanost...
Posto je utakmica u Torinu, ocekujem pobjedu, bilo kojim rezultatom koji ce biti dovoljan za tricu. Prednost ce biti nasa odbrana, koja igra odlicno, jos ako sredina bude na nivou, pobjeda ce doci ...
Roma se uvijek nadigrava, igra za gol vise, sto ce olaksati igru prema naprijed. Zbog toga ocekujem da Giovinico i ekipa budu pravi i ugase sve nade Vucice u subotu.
Recimo da bih ovako poceo:
---------------------Buffon
---------Lucio--Bonucci- Chielini ( Caseres)
---Isla---Vidal----Pirlo(Pogba)---Marchiso---Asamoah
----------------Vucinic---Giovinico( Bendtner)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...