Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 19:45

Karte za utakmicu protiv Vučice već rasprodate. Prošle sezone Vučića se u Torinu dobro okotila, valjda i ova sezona bude plodna. :lol: :lol:

Evo pozvanih za sutrašnji meč:

PORTIERI: 1 Buffon, 30 Storari, 34 Rubinho.

DIFENSORI: 2 Lucio, 3 Chiellini, 4 Caceres, 11 De Ceglie, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 26 Lichtsteiner.

CENTROCAMPISTI: 6 Pogba, 8 Marchisio, 21 Pirlo, 22 Asamoah, 23 Vidal, 24 Giaccherini, 33 Isla, 39 Marrone.

ATTACCANTI: 9 Vucinic, 12 Giovinco, 17 Bendtner, 27 Quagliarella, 32 Matri.

A fakat je iznenađujuće da Vidal još uvijek nema žuti karton, Conte ga primirio. Dobio je jedan protiv Chelsea, ali taj karton opravdavam, spriječio je moguću gol-akciju.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 24 sep 2012, 20:06

Đeste bagro nijedna :mrgreen:

Vidim bit' će promjena protiv Viola...

Ja bih to ovako :

Buffon

Caceres Bonucci Chiellini

Licht Vidal Pirlo Giacherinni Asamoah

Vučinić Quagliarela

;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 20:11

Evo nas, vidim tebi bijaše prijatno i ugodno proteklog vikenda. :P :lol:

To je ta formacija, samo sumnjam da će igrati Caceres.

Pirlo na naslovnici Champions League magazina:
slika
Željezničar ale!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 24 sep 2012, 20:12

Uživao sam maksimalno brate prateći sijaset sportskih događaja...

Lijepo je pobjeđivati i gledati konkurente kako posrću.. ah ta lijepa Stara Dama...
smajlikojinazdravlja
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 24 sep 2012, 21:53

[quote="GaziHusrevbeg"]

Barzagli je trenutno najbolji odbrambeni igrač lige i u ovakvim utakmicama mora igrati.

Svaka čast Barzagliju, ali hebo ligu u kojoj je on najbolji odbrambeni igrač. Pa sad ti mogu nabrojati bar 10 boljih odbrambenih igrača u italijanskoj,španskoj,engleskoj,njemačkoj...i bar 5 u ovim "slabijim" ligama turskoj,portugalskoj...
Po meni jačina Juvea je u kolektivu i disciplinovanoj igri,a ne pojedinačnom kvalitetu. Ovo je neko moje mišljenje, poštujem ko misli drugačije.

PS Barzagli mi je drag igrač još dok je igrao za Palermo i Wolfsburg

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 sep 2012, 22:01

ramiral je napisao/la:Đeste bagro nijedna :mrgreen:

Vidim bit' će promjena protiv Viola...

Ja bih to ovako :

Buffon

Caceres Bonucci Chiellini

Licht Vidal Pirlo Giacherinni Asamoah

Vučinić Quagliarela

;)
I ja bih ovako nesto izveo ... mada bi dao prije Barzi šansu nego Boniju. Barza se odmorio malo sad za vikend pa je bolje da njega izvede od prve minute nego Bonuccia. Caceresa bi samo na toj poziciji i držao, nigdje drugo i ne zna da igra kako treba.

Što se tiče napada, prije bih Giu dao šansu nego Vučiniću. Trebaće nam za Romu i Šahtar.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 24 sep 2012, 22:17

Alen1987 je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:
Barzagli je trenutno najbolji odbrambeni igrač lige i u ovakvim utakmicama mora igrati.

Svaka čast Barzagliju, ali hebo ligu u kojoj je on najbolji odbrambeni igrač. Pa sad ti mogu nabrojati bar 10 boljih odbrambenih igrača u italijanskoj,španskoj,engleskoj,njemačkoj...i bar 5 u ovim "slabijim" ligama turskoj,portugalskoj...
Po meni jačina Juvea je u kolektivu i disciplinovanoj igri,a ne pojedinačnom kvalitetu. Ovo je neko moje mišljenje, poštujem ko misli drugačije.

nemas ti veze...i nemoj vise pisati gluposti na ovoj temi. Barzagli je najbolji stoper italijanske lige, to je dokazao u Juventusu i u Talijanskoj reprezentaciji. U Juventusu je bio ne zamjenjiv...cini mi se da nije propustio ni jednu utakmicu....

Juve jeste ekipa cija je odlika kolektivna igra, sto je i logicno, jer nijedna ekipa bez takvog pristupa ne bih imala uspijeha ni u jednom takmicenju. Juve itekao ima vrhunskih igraca, koji bi imali u svakom klubu mjesta. Jos jedna stvar je zanimljiva, a to da bih pola igraca sa klupe sigurno imali mjesta u Interu ili Milanu. To sve dokazuje koliko je Juve kvalitetna ekipa...

Buffon, Chielini, Vidal, Marchiso, Asamoah...u koju grupu bi ti svrstao ove igrace...mozda ispod prosjecne ili prosjecne...???
The Old Lady is back on TOP...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 22:20

Alen1987 je napisao/la:

Ključna riječ je trenutno.

U Serie A trenutno nemaš boljeg štopera od Barzaglija.

Forma je trenutačna, a prema trenutačnoj formi Barzagli je najbojli štoper u Italiji, ovo nije moje mišljenje već fudbalskih stručnjaka na "čizmi."

Nabroji mi 3 štopera u Serie A koji su trenutno bolji od Barzgalija ja napuštam ovaj forum.
Zadnja izmjena: GaziHusrevbeg, dana/u 24 sep 2012, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar ale!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 sep 2012, 22:20

Barzagli je jedini igrač koga je Obertan zapravo uspio prevariti svojim biciklom :lol: (pogledati Wolsburg-Man.U)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 24 sep 2012, 22:24

Imao je Barzagli neuspijesnu avanturu u Njemackoj, i taj period je bio katastrofalan...iako je osvojio titulu :D . Conte ga je preporeodio na srecu svih Juventina...

Sad ga zovem Dr. Barzagli :D
Nabroji mi 3 štopera u Serie A koji su trenutno bolji od Barzgalija ja napuštam ovaj forum.
Mozda je mislio na ove: Rannocchia, Samuel, Acerbi, Zapata, Aronica, Astori, Djakite...sve zvucana i provjerena imena :lol:

Realno, dvije klase je Barzagli ispred ovih :D
Zadnja izmjena: Viking, dana/u 24 sep 2012, 22:30, ukupno mijenjano 1 put.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 22:27

Pa Pirlo je u posljednjoj godini u Milanu bio jedan od najlošijih igrača, a prelaskom u Juventus je postao najbolji igrač lige.

Ja samo govorim za trenutnu situaciju, to što pojedini ne žele da čitaju onako kako piše nije moj problem.
Željezničar ale!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 sep 2012, 22:30

Ključna riječ je trenutno.

U Serie A trenutno nemaš boljeg štopera od Barzaglija.

Forma je trenutačna, a prema trenutačnoj formi Barzagli je najbojli štoper u Italiji, ovo nije moje mišljenje već fudbalskih stručnjaka na "čizmi."

Za mene nema jačeg od Giorgia ... svaka čast Barzi jer ima smirenost i klasu starije generacije štopera, ali je po meni Giorgio bolji.

Da ne ulazimo dalje u raspravu, reći ću da je to onako, neko moje slobodno mišljenje. Brži je, stoji bliže protivniku, jači u duel i skok igri, ne plaši se fizičkog kontakta i pokriva 2 pozicije po potrebi.
★★★

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 24 sep 2012, 22:33

Barzagli je u padu forme, pa bih dao prednost Chieliniu. Al ako bih pravio paralele njih dvojice u prosloj sezoni, onda nema dileme, bar za mene, koje bio bolji...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 22:36

Opčenito Chiellini je svakako bolji, bolje kotira u svjetu fudbala zbog samog imena.

Ali opet ponavljam, gledajući trenutnu formu Barzagli je u prednosti. Chiellini ponekad ima uspona i padova, dok je Barzagli mnogo konstantniji u posljednje vrijeme.

U godini dana je odigrao jednu lošu utkamicu i to protiv Genoe prije dvije sedmice. Barzagli je s godinama postajao sve bolji i bolji, on peak svoj karijere doživalja evo u 31. godini, nekako tipično za italijanske štopere.
Željezničar ale!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 sep 2012, 22:47

Inače svi kada govore o Barzi, sjećaju se vukova, i to druge sezone, a u prvoj je bio prvotimac i šampion Njemačke (odigrao je svaki minut te sezone).

Ti isti sigurno nikada nisu gledali Palermo i njegove partije, čovjek je uvijek bio odličan stoper, a potvrda toga je da je bio i član Italije koja je osvojila titulu svjetskog prvaka 2006.

Barzagli je, kao i dosta igrača, samo vratio samopouzdanje koje je izgubio, Conte je mnogim igračima vratio vjeru da su dobri i da mogu puno.

To kada je Barza vratio, više nije izgubio i drži se već više od godinu na vrhunskom nivou, dakle, ne možemo govoriti da je on neki "motivisani polovnjak" što neko davno reče, čovjek je odličan stoper.

Poređenja se Chiellom se i ne mogu baš raditi čisto zbog različitog stila, Barza je elegantniji, uvijek pokušava uzeti loptu bez faula, Chiello je ratnik, agresivac i veliki borac.

Chiello ima u sebi ono što ima Bonnuci, ali u veoma maloj mjeri, a to je nesigurnost koja se da ponekad vidjeti u njegovim pokretima, on zna pogriješiti, ruku na srce to je baš rijetko, kao recimo kontra Hrvatske na Euru, Barza je uvijek siguran, bez panike.

Ali, kolektiv je uvijek na prvom mjestu, a naši stoperi i njihove raznolikosti su ono što i ekipi treba i što ih čini još većim.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 24 sep 2012, 22:49, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 24 sep 2012, 22:48

:D Crno-bijelo svuda oko nas
slika

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 24 sep 2012, 22:50

https://pbs.twimg.com/media/A3letDKCAAMRCaB.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

naaajs :mrgreen:
★★★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 sep 2012, 23:02

Jel ko zna gdje se moze nabaviti ovakav sto,, :)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 23:07

Sve ti je ovo rađeno po narudži, paša moj. :D
Željezničar ale!

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 24 sep 2012, 23:07

Viking je napisao/la:
Alen1987 je napisao/la:

nemas ti veze...i nemoj vise pisati gluposti na ovoj temi. Barzagli je najbolji stoper italijanske lige, to je dokazao u Juventusu i u Talijanskoj reprezentaciji. U Juventusu je bio ne zamjenjiv...cini mi se da nije propustio ni jednu utakmicu....

Juve jeste ekipa cija je odlika kolektivna igra, sto je i logicno, jer nijedna ekipa bez takvog pristupa ne bih imala uspijeha ni u jednom takmicenju. Juve itekao ima vrhunskih igraca, koji bi imali u svakom klubu mjesta. Jos jedna stvar je zanimljiva, a to da bih pola igraca sa klupe sigurno imali mjesta u Interu ili Milanu. To sve dokazuje koliko je Juve kvalitetna ekipa...

Buffon, Chielini, Vidal, Marchiso, Asamoah...u koju grupu bi ti svrstao ove igrace...mozda ispod prosjecne ili prosjecne...???
Slažem se da Juve ima najdužu klupu u Italiji i veliki broj kvalitetnih igrača,ali ne i vrhunskih. Od ovih što si nabrojao u vrhunske izbacio bih marchisia (dosta trči,ali bi ipak trebao više znati s loptom i nepromašivati zicere da bi bio vrhunski),a dodao bih Pirla (uz xavija najbolji kreator na svijetu), Caseresa ako zaobiđu povrede isto tako bi mogao biti vrhunski igrač jer je svestran (igra sve pozicije u odbrani,a zna i s loptom)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: JuventinoVero i 2 gosta.