Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la zizu1991 » 23 sep 2012, 23:25

Ja samo pišem o njemu, nije mene briga šta ostali dio njegovog tima radi
No dobro .... :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 23 sep 2012, 23:25

zizu1991 je napisao/la:Pratiš li ti @ Juventisimo šta rade svjetski napadači u igri, njihovu kretnju, tipa Rooneya, tipa Drogbe nekada, tipa Torresa, nekada, a evo i sada šta radi ?
Vraća se po loptu, stalni presing vrši na obranu, a Džeko za poluvrijeme nije 2 šprinta uradio, to je znak, ili da je ne spreman, ili da neće da trči.
Drogba, Torres, i recimo Rooney, evo i Falcao mi pade na pamet, vrate se da pomognu obrani na 30 m, pa krenu u trk u kontranapad, a šta Džeko radi, češe m.uda na 35 m od Arsenalovoga gola i čeka da primi loptu.
Naš je, volim ga, al treba realan biti. Ne treba sada govoriti, ovo je loša tekma bila, istina, vezni red Man. City -a je totalno zakazao danas, bio, bar u prvom poluvremenu, al u svakoj utakmici kojoj sam ga gledao ove sezone, nikada loptu ne bi primio na svojoj poli, i da bi krenulo nešto od njega i da se razleti po terenu.
Kako da ne pratim jarane..uprati Ronalda sminkera kako vrsi presing na Barceloninu odbranu(prije godinu meni se cini) ima i video da se pogleda okolo...i on ti onako trci a oni ga vozaju ko budalu..mase nesto i rukama okolo...e sada je malo drugacija situacija u Realu...presing vrse SVI igraci a ne samo jedan..popravio to mrski mi Murinjo..
Danas je i Dzeko nesto poput Ronalda mahao rukama okolo(to bi u prvom poluvremenu ako si pratio) i neki bi ko presing vrsio a ostali GLEDAJU..Aguero isto tako moze trcati 50 km ali sve u suplje..
Sto se tice svih gore navedenih napadaca u pravu si...neki dan odgleda Chelsea - Juve i nema Drogbe ali oni i dalje vrse presing..TIM

Neki moj skromni zakljucak,Dzeko je bio jedan od boljih igraca Cityja danas(sto se tice njegovog posla)..pokusavao je kakav takav presing..primao lopte..razigravao ali gola na njegovom mjestu nebi dao i RonalMessi...

Ne zelim ga uporedjivati sa ostalim napadacima u Cityju jer svi su razliciti...ali smatram da je Dzeko trenutno najbolji i da talijanski smrad zna izabrati taktiku da se igra na Dzeku vjerujem da bi Dzeko bio prvi strijelac Cityja,mozda i cijele lige..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 23 sep 2012, 23:30

zizu1991 je napisao/la:Ja samo pišem o njemu, nije mene briga šta ostali dio njegovog tima radi
Nije te briga sto ostali dio njegovog tima radi, e svasta

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 23 sep 2012, 23:36

zizu1991 je napisao/la:Ja samo pišem o njemu, nije mene briga šta ostali dio njegovog tima radi
pametnjakovic baljezga samo nako ne bi li dostigao cifru od 5 milja a koga briga sta on tipka :roll: svasta u Bozjoj basci

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 sep 2012, 23:37

On u formi nije, i to samo slijep čovjek može negirati, nema kondicije da Bog kaže da ima.
Da se on forsira, i da svaka lopta ide njemu, pitao bih te ja, koliko bi tim ritmom on izdržao, tražio bi izmjenu na poluvremenu.
Jesi gledao prvu tekmu u City - u njegovu, kada je asistirao Toureu, kada je na centru bio i povukao loptu, pa u nekom eng. kupu, ne mogu da se sjetim sada koji je tačno, kada je opet na 25 m povukao loptu i iz te akcije pao gol, e to ne viđamo, to znači da nije spreman, nema agresivnosti u njegovoj igri.
Nisam ja rekao kako neki navode da leti k'o muha bez glave, al kada krene napadač, što je recimo danas jednom prilikom bio slučaj s Aguerom, ne čeka se da ga izvozaju oni štoperi nazad, nego se priključuje, ne gleda se kud se Sunce kreće.
Ja ću reći njegove nedostatke, i ono što mora da popravi u igri, a valjda će Mancini početi raditi svoj posao kako treba ( a nije dosada ) te će čitava ekipa krenuti naprijed.
@ ZOI, upravo tako, da nisu i ovi ostali slučajno Bosanci, oni me ne zanimaju, da navijam za City, možda bi me svaki pojedinačno zanimao, a ovako, ne.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 23 sep 2012, 23:38

Dzeko bolje igra kad udje sa klupe.. Kad su ovi malo umoreni a on svjez.. Malo je utakmica koje je dobro odigrao a poceo od prve.. :D

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 23 sep 2012, 23:47

Kao prvo City nije ekipa, danas je Arsenal pokazao sta znaci timska igra,bukvalno je odrzao lekciju City-u kako to izgleda timska igra. Prelijepo ih ( Arsenal) gledati kako igraju,sve od noge do noge,kako izbacuje krila itd.,dok City igra blago receno ko racku. Fuj ali fuj igra, jedan ili dva ubacaja su imali u prvom poluvremenu( i to mrtva ),stalno vracaju loptu odbrani,nikako nemaju sredinu,nemaju pravog playmakera koji ce uposliti napadace,nemaju krila da ubace lopte napadacima. City (danas) nije cuo za kontru,cekaju da se svi Arsenalovci vrate na polovinu terena i onda tek krecu u napad,kako me to nerviralo.
Sto se tice Edina,moram reci da sam malo danas razocaran,jednostavno previse ocekujem od njega,zao mi sto nije dao gol. Jednostavno kada dobijes priliku da igras u pocetnih 11 i to protiv Arsenala ti moras ali bukvalno ginuti na terenu( znas ako ne postignes pogodak do 60min da letis na klupu) ali zato pogini ti 45 minuta sto igras,, to mi je malo nedostajalo ta zelja za golom. Edin nije lose odigrao da se razumijemo, ali mora vise pokazati ako zeli ostati prvotimac i svi znamo da nece dobijati puno prilika.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2012, 23:54

Otkad je on dosao u City, ja imam osjecaj da on ne odgovara u koncepciju igre Mancinia. Dzeko je u Wolfsburgu imao ubacaje sa svih strana, napadaca do sebe da mu pomaze i uz to Misimovica iza sebe da mu provlaci lopte. City prakticki igra bez ubacaja. Silva bi mogao preuzet ulogu Misketa, ali on igra na drugi nacin. Krila manje-vise ne postoje, Johnson je igrao malo ili nikako, sad su ga prodali, a dosao je Sinclair koji je brz i igra krilo ali vise voli sam dat gol nego da asistira.

Naravno ni Dzeko nije dovoljno pokazao da bi oni gradili igru oko njega, ali nekad mi nije jasno zasto su ga doveli ako nece igrat na njegove adute. Nije sad dosao za 5 ili 10 miliona pa da udje ako ne ide kako treba. Nego je jedan od najskupljih igraca i valjda mu se treba koliko-toliko prilagodit. Da barem Kolarov igra, jer zna ubacit.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 sep 2012, 00:25

City je jaka ekipa ali tamo rijeto ko i rijetko kad pokaze 80% ili vise svojih mogucnosti, pa tako i nas Edin.
Mozda je i bolje sto je tako, inace bi bilo rukometnih rezultata. :D

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 24 sep 2012, 00:30

Cartman je napisao/la:Otkad je on dosao u City, ja imam osjecaj da on ne odgovara u koncepciju igre Mancinia. Dzeko je u Wolfsburgu imao ubacaje sa svih strana, napadaca do sebe da mu pomaze i uz to Misimovica iza sebe da mu provlaci lopte. City prakticki igra bez ubacaja. Silva bi mogao preuzet ulogu Misketa, ali on igra na drugi nacin. Krila manje-vise ne postoje, Johnson je igrao malo ili nikako, sad su ga prodali, a dosao je Sinclair koji je brz i igra krilo ali vise voli sam dat gol nego da asistira.

Naravno ni Dzeko nije dovoljno pokazao da bi oni gradili igru oko njega, ali nekad mi nije jasno zasto su ga doveli ako nece igrat na njegove adute. Nije sad dosao za 5 ili 10 miliona pa da udje ako ne ide kako treba. Nego je jedan od najskupljih igraca i valjda mu se treba koliko-toliko prilagodit. Da barem Kolarov igra, jer zna ubacit.
Definitivno se Mancini pogubio...Doveo je Dzeku,Balotelija a ocigledna mu je zelja da pokusa stvoriti nesto tipa Barca...
Tika taka ali to ne ide...
Iza Barcine tike stoji istorija i politika kluba a ne trener...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 24 sep 2012, 00:39

CENTARFORI: Ibra, Torres, Cavani, Milito, Ruud, Van Persie, Van Basten, Savo hebeni Milosevic - nikad nece vrsiti pritisak, kao sto ga vrse POLUŠPICE: Rooney, Aguero, Messi, Lavezzi, itd...niti pretrcati vise od njih.

Iz prostog razloga sto nemaju fizicke predispozicje, niti to neko ocekuje od njih. Da, bas bi volio vidjet Ibru kako gine vrseci pritisak na stopere, otvarajuci se lijevo i desno na centru igralista, vukuci kontre sa svoje polovice i td.

Dzeko trci i vise od ocekivanog. A trci zato sto mu je giljotina za vratom, zna da je prva izmjena, i na sve nacine se pokusava dokazati, pa tako i radeci stvari koje nisu njegov posao. Njegovo je da caruje u 16 i trazi loptu oko 20 m. od gola - najdalje.

Dzeko se ne uklapa u u City, kao sto se Ibra nije uklapao u Barcu; sto ne znaci da ne bi harali u drugim ekipama, kao sto Ibra vec jeste.

Nadam se otkazu mancinia najdalje u januaru, nakon sto popusi grupnu fazu i vec otpadne u borbi za prvaka EPL. I sreca ga, cini se, napusta. Nema vise sretnih pobejda nakon gola Lescotta/Kompanya.

I da - govancetu Silvi, **** mater pekinezersku.

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 24 sep 2012, 02:34

zizu1991 je napisao/la:On u formi nije, i to samo slijep čovjek može negirati, nema kondicije da Bog kaže da ima.
Da se on forsira, i da svaka lopta ide njemu, pitao bih te ja, koliko bi tim ritmom on izdržao, tražio bi izmjenu na poluvremenu.
Jesi gledao prvu tekmu u City - u njegovu, kada je asistirao Toureu, kada je na centru bio i povukao loptu, pa u nekom eng. kupu, ne mogu da se sjetim sada koji je tačno, kada je opet na 25 m povukao loptu i iz te akcije pao gol, e to ne viđamo, to znači da nije spreman, nema agresivnosti u njegovoj igri.
Nisam ja rekao kako neki navode da leti k'o muha bez glave, al kada krene napadač, što je recimo danas jednom prilikom bio slučaj s Aguerom, ne čeka se da ga izvozaju oni štoperi nazad, nego se priključuje, ne gleda se kud se Sunce kreće.
Ja ću reći njegove nedostatke, i ono što mora da popravi u igri, a valjda će Mancini početi raditi svoj posao kako treba ( a nije dosada ) te će čitava ekipa krenuti naprijed.
@ ZOI, upravo tako, da nisu i ovi ostali slučajno Bosanci, oni me ne zanimaju, da navijam za City, možda bi me svaki pojedinačno zanimao, a ovako, ne.
Konstatacija ti je u najmanju ruku glupa (nije vezni igrac tipa Tourea) jer se on u pozciji gdje ce ON povuci kontru nalazi svakih 20 utakmica, a njegov posao nije da on organizuje kontre niti da se pravi da je Yaya Toure da trci ko zivotinja kroz sredinu... Na njemu je da trazi poziciju i da se otkriva suigracima. Npr danas se konstantno ubacivao na prvu stativu a centarsutevi isli na drugu stativu. Gledao sam utakmicu na skysportu i komentator je rekao da nije zasluzio da izadje iz igre, da je prije njega aguero trebao izaci jer je slab s kondicijom s obzirom da je mjesec skoro bio van terena, cak i silva je bio zreo za izmjenu jer mu je svaki drugi pas isao u noge protivnika. Nije on u dosao u city da on nekoga trpa loptama vec obrnuto.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 24 sep 2012, 02:44

Meni je nakon danasnje utakmice drago samo jedno a to je da su i na Bluemoon forumu fanovi poceli govoriti kako je Edin nezasluzeno izmjenjen i da je zasluzio da odigra do kraja tekmu. Dosta ih kaze i da je bio i jedan od ponajboljih na istoj. Naravno ima tu nasih jer gdje bi to bez nas moglo proci, ali ima i jako puno engleskih navijaca City-a koji cijene ono sto Edin radi u timu. Edin je danas po meni bio jedan od najboljih na terenu. Silva,Aguero,Sinclair-blago receno karastrofa. Pa oni danas gotovo da nisu imali sredinu terena. :D A Zabaleta je prica za sebe. Elem nek se Edin nastavi boriti a i rezultati sigurno nece izostati. 8-)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 sep 2012, 03:14

index_ je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:On u formi nije, i to samo slijep čovjek može negirati, nema kondicije da Bog kaže da ima.
Konstatacija ti je u najmanju ruku glupa (nije vezni igrac tipa Tourea) jer se on u pozciji gdje ce ON povuci kontru nalazi svakih 20 utakmica, a njegov posao nije da on organizuje kontre niti da se pravi da je Yaya Toure da trci ko zivotinja kroz sredinu... Na njemu je da trazi poziciju i da se otkriva suigracima. Npr danas se konstantno ubacivao na prvu stativu a centarsutevi isli na drugu stativu. Gledao sam utakmicu na skysportu i komentator je rekao da nije zasluzio da izadje iz igre, da je prije njega aguero trebao izaci jer je slab s kondicijom s obzirom da je mjesec skoro bio van terena, cak i silva je bio zreo za izmjenu jer mu je svaki drugi pas isao u noge protivnika. Nije on u dosao u city da on nekoga trpa loptama vec obrnuto.
Skoro sve njegove konstatacije su u najmanju ruku glupe. Lik konstantno kritikuje (necu reci pljuje) Edina Dzeku i kad zato ima i kad nema razloga.
Ne trce ni igraci Barcelone toliko, ali lopta trci kod njih. Ne kazem da City moze i treba igrati tako, ali samo navodim primjer sta znaci TIMSKA igra a sta igra na juris pa sta bude.

City je mnogo jaci od Arsenala ali Arsenal je bolje igrao. Pokazao je Wenger Manciniju sta je timska igra a sta konstantno oslanjanje na individualni kvalitet.
Mene zanima sta bi Wenger uradio sa igracima koje ima Mancini? :roll:

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 24 sep 2012, 03:28

floyd je napisao/la:CENTARFORI: Ibra, Torres, Cavani, Milito, Ruud, Van Persie, Van Basten, Savo hebeni Milosevic - nikad nece vrsiti pritisak, kao sto ga vrse POLUŠPICE: Rooney, Aguero, Messi, Lavezzi, itd...niti pretrcati vise od njih.

Iz prostog razloga sto nemaju fizicke predispozicje, niti to neko ocekuje od njih. Da, bas bi volio vidjet Ibru kako gine vrseci pritisak na stopere, otvarajuci se lijevo i desno na centru igralista, vukuci kontre sa svoje polovice i td.

Dzeko trci i vise od ocekivanog. A trci zato sto mu je giljotina za vratom, zna da je prva izmjena, i na sve nacine se pokusava dokazati, pa tako i radeci stvari koje nisu njegov posao. Njegovo je da caruje u 16 i trazi loptu oko 20 m. od gola - najdalje.

Dzeko se ne uklapa u u City, kao sto se Ibra nije uklapao u Barcu; sto ne znaci da ne bi harali u drugim ekipama, kao sto Ibra vec jeste.

Nadam se otkazu mancinia najdalje u januaru, nakon sto popusi grupnu fazu i vec otpadne u borbi za prvaka EPL. I sreca ga, cini se, napusta. Nema vise sretnih pobejda nakon gola Lescotta/Kompanya.

I da - govancetu Silvi, **** mater pekinezersku.
Sve je odlicno receno,zbog toga i nisam Dzeku usporedjivao sa ostalim napadacima iz Cityja niti sa drugim napadacima niti se to moze usporedjivati..svi oni imaju neke svoje karakteristike..
Svaki trener prilagodjava sredinu i taktiku za svoje napadace...kako kome pase jer bez toga hajra nema..

Da jos nadodam koju :D
Dzeko kako je u Cityju igra pod pritiskom...znao je on prosle sezone zabiti dva komada i asistirati pa slijedecu utakmicu na klupu...i to tako je bilo kroz cijelu sezonu...da bi Dzeko bio pravi mora igrati bez pritiska,a ne nakon jedne pogresne lopte da se mora misliti...tako ne moze igrati niko na svijetu..

Ja licno smatram da uhljup nije prodao Dzeku samo zbog svog ega...zamisli da je Dzeko otisao i da "eksplodira" u nekom drugom timu(kao u Wolfsburgu) a kod njega je stalno grijao klupu..kod navijaca bi sigurno izgubio reputaciju..prosle sezone Dzeku mu titulu donese...niko drugi nego Dzeko..
Cisto sumljam da je razlog zbog toga sto nema dovoljno napadaca..mogli su oni Dzeku negdje utopiti i za iste pare kupiti nekoga da igra 15 minuta prosjek po utakmici..to mu nije razlog sigurno..
Uhljup gura igraca koji vise ima zutih i crvenih kartona nego golova..samo zbog toga sto je,kako on kaze "najtalentiraniji talijan i mora igrati" :?

Daj Boze da Dzeko dodje u Juve...ima da trpa lopatom pored Pirla,Vidala,Marchisia,Asamoah.....pa Licht bi mu nabacio na vugla barem 20 golova :)

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 24 sep 2012, 03:30

SamoZeljo je napisao/la: Mene zanima sta bi Wenger uradio sa igracima koje ima Mancini? :roll:
Bio bi prvak evrope ili bi ih sve rasprodao :D

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 24 sep 2012, 03:40

Juventinisimo je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: Mene zanima sta bi Wenger uradio sa igracima koje ima Mancini? :roll:
Bio bi prvak evrope ili bi ih sve rasprodao :D
:mrgreen:

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 24 sep 2012, 03:41

Kako vam nije mrsko toliko tipkati. :mrgreen:

Mene zanima gdje je Wenger uzeo onu bundu. Jestel' ga vidjeli... :lol:

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 24 sep 2012, 09:47

sanji je napisao/la:Kao prvo City nije ekipa, danas je Arsenal pokazao sta znaci timska igra,bukvalno je odrzao lekciju City-u kako to izgleda timska igra. Prelijepo ih ( Arsenal) gledati kako igraju,sve od noge do noge,kako izbacuje krila itd.,dok City igra blago receno ko racku. Fuj ali fuj igra, jedan ili dva ubacaja su imali u prvom poluvremenu( i to mrtva ),stalno vracaju loptu odbrani,nikako nemaju sredinu,nemaju pravog playmakera koji ce uposliti napadace,nemaju krila da ubace lopte napadacima. City (danas) nije cuo za kontru,cekaju da se svi Arsenalovci vrate na polovinu terena i onda tek krecu u napad,kako me to nerviralo.
Sto se tice Edina,moram reci da sam malo danas razocaran,jednostavno previse ocekujem od njega,zao mi sto nije dao gol. Jednostavno kada dobijes priliku da igras u pocetnih 11 i to protiv Arsenala ti moras ali bukvalno ginuti na terenu( znas ako ne postignes pogodak do 60min da letis na klupu) ali zato pogini ti 45 minuta sto igras,, to mi je malo nedostajalo ta zelja za golom. Edin nije lose odigrao da se razumijemo, ali mora vise pokazati ako zeli ostati prvotimac i svi znamo da nece dobijati puno prilika.
Džeko i da je gol dao kod Mancina ne bi postao prvotimac. Jednostavno igracu moras dati prostora da nekad loše odigra, a da odmah ne bude zamjenjen, e Edin nema taj prostor, dok Kun, Silva, Tevez, pa i Balo imaju fore i po nekoliko utakmica. Manciniju se vec njegovo neznanje obija oglavu

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 24 sep 2012, 09:55

soccerfan je napisao/la:Meni je nakon danasnje utakmice drago samo jedno a to je da su i na Bluemoon forumu fanovi poceli govoriti kako je Edin nezasluzeno izmjenjen i da je zasluzio da odigra do kraja tekmu. Dosta ih kaze i da je bio i jedan od ponajboljih na istoj. Naravno ima tu nasih jer gdje bi to bez nas moglo proci, ali ima i jako puno engleskih navijaca City-a koji cijene ono sto Edin radi u timu. Edin je danas po meni bio jedan od najboljih na terenu. Silva,Aguero,Sinclair-blago receno karastrofa. Pa oni danas gotovo da nisu imali sredinu terena. :D A Zabaleta je prica za sebe. Elem nek se Edin nastavi boriti a i rezultati sigurno nece izostati. 8-)
u pravu si. po meni je edin danas odigrao vise nego solidno. i bio sam iznenadjen, kada ga je mancini izmjenio, jer aguero nista pokazo nije, osim da je jedno sebicno deriste.
zato me malo iznenadjuju neki postovi i pito sam se, da li su ti ljudi uopste gledali utakmicu. to sto dzeko nije zabio, ne znaci da nije igro dobro. a zabio bi mozda, da je imo koju priliku osim onog jednog udarca, koji je otiso preko precke.
doduse, niti voi drugi city-jevci nisu imali previse sansi. ma da se vidi iz aviona, da pogotovo silva uvijek trazi aguera, cak i ako je dzeko u izglednijoj poziciji. al to nije nista novo

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Rimes87 i 4 gosta.