Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kuko
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Kuko » 22 sep 2012, 14:48

Sportski direktor FIBA Evrope Richard Stokes ima ključnu ulogu kada je u pitanju određivanje jakosnih grupa, ali i mi ćemo na sastanku Upravnog odbora 23. septembra u Minhenu razgovarati o tome. Jasno je da će broj pobjeda u kvalifikacijama imati bitnu ulogu u rangiranju, ali i konačna pozicija u grupi. Mi, kao pobjednici grupe D, mislim da bismo, u najgorem slučaju, trebali imati mjesto u trećem šeširu - kaže Đonlagić.

Iako je ovo glupost na kraju da cemo u najgorem slucaju biti u trecem sesiru. Stvari su bas suprotne, u najboljem slucaju mogli bi u treci sesir, iako je cetvrti najrealniji.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 sep 2012, 16:23

Kuko je napisao/la:Sportski direktor FIBA Evrope Richard Stokes ima ključnu ulogu kada je u pitanju određivanje jakosnih grupa, ali i mi ćemo na sastanku Upravnog odbora 23. septembra u Minhenu razgovarati o tome. Jasno je da će broj pobjeda u kvalifikacijama imati bitnu ulogu u rangiranju, ali i konačna pozicija u grupi. Mi, kao pobjednici grupe D, mislim da bismo, u najgorem slučaju, trebali imati mjesto u trećem šeširu - kaže Đonlagić.

Iako je ovo glupost na kraju da cemo u najgorem slucaju biti u trecem sesiru. Stvari su bas suprotne, u najboljem slucaju mogli bi u treci sesir, iako je cetvrti najrealniji.
Možda se nije dobro izrazio ili jednostavno nije skontao. Ali dobro si napisao u najboljem slučaju možemo nekako u treći šešir, a u najgorem u peti, mada nam ne gine četvrti.

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 22 sep 2012, 23:14

http://www.hrsport.net/vijesti/447338/k ... halilovic/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bez obzira na veliku borbu Šibenčana, Mravi su mirno odigrali završnicu i osvojili treće mjesto na turniru. Najbolji kod Zagreba bili su Michael Jones sa 26 poena i Halilović s 24 poena. Kod Jollya je jedini na razini prve utakmice bio Amerikanac Roland Ross.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 23 sep 2012, 00:25

Hoće li biti u20 reprezentacija BiH.Mislim da li je uopšte ima ?

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 23 sep 2012, 12:04

gazda664 je napisao/la:Treba Aco pozvati ovog Jeftica pa izabrati ili njega ili Mitrovica naravno ko se dokaze na utakmicama!!
Ma kakav mitrovic,u grcu momak igra.Ima on slifa za repku samo nikako da proradi,a bojim se da evropsko nije mjesto gdje ga aco moze drzati u igri i cekati da pogodi sta i da proradi.S druge strane Jeftic je konstanta,ne oslanja se samo na sut,momak igra,skace,postavlja se u odbrani i mislim da bih nam bio korisniji od Nemanje.Eto najslicniji je Mašiću,a vidjeli smo od kakve nam je pomoci bio mašić.
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 23 sep 2012, 12:26

ako se nevrate nijedan od one trojice spomenutih, onda neka "rupu" popuni sa jefticem i halilovicem. obadvojica mogu biti od koristi, a pasu nam i u koncepciju jer su mladi. ako se nevaram jeftic je 89. a halilovic 91. godiste.
(od solidnih mladjih igraca ostaju jos inace samo m.markovic, d.hodzic, a.hodzic i kapelan). zasto tako mali broj, pa zna se :x

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 12:41

edinjo-bih je napisao/la:ako se nevrate nijedan od one trojice spomenutih, onda neka "rupu" popuni sa jefticem i halilovicem. obadvojica mogu biti od koristi, a pasu nam i u koncepciju jer su mladi. ako se nevaram jeftic je 89. a halilovic 91. godiste.
(od solidnih mladjih igraca ostaju jos inace samo m.markovic, d.hodzic, a.hodzic i kapelan). zasto tako mali broj, pa zna se :x
Simo Atanacković i Božo Đurasović. Jutros čitam sport. Vrli novinar Čizma napravio članak gdje igraju naši igrači i zaboravio Mikija Halilovića u Zagrebu a nabraja neke indijance. Također Božu zaboravio mada ja sad ni ne znam kakvo mu je stanje sa povredom, ali ako bude stari Božo odlična zamjena ako se Peršić nedo Bog povrijedi.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 23 sep 2012, 12:50

zaboljisportuBiH je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:ako se nevrate nijedan od one trojice spomenutih, onda neka "rupu" popuni sa jefticem i halilovicem. obadvojica mogu biti od koristi, a pasu nam i u koncepciju jer su mladi. ako se nevaram jeftic je 89. a halilovic 91. godiste.
Simo Atanacković i Božo Đurasović. Jutros čitam sport. Vrli novinar Čizma napravio članak gdje igraju naši igrači i zaboravio Mikija Halilovića u Zagrebu a nabraja neke indijance. Također Božu zaboravio mada ja sad ni ne znam kakvo mu je stanje sa povredom, ali ako bude stari Božo odlična zamjena ako se Peršić nedo Bog povrijedi.
Jedan Slovenac , a drugi boze ti sacuvaj od igraca :lol:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 sep 2012, 12:54

pa uzevsi u obzir da teletovic (27 godina) i bavcic (28 god.) mogu dati jos 3-5 dobrih godina + ako nam doze savovic (25 god.) koji komotno moze dati 5-6 godina, onda dobije dovoljno vremena da se formiraju novi igraci pogotovu ocekujem puno toga od sehica, a postoji realna mogucnost da dobijemo karahodzica kenan
takodjer ako za nas zaigra nedim djedovic sa gacicem, nedimom buzom i drugim (pogotovu ako se omeragic odluci na nas) imacemo dobru vanjsku liniju pa cemo moci naturalizovati nekog unutrasenjeg igraca

ono sto hocu da kazem ako se nastavi ovako raditi i ako se poklope neke kockice (savovic, karahodzic i omeragic) je se za buducnost ne brinem

inace i ja mislim da je jeftic imao mjesta u onoj reprezentaciji sa kvalifikacija
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 sep 2012, 12:58

tesko da bozo moze vise ista
na 3 je bio spor i prije povrede, a sada bi bio samo rupa na toj poziciji
na 4 igrac od 2 metra ako nije barckley onda jednostavno nema mjesta
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 13:00

TaRgEt_ je napisao/la:
Jedan Slovenac , a drugi boze ti sacuvaj od igraca :lol:
Znam da je Slovenac. Možemo li do njega? Potencijal je. Gledao sam ga. Ne bih rekao da Slovenci na njeg računaju a mislim da može igrati samo kao naturalizovani. Za Božu pretjeruješ. Ja nisam rekao da je Euroliga, ali u rangu je Peršića a u nekim segmentima i bolji. Rekao sam fina zamjena za Peršića zbog iskustva i ljudskih vrlina Daliborovih ali možda baš Božo iskoči ove godine. Mada je po meni i tu Jeftić trenutno u prednosti, pa i Miki Halilović ako je popravio šut. U suprotnom Miki samo četvorka. Minja je isto poboljšao igru prošle godine. Ne treba nikoga odbaciti sve je to u par deka. Samo zavisi od sezone i od povreda i sličnih stvari.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 13:04

nerminh74 je napisao/la:
tesko da bozo moze vise ista
na 3 je bio spor i prije povrede, a sada bi bio samo rupa na toj poziciji
na 4 igrac od 2 metra ako nije barckley onda jednostavno nema mjesta
Kakva četvorka ni pod razno. Samo trojka. Ostalo sam objasnio kao odgovor na @target - ov odgovor.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 sep 2012, 13:06

zaboljisportuBiH je napisao/la: Znam da je Slovenac. Možemo li do njega? Potencijal je. Gledao sam ga. Ne bih rekao da Slovenci na njeg računaju a mislim da može igrati samo kao naturalizovani. Za Božu pretjeruješ. Ja nisam rekao da je Euroliga, ali u rangu je Peršića a u nekim segmentima i bolji. Rekao sam fina zamjena za Peršića zbog iskustva i ljudskih vrlina Daliborovih ali možda baš Božo iskoči ove godine. Mada je po meni i tu Jeftić trenutno u prednosti, pa i Miki Halilović ako je popravio šut. U suprotnom Miki samo četvorka. Minja je isto poboljšao igru prošle godine. Ne treba nikoga odbaciti sve je to u par deka. Samo zavisi od sezone i od povreda i sličnih stvari.
pa atanackovic nije los, mozda bi se i moglo do njega doci, ali od njega je bolji miljan markovic a on je BiH igrac
dok sto se tice boze, on trenutno nemoze uci u recenicu sa persicem, jeftic je trenutno bolji igrac i ponavljam bozu su dok bio u najboljoj formi i zdovc i vukojevic su ga durali na 3 ali jednostavno nije islo jer za 3 ima takozvani sindrom "sporih nogu" pa su ga iole malo brzi igraci razvaljivali
a sada kada je po drugi put unistio zglob pitanje je koliko je jos sporiji

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 13:08

nerminh74 je napisao/la:
pa uzevsi u obzir da teletovic (27 godina) i bavcic (28 god.) mogu dati jos 3-5 dobrih godina + ako nam doze savovic (25 god.) koji komotno moze dati 5-6 godina, onda dobije dovoljno vremena da se formiraju novi igraci pogotovu ocekujem puno toga od sehica, a postoji realna mogucnost da dobijemo karahodzica kenan
takodjer ako za nas zaigra nedim djedovic sa gacicem, nedimom buzom i drugim (pogotovu ako se omeragic odluci na nas) imacemo dobru vanjsku liniju pa cemo moci naturalizovati nekog unutrasenjeg igraca

ono sto hocu da kazem ako se nastavi ovako raditi i ako se poklope neke kockice (savovic, karahodzic i omeragic) je se za buducnost ne brinem

inace i ja mislim da je jeftic imao mjesta u onoj reprezentaciji sa kvalifikacija
Sto posto si u pravu za Jeftića. Inače, smatram da je Acina najveća greška što nije na pripreme pozvao igrače tipa Jeftića, Halilovića, Markovića koje bi usput i provjerio kad je već izbacio sve starce u čemu je i sam priznao grešku, a neki bi mu pomogli i u rotaciji kao što je Dalibor iskočio. Npr gledao sam Markovića u ABA ligi i na mene je ostavio odličan dojam. Ovo boldirano je trebalo u zagradi ali mi ne radi nešto tastatura.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 23 sep 2012, 13:15

Do njega ne mozemo nikako jer Simo se izjasnio kao Slovenac i ne zeli nista, kao sto rece nermin imamo Miljana Markovica Dejana Jeftica, dok stvarno nadam se da se salis za Bozu i dalje. Miki se znatno popravlja sto mi je jako drago.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 13:17

nerminh74 je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la: Znam da je Slovenac. Možemo li do njega? Potencijal je. Gledao sam ga. Ne bih rekao da Slovenci na njeg računaju a mislim da može igrati samo kao naturalizovani. Za Božu pretjeruješ. Ja nisam rekao da je Euroliga, ali u rangu je Peršića a u nekim segmentima i bolji. Rekao sam fina zamjena za Peršića zbog iskustva i ljudskih vrlina Daliborovih ali možda baš Božo iskoči ove godine. Mada je po meni i tu Jeftić trenutno u prednosti, pa i Miki Halilović ako je popravio šut. U suprotnom Miki samo četvorka. Minja je isto poboljšao igru prošle godine. Ne treba nikoga odbaciti sve je to u par deka. Samo zavisi od sezone i od povreda i sličnih stvari.
pa atanackovic nije los, mozda bi se i moglo do njega doci, ali od njega je bolji miljan markovic a on je BiH igrac
dok sto se tice boze, on trenutno nemoze uci u recenicu sa persicem, jeftic je trenutno bolji igrac i ponavljam bozu su dok bio u najboljoj formi i zdovc i vukojevic su ga durali na 3 ali jednostavno nije islo jer za 3 ima takozvani sindrom "sporih nogu" pa su ga iole malo brzi igraci razvaljivali
a sada kada je po drugi put unistio zglob pitanje je koliko je jos sporiji
Slažem se sve ali jednostavno ne treba nikoga otpisivati. NIkad ne znaš kakvu će neko sezonu imati a presispozicije su tu negdje. REcimo Božo je na trojci imao bolji ulaz od Peršića, bolju tehniku, šut u rangu sa njim ali slažem se da je Dalibor trenutno bolji. Također, volio bi da Čamdžić ode negdje vani jer ima predispozicije da može upasti u repku. Ne sljedeće godine ali za EP 2015 što da ne. Tad će još uvijek ova djeca potencijalni bekovi koje si nabrojao biti mladi i možda nedorasli ozbiljnoj košarci. Ja bih dodao i Ivkovića malog u te potencijale. Meni je dijete super.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 sep 2012, 13:23

ne nekom od foruma sam se dopisivao sa jednim momkom koji intezivno prati zagreb i kaze da mu je sut vjerovali ili ne gori nego do sada jer niko neradi sa njim na sutu, ali radi izvrsnih fizikalija veoma dobro se snalazi u reketu
po meni on ce biti nesto kao oliver stevic kupiti ce puno otpadaka i na fizikalije i srcanost boriti se pod kosem

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 13:23

TaRgEt_ je napisao/la:Do njega ne mozemo nikako jer Simo se izjasnio kao Slovenac i ne zeli nista, kao sto rece nermin imamo Miljana Markovica Dejana Jeftica, dok stvarno nadam se da se salis za Bozu i dalje. Miki se znatno popravlja sto mi je jako drago.
Drago je i meni zbog Mikija samo je on ove godine trebao biti u nekoj ekipi u ABA ligi ali jbg. Isto tako i Bulić iz Sparsa će propasti je.ali ga Sparsi a dijete ima predispozicije. Sve se slažem da ova dvojica bolja ali nisam znao da se izjasnio kao SLovenac. Ja sam ovdje nekoliko puta pitao, pa čak i Nenu na pp ali niko mi ne reče ništa konkretno za SImu. Ako neko ima predispozicije fizičke i finu glavu uvijek može ispasti i bolji igrač od nekoga ko je trenutno jači. Ja samo govorim da moramo širiti roster dok ne dođu ova djeca na red a to je za 5-6 godina, a ti mi reci šta sam ja to rekao tako katastrofalno da misliš da se šalim za BOžu. Eto pročitaj moje postove pa mi reci konkretno.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 23 sep 2012, 13:26

Jeftić bi bio jos i bolji da nije pauzirao jednu godinu zbog povrede,ja sam uvijeren da ako bude pozvan da ce biti "otkrice" ovog tima..
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 sep 2012, 13:27

nerminh74 je napisao/la:ne nekom od foruma sam se dopisivao sa jednim momkom koji intezivno prati zagreb i kaze da mu je sut vjerovali ili ne gori nego do sada jer niko neradi sa njim na sutu, ali radi izvrsnih fizikalija veoma dobro se snalazi u reketu
po meni on ce biti nesto kao oliver stevic kupiti ce puno otpadaka i na fizikalije i srcanost boriti se pod kosem
Imao je ko dijete lijep i precizan šut. Što ga ne bi mogao popraviti. Ma nek bude ko Keno na fizikalije ja sam zadovoljan mada je on brži i ima fin ulaz čak i osjećaj za asist, imao je i fin šut iz polukoraka, mogao bi sa šutem biti fina trojka evropska.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”