FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

powerplay
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la powerplay » 20 sep 2012, 00:32

Nemoj ga ba @SA1946, vidiš da ima neke traume iz djetinjstva :lol:
U novi boj...

High

Post Postao/la High » 20 sep 2012, 06:40

Šta ste od teme uradili. Strašno.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 20 sep 2012, 13:55

High je napisao/la:Šta ste od teme uradili. Strašno.
:lol: što si ih zbunio , niko ništa nije napisao čitav dan.
U novi boj...

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 20 sep 2012, 14:22

Zar samo Sarajevo i Sloboda poreski duznici imal jos koji klub na tom spiusku nesto to meni smrdi

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 sep 2012, 14:30

TRUST je napisao/la:Zar samo Sarajevo i Sloboda poreski duznici imal jos koji klub na tom spiusku nesto to meni smrdi
Ima i Čelik sa najvećim dugom... A to su samo fudbalski klubovi, a tu su jos i drugi sportovi... Ne smrdi tu nista, mozda se samo nisi kupao... :lol: :lol: Ne zamjeri... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 20 sep 2012, 14:33

Baja_Zvjerka je napisao/la:
TRUST je napisao/la:Zar samo Sarajevo i Sloboda poreski duznici imal jos koji klub na tom spiusku nesto to meni smrdi
Ima i Čelik sa najvećim dugom... A to su samo fudbalski klubovi, a tu su jos i drugi sportovi... Ne smrdi tu nista, mozda se samo nisi kupao... :lol: :lol: Ne zamjeri... ;)
Negdje procita pise Ima Sloboda i Sarajevo i ko nema vise pa eto nek ima Celik samo tri Fudbalska kluba kako se onda drugi izvukose nije valjda da su platili porez ima tu jos KK Sloboda al ona je mrtva

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 sep 2012, 14:34

drugi ocigledno placaju a mi to nismo jos u mogucnosti..ni pare od evrope necemo dobiti.. :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 sep 2012, 14:53

Eto ti lista duznika, i to je samo ko ima preko 1 milion duga, a ne vidim ko bi to jos mogao biti osim mozda Borca, Zelje (koji eto ima 700.000), Siroki znamo da vracaju, i nema vise niko jaci.

Ali ono sto je takodje vazno je da se razlikuju glavnica duga i kamate... U slucaju Sarajeva dug je 1 milion, a kamate su takodje haman milion, eh to bi volio da znam i za Zelju. Bilo je ko vrati glavnicu do 30.6 da mu se brisu sve kamate, a ko do kraja godine brise mu se pola kamata. Sve u svemu u vecim ste problemima od nas...

http://www.pufbih.ba/images/stories/ost ... 120630.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 20 sep 2012, 15:02

Izvinjavam se sto spamam temu al eto kad gledam ovaj spisak i gledam duznike i vidim klubove nekako mi krivo jer da nema ti dugova vjerovatno bi i bolje bilo al kad vidim u istom kosu ove kladionice sportske i one ne placaju dugove onda mi muka dođe. Koliko one novca obrnu i neplacaju porez sve bi ja to po zatvoro. **** sport i klubove oni mogu biti u krizi a privatnici nek se bogate preko kladionica jer djeces kladionice po zatvorat. I onda na prijedolg da se brisu dugovi klubovima dođe i odgovor a sto ne i i kladionicama uh tacno da popizdis

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 sep 2012, 15:30

Baja_Zvjerka je napisao/la:Eto ti lista duznika, i to je samo ko ima preko 1 milion duga, a ne vidim ko bi to jos mogao biti osim mozda Borca, Zelje (koji eto ima 700.000), Siroki znamo da vracaju, i nema vise niko jaci.

Ali ono sto je takodje vazno je da se razlikuju glavnica duga i kamate... U slucaju Sarajeva dug je 1 milion, a kamate su takodje haman milion, eh to bi volio da znam i za Zelju. Bilo je ko vrati glavnicu do 30.6 da mu se brisu sve kamate, a ko do kraja godine brise mu se pola kamata. Sve u svemu u vecim ste problemima od nas...

http://www.pufbih.ba/images/stories/ost ... 120630.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Taj zakon nije prošao DOm naroda. Ništa od toga.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 20 sep 2012, 15:30

Da tuga je da su u istom košu i državne službe i kladionice i klubovi i privatnici. To treba razdvojiti a zna se koga treba prvo za uši uhvatiti da plati.
U novi boj...

payton

Post Postao/la payton » 20 sep 2012, 16:29

najveće zlo su kladionice koje duguju (ukupno) 44 miliona KM
kontroliše ih hrvatska komponenta u vlasti pa tako da skoro i nema neke akcije protiv njih od strane fed poreske uprave
puno mojih tj naših para iz kladionica je otišlo za finansiranje nk lištice ali i kk lištice i to je prava istina
YES.WE.DID.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 20 sep 2012, 16:32

Otkrijte šta kaže statistika: BORDO-PLAVA DOMINACIJA
Iza nas je šest kola BHTelecom Premijer lige BiH. Domaće ekipe su ostvarile 27 pobjeda (56 posto), 13 susreta je završeno bez pobjednika (27 posto), dok su osam pobjeda ostvarile gostujuće ekipe (17 posto).
Sarajevo se sa pet vezanih pobjeda nalazi u samom vrhu svih liga koje su u toku. Najveću seriju ima Shakhtar koji je uvezao dvije pobjede, dok bordo tim dijeli devetu poziciju sa još 11 ekipa koje imaju isti broj vezanih pobjeda.

Što se tiče našeg prvenstva, šest ekipa je osjetilo slast pobjeda na strani (Željezničar, Sarajevo, Rudar, Slavija, Zrinjski i Velež), a najviše bodova je donio Željezničar (četiri susreta 7bodova), dok samo Sarajevo i Olimpic nisu osjetili gorčinu poraza na strani (Sarajevo, dvije utakmice-dvije pobjede, Olimpic dva remija). Bodove sa strane jedino nisu donijeli Gradina i Radnik, a Gradina i Zvijezda nisu zabili niti jedan gol na strani, dok je najviše golova na strani postigao Željezničar (7), a isto toliko su golova recimo zajedno postigli Radnik, Gradina, Zvijezda, GOŠK, Leotar, Čelik, Borac i Travnik.

Gradina i Radnik su jedine dvije ekipe koje nisu pobijedile i na domaćem terenu. Za sada najviše bodova kod kuće je osvojilo Sarajevo (4 utakmice-10 bodova), dok su Zrinjski, Leotar (po tri utakmice), Željezničar i Slavija (po dvije utakmice) stoprocentni na svom terenu. Bordo tim je na svom stadionu zabio čak 11 golova.

Najviše golova je postiglo Sarajevo (15), a primilo svega tri, baš koliko Slavija i Zrinjski. Najviše puta je loptu iz svoje mreže vadila ekipa Gradine (13), dok je Radnik najnefikasniji tim lige sa svega dva data pogotka.

Nakon šest kola najbolji strijelac lige je Zoran Belošević koji je sedam puta pogađao cilj. Njegov klupski kolega, Emir Hadžić je postigao pet. Dakle, dvojac Sarajeva je zajedno postigao više golova nego sve preostale ekipe u ligi.

Najviše uzastopnih pobjeda: Shakhtar Donetsk 9, Brackley Town 8, Flota Świnoujście 8, Karlsruher SC II 7, Viktoria Köln 7, Legionovia Legionowo 7, Tomasovia Tomaszów Lubelski 6, Austria Wien 6, Zalgiris 5, Helmond Sport 5, Olympique Marseille 5, Sarajevo 5...

LISTA STRIJELACA

7 golova - Belošević (Sarajevo);

5 golova - Hadžić (Sarajevo);

4 gola - Jusufbašić (GOŠK);

3 gola - Svraka (Željezničar), Stokić (Borac), Mešanović (Čelik), Hebibović (Velež), Mikić (Rudar)... :D ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

HannahMontana
Kontakt:

Post Postao/la HannahMontana » 20 sep 2012, 16:34

Mi, koji smo ostali i opstali uz klub ne naviknuti da nam titule, trofeji, "velike utakmice" budu mjerna jedinica ljubavi prema klubu, odanosti...

Bez obzira ko je na klupi, bez obzira ko se nalazi na čelnim funkcijama u klubu, administraciji.Kojih jedanaest će istrčati na teren.Bez obzira da li će bordo dres obući neko zvučno pojačanje, ili neko ko je samo tako pretenciozno predstavljen. I tu je naša snaga.

Odanost naša ne poznaje granice! A godine su to i potvrdile...

Međutim, ovaj put mi nije namjera da pišem o tome, ta ljubav je konstanta, nepokolebljiva, neprolazna.

Tema ovog teksta je sasvim drugačija...
Oni, što "k'o rado viđen gost" dođu i prođu sa Genkom, Dynamom, Clujom, Orebrom, Levskim... Nakratko svrate na derbi, poneku "jaču" utakmicu do slijedeće "evrope"...
Tema je onaj moj komšija, svi oni, što me po nekom ustaljenom redu zaustavi poslije utakmice "Kako smo igrali?" onako poslovično "Pa, dobro je", "Prvi smo?!" a stajao je tu, pored mene na tribini, nekoliko sedmica unazad.

Tema su sve naše komšije, prijatelji, poznanici...

U trenucima dok nastaju ovi redovi Sarajevo je u fantastičnom zamahu, na krilima šest pobjeda, lider je na prvenstvenoj tabeli, uspješno je apsolvirana i prva prepreka u nacionalnom Kupu... Sarajevo zaista igra lijepo, nadasve atraktivno, o čemu svjedoče i brojke. Na koljena pred divom !
Svjedoci smo proteklih nedelja maestralnih poteza Husejinovića, "malog" Suljića, fantastičnih golova Beloševića, Hadžića, požrtvovanosti Torlaka, Sesara ...
Svjedoci smo i svih napora uprave kluba, niza marketinških projekata, svjedoci smo i da organizacije utakmica dobivaju sasvim novu dimenziju.

Kao da su se napokon posložile sve kockice u jednom bordo životu.

Nažalost, da sve ne bude idealno, svjedoci smo i sramotne posjete, posjete koja svakako ne ide u prilog renomeu kluba.
U najmanju ruku čudno je izgledalo Koševo, kad je lidera u utorak naveče dočekalo tek hiljadu navijača, htio ili ne htio, bujica sjećanja odvodi me u ne tako davnu prošlost, juli mjesec i evropske utakmice kad se tražila karta više, pune tribine, pjesma... Sreća i tuga u istoj liniji, smjenjuju se gotovo u trenutku.

Ovi igrači, uprava kluba, njihovi napori to nisu zaslužili. Sarajevo to nije zaslužilo!

Pred Sarajevo dolaze odlučujuće utakmice ovog dijela sezone, i zato, svi Vi koji se identificirate sa Sarajevom, jasno je šta je činiti.
Svi koji mogu, ne treba da razmišljaju niti jednog jedinog trenutka! Kada, ako ne sada?!

Nema(š) izgovora!
Dođi na stadion, raširi svoj šal, zastavu i zajedno zapjevajmo "Divove" ! Ponesimo zajedno Sarajevo u nove pobjede!

Jer, Sarajevo se voli svaki dan !

Strasan text!
Stadion Kosevo nakrcan ljudima, i grb sto kuca umjesto srca u nasim grudima!!

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 20 sep 2012, 16:35

Said Husejinović: Ništa nas osim titule ne zanima

Said Husejinović je prema mišljenju mnogih trenutno najbolji nogometaš FK Sarajevo. U karijeri je ranije nastupao za tuzlansku Slobodu i Werder iz Bremena, a trenutno nosi dres ekipe s Koševa. S njim smo razgovarali o njegovim usponima i padovima, dosadašnjoj karijeri, Premijer ligi, Evropskoj ligi, ambicijama Sarajeva...
U Slobodi si se afirmisao kao igrač. Šta ti je ostalo u sjećanju iz perioda dok si igrao za ovaj klub? Da li ti je žao zbog ispadanja Tuzlaka?

Tamo sam postao igrač u pravom smislu te riječi. Stvarno mi je žao što je takva situacija sa Slobodom. Mislim da nova uprava ništa dobro nije donijela i pomogla da se klub vrati tamo gdje pripada, a to je Premijer liga. Smatram da su male šanse da se to dogodi ukoliko se nešto ne promijeni.

Sjajne igre za Slobodu su te odvele u Bundesligu. Bio si član Werdera iz Bremena, ali nisi uspio ostati. Možeš li nam otkriti razloge?

Što se tiče Werdera, tamo nisam imao pravu šansu da se dokažem. Kada sam ulazio u igru, davao sam svoj maksimum i igrao dobro. Imao sam asistenciju protiv St. Paulija, a već sljedeću utakmicu nisam bio među 18 igrača. Ipak, s trenerom Thomasom Schaafom sam bio u dobrim odnosima, nikad nisam imao nijedan konflikt s njim. On je najbolji trener s kojim sam radio. Najveći razlog mog neigranja je bio taj što su me ljudi, koji su me tamo doveli, ostavili da se brinem sam o sebi tri pune godine. Oni su uzeli što ih je zanimalo i otišli. Od tada me nikad više nisu ni nazvali da pitaju kako sam. Imao sam samo 19 godina. To je bilo moje prvo odsustvo od kuće i razdvajanje od roditelja.

Dolaskom u FK Sarajevo je oživljena tvoja karijera. Šta ti kao igraču znači bordo dres?

Istina je da sam se preporodio nakon dolaska u Sarajevo. Zaista, velika mi je čast nositi bordo dres.

Ko je nazaslužniji za tvoj povratak na teren i sve bolju formu?

Moj otac mi je mnogo pomogao i mogu reći da je on ujedno i najzaslužniji što ponovo igram. Forma jeste sve bolja, a zahvalnost dugujem Sarajevu.

Za kratko vrijeme si postao miljenik navijača Sarajeva. Koliko ti to znači?

Da nema njihove podrške, možda ne bih ni igrao ovako kako igram. Zahvalan sam im zbog toga. Podrška sa tribina mi je veoma bitna. Definitivno imamo najbolje navijače.

Sjajne igre u Evropskoj ligi su dovele do velike euforije u cijeloj državi. Koji su razlozi neočekivane eliminacije od Zete i kako se osjećaš zbog toga?

Ispadanje iz Evropske lige je predstavljalo jak udarac za sve nas. Ne mogu još da vjerujem da smo ispali od ekipe kao što je Zeta. Smatram da su oni u rangu Gradine ili Radnika iz Bjeljine u našoj ligi, ali ipak, mi smo krivi što se to dogodilo. Velika, velika je šteta sto nismo prošli dalje. Mnogi misle da je slučajnost da smo prošli Levski, ali mi znamo kako smo odigrali te dvije utakmice, koliko smo znoja prolili. Na kraju smo ispali od Zete, sve to prosuli, ali, život ide dalje. Brzo smo zaboravili poraz i okrenuli se našoj ligi u kojoj smo dobro startovali.

Sarajevo drži prvu poziciju na tebeli i u osmini je finala Kupa BiH. Može li Bordo ekipa do trijumfa, ako ne u oba, onda u jednom od takmičenja?

Mi namjeravamo ostati prvi do kraja sezone, osvojiti i titulu i Kup BiH. Mislim da je pravo vrijeme za trofeje. To nedostaje Sarajevu već nekoliko godina. Trofeje želimo proslaviti s našim navijačima.

Ko je najopasniji protivnik Sarajeva u borbi za titulu?

Mi smo sami sebi najveći protivnici, sve je do nas, kako budemo igrali, tako ćemo i završiti na kraju. Želimo nastaviti pobjeđivati i dobro igrati i ništa drugo osim titule nas ne zanima.

Jesi li zadovoljan svojom formom i fizičkom spremom? Ima li mjesta za poboljšanja?

Puno sam spremniji nego što sam bio posljednjih mjeseci. Više se krećem i trčim, a formom nisam baš zadovoljan s obzirom na to da znam koliko još mogu. No, ništa strašno, bitno je da pobjeđujemo.

Imaš li ponuda nekih drugih klubova, razmišljaš li o odlasku?

Ponuda ima dosta, ali još uvijek ne razmišljam o odlasku. Skoncentrisan sam isključivo na Sarajevo.

Kako komentarišeš navijačke incidente u BHT Premijer ligi?

Nemam neki komentar, sramotno je šta pojedinci rade.

Nadaš li se pozivu selektora Safeta Sušića i prilici da zaigraš za Zmajeve?

Naravno, bila bi mi čast igrati za Zmajeve i prestavljati našu državu. To je san svakog igrača.

Još uvijek si mlad igrač i karijera je pred tobom. Kada bi mogao birati, u kojoj ligi bi volio zaigrati?

Volio bih se nekad vratiti u Bundesligu. ;) Sory za spamanje nove informacije morao sam. :P

payton

Post Postao/la payton » 20 sep 2012, 16:41

impozantno je to koliko je Beli zabio golova a više od svega raduje što su to većinom projektili sa 20-30 m a manje penali
Vjerujem da će Beli nastaviti u ovom ritmu
YES.WE.DID.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 20 sep 2012, 16:42

payton je napisao/la:impozantno je to koliko je Beli zabio golova a više od svega raduje što su to većinom projektili sa 20-30 m a manje penali
Vjerujem da će Beli nastaviti u ovom ritmu
Samo nek on ovako nastavi i to sad u Trebinju aBd! 8-)

payton

Post Postao/la payton » 20 sep 2012, 18:01

Bude li imao priliku za kakv slobodnjak sa 20..25 m on zabija i u Trebinju , ABD !!!
YES.WE.DID.

High

Post Postao/la High » 20 sep 2012, 21:06

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 sep 2012, 21:07

Kobilja, jel tako?

U svakom slučaju lijepo za vidjeti!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kogmagie46, MaroonBjelave, nedimmmm1337, skoJaa i 69 gostiju.