Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la L'Avvocato » 24 sep 2012, 01:57

GaziHusrevbeg je napisao/la:Sinoć smo inkasirali 1 271 249 eura, a na stadionu je bilo 38 136 gledalaca. :D

U prošloj sezoni smo protiv ova 4 protivnika koja smo pobjedili iz 8 utakmica osvojili 10 bodova, a ove samo nakon 4 utakmice već imamo 12.

Napredak je evidentan. :D
Kako nas samo stadion finansijski čupa iz dugova ... pun pogodak je bila gradnja ovog stadiona.

Jel u utorak igramo protiv ljubičica? Gutav, zgusnut raspored.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 02:02

Jest, u utorak.

A poslije ove nove reprezentativne pauze, znači negdje od 20. oktobra, opet na očekuje 7 utakmica u 22 dana.

Nismo mi igrali protekle dvije sezone u Europi, pa zato nismo navikli na ovakav raspored, ali i prije 2006. je bilo ovako. Moramo se prisjetiti tih vremena. :D

Ja sam i dalje uvjeren da ovaj zgusnut raspored neće ostaviti neki danak na ekipu.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 24 sep 2012, 13:27

Emiliano Vivano je obećao da će odvesti momčad Fiorentine na večeru ako njegove voljene Viole pobjede Juventus u utorak.

Fiorentinin golman je veliki navijač kluba i dobro je svjestan šta bi značilo ako pobjede svoje historijske rivale.

"Ulazim u ovu utakmicu kao i u sve ostale, sli sve navijače Viola koje sretnem govore mi da ovo nije samo još jedna tekma a ja to znam,"izjavio je za La Nazione.

"Na putu na trening upoznao sam dva navijača, imali su oko 70.,i oni su urgirali da mi pobjedimo Juventus. Ako to i napravimo onda ću cijelu momčad odvesti na večeru i ja ću platiti račun."

Unatoč gladi za tri boda, talijanski internacionalac je svjestan protiv koga će igrati u utorak.

"Neće biti lako,"nastavio je Viviano."Moramo držati korak sa njihovim ritmom i postići gol. Mi ćemo ga dati, čak iako igramo protiv najbolje momčadi u diviziji."

Vivano se vratio u Fiorentinu ovo ljeto."Ovo je bilo pravo vrijeme za povratak,"objasnio je.

"Klub mi je ponudio ovu priliku i ja sam uradio sve što sam mogao kako bih iskoristio to. To je ostvarenje sna - iako to nije bilo lako."

Vivano je takodjer pričao o svom divljenju prema Juventusovom golmanu Gigi Buffonu. "Franceso Toldo je bio moj idol, ali sam onda brzo shvatio ako želite biti golman onda Buffon mora biti vaša referentna tačka."
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 24 sep 2012, 13:52

Malo ko nas moze nadigrati, ali mogu nas svi pobjediti. Bilo je dana kad lopta jednostavno nece u go, kad fali realizacija i slicno. Treba se u svaku utakmicu ulaziti maksimalno ozbiljno. Poraz mora doci, samo se nadam da se na igrace ne pravi prevelik pritisak i da igraju kao sto su do sada igrali.
Kad se samo sjetim one proslosezonske protiv Lazia, oslikava mi citavu proslu sezonu. Smireno i rezultat dolazi.
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 24 sep 2012, 15:50

DeJong:"Lo scudetto va al Milan" ,
Gargano:"Siamo piu forti della Juve" ,
Hamsik:"Questo Napoli è da scudetto"
Burdisso: ‘Roma, you can win the Scudetto’
“This could be the right year to win the Scudetto,” De Laurentiis

:lol: :lol:
The Old Lady is back on TOP...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 16:05

Ima li živih? :mrgreen:

Sutra se vraćaju Pirlo, Barzagli i Vidal.

Giaccherini će vjerovatno igrati umjesto Marchisia kojem je potreban odmor, slažem se sa ovom odlukom.

Ostalo sve isto, doduše ne zna se ko će igrati desno, Licht ili Isla.
Željezničar ale!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 24 sep 2012, 16:10

[youtube][/youtube]
Sutra aBd 8-)
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 24 sep 2012, 16:32

Trebalo bi i sutra Islu od prve minute.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/hulk-i- ... nitu/88473" onclick="window.open(this.href);return false;

Zbog ovoga je dobro što kod nas imaju pravila koliku platu ko dobija.

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 24 sep 2012, 16:38

Marchisio se mora odmorit da ne pregori. Najvise trci svaku utakmicu i svaku i igra.
Zna li se ko ce poceti u vrhu napada, konkurencija je paklena :mrgreen:
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

pep3
Kontakt:

Post Postao/la pep3 » 24 sep 2012, 16:41

GaziHusrevbeg je napisao/la:Ima li živih? :mrgreen:

Sutra se vraćaju Pirlo, Barzagli i Vidal.

Giaccherini će vjerovatno igrati umjesto Marchisia kojem je potreban odmor, slažem se sa ovom odlukom.

Ostalo sve isto, doduše ne zna se ko će igrati desno, Licht ili Isla.
Po meni ne bi bilo lose da Barzagli ostane na klupi i ovu tekmu, al da umjesto njega igra Caseres iz razloga sto je on brzi i ta brzina bi mogla bit od znacaja u cuvanju Jovetica. A na desnom beku definitivno Licht, jer Isli je potrebno jos da udje u formu, mada se s Conteom nikad ne zna :) Ne bi me cudilo i da Pepe zapocne ako se oporavio.
RZ88!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 16:47

Juve igra zonsku odbranu, nijedan igrač nije zadužen za čuvanje posebnog čuvara. Pribojavali smo se mi i Hazarda kao i sad Jovetića pa se Hazard nije vidio čitavu utakmicu.

Zahvaljujući odbrani sa 3 čovjeka nazad uvijek možemo udvajati igrača s loptom, to nam je prednost.

Barzagli je trenutno najbolji odbrambeni igrač lige i u ovakvim utakmicama mora igrati.

U napadu Quagliarella i Vučinić startaju 99%.

Carrera: Jovetić? Ne bi nam poslužio, već imamo top playere u napadu.

Nizak udarac za protivnika i veliko ohrabrenje za naše napadače, bravo Massimo. :D

Kako kaže Carrera sutra Conte uopšte ne bi ni trebao putovati u Firencu sa ekipom. Isto je dodao da on i Conte slično razmišljaju, igrali su zajedno, pogled na fudbal im je isti, igrali su zajdeno, znaju šta trebaju reći ekipi i da je to ono što je najbitnije. U ova dva mjeseca su se telepatski odlično upoznali. :mrgreen:

Carrera je otkrio zašto igramo bolje u drugom poluvremenu, prema njegovim riječima da bi naš protivnik ostao u utakmici mora trčali duplo više od nas zato ih stigne umor u drugom poluvremenu i onda mi preuzimamo kontrolnu nad utakmicom.
Željezničar ale!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 sep 2012, 16:50

Ne znam nisam nesto za odmarati Marchisia, fali ce nam sutra a znamo da je ovo bitna tekma s dosta strane. Al zasto ne probati Pogbu ubaciti ako nebude Marchisio igro, mislim da bi ovaj odradio solidan poso... Vidal-Pirlo -Pogba, nije lose :mrgreen:

Ima da se ovi ljubicici sutra nabriju al samo pametno treba odigrati i cekati njihov umora i onda udriti... 8-)

Ako nije niko spomenu sutra ce Tagliavento suditi, prosle god smo odigrali 3 X dok je on sudio.. Vrijeme je da bude 2 sada ;)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 16:58

Ne može Pogba igrati umjesto Marchisia.

Jedini igrači koji mogu nadomjestiti Vidala i Marchisia su Giaccherini i Isla. Obojica su "box-to-box" igrači sa izraženim trkačkim sposobnostima i odličnim osjećajem za ubacivanje iz drugog plana.

Fiorentina igra istu formaciju kao i mi, ali sumnjam da imaju sposobnog igrača da čuva Pirla. Gledam im ove postave u dosadašnjim utakmicam, Montella će vjerovatno postaviti jednog od napadača da markira našeg registu.
Željezničar ale!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 sep 2012, 17:02

Gdje nam je Padoin,? nije valjda da je jos povrijedjen.. Ne znam ako je Isla spreman odraditi taj poso sutra navece, mozda bi bilo pametnije poceti s Giach i ako nije bio nesta extra protiv Chieva...

Mi moramo uzeti sredinu i onda ce to biti puno lakse, naravno trebamo markirati Jovetica ..

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 17:06

Jedan između Isle i Lichta će sigurno igrati sutra ili u subotu. Ja bih najradije da sutra igra Lichta da se pošteno odmori do Shakhtara, a u subotu Isla.

Fiorentina ima dosta tehnički potkovanu ekipu i oni igraju lagano od noge do noge, ali vezni red im je slabiji u defanzivi, sve su to uglavnom napadački orjentisani igrači, treba to sutra iskoristiti.

Nema ništa od markiranja Jovetića, ne ispalit se, zonska odbrana je zakon. Naši kad stanu u liniju od 5 igrača, nema ekipe u Italiji koja to može probiti. :D

Kaznili nam Marottu sa 15 hiljada eura. :lol:
Željezničar ale!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 sep 2012, 17:11

GaziHusrevbeg je napisao/la:Jedan između Isle i Lichta će sigurno igrati sutra ili u subotu. Ja bih najradije da sutra igra Lichta da se pošteno odmori do Shakhtara, a u subotu Isla.

Fiorentina ima dosta tehnički potkovanu ekipu i oni igraju lagano od noge do noge, ali vezni red im je slabiji u defanzivi, sve su to uglavnom napadački orjentisani igrači, treba to sutra iskoristiti.

Nema ništa od markiranja Jovetića, ne ispalit se, zonska odbrana je zakon. Naši kad stanu u liniju od 5 igrača, nema ekipe u Italiji koja to može probiti. :D

Kaznili nam Marottu sa 15 hiljada eura. :lol:
Zbog cega to ? :roll:

Montella je zeznut zna on stvoriti ekipu vidjeli smo i prosle god da smo imali problema s njegovom ekipom... Nekako me strah da cemo sutra izgubiti taj niz.. pobjeda sutra bi nam znacila puno.. Vucinic-Gio od prve min i ako je Qua bio dobar dosada , inace uvijek imamo Q naseg jokera 8-)

Trezeguet
Kontakt:

Post Postao/la Trezeguet » 24 sep 2012, 17:18

http://sportsport.ba/ino_fudbal/povrata ... rope/88481" onclick="window.open(this.href);return false;
Imam osjecaj da mi srce raste dok ovo citam 8-)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 24 sep 2012, 17:22

Ma Quagliarella mora sutra igrati. To je i Carrera potvrdio.

Krenulo ga je ove posljednje dvije utakmice, a njega kad krene nezaustavljiv je. U subotu mu je svaki šut išao u okvir gola. Odbrana Fiorentine mi ne djeluje kao neko ko ga može zaustaviti.

Ono što nas treba da veseli je da će Viole vjerovano igrati malo otovrenije i ofanzivnije i da ćemo imati prostora u napadu.

Dosad smo u gostima zabili 7 komada, red je da tu cifru sutra povečamo na 10. :D
Željezničar ale!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 24 sep 2012, 17:49

A jesu se nabrijali ovi iz Firence :D, biće pakleno na stadionu, još da se ponovi prošla sezona, i ono aleeeeeeeeeee kod svakog dodavanja Viola to bi bio spektakl :mrgreen:

Može i Marrone odigrati umjesto Marchisia, ali ne znam koliko će on šanse dobijati u sredini. A i Đakerini je tu, koji mnogi trči, a zna probiti 1 na 1 sa strane pogotovo.

Zanimljiva je činjenica da Vidal još u ligi nije dobio karton :lol: , a Marchisio ima već dva žuta, kao i Bonucci.

Što se tiče učinka napadača protiv Fiorentine, Vučinić i Quagliarella su do sad po 3 puta pogađali u utakmicama sa Fiorentinom, dok su Seba i Matri po jednom zabili.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 24 sep 2012, 18:08

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.