Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Valencia
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Valencia » 19 sep 2012, 11:51

aless je napisao/la:Dajte ba dusmani polako, jedna utakmica nista ne znaci... polako doce to na svoje... nije seria a toliko propala koliko neki ovdje pricaju...
Propade Milan, najveci klub i ligi. Sastav im je kriminalno los. Cisto sumnjam da ce dohvatiti neku od prve tri pozicije. Zalosno sta napravise od kluba.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

aless
Kontakt:

Post Postao/la aless » 19 sep 2012, 12:21

Vecerasnja utakmica nemoze promjeniti sliku talijanskog nogometa, a sinocna je mogla pokazati slabost, malo su vam kriteriji neujednaceni... vec sam reko polako dusmani rano je jos za otpis serije a
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Del Piero non è importante, è l'unica cosa che conta
FC Sydney

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 sep 2012, 13:03

aless je napisao/la:Vecerasnja utakmica nemoze promjeniti sliku talijanskog nogometa, a sinocna je mogla pokazati slabost, malo su vam kriteriji neujednaceni... vec sam reko polako dusmani rano je jos za otpis serije a
Dovoljno je vidjeti sastav Milana da ti sve bude jasno. Prosjecna ekipa.

Inter je isto tako drasticno oslabio.

Teski dani za Seriu A!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 sep 2012, 13:19

Valencia je napisao/la:
Dovoljno je vidjeti sastav Milana da ti sve bude jasno. Prosjecna ekipa.

Inter je isto tako drasticno oslabio.

Teski dani za Seriu A!!

Zasto su to teski dani za Serie A :?:
Milan nije propao. On je u fazi rebuildinga. Propao je Liverpool, propao je Ajax, propao je N.Forest, ali Milan nije propao, kao i Inter. Propali su oni klubovi koji 20 i vise godina nemaju rezultate i nisu konkurenti za titule, a samo se zivi od starih secanja. Da su Inter i Milan u minus fazi - jesu, ali da su propali - nisu. ;)

A ti @Antone si nula od coveka, jer si pristao na to da ne trolujes ovaj pdf, da bi zauzvrat imao jednu temu na kojoj to mozes da radis. Eto, temu si dobio, ali stare navike izgleda tesko prestaju. :roll:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 sep 2012, 14:25

MaGiCa je napisao/la:
Zasto su to teski dani za Serie A :?:
Milan nije propao. On je u fazi rebuildinga. Propao je Liverpool, propao je Ajax, propao je N.Forest, ali Milan nije propao, kao i Inter. Propali su oni klubovi koji 20 i vise godina nemaju rezultate i nisu konkurenti za titule, a samo se zivi od starih secanja. Da su Inter i Milan u minus fazi - jesu, ali da su propali - nisu. ;)
Teski radi drasticnog pada Milana i Intera.

Milan je na putu koji vodi u propast. Igraci koje sada imaju nisu dostojni neuporedivo manjih klubova nego sto je Milan. U neku klasu se mogu ubrojati Pato i Robinjo koji su skloni povredama i obicno van forme.

Mozda bi ova ekipa bila dobra za standard Lacia ili mozda Rome. Njihovi navijaci su naviknuti na oscilacije. Navijaci Milana zele velike rezultate, a jasno je da na ta ocekivanja ova ekipa ne moze odgovoriti. Imaju veliki pritisak i vise nego prosjecan kvalitet. To je fatalna kombinacija.

Ne znam kako ce se vaditi iz belaja kada odluce nadograditi tim vrhunskim igracima. Velike su sanse da ce u ovoj sezoni ostati bez Lige prvaka. Kako onda dovesti vrhunska pojacanja za narednu sezonu!?? Uz to, u ovom timu koji sada imaju ne vidim nikakav potencijal niti temelj za nadogradnju.

Nadu imaju u cinjenici da konkurenti nisu daleko odmakli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 sep 2012, 16:58

Valencia je napisao/la: Teski radi drasticnog pada Milana i Intera.

Milan je na putu koji vodi u propast. Igraci koje sada imaju nisu dostojni neuporedivo manjih klubova nego sto je Milan. U neku klasu se mogu ubrojati Pato i Robinjo koji su skloni povredama i obicno van forme.

Mozda bi ova ekipa bila dobra za standard Lacia ili mozda Rome. Njihovi navijaci su naviknuti na oscilacije. Navijaci Milana zele velike rezultate, a jasno je da na ta ocekivanja ova ekipa ne moze odgovoriti. Imaju veliki pritisak i vise nego prosjecan kvalitet. To je fatalna kombinacija.

Ne znam kako ce se vaditi iz belaja kada odluce nadograditi tim vrhunskim igracima. Velike su sanse da ce u ovoj sezoni ostati bez Lige prvaka. Kako onda dovesti vrhunska pojacanja za narednu sezonu!?? Uz to, u ovom timu koji sada imaju ne vidim nikakav potencijal niti temelj za nadogradnju.

Nadu imaju u cinjenici da konkurenti nisu daleko odmakli.

Tako sam i mislio. Tvoje i moje razumevanje termina "propast" nije jednako.
Ja smatram da je nesto propalo, ako je bilo mocno i to vise nije, a nije dosta dugo, pa se dade videti da su nove okolnosti dovele i do nove reevaluacije polozaja istog. Ako Inter i Milan ostanu u "kanalu" 5-10 godina, onda mozemo govoriti o propasti. Ako se podignu, a ja verujem da hoce, za godinu-dve, onda je ovo bio nuzan i koristan period. Uostalom, gde je bio tvoj UTD 2003-2005? Ispadao u grupi LS, popijao gorke pilule od Chelsea i tako to. A kad su Vidic, CR7, Rooney i ostali sazreli...

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 19 sep 2012, 18:10

Pato je "sklon" povredama samo u ovoj sad zadnjoj sezoni. Ne mogu da shvatim da pojedinci tako olako pricaju o tome a samim tim potvrdjuju da nemaju veze o Serie A. Jbt kao da ce svijet propast ako se malo informisete. Pato od 18 godine igra standardno u Milanu. U sezoni kad je osvojen ovaj zadnji skudeto dao je 14 golova kao i Ibra i Binho. Pato se poceo povrjedjivat onda kada je pokusao dobiti na tezini ali doslo je do odrjedjinih komplikacija. Dijagnoza doktora je ta da je postao prebrz za svoje tijelo. Dijagnoza ce mozda nekome da bude smijesna ali je takva. Da je to neki uobicajni problem bio bi brzo rijesen te se ovo uopste ne bi desilo. Povrede su se desavala jer problem nije bio otkriven.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 19 sep 2012, 19:32

Treneri pod Zampariniem:

Most matches:
Guidolin 112
Zaccheroni 95
Novellino 72
Rossi 59
Maroso 44
Prandelli 43

Least matches:
Glerean 3
Gobbo-Pergolizzi 3
Materazzi 3
Sannino 3
Buso 1
Pioli 0 (was sacked before season even began)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 sep 2012, 20:12

Pioli hahahaha najjači :lol:

Guidolin im je bio melem na sve rane, al ne možeš ti kad Zampa hoće titule a nikog ne kupuje :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 19 sep 2012, 21:20

čudi me da anton već sad nije ovdje
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 19 sep 2012, 21:50

IlPrincipe je napisao/la:čudi me da anton već sad nije ovdje
Ne prizivaj ga bgt :D .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 19 sep 2012, 23:17

Neznalice govore da je Premiership , svjetlosnim godinama ispred Calcia a včrs su mogli vidjet da to nije tako , kao i naravno na prethodnom Euru gdje su Azzuri razmontirali , navikani Engleski tim .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 sep 2012, 02:22

MaGiCa je napisao/la:Tako sam i mislio. Tvoje i moje razumevanje termina "propast" nije jednako.
Ja smatram da je nesto propalo, ako je bilo mocno i to vise nije, a nije dosta dugo, pa se dade videti da su nove okolnosti dovele i do nove reevaluacije polozaja istog. Ako Inter i Milan ostanu u "kanalu" 5-10 godina, onda mozemo govoriti o propasti. Ako se podignu, a ja verujem da hoce, za godinu-dve, onda je ovo bio nuzan i koristan period. Uostalom, gde je bio tvoj UTD 2003-2005? Ispadao u grupi LS, popijao gorke pilule od Chelsea i tako to. A kad su Vidic, CR7, Rooney i ostali sazreli...
Stvar je u tome sto smatram da se Milan ne moze dici za godinu - dvi. Svaki veliki klub ima period u kojem dodje do pada radi zasicenja i smjene generacije. Kod Milana se desilo nesto drugi, oni su ostali bez kvalitetnih igraca. Ne vidim u ovom timu potencijal zbog kojeg bi vrijedilo zrtvovati dvi godine dok ne preraste u kvalitet. Cak sta vise, mislim da velika vecina ovih igraca nema potencijal/kvalitet za velike domete. Uz to, tesko se razvijati u tako napovoljnom ozracju koje vlada u klubu.

Zbog svega napisanog smatram da je Milan u gadnoj situaciji. Dubioza ce se produbiti ako ne budu medju tri najbolje ekipe u prvenstvu sto ce tesko ostvariti. Trebaju im vrhunski igraci na svakoj poziciji u timu.

Inter je u nesto boljoj poziciji. Imaju dobar kostur i dosta kvalitetnih igraca. Njima trebaju 2 - 3 kvalitetna igraca da bi se mogli upustiti u trku sa najboljim klubovima Evrope. Trebaju im mladi i talentovani igraca koji ce ubrzati u zadnje vrijeme tromu igru.

Juventus izgleda vise nego superiorno u odnosu na ostatak lige. Imaju glavu i rep, kompaktni su. Vec sada mogu igrati sa svakim klubom u Evropi. Ne treba im puno za nesto vise. Mozda jedan ili dva igraca u napadu koji ce donijeti prevagu. Juventusu bi Nani dobro dosao. Neka ga vode :mrgreen: !!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 20 sep 2012, 02:27

Ne bih da budem pretenciozan, ali jedini igrači iz Premiershipa koji bi ovom Juventusu sjeli kao kec na desetku su Rooney i Van Persie. Ostalo ništa. :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 sep 2012, 02:32

GaziHusrevbeg je napisao/la:Ne bih da budem pretenciozan, ali jedini igrači iz Premiershipa koji bi ovom Juventusu sjeli kao kec na desetku su Rooney i Van Persie. Ostalo ništa. :mrgreen:
Nani je za klasu bolji igrac od Asamoaha i Lihstajnera (kako se vec izgovara).

Je l' Juve inace igra 3 - 5 - 2 ?

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 20 sep 2012, 02:37

U ofanzivi da, u defanzivi ne. Nani ne može igrati tempom gore-dole čitavu utakmicu nikako, to i sam znaš. Nani je klasični krilni napadač, a to Juventusu u ovom trenutku ne treba.

Kraj prošle sezone i evo početak ove igramo 3-5-2 i evo sam si vidio da odlično funkcioniše.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 20 sep 2012, 03:43

Napoli u četvrtak odmara gotovo cijelu prvu momčad

Nogometaši Napolija su jedni od favorita ove sezona u natjecanju Europa lige. Dodijeljena im je skupina F, a u 1. kolu će Mazzarijeva momčad, u četvrtak, na svom terenu igrati protiv AIK Stockholma...

Za tu utakmicu je trener Napolija Walter Mazzari najavio da će odmarati većinu svojih igrača iz prve postave, pa će tako ogled s tribina pratiti Edinson Cavani, Cristian Maggio i Gokhan Inler.

Isto tako, Mazzari je najavio da će na klupi ostaviti Hamšika, Pandeva, De Sanctisa...

- Uopće ne podcjenjujem našeg idućeg suparnika, ali naš je raspored natrpan i moram taktizirati oko sastava i na pravilan način odmarati glavne igrače - izjavio je Mazzari.

da se kladioničari ne zalijeću :D
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 sep 2012, 11:13

GaziHusrevbeg je napisao/la:U ofanzivi da, u defanzivi ne. Nani ne može igrati tempom gore-dole čitavu utakmicu nikako, to i sam znaš. Nani je klasični krilni napadač, a to Juventusu u ovom trenutku ne treba.

Kraj prošle sezone i evo početak ove igramo 3-5-2 i evo sam si vidio da odlično funkcioniše.
Da, ima smisla. Onda Bejl, on ide gore - dole bez problema!

Odluka trenera Napolija je jos jedan dokaz da je Zabarima ovo takmicenje skoro nebitno.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 20 sep 2012, 13:58

Valencia je napisao/la:
GaziHusrevbeg je napisao/la:U ofanzivi da, u defanzivi ne. Nani ne može igrati tempom gore-dole čitavu utakmicu nikako, to i sam znaš. Nani je klasični krilni napadač, a to Juventusu u ovom trenutku ne treba.

Da, ima smisla. Onda Bejl, on ide gore - dole bez problema!

Odluka trenera Napolija je jos jedan dokaz da je Zabarima ovo takmicenje skoro nebitno.
Nemoj to bolan pisati navuci ces kobaje koji ce pricati kako Italijani igraju ozbiljno to takmicenje samo sto nemaju rezultata u njemu pa onda pronalaze svakojake izgovore za neuspjeh...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 sep 2012, 14:32

Hypnose je napisao/la: Nemoj to bolan pisati navuci ces kobaje koji ce pricati kako Italijani igraju ozbiljno to takmicenje samo sto nemaju rezultata u njemu pa onda pronalaze svakojake izgovore za neuspjeh...
Uvijek sam izbjegavao na kladi Zabare kada je UEFA Kup. Oni ovo takmicenje igraju bez pola tima ili u najboljem slucaju sa pola snage. Nece se pomuciti da bi prosli dalje... Ako se uz minimalan trud poklopi dobro i jeste.

Svabe su prica za sebe. Oni svemu ozbiljno pristupaju. Od liga cetvorke oni daleko najozbiljnije shvataju UEFA Kup. Spanci mrljave do osmine finala i onda zapnu kako treba.

Sjecam se duela Palermo - Lozana (svicarska druga liga) iz UEFA Kupa... Cekao ih na kladionici, kad nisam osjedio. Tacno se vidi da nemaju motiv i zelju za pobjedom. Tada ih je Sparta iz Praga nakantala u Palermu, a cini mi se i u Pragu. Pa onda Samp protiv Alborga. Katastrofa. Pa Juve kada je u grupi ispao. Itd, itd,..

Jedan Salke sa skoro istim zarom igra LP i LE. Sto ti je reci Svabo :roll: :D !!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.