Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

neko_iz_mase
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 okt 2009, 01:42

KONGO je napisao/la:Njemacka je imala Klinsmana, Hrvatska Bilica....da ne idem dalje !

Gdje su oni bili prije preuzimanja tih reprezentacija ?

Kad imas igrace, trener nije toliko bitan ! Ja ti garantujem da nemamo ovakve igrace, Cirino motivisanje i iskustvo bih mogli okaciti macku o rep. Ali sad mu se sve poklopilo, pa kao Ciro legenda.

Ovo su igraci koji vole svoju zemlju, ginu za pobjedu nemaju balkanski mentalitet to je Svabo sine odgojio ( u fudbalskom smislu).
Ma da, kad imas igrace i ne treba ti trener. ccc Zasto su uopste izmislili tu funkciju?
Pa imao je i Mclaren igrace,pa smo vidili kako su zavrsili.
Jel Maradona nema igrace? Ima itekakve,ali mu je SP kilometrima daleko sa onakvim vanzemaljcima. Cuj trener nije bitan. :roll:
Vecina tih igraca je igrala i prije za BiH, i ginula kako kazes za svoju zemlju,ali rezultati gdje su ?
Nas obicne smrtnike samo to interesuje, jer hocemo vise da budemo i mi na smotri najboljih.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 09 okt 2009, 01:48

Brate ja bih bio najsretniji na svijetu da odemo na SP.

Vjerujem isto tako i ti , i mnogi drugi osjecamo.....ipak Ciro je za mene jedan obicni trener.

Ajde da ne gnjavimo vise, to je samo moje misljenje :mrgreen:
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 okt 2009, 02:05

Ma da se razumijemo,nije mi namjera da se prepiremo,al jebga, ne moze se osporiti nekome za nesto,sto je vec postigao.
Nisam ni ja rekao da je Ciro vanserijski strucnjak. Ali isto tako, ne moze se reci da covjek nema nikavog znanja. Ima itekako.
Isto tako,uvijek kazem za Mehu,da je to legenda BH fudbala i velicina od covjeka.
Ciro je u trenerskim vodama preko 45 godina , i ako si toliko u jednom poslu,pa ne znam kakav da si kloc nesto ces nauciti. On bio strucnjak ili ne, ima dobre rezultate iza sebe, i isto tako strasan je motivator,a znamo svi kakav je Balkanski mentalitet.

Nego, da mi u subotu pobijedimo,pa aBd u Zenici to fino sve proslavimo, i niko sretniji od nas.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 okt 2009, 02:07

KONGO je napisao/la:Brate ja bih bio najsretniji na svijetu da odemo na SP.

Vjerujem isto tako i ti , i mnogi drugi osjecamo.....ipak Ciro je za mene jedan obicni trener.

Ajde da ne gnjavimo vise, to je samo moje misljenje :mrgreen:
Kamo srece da nam je taj obicni trener bio makar umjesto Bake. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 09 okt 2009, 02:23

Ako vam je on ovoliko los sta je tek onda sa ostalim koji si bili prije njega. Posto je on doveo reprezentaciju u najbolji polozaj do sad
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

volim_ciglu
Kontakt:

Post Postao/la volim_ciglu » 09 okt 2009, 03:02

Pa dosta vise napada na Ciru, sta vam covjek treba uraditi da ga prestanete napadati. Ciro kao osoba, o tome se moze dosta rapravljati, ali da mu govorite da je los trener, pa to je smijesno. Volim i ja Mehu, ali ne mozete porediti trenerske uspjehe Mehe (koji nema iskustva sa prvim timom uopste) i Ciru. A za kukavicne taktike; prvo, igrao je sa dva spica protiv turske i onda prilikom rezultata 1:1 (koji nama odgovara) izvvodi muratovica i uvodi pjanica. Pa moze li vise ofanzivno igrati od toga? A to da bih Meho igrao ofanzivno u spaniji, pa koliko bi golova onda primili?
Umjesto da budite sretni za reprezentaciju, bilo ko da je trener, ponasate se kao da je Ciro u najmanju ruku ratni zlocinac.

hajd' pozz

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 09 okt 2009, 03:37

seha je napisao/la:Ako vam je on ovoliko los sta je tek onda sa ostalim koji si bili prije njega. Posto je on doveo reprezentaciju u najbolji polozaj do sad
Nije on nigdje doveo reprezentaciju, igraci su doveli reprezentaciju to gdje se danas nalazi! Ponavljam, treba se ponovo gledati utakmicu protiv Irana da bi se vidjelo kakav je los trener Ciro Blazevic. Utakmicu u kojoj smo u, jednom trenutku, nastupali sa cak 6 stopera na terenu. Ciro "majstore"! :lol:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 okt 2009, 03:42

Tarik14 je napisao/la:
seha je napisao/la:Ako vam je on ovoliko los sta je tek onda sa ostalim koji si bili prije njega. Posto je on doveo reprezentaciju u najbolji polozaj do sad
Nije on nigdje doveo reprezentaciju, igraci su doveli reprezentaciju to gdje se danas nalazi! Ponavljam, treba se ponovo gledati utakmicu protiv Irana da bi se vidjelo kakav je los trener Ciro Blazevic. Utakmicu u kojoj smo u, jednom trenutku, nastupali sa cak 6 stopera na terenu. Ciro "majstore"! :lol:
Tarika za selektora :mrgreen:
,,Ta-rice,, jel ti to pises pismo iz Kanade kao onaj..... :lol:
P.S tebi izgleda nije jasno da je uzivancija Ciri u prijateljskim se pokazati kao kloc i onda u kvalifikacijama
protivnike docekati na noz.Primjer 1 protiv Rijeke Belgijance skoro i nije zanimala ta tekma 6 sigurnih bodova,jer ko ce gledati tekmu protiv kloceva koji gube od nekog anonimnog kluba.
Primjer 2 mi izgubili protiv desetkovanog Irana na svom terenu a Turska razbila ukrajinu na njihovom.
Turci milion posto bili sigurni u pobjedu,jer zaboga mi smo uklocezirali.Dobro znamo kako je u Zenici tekma tekla. ;)
Ako si mlad nemoj biti naivan Tarik moj ;)
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 09 okt 2009, 03:53, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 09 okt 2009, 03:48

harishp je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:
Tarika za selektora :mrgreen:
,,Ta-rice,, jel ti to pises pismo iz Kanade kao onaj..... :lol:
Suvise mene ismijavas iako sam poprilicno siguran da se i ti slazem s nekim mojim komentarima. :| Time sam htio da kazem da se previse velika euforija dize oke Cire te da on dobiva sve moguce pohvale kada svi znamo da najzasluzeniji za ove dobre rezultate su igraci.

volim_ciglu
Kontakt:

Post Postao/la volim_ciglu » 09 okt 2009, 03:57

Naravno da su igraci najzasluzniji. Da je trener svemocan, onda bih Gus odveo Mauritaniju na svjetsko. Nije CIro Hiddink, to je sigurno, ali nije ni Baka.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 okt 2009, 04:03

Tarik ako nemas trenera,selektora mozes se popisati na sjajnu ekipu.
Maradona ce mozda ostati sa Argentinom bez Afrike.sa onakvom ekipom se bori za Svjetsku titulu a ne da se kvalifikacije prodju.
Mc Claren sa Engleskom dozivio blamazu nad blamazom.onaj Italijan sa potpuno istom eipom hara.
Gledaj samo nasu defanzivu
BB neki turski spor
Aek-eskischehirspor-,monpelier prosle godine u drugoj ligi.
a vidi sa Bakom.
Gaziatespor i onda
Bajern-Atletico Madrid-Derby County-Austria Bec.
I sta bi usrali se ko grlice. :roll:
I sto je najvaznije nema jakirovica,Kerkeza i ostalih kloceva KAD SE KVALIFIKACIJE IGRAJU I KAD SU NAM TEKME OD VELIKOG ZNACAJA.
Nego se poziva ono bas sto najbolje imamo.Dok je tako,nema se sta reci.
Na stranu kakav je covjek.Mi gledamo rezultate zbog cega i jeste tu.
Cuj ekipa dobra-pa Magath osvoji titulu a ovaj Veh tek sedmi osmi sa istom ekipom,mozda cak i jacom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 09 okt 2009, 08:23

Najbolji je 'ambasador' našeg fudbala.
Kako kaže kolega Osim kapa dole prijatelju!
Sve čestitke ,očekujem pobijedu i put za Afriku ;)
Veliki motivator,optimista,svaka čast mu za sve Hvala.
Pokazao je u ovom malom i kratkom razdoblju sve i kao čovijek i trener!
Sretno.
Fi hajati.
GO Bosno.

Bosna_Hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la Bosna_Hercegovina » 09 okt 2009, 08:45

miroslav blazevic je napisao/la:
KONGO je napisao/la:Ciro je svaler, prosjecni trener koji samo zna da motivise igrace. Imao je srece i sa Hrvatskom a sada i sa nama, jer ima odlicne igrace na okupu.

Njegova taktika je u vecini utakmica amaterska i kukavicka. Da je Meho Kodro ostao trener mi bih vec bili na SP-u, jer on se nebih branio u Turskoj a ni u Spaniji.

Plus da je Meho tu, bio bih i Hasan, vjerovatno i Papac, i na kraju krajeva Ciro je dosao i pozvao igrace sa spiska koji je Kodro napravio.

Da ga je Ciro pravio bojim se da bih bio kao u Sliskovica.

Pa on i sada ne daje sansu jednom Pjanicu, koji mora da ima mjesto u prvoj postavi. Ali mora se Ibricic prodati, sin Cirin.

A Pjanic je do sada sa svojih 19 godina u karijeri uradio ono sto Ibro nece mozda nikad. Cisto sumljam, da ce biti clan jednog velikana i zabijati u Ligi prvaka.

Ali Meho je pravi profesionalac, nema Balkanski mentalitet nije opsjednuti ljepim zenama i cokoladama, neda da mu se mjesaju u posao, ne voli kriminal, i zato NIJE IZDRZAO.
Mojne dipr!
Ma daj druze nepricaj gluposti...pa imali smo i prije jaka imena u repki kao i sad mozda i jaca ali nikad nismo napravili nesto ozbiljno da se moze reci eh to je to, ali sada se to moze reci ...a bio je i kodro i dosta njih tu pa nista ...zato nereci da nestoji do trenera nemam nista protiv bivsih selektora ali ovaj dosad je vrh sto se i dokazuje....pozzzzzz
FK Brastvo-Kozarac...FK Rudar Prijedor...Klubovi su moji nista ljepse na ovom svijetu vise nepostoji....

rixadu
Kontakt:

Post Postao/la rixadu » 09 okt 2009, 08:56

Ja znam jedno, a to je da odkad je Ciro tu, nas niko nije razbio, nadigrao i nakanto, prije su se desavale stvari da igraci nakon benignih povreda otkazuju nastupe a danas igraci otkazuju operacije da bi igrali za repku, prvi put imamo sto bi se reklo i glavu i rep. Jeste cinjenica da nikad nismo imali boljih igraca ali trener je taj koji je najzasluzniji za pravu porodicnu atmosferu koja vlada u repki... pogledajte malo komentare po internacionalnim forumima, svi se cude kako je moguce da je jedna turska,belgija iza bosne. Ciro je trener sa dugogodisnjim iskustvom, koji zna kako ukrotiti ovaj nas balkanski mentalitet sto je vjerovatno i najvaznije, pa nam zato igraci trce ko gazele po terenu jer ih Ciro, na samo sebi svojstven nacin, napuca da im je svaka utakmica biti ili ne biti..... svi koji kazu da trener ima srecu sto ima dobre igrace nemaju pojma o nogometu!! ima izreka; bolje je imati lava na celu magaraca nego magaraca na celu lavova, mislim da je napoleonova, a mi imamo ZMAJA NA CELU ZMAJEVA :D

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 09 okt 2009, 09:02

bilo ko da je sad selektor bilo bi mu puno lakse nego prethodnicima jer sada imamo 7-8 jako dobrih igraca, koji igraju na jednom dobrom nivou, dok smo prije uvijek imali 3-4 takva....ali u svakom slucaju Ciri kapa dolje sto ih je uspio natjerati da daju sve od sebe kad igraju za reprezentaciju..
HAJ'MO BOSNO...
Volim te Bosno!!!

don Ciro
Kontakt:

Post Postao/la don Ciro » 09 okt 2009, 09:08

I prije je bilo jaki igraca Barba,Salih,Papac,Hibic,Bajram,Bola,Konja,Balja,Music...........................Odbrana je sigurno bila jaci dio tima nego sada,,,,,,,,,,

Music, Konjic(Papac) Hibic Salihamdzic

Dok sada kripimo krpu u odbrani iz utakmice u utakmicu,strah od zutih kartona jer klupa odbrebenih je nikakava

CIRO CIRO

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 okt 2009, 09:50

... I ja sam cuo da je Ciro svaler. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rekla mi komsinica Dzehva.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 09 okt 2009, 10:44

xavi26 je napisao/la:bilo ko da je sad selektor bilo bi mu puno lakse nego prethodnicima jer sada imamo 7-8 jako dobrih igraca, koji igraju na jednom dobrom nivou, dok smo prije uvijek imali 3-4 takva....ali u svakom slucaju Ciri kapa dolje sto ih je uspio natjerati da daju sve od sebe kad igraju za reprezentaciju..
HAJ'MO BOSNO...
1998 Džemaludin Mušović je imao na raspolaganju sljedeće igrače : Salihamidžić ( tek stigao u Bayern ), Kodro ( mislim da je igrao za Tenerife), Barbarez ( BVB Dortmund ), rahmetli Sudo Katana ( mislim da je tada igrao za Anderlecht ),Hibić ( Sevilla ), Bolić ( Fenerbahce ), Baljić ( mislim da je grijao klupu u Realu tada, nisam siguran ),Topić ( Monza Serie B tada respektabilna ) ,Kapetanović ( Wolfsburgh ili BVB Dortmund, ne da mi se provjeravati )pa jedva dobismo Farane, sa Estonijom na Koševu 1:1, Česi nas pobijediše na Koševu 2:1 i onda neko kaže kako selektor ili trener nije bitan....Bitan je, itekako bitan......

Kada pogledate Francuze , ledi se krv u žilama, kakav tim imaju a igraju baraž...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 okt 2009, 11:33

@Virtu4l: Haha oplakah. :D

Da nije Ciro selektor samo bih jedna nova generacija sjajnih fudbalera propala. Drugacije bih stvari izgledale. Stojali bih sad na nekom pozadinskom mjestu, poslije poraza od Belgije u Genku i nerjesenog kod kuce. Protiv Armenije bih u gostima kiksali kao sada Belgija i zavrsena prica. Ali uglavnom bih pobijedili protiv Rijeke pa bih bilo veliko slavlje. :lol: Igrali bih neki nepoznati igraci u bitnim utakmicama, i niko se nebih zalio, a ovako ne valja ako se isprobaju novi u prijateljskim mecevima. I tako dalje i tako dalje.

Mozda pojedinim nije jos uvijek jasno da ova mala i siromasna zemlja ima prvenstveno veoma dobre igrace, ali i selektora koji je proglasen od drugih velikana najboljim trenerom WC ´98. Od pravih strucnjaka a ne samoprozvanih. Nisu se uzalud Belgijanci bojali najvise Ibisevica, Salihovica i Blazevica. Pri utakmicama kada se Adrenalin izlijeva, na mene licno djeluje smirijuce cinjenica, da je taj stari vuk nas selektor.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 okt 2009, 11:38

Već žalim narednog selektora, taj čovjek će imati Sizifov posao...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.