Bespotrebne polemike vodite,moze se svako nazivati kako hoce,divom ,kurcem,palcem...ali je cinjenica da sve vise isplivava tuga i cemer nasih navijaca.Ja sam navodio da smo do prije par godina pravili fenomenalne atmosfere i imali dobre posjete,dokazi za to su i derbiji i utakmice koje su odlucivale,mada se ni u onim obicnim nije moglo toliko praznine vidjeti.E sad i to od prije 10 tak godina je jad i cemer kako je bilo prije 25 i jos ranije.Dosle nove generacije i dosle nove furke.Eto to je ogledalo te ljubavi silne prema klubu,praviti stete,brukati klub,dolaziti u presmjesnom broju i jos to pravdati nekih glupostima..
Davno sam jednom rekao i ponovicu,da smo se pretvorili u euforija navijace,kad je cool i furka onda se ide na stadion ,cim toga nema i vratimo se svakodnevnici,nigdje ni divova ni begova ,vec samo saka onih koji stvarno vole.
Onda se furamo kako smo najbolji navijaci na svijetu ,mislim ovo govorim i o jednim i o drugim,a imam hiljadu i jedno opravdanje.Pa eto ne igra ni City svaki dan sa Realom,igra sutra mozda FA cup sa Trubalandom pa ce stadion opet biti pun.Eno onaj GLasgow u 4 ligi pa stadion opet pun,i tone i tone primjera.E pa to je ljubav,tradicija i mnogo toga sto mi nismo.Zaista svi bespotrebno trazite isprike za poteze svojih navijaca,a realnost je takva i surova ocito.Ovo pisem opcenito ,nema veze samo sa pitarima.
Ja samo mislim da je jedan od kljucnih faktora taj da su dosli divlji i istjerali pitome.
Da je doslo vrijeme u kojem ljudima skoro nista nije sveto ni zanimljivo duzi period,a valjda i sve modernije doba ,pa fudbali nije vise sto je nekad bio ,glavna zabava za sirotinju.Samo cudi kako to u naprednim zemljama nije izgovor,ispada ko da su Engleska i ostale zemlje za nas Ruanda ,a ne obratno.Cudna li vakta...
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE